|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co po kopenhaskiej? - RATUNKU ;(
Wiem, że dieta kopenhaska jest dietą wyniszczającą i wiem, że nie powinno być o niej mowy na tym forum, jednak chciałabym bardzo, żebyście mi pomogły.
Kończę tę dietę i nie wiem co robić... boję się efektu jojo i mimo, że chciałbym ją skończyć nie wiem jak to zrobić, bo podobno trzeba stopniowo zwiększać kalorie. Starałam się opracować przykładowy plan jedzeniowy, stwierdziłam, że będę zwiększać o 100 kcal tygodniowo (czyli w pierwszym tygodniu około 600) ale mimo lekkiego śniadania i 2 śniadania nie starczało mi już kalorii na obiad. Nie wiem jaki jadłospis ułożyć! ;( niestety musi uwzględnić to, że na drugie sniadanie musi to być kanapka, ponieważ będę chodzić do szkoły od września. Proszę o nie zamykanie tego tematu, ponieważ ja naprawdę chciałabym zakończyć tę dietę, ale nie wiem jak, bardzo proszę Was o pomoc i liczę, że ją otrzymam..
![]() |
#2 |
Copyraptor
|
Dot.: Co po kopenhaskiej? - RATUNKU ;(
Po to jest Krzywe Zwierciadło Odchudzania. Zapewne przeniosą tam Twój wątek.
Musisz dokładać w takim razie dużo rzeczy bardzo niskokalorycznych. Jak np. warzywa. Ale szczerze mówiąc, niech się wypowiedzą specjalistki - ja nie bardzo wiem, jak z takiego bagna uciekać...500 kcal.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Życzę powodzenia 600kcl. Dziewczyna która chodzi do szkoły i potrzebuje energii
![]() Masakra jakaś.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
No ja jestem w trakcie odchudzania i schudłam już 14 kg. Jeszcze 2 kg przede mną. Powiem Ci, że też od wrzesnia będę chodzić do szkoły i też się zastanawiam co wtedy jeść. Na sniadanie proponuję 1 jajko. Do szkoły bierz kanapki tylko z ciemnego pieczywa! TYLKO! Oszczędzisz kalorii. Taka kanapka jest smaczna ,np. z pomidorkiem i pieprzem. Polecam twaróg(biały ser). To jest super przepis, może nie za ciekawie brzmi, ale jest smaczne i małokaloryczne: kostka białego sera, ząbek czosnku, pieprz i łyżka majonezu. A na koniec guma do żucia!
![]() ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Lolitta- zakłałam, ze uzyskałaś już wymarzoną wagę i chcesz ją utrzymać tak?? Ja proponuje stopniowo zwiększać ilość spożywanych produktów. Np jeśli jadłaś jajecznice z jednego jajka , teraz zrób z dwóch jajek, dodaj cebulkę, chuda wędlinę czy po prostu to co lubisz. Kanapki weź do szkoły np dwie, z wędliną, serem, sałatą- wbrew pozorom nie maja dużo kcal i dają uczucie sytośći i są przede wszystkim zdrowe. Na obiad zjedz jakieś mięso, rybę z warzywami. Węglowodany są potrzebne w diecie, podobnie jak białka i tłuszcze , dbaj aby Twój jadłospis był bogaty i różnorodny wtedy nie rozregulujesz metabolizmu. Poza tym bardzo ważne jest nastawienie psychiczne- jeśli będziesz jadła banana z wyrzutami sumienia, że przytyjesz po nim to zapewne tak się stanie... Wytłumacz sama sobie, że masz wymarzoną wagę i ją utrzymasz a wszystko co spożywasz sprzyja figurze i zdrowiu. Jeśli raz na jakis czas zdarzy się czekoladka , pizza,ciasto czy inne pysznosći to też nic się nie stanie, nie można być niewolnikiem diety. Mi sie zdarza i nie wpływa to zupełnie na zmianę wagi. Pozdrawiam serdecznie, życzę powodzenia i zdrówka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Copyraptor
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Idiotka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
tylko co gorsze, morderczy oddech, czy burczenie w brzuchu tak głośne że cała klasa wie że sie głodzisz? XDDD
generalnie jestem uzależniona od gum do żucia i potrwierdzić moge. Żujesz - to szybciej jesteś głodna.
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi ;*, ale chyba nie każda z Was zrozumiała... Moim problemem nie jest `jak utrzymać wagę`, bo to wszystko wiem, tylko jak wyjść z tego bagna... co mogę zjeść przez ten pierwszy tydzień, żeby uniknąć efektu jojo i zmieścić się w tych 600 kcal...
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Cholernarejestracjo- ( swoją drogą jak masz zna imię
![]() ![]() Lolitta- zupełnie nie rozumiem o co Ci chodzi z tym 6oo kcal ??? Czemu to ma służyć ? Jeśli nie martwisz się o wagę, to czemu chcesz dziennie spożywać produkty o wartości 600 kcal? Spróbuj może chociaż od 800 choć to tez bardzo mało. Od pewnych produktów się nie tyje więc nie licz tak zawzięcie tych kcal ![]() ![]() Edytowane przez amy7 Czas edycji: 2009-08-26 o 15:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Lolitta- nie trzeba aż tak uważnie czytać tematu wszystko jest w tytule ba nawet pogrubione !
