do ślubo konno - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-08, 10:18   #1
Chantalle
Raczkowanie

do ślubo konno

cos dla milosników hippiki
od dziecka marzył mi sie podjazd pod koscioł/ usc wierzchem z moim TZ na 2 identycznych koniach, ja w siodle damskim,piękna suknia w starym stylu, odpowiedni kapelusik, pan mlody rowniez odpowiednio ubrany (frak, melonik/cylinder?), stąd mam do was prośbę, poszukuję fotografii pary mlodej ubranej odpowiednio do slubu i klimatu z dawnych czassow gdy samochod byl zadkoscia, codzi mi glownie o wyglad sukni oraz ubioru pana mlodego,koni na zdjeciach nie musi byc. Wiem ze nie latwo toakie cos znaleźc w necie,ale moze ktoras z was sie kiedys natknela? Moga tez byc zdjecia przy starych smochodach, w koncu to niewielka roznica w czasie miedzy okresem gdy jezdzono konno a tym jak sie pojawily pierwsze auta- stroje byly podobne.
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 10:30   #2
ami81
Raczkowanie

Dot.: do ślubo konno

Mam tylko zdjęcie pana młodego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (19,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (20,7 KB, 17 załadowań)
ami81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 10:39   #3
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

HEHEHE... no to widzę, że masz podobnie jak ja Ja stwierdziłam, że jakbym miała brać ślub, to chciałabym podjechać tylko konno Ale i tak nie będe brać ślubu (kościelnego), bo nie chcę i generalnie jestem niewierząca. Ale tak czy siak wizja podjazdu na pięknych koniach w stylowym ubiorze uważam za wspaniały pomysł. Ważne tylko żeby konie nie poniosły bo nie będzie różowo

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 11:41   #4
Masza_20
Raczkowanie

Stroj pana mlodego wklejony w tym watku jest super i moim zdaniem bardzo pasuje. Ja bym ci proponowala poszukac normalnych strojow z tamtych czasow, napewno sa w necie jakies zdjecia z filmow czy cos w tym stylu. Potem poprostu uszyjesz sobie jakis upatrzony wzor, ale w kolorze bialym, ecru czy jaki tam wybierzesz. Tak chyba bedzie najlatwiej cos znalezc.

Moze poprostu uszyjesz sobie jakas suknie w stylu "ksiezniczki z bajki". Taka pewnie by pasowala do ogolnej koncepcji.
Masza_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 12:00   #5
katrina
Rozeznanie

GG do katrina

Ha, też miałam podobną wizję, ale:
1) mój mężczyzna nie jeździ konno i raczej się nie nauczy. Mogłabym go ewentualnie ciągnąć na arkanie najwyżej
2) w życiu nie jeździłam w damskim siodle i nie bardzo sobie wyobrażam jak można to robić (jak "dawać łydkę", z jednej strony tylko?)
3) konia trzeba by chyba wyprać w ACE, żeby mieć gwarancję, że suknia się w ogóle nie pobrudzi chyba żeby mieć ciemną?
4) no i nie wiem jak Ty, ale ja zawsze TOTALNIE przesiąkam końskim zapachem - ja bardzo go lubię, ale obawiam się, że goście nie byliby zachwyceni Moja Mama nie pewno nie byłaby

znalazłam nawet trochę zdjęć, ale w większości malutkie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg adv1.jpg (25,5 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg horseback1.jpg (39,0 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg horseback-1.jpg (41,9 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg horses.jpg (72,9 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg horses2.jpg (33,3 KB, 72 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg shoni_horseback.jpg (22,0 KB, 61 załadowań)

Edytowane przez katrina
Czas edycji: 2006-03-08 o 12:23
katrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 12:26   #6
katrina
Rozeznanie

GG do katrina

i jeszcze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wed.jpg (33,8 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wedding.jpg (25,5 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wedding1.jpg (40,0 KB, 67 załadowań)
Stary 2006-03-08, 17:08   #7
Chantalle
Raczkowanie

Katrina,z tego co wiem to damy jezdzac w damskim siodle z drugiej stronuy uzywaly subtelnie palcata. moj tz jezdzi konno,mieszkam w malym miescie, przjazd konno 10 minut lub 15 chyba nie grozi tak przesiaknieciem zapachem konskim,no i jesli kon ma czysto w boksie to tak nie capi,chyba ze jego pot po galopie,ale nie zamierzam galopem podjechac
nigdy nie jechalm w damskim siodle alemam ochote sprobowac,bo w sukni siedzac na koniu na okrak brzydko wyglada :/

zdjecia wszystkie fajne,ale jakos nie :"trafily" mnie, a ubior pana mlodego b.ciekawy :d

