|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
do ślubo konno
cos dla milosników hippiki
![]() od dziecka marzył mi sie podjazd pod koscioł/ usc wierzchem z moim TZ na 2 identycznych koniach, ja w siodle damskim,piękna suknia w starym stylu, odpowiedni kapelusik, pan mlody rowniez odpowiednio ubrany (frak, melonik/cylinder?), stąd mam do was prośbę, poszukuję fotografii pary mlodej ubranej odpowiednio do slubu i klimatu z dawnych czassow gdy samochod byl zadkoscia, codzi mi glownie o wyglad sukni oraz ubioru pana mlodego,koni na zdjeciach nie musi byc. Wiem ze nie latwo toakie cos znaleźc w necie,ale moze ktoras z was sie kiedys natknela? Moga tez byc zdjecia przy starych smochodach, w koncu to niewielka roznica w czasie miedzy okresem gdy jezdzono konno a tym jak sie pojawily pierwsze auta- stroje byly podobne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: do ślubo konno
Mam tylko zdjęcie pana młodego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
HEHEHE... no to widzę, że masz podobnie jak ja
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Stroj pana mlodego wklejony w tym watku jest super i moim zdaniem bardzo pasuje. Ja bym ci proponowala poszukac normalnych strojow z tamtych czasow, napewno sa w necie jakies zdjecia z filmow czy cos w tym stylu. Potem poprostu uszyjesz sobie jakis upatrzony wzor, ale w kolorze bialym, ecru czy jaki tam wybierzesz. Tak chyba bedzie najlatwiej cos znalezc.
Moze poprostu uszyjesz sobie jakas suknie w stylu "ksiezniczki z bajki". Taka pewnie by pasowala do ogolnej koncepcji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ha, też miałam podobną wizję, ale:
1) mój mężczyzna nie jeździ konno i raczej się nie nauczy. Mogłabym go ewentualnie ciągnąć na arkanie najwyżej ![]() 2) w życiu nie jeździłam w damskim siodle i nie bardzo sobie wyobrażam jak można to robić (jak "dawać łydkę", z jednej strony tylko?) 3) konia trzeba by chyba wyprać w ACE, żeby mieć gwarancję, że suknia się w ogóle nie pobrudzi ![]() 4) no i nie wiem jak Ty, ale ja zawsze TOTALNIE przesiąkam końskim zapachem - ja bardzo go lubię, ale obawiam się, że goście nie byliby zachwyceni ![]() ![]() znalazłam nawet trochę zdjęć, ale w większości malutkie. Edytowane przez katrina Czas edycji: 2006-03-08 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
i jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Katrina,z tego co wiem to damy jezdzac w damskim siodle z drugiej stronuy uzywaly subtelnie palcata. moj tz jezdzi konno,mieszkam w malym miescie, przjazd konno 10 minut lub 15 chyba nie grozi tak przesiaknieciem zapachem konskim,no i jesli kon ma czysto w boksie to tak nie capi,chyba ze jego pot po galopie,ale nie zamierzam galopem podjechac
![]() nigdy nie jechalm w damskim siodle alemam ochote sprobowac,bo w sukni siedzac na koniu na okrak brzydko wyglada :/ zdjecia wszystkie fajne,ale jakos nie :"trafily" mnie, a ubior pana mlodego b.ciekawy :d |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
No własnie do mnie też te zdjęcia za bardzo nie trafiają. A skąd chcesz wziąć damskie siodło? Czy chcesz po prostu siedzieć po damsku w normalnym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
gdzies z pewnością się da je wypożyczyc, choc pewnie jest rzadkością.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
ja tam osobiście wole byc wieziona w karecie ;D
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Hej
Jedna moich klientek (i jednocześnie przyjaciółek) chciała, by część pleneru odbyła się w klubie jeździeckim. Inna moja sympatyczna klientka część trasy kościół - sala weselna pokonała w wozie zaprzęgniętym do dwu koni. Oto fotografie jakie tam popełniłem ![]() Edytowane przez DwaWilki Czas edycji: 2009-10-29 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie wychodziłam za mąż, ale miałam już przyjemność jechać w dłuuugiej zdobionej białek sukni konno
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale przeżycie niezapomniane ![]()
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
znajoma jechała do ślubu konno. Miała prostą, skromną sukienkę w stylu lat 20. i melonik, jej wybranek frak. Jechali na gniadych wlkp. Ślub brała w czerwcu, a że było dość cieplo koniki od rana zostały porządnie wyszorowane(uroczystość w kościele o 16.30), więc nie było możliwości, że będą upaćkane, albo ubrudzą sukienke.
Niestety nie byłam na ślubie ani nie mam zdjęć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Od kilkunastu lat jeżdżę konno - marzyłam, żeby do ślubu pojechać konno - jednak mój TŻ nie jeździ i raczej go nie namówie żeby wsiadł, więc pojedziemy autkiem
![]() ![]()
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Moje wielkie marzenie - pojechać do ślubu konno. Może przynajmniej plener uda się zrobić na konikach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.