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Po co było się pchac w bagno? Twój metabolizm i tak już szlak trafił bo obciełaś radykalnie kcal. Po tej diecie zawsze wystepuję efekt jojo.
Radzę przemyśleć takie odchudzanie. Liczyłaś na to ze ktoś Ci ułoży cały jadłospis. W internecie jest masa tabelek.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Angel - aniołek to z Ciebie nie jest
![]() Brutalnie potraktowałaś Lolitę ... kawę na ławę ![]() Ja nie jestem zwolenniczką krytyki .... Sama wiesz jak różnie teraz dziewczyny sie odchudzają ile kłopotów i problemów niejednokrotnie z tego wynika ale nic nie poradzisz.. niestety . Często młode dziewczyny chcą schudnąć szybko i skutecznie szkoda, że nie zawsze z głową i zdrowo. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 | ||
Copyraptor
|
Cytat:
![]() Cytat:
To jednak chyba trzeba porządnie przeczytać temat. Przecież ona wie, że musi dokładać po 100 kcal, jej problemem jest to, że nie wie jak się w tych 600kcal zmieścić, żeby jeść 5 posiłków dziennie. Ty faktycznie tego posta nie przeczytałaś, że takich niezwiązanych odpowiedzi udzielasz? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Kasiu- rozbawiłaś mnie.
Po co imię- cóż myślałam, ze to oczywiste, po prostu łatwiej (krócej) mi się do kogoś zwracać Kasiu niż- cholernarejestracjo. Rozumiem, że nie wpadłaś na to, ok. temat wyjaśniony. Teraz odnośnie posta to wyszło,ze Ty niezbyt wnikliwie prześledziłaś całą "konwersację". Otóż Lolitta napisała mi, że nie rozumiem , że jej chodzi o to aby nie dopadło ją jojo i chce dziennie spozywać 600 kcal czyli jak wyjść z kopenhaskiej - ja przekornie napisałam, ze jest to w nagłówku- bo jest- może umkneło to Twojej uwadze ale rozumiem, nic się nie stało. Ja to doskonale zrozumiałam, niemniej jednak moje wypowiedzi miały na celu przekonać ją o szkodliwości restrykcyjnego odżywiania i o tym, że tego typu diety prowadza nieuchronnie do jojo. Pozdrawiam Cie serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() Myślę, że ona rozumie, że wpakowała się w nieprzyjemną sytuację, i że to głupota. Widać, że chce się zdrowo odżywiać, co jej radzisz, ale jej problemem jest to jak do tego celu dotrzeć. Czyli - jak ułożyć jadłospis, żeby uniknąć efektu jojo przy wychodzeniu z diety kopenhaskiej. A ty jej doradzasz jak uniknąć efektu jojo, całkiem nieźle, ale w tym przypadku nie zaskutkuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Angel- jeśli Ty byłaś na tej diecie to Ty jesteś tu ekspertem i kompetentną osobą aby się wypowiadać . Współczuję Ci serdecznie, że musiałaś przez cos takiego przechodzić i niestety uczyć się na własnych błędach. Mam nadzieje , że teraz jest już lepiej....
Może faktycznie krytyka i ostrzejsze podejście jest skuteczniejsze niż głaskanie po głowie i pocieszanie? ![]() Co do odchudzania się szczupłych nastolatek to myślę, że problem niestety leży w psychice nie w sylwetce. Miejmy nadzieję, ze moda na chudość będzie powoli odchodziła... ja sama szczupła jestem ale mimo to zdrowie to priorytet. Pozdrawiam Cię ANGEL i wszystkie inne dziewczyny również ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Kasiu- ja na tym forum jestem od niedawna stąd moja prosba o imię ale rozumiem o co chodzi z tym nickiem .. tylko ten Twój taki długiii
![]() Pozdrawiam ![]() ps. Kasia to proste z tego są bardzo duże pieniądze więc nikt się nie martwi o zdrowie młodych i starszych dziewczyn jeśli można na tym zrobić fortunę . Edytowane przez amy7 Czas edycji: 2009-08-26 o 22:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Copyraptor
|
Cytat:
Większość osób mówi do mnie po prostu Cholerko ![]() Co do ps - zgadzam się, niestety. Na szczęście coraz więcej mówi się o zdrowym odchudzaniu, o tym jak ważne są śniadania, etc. Miejmy nadzieję, że będzie to bardziej i bardziej popularne z biegiem czasu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
heh lepiej bo drugi raz takiej głupoty nie popełnie jestem mądrzejsza o tą wiedzę
![]() Mam nadzieje że zmieni sie nastawienie młodzieży ![]() co do autorki postu/a?? życzę wytrwałości weź może dietę 1oookcl i poprostu zmniejsz porcje zeby Ci 600kcal wyszło? niczego innego Ci nie doradzę nie wiem jak ułożyć dietę na 600kcal zeby było zdrowo. ja po tej diecie byłam na 1000kcal
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
moze spróbuj
śniadanie 1 jajko/jajecznica na mleku + kromka ciemnego chlebka 2 śniadanie zjedz owoc/ po tygodniu zamień na taką malutką bułeczke z białym serkiem obiad: mały kawałek filetu z kurczaka/ryby i np troszke brokuł/kalafiora podwieczorek sałatka warzywna kolacja troszke serka wiejskiego lekkiego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.