Moje pierwsze małe dzieła - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-20, 10:12   #1
agnieszkamat
Raczkowanie

Moje pierwsze małe dzieła

Cześć Przeczytałam wątek o robieniu kolczyków i jakoś naszła mnie na to wielka ochota - dlatego zamówiłam potrzebne rzeczy, wczoraj przyszła paczuszka i od razu wzięłam się do pracy
Udało mi się zrobić 20 par, koralików dużo zostało ale pomysłów brak, bo to co mam już ciężko w inny sposób połączyć ze sobą. Dlatego właśnie zrobiłam kolejne zamówienie
A Tu chcę Wam pokazać te moje pierwsze dzieła i czekam na opinie. Krytyczne również mile widziane - pomogą mi się czegoś nauczyć.

Pozdrawiam
Agnieszka

P.S. Lepiej wykonane zdjęcia w poście poniżej.

Edytowane przez agnieszkamat
Czas edycji: 2009-08-20 o 15:51
agnieszkamat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 10:29   #2
franio
Zadomowienie

Dot.: Moje pierwsze małe dzieła

To ja zacznę Przede wszystkim jeśli chcesz pokazywać swoją biżuterię to musisz popracowac nad jej prezentacją. Każda para powinna być sfotografowana osobno. Na takim zbiorowym zdjęciu niewiele widać, i szczerze mówiąc raczej to zniechęca do oglądania. Popracuj nad ładna kompozycją prac, nad tłem i nad ostrością. Wyeksponuj je tak aby przykłuwały wzrok.
Co do kolczyków to myślę, że jak na pierwszą próbę jest nieźle, zachęcam Cię do dalszej pracy Dobrze, że stosujesz przekładki i kuleczki, dobrze, że jest kolorowo. Wszystkie pary są niby podobne do siebie ale nie jest jakoś strasznie nudno. Z czasem jak będziesz miała więcej materiałów to i prace będą bardziej urozmaicone. Ale możesz poeksperymentować trochę z formą . Loopy chyba nie są najgorsze, ale też niewiele widać na takim zdjęciu.. Tam gdzie zostawiasz goły drucik staraj się by był on prosty, pogięty wygląda niechlujnie. staraj się zagospodarować cała przestrzeń na drucie albo stosuj rurki
I na koniec proponuję nie tworzyć hurtowo, lepiej postarać się i bardziej przyłożyć do jednej pary niż natrzaskać bylejak 20par. Generalnie jakość a nie ilość- zobaczysz to naprawde bardziej satysfakcjonujące
Czekam na następny wrzut
Stary 2009-08-20, 10:44   #3
agnieszkamat
Raczkowanie

Dziękuję za komentarz
Zdjęcie robiłam na szybko, dlatego tak wszystko razem jest ale obiecuję - następnym razem na pewno będą lepsze zdjęcia
Zrobiłam ich tyle dlatego, że chciałam poćwiczyć te loopiki ale dziś patrząc na nie wiem, że niedługo zostaną rozłożone na części i zrobione jeszcze raz
Starałam się jak mogłam ale sama widzę, że pierwszy loopik różni się od 50
Obiecuję, że będę ćwiczyć a jak tylko będę mieć nowe materiały (już nie aż tak podobne do siebie) to wrzucę tu nowe zdjęcia. No i z tymi też postaram się coś zrobić..

Dziękuję za opinię
Stary 2009-08-20, 12:12   #4
Sol89
Zadomowienie

GG do Sol89

Przeraziło mnie trochę, jak przeczytałam, że zrobiłaś 20 par w jeden dzień
Więc tak - gołego druciku raczej nie zostawiaj, jak już musi tak być to stosuj rurki. O loopach trudno coś powiedzieć po tym zdjęciu, ale gdzieniegdzie widać niepoodginanie, proponuję przeczytanie wątku 'dla zielonych'
Poza tym same kolczyki bardzo kolorowe, ale wszystkie zrobione na jedno kopyto.
Radzę zamiast iść w ilość popracować trochę nad kompozycjami, urozmaicić.
Widać, że masz do tego dużo zapału, więc nie poddawaj się i pracuj dalej
Stary 2009-08-20, 13:59   #5
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Koralik - drucik - koralik - drucik i tak 20 razy.\

Nudno. Skoro masz tyle materiałów, szalej, kombinuj, nie rób na jedno kopyto.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-20, 16:01   #6
agnieszkamat
Raczkowanie

Oto zdjęcia..
A w tym momencie posiadam tylko szpilki i jakoś nie mam pomysłu jak w inny sposób mogłabym z tego zrobić kolczyki. Ale wierzę, że wszystko przede mną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (144,9 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (140,7 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (187,7 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (141,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (152,1 KB, 40 załadowań)
Stary 2009-08-20, 20:29   #7
shenny
Raczkowanie

Też myślę, że jeszcze wszystko przed Tobą - chyba każdy zaczyna od koralików na drucikach Proponuję poprzeglądać jakieś tutoriale, poszukać inspiracji, pokombinować chociażby z gronkami, czy może z bransoletkami typu "koralik na druciku", a pomysły powinny przyjść w miarę ćwiczeń No i postaraj się poprawić loopy, oczywiście. Pozdrawiam
shenny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-25, 22:36   #8
agnieszkamat
Raczkowanie

Przyszła nowa paczuszka.. Może teraz będzie chociaż troszkę mniej nudno.. Wiem, że to żadna rewelacja ale cały czas się uczę, ćwiczę, próbuję. Mam nadzieję, że uda mi się kiedyś zrobić coś ładnego
I dziękuję wszystkim za komentarze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 16.jpg (36,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 23.jpg (49,7 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez agnieszkamat
Czas edycji: 2009-08-25 o 23:11
Stary 2009-08-26, 12:09   #9
naila
Zakorzenienie

Uda, uda Pierwsze są ok, w drugich inaczej bym zakończyła, żeby tak linka ucięta nie dyndała na dole.

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości