|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Facet mnie nie słucha
Hej dziewczyny, Jestem z mężczyzną, który ma problem z podziałem uwagi, jego myśli często odlatują i wiele razy nie pamięta / nie słyszy co mu ktoś opowiada. Powtarzał mi to wiele razy w związku że taki właśnie jest i ma z tym problem od zawsze. Ja to do pewnego momentu akceptowałam, ale ostatnio zaczęło mi to bardzo przeszkadzać szczególnie jak mówię mu, że o czymś mu mówiłam, a on wypiera się i mówi że wcale nie. Zaczęłam mu to wypominać coraz częściej. Zaczęło mnie też denerwować powtarzanie po 3 razy tego samego albo pytanie w połowie czy mnie słucha i okazuje się że nie. Staram się nie okazywać złości, ale faktycznie ostatnio coraz częściej zwracam mu na to uwagę. Natomiast on zaczyna się denerwować, obrażać i pytać czy jestem w stanie wypowiedzieć zdanie bez jednego wypomnienia. A na przykład gdy po 3 krotnym powtórzeniu czegoś rezygnuję i nie powtarzam już więcej bo uważam, że nie jest to tego warte to też się obraża. Chciałam żebyście sporzały na to z obiektywnej strony. Czy moje zachowanie jest ok? A jego? Ja to widzę tak, że skoro mi to mówił to powinnam to zaakceptować jaki jest, ale przecież ile można. Z drugiej strony mam wrażenie że to on stawia się w roli ofiary, sam się obraża i wychodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Facet mnie nie słucha
Prawdopodobnie ma jakieś niezdiagnozowane zaburzenia w stylu ADHD, ale czy ten fakt ma sprawić, że masz zaakceptować niesłychanie Cię? Trudno powiedzieć. Można wiele akceptować i na wiele rzeczy machnąć ręką, ale te cechy mogą też zwyczajnie irytować i wkurzać. I wkurzać do tego stopnia, że nie chce się dalej być z tą osobą.
Niestety sama musisz odpowiedzieć sobie na pytanie, czy to Twój deal breaker. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zamiatstszukac przyczyny w sobie on idzie w zaparte. Nie chcialabym tak zyc. Stapac przy nim na paluszkach bo sie obrazi. A jak on sobie daje rade w pracy? Nie slyszy, nie pamieta? Jest na rencie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Twój facet powinien się przebadać, bo to normalne nie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja bym mu zasugerowała wizytę u psychiatry specjalizującego się w tego typu zaburzeniach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Leków brać nie chciał Teraz serwuje piekło kolejnej dziewczynie Sent from my BV9800Pro using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mój mąż też tak ma. Tyle że nie idzie w zaparte, a przeprasza, bo jest świadomy swojego roztargnienia i "wyłączania się". Czasami mnie to wkurza, ale ogólnie się przyzwyczaiłam. To co ważne, zapamiętuje, a jak nie to mu przypominam do skutku. Rzeczy drobniejsze czasami biorę na siebie albo robię za sekretarkę. Albo się z tym pogodzisz albo rozstanie, on się nie zmieni.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.