|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
9 lat różnicy w związku?
Hej dziewczyny, zakochałam się w moim przyjacielu z Anglii, którego poznałam przez internet. Znamy się już 3 lata i codziennie gramy razem, piszemy i rozmawiamy (skype).
Od paru dobrych miesięcy czuję coś więcej, jednak problem polega na tym, że ja jeszcze chodzę do liceum (17 lat) a on jest 9 lat starszy... Ciągle o tym rozmyślam i nie wiem czy może powinnam mu powiedzieć czy raczej zostawić to tak jak jest? Nie chce stracić takiego przyjaciela... Czy taka duża różnica wieku jest w porządku? Może lepiej poczekać, ale trochę boję się, że znajdzie sobie kogoś odpowiedniejszego dla siebie... I tak za parę lat mam w planach wyjechać do Anglii, ale wiadomo wszystko może siej jeszcze zmienić. Poradzicie coś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 9 lat różnicy w związku?
Widziałaś go na żywo czy tylko przez neta?
Chcesz zbudować związek na zasadzie "za kilka lat do niego pojadę"? Daj spokój. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ja sama zawsze wolalam starszych, nawet gdy bylam w Twoim wieku. Ale powtórzę pytanie, czy Ty go chociaż na oczy widziałaś?
I osobiście nie wyobrażam sobie zwiazku na odległość 17latki i 26latka. A przez te pare lat, które Cie dzielą od planowanego wyjazdu jeszcze się duuuuzo zmieni, uwierz. Jestes młodziutka, bez sensu teraz planować swoje życie na kilka lat do przodu. Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-07-13 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Może jestem sceptyczna, ale nie wydaje mi się by cos takiego przetrwalo nawet te dwa lata. Zwłaszcza, ze to nawet noe jest związek tylko zakochana autorka i facet z internetu. Moze autorka powie coś więcej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiadomo co on czuje do niej, czy się widzieli choć raz, jaki jest ich związek teraz, relacje między nimi, jak on traktuje ich relacje i tak dalej. Jestem ciekawa. Wtedy można będzie coś doradzić.
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Oczywiście wiem jak wygląda mam pełno jego zdjęć (cholernie mi się podoba
![]() Jeśli chodzi o to co ON czuje, to powiem wam szczerze, że nie wiem. Ja czuje więź między nami. Dosłownie nie ma dnia bez jakiegokolwiek kontaktu i szczerze nie wyobrażam sobie wytrzymać tydzień bez jakiejkolwiek rozmowy z nim. Kiedyś, może rok temu, powiedział mi, że szkoda, że jestem taka młoda. Do dzisiaj mnie to boli, codziennie żałuje, że nie jestem te 2-3 lata starsza... Mimo, że tej różnicy wieku totalnie jej nie odczuwam, to gdzieś ona jest tam zapisana. Chyba nie powinnam niczego zaczynać... może poczekam, aż będę już miała możliwy wyjazd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
jesli już to ON powinine chcieć Cie zobaczyć i do Ciebie przyleciec..
możesz mu powiedzieć co czujesz itp ![]() a jak nie to przynajmniej nie zmarnujesz kolejnych miesiecy do wzdychania do skype zamiast poszuakania kogos na miejscu, kto Cie przytuli pogłaszcze po policzku itp ![]()
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
nie widziałabym problemu gdybyście oboje już np pracowali, miałabyś już ukształtowany charakter np. Ty 24 lata, on 33.
Zastanów się co 26letni facet mógłby robić z licealistką? Co jego rodzina, znajomi by o nim pomyśleli gdyby zaczął się z Tobą spotykać? Zdaj maturę, idź do pracy/na studia i wtedy wróć do tematu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.