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-08, 20:19   #8
katrina
Rozeznanie

GG do katrina

No własnie do mnie też te zdjęcia za bardzo nie trafiają. A skąd chcesz wziąć damskie siodło? Czy chcesz po prostu siedzieć po damsku w normalnym?
Stary 2006-03-09, 09:29   #9
Chantalle
Raczkowanie

gdzies z pewnością się da je wypożyczyc, choc pewnie jest rzadkością.
Stary 2006-03-09, 12:10   #10
pallas
Przyczajenie

Suknia z takim długim podpinanym tyłem by się ładnie wg mnie prezentowała

A tu wzory sukien

A ta do kupienia w Polsce za 1800

No i para na koniach:
pallas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-09, 12:12   #11
pallas
Przyczajenie

Jeszcze oxford
pallas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-29, 10:15   #12
nicka01
Wtajemniczenie

ja tam osobiście wole byc wieziona w karecie ;D

nie masz żadnej szansy ale ją wykorzystaj

nicka01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-29, 15:13   #13
DwaWilki
Raczkowanie

Hej
Jedna moich klientek (i jednocześnie przyjaciółek) chciała, by część pleneru odbyła się w klubie jeździeckim.
Inna moja sympatyczna klientka część trasy kościół - sala weselna pokonała w wozie zaprzęgniętym do dwu koni.
Oto fotografie jakie tam popełniłem

Edytowane przez DwaWilki
Czas edycji: 2009-10-29 o 16:05
DwaWilki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-01, 16:41   #14
dance makabre
Wtajemniczenie

Ja nie wychodziłam za mąż, ale miałam już przyjemność jechać w dłuuugiej zdobionej białek sukni konno Zostałam "zatrudniona" do przewodzenia w orszaku konnym- dwaj jeźdźcy jadący przed bryczką dwukonną, w której siedzi młoda para. Jak przystało na okazję, ubrali nas zjawiskowo- suknie w stylu średniowiecznym, białe, zdobione, rozkloszowane w taki sposób, że ich tył przykrywał zad konia w bardzo ładny sposób Ale musiałyśmy bardzo uważać, bo choć koń był dokładnie wyczyszczony, po niemal 5 godzinach w siodle (czekałyśmy przed kościołem i w plenerze), z czego sporo czasu kłusem, pot odbijał się na sukni. Najgorzej było przy zakładaniu siodła (gdy para składała przysięgę, my wypasałyśmy konie na trawniku ), bo musiałyśmy to zrobić bardzo szybko i w taki sposób, by się dodatkowo nie umazać, bo kamerzyści czatowali
Ale przeżycie niezapomniane
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-14, 11:44   #15
haitanka
Raczkowanie

znajoma jechała do ślubu konno. Miała prostą, skromną sukienkę w stylu lat 20. i melonik, jej wybranek frak. Jechali na gniadych wlkp. Ślub brała w czerwcu, a że było dość cieplo koniki od rana zostały porządnie wyszorowane(uroczystość w kościele o 16.30), więc nie było możliwości, że będą upaćkane, albo ubrudzą sukienke.
Niestety nie byłam na ślubie ani nie mam zdjęć
haitanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-14, 11:51   #16
Remmi
Rozeznanie

Od kilkunastu lat jeżdżę konno - marzyłam, żeby do ślubu pojechać konno - jednak mój TŻ nie jeździ i raczej go nie namówie żeby wsiadł, więc pojedziemy autkiem - ale w plener pojedziemy do koni, to musi mi wystarczyć
Stary 2009-11-14, 14:37   #17
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DwaWilki Pokaż wiadomość
Hej
Jedna moich klientek (i jednocześnie przyjaciółek) chciała, by część pleneru odbyła się w klubie jeździeckim.
Inna moja sympatyczna klientka część trasy kościół - sala weselna pokonała w wozie zaprzęgniętym do dwu koni.
Oto fotografie jakie tam popełniłem
Fotka nr 1 czegoś takiego na własne oczy jeszcze nie widziałam. Dobrze, że miała odpowiednie buty, a nie szpile .
Stary 2009-11-14, 23:21   #18
conslusion
Rozeznanie

Moje wielkie marzenie - pojechać do ślubu konno. Może przynajmniej plener uda się zrobić na konikach.
conslusion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości