9 lat różnicy w związku? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-13, 04:31   #1
Ikagnach
Przyczajenie

9 lat różnicy w związku?

Hej dziewczyny, zakochałam się w moim przyjacielu z Anglii, którego poznałam przez internet. Znamy się już 3 lata i codziennie gramy razem, piszemy i rozmawiamy (skype).

Od paru dobrych miesięcy czuję coś więcej, jednak problem polega na tym, że ja jeszcze chodzę do liceum (17 lat) a on jest 9 lat starszy... Ciągle o tym rozmyślam i nie wiem czy może powinnam mu powiedzieć czy raczej zostawić to tak jak jest? Nie chce stracić takiego przyjaciela... Czy taka duża różnica wieku jest w porządku? Może lepiej poczekać, ale trochę boję się, że znajdzie sobie kogoś odpowiedniejszego dla siebie...

I tak za parę lat mam w planach wyjechać do Anglii, ale wiadomo wszystko może siej jeszcze zmienić.
Poradzicie coś? Serducho boli.
Ikagnach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 07:04   #2
raita
Zakorzenienie

Dot.: 9 lat różnicy w związku?

Widziałaś go na żywo czy tylko przez neta?
Chcesz zbudować związek na zasadzie "za kilka lat do niego pojadę"? Daj spokój.

raita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 12:08   #3
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ikagnach Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, zakochałam się w moim przyjacielu z Anglii, którego poznałam przez internet. Znamy się już 3 lata i codziennie gramy razem, piszemy i rozmawiamy (skype).

Od paru dobrych miesięcy czuję coś więcej, jednak problem polega na tym, że ja jeszcze chodzę do liceum (17 lat) a on jest 9 lat starszy... Ciągle o tym rozmyślam i nie wiem czy może powinnam mu powiedzieć czy raczej zostawić to tak jak jest? Nie chce stracić takiego przyjaciela... Czy taka duża różnica wieku jest w porządku? Może lepiej poczekać, ale trochę boję się, że znajdzie sobie kogoś odpowiedniejszego dla siebie...

I tak za parę lat mam w planach wyjechać do Anglii, ale wiadomo wszystko może siej jeszcze zmienić.
Poradzicie coś? Serducho boli.
To nie ma sensu. On nie potrzebuje związku z dzieckiem, a ty masz przed sobą maturę.
8c5e47fe6e48fd89bc9c227f1239fe5b9f79e095_5edd71729ccf0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 12:31   #4
201604130936
Konto usunięte

Ja sama zawsze wolalam starszych, nawet gdy bylam w Twoim wieku. Ale powtórzę pytanie, czy Ty go chociaż na oczy widziałaś?
I osobiście nie wyobrażam sobie zwiazku na odległość 17latki i 26latka. A przez te pare lat, które Cie dzielą od planowanego wyjazdu jeszcze się duuuuzo zmieni, uwierz. Jestes młodziutka, bez sensu teraz planować swoje życie na kilka lat do przodu.

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2014-07-13 o 12:33
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 13:31   #5
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Ja sama zawsze wolalam starszych, nawet gdy bylam w Twoim wieku. Ale powtórzę pytanie, czy Ty go chociaż na oczy widziałaś?
I osobiście nie wyobrażam sobie zwiazku na odległość 17latki i 26latka. A przez te pare lat, które Cie dzielą od planowanego wyjazdu jeszcze się duuuuzo zmieni, uwierz. Jestes młodziutka, bez sensu teraz planować swoje życie na kilka lat do przodu.
Ma to sens, oczywiście, że ma. Jeśli by się widywali chociaż co jakiś czas i mogliby być bliżej siebie (np. mieszkać razem) w okresie studiów, czyli za rok-dwa, a nie po nich na przykład, za 6-7 lat...
Stary 2014-07-13, 13:37   #6
201604130936
Konto usunięte

Może jestem sceptyczna, ale nie wydaje mi się by cos takiego przetrwalo nawet te dwa lata. Zwłaszcza, ze to nawet noe jest związek tylko zakochana autorka i facet z internetu. Moze autorka powie coś więcej?
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 13:42   #7
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Może jestem sceptyczna, ale nie wydaje mi się by cos takiego przetrwalo nawet te dwa lata. Zwłaszcza, ze to nawet noe jest związek tylko zakochana autorka i facet z internetu. Moze autorka powie coś więcej?
Nie wiem jak to jest w przypadku 17-latki i 26-latka, ale w przypadku 17-latki i 18-latka przetrwało. Myślisz, że wiek ma znaczenie? No i nie był to międzykrajowy związek, choć też sądzę, że to nie ma nic do rzeczy
Nie wiadomo co on czuje do niej, czy się widzieli choć raz, jaki jest ich związek teraz, relacje między nimi, jak on traktuje ich relacje i tak dalej. Jestem ciekawa. Wtedy można będzie coś doradzić.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-13, 14:51   #8
Ikagnach
Przyczajenie

Oczywiście wiem jak wygląda mam pełno jego zdjęć (cholernie mi się podoba) ale odwiedzić go jeszcze nie miałam okazji wiadomo, mimo, że czasami mi mówił, żebym w przyszłości przyjechała.

Jeśli chodzi o to co ON czuje, to powiem wam szczerze, że nie wiem. Ja czuje więź między nami. Dosłownie nie ma dnia bez jakiegokolwiek kontaktu i szczerze nie wyobrażam sobie wytrzymać tydzień bez jakiejkolwiek rozmowy z nim.
Kiedyś, może rok temu, powiedział mi, że szkoda, że jestem taka młoda. Do dzisiaj mnie to boli, codziennie żałuje, że nie jestem te 2-3 lata starsza...
Mimo, że tej różnicy wieku totalnie jej nie odczuwam, to gdzieś ona jest tam zapisana.

Chyba nie powinnam niczego zaczynać... może poczekam, aż będę już miała możliwy wyjazd.
Ikagnach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-13, 17:29   #9
sQuaara
Zakorzenienie

jesli już to ON powinine chcieć Cie zobaczyć i do Ciebie przyleciec..
możesz mu powiedzieć co czujesz itp zobacz co odpowie.. może przyleci..
a jak nie to przynajmniej nie zmarnujesz kolejnych miesiecy do wzdychania do skype zamiast poszuakania kogos na miejscu, kto Cie przytuli pogłaszcze po policzku itp
Stary 2014-07-13, 17:34   #10
201607040940
Konto usunięte

nie widziałabym problemu gdybyście oboje już np pracowali, miałabyś już ukształtowany charakter np. Ty 24 lata, on 33.

Zastanów się co 26letni facet mógłby robić z licealistką? Co jego rodzina, znajomi by o nim pomyśleli gdyby zaczął się z Tobą spotykać? Zdaj maturę, idź do pracy/na studia i wtedy wróć do tematu.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości