![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
wszystkie dziewczynki ktore zmienily kolor z blondu na ciemny :)
hej Dziewczynki! nie wiem czy czasami nie bylo juz takiego tematu ale szukalam i nie moglam znalezc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: wszystkie dziewczynki ktore zmienily kolor z blondu na ciemny :)
hej. J z jasnego blondu wyczarowałam sobie na głowie hebanowa czerń. wyszło od razu, fajnie wyglądałam i wogole okazało sie, ze czarny pasuje mi równie dobrze jak blond. Ale jednej kwestii nie wziełam pod uwagę.otóż zastosowałam fabrę z Castingu, ktora mimo , ze bez amoniaku okazała się niezwykle trwała.A moje wloski zaczęły nagle roznąć jak szalone.ok 3 cm na miesiąc to zdecydowanie za duzo jak na farbowane włosy. po 2 tygodniach mam odrosty jak moje klezanki po miesiącu. A wiadomo: odrosty jasniutkie, więc wyglądam z nimi jakbym powoli czynała łysieć. Tak więc mimo ze kolorek jest swietny i bardzo mi pasuje, żałuje ze zrezygnowałam z mojego blondu, zwłaszcza, ze byl nawet ładniutki.
NIE FARBUJE SIE NA CZaRNO!!!!!!!!1 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
zdjęcia nie wkleje
![]() ![]() w brązie mi ładnie, dobrze się w nim czuje, no ale kwestia odrostów ![]() ![]() moim zdaniem masz ładny blondzik, nie ma co kombinować ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam naturalny kolorek włosów blond i od jakiegos roku farbuję się na ciemny brąz, który wygląda jak czarny. Odrosty sa koszmarne, to fakt, i musze farbowac włosy co miesiąc, ale w ciemnych czuję się o wiele lepiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja miałam odwrotną sytuacje, naturalne włosy średni szatyn farbowałam na czarno i przefarbowałam się na blond
![]() Wyglądałam zupełnie inaczej i chociaż wiele osób mówiło mi, że wyglądam super wróciłam do ciemnych włosów, w takich się czuję najlepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem farbowaną na czarno (granatowa czerń) naturalną blondynką. I nie żałuję zmiany. Dużo lepiej się czuję w czerni. Zresztą ja w ogóle lubię wszystko co czarne- taka mania. A jaki ciemny koloro masz na myśli tak konkretniej??
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Bardzo ładnie Ci w blondzie, ale rozumiem chęć zmiany i potrzebę czegoś nowego
![]() Ja swoje naturalnie blond włosy zafarbowałam na czekoladowy, potem kolejne odcienie brązów, aż wkońcu czerń. Było mi w nich dobrze, no ale te jasne odrosty ![]() Poza tym bardzo chciałam wrócić do naturalnego blondu. Radzę Ci przede wszystkim pożądnie się zastanowić, czy tego chcesz. Jeśli jesteś zdecydowana, to na początek proponowałabym Ci szamponetkę lub szampon koloryzujący ![]() Pamiętaj, że z ciemnych włosów bardzo trudno potem wrócić do blondu! Życzę Ci powodzenia ![]()
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Też zmieniałam kolor włosów, ze średniego blondu w brąz, który podchodził pod rudy :| niestety efekt uboczny. potem w jeszcze ciemniejszy brąz, aż wreszcie od ponad pół roku mam kolor czarny i jestem niesamowicie zadowolona. Używam Ferii, dwa tygodnie temu farbowałam się nią trzeci raz. Wiadomo odrosty widać już po niecałym miesiącu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Ja 5 miesięcy temu zdecydowałam się pofarbować włosy na ciemny kolorek. Całe życie byłam blondynką, więc potrzebowałam zmiany. Szczerze powiem, że nie załuje, jestem bardzo zadowolona. Pomimo tego, że chyba wcześniej, jako blondynka mialam większe powodzenie to szybko nie wrócę do blondu
![]() Wydaję mi się, że dobrze będzie ci w blond włosach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() teraz bylam u fryzjera na balejaz... i ogladalam juz ppalete ciemnych .. ale jednak ponownie zdecydowalam sie na blond ;-) musze sie porzadnie zastanowic ![]() pozdrawiam ;** |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się z katie-lee na początek lepiej szamponem- w razie W się zmyje- chociaż niekótre dziewczyny mają problem też z wymyciem szamponetek. W każdym razie ładnie Ci w ciemnych, ale decyzja należy do Ciebie pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
![]()
ja rowniez zmienilam kolor wloskow z jasnago blondu na czekolade a wyszly czarne i teraz chce wrocic do blondu
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
A w jaki sposób "odfarbowałas" włoski z czarnego na blond?? Nie wyszły Ci rude?? Coś takiego chyba dosyć mocno szkodzi włosom?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ładniej w ciemnych! masz bardziej wyrazistą twarz i twoje oczy bardziej są wyeksponowane. Ja miałam w tamtym roku podobny problem, balejaże itd. Ale w balejarzach miałam jakby "rozmytą" twarz. teraz farbuje farbą złoty brąz garniera. Ale wcześniej kupowałm jasny złoty brąz garniera-bardzo fajny kolor, złoty brąz tez jest ładny, ale ciemniejszy. Jak zafarbujesz na brąz i np. będziesz się żle czuła w tym kolorze, to wedy możesz isc do fryzjera, zeby zrobił ci blond pasemka i tez bedzie ładnie.decyzja należy do Ciebie.
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Witam!
Ja również jestem blondynką i zamierzam przyciemnić sobie wlosy. Nie wiem jeszcze, czy wejde w brązy, ale widzialam, że niektore farby na których pisze "ciemny blond" wyglądają, jak brązowe i chyba na takie coś sie pokusze. Najpierw jednak muszę się jakoś pozbyć rozjaśnianego koloru blond ;/ ( https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...65#post6484465 ) . Mój naturalny kolor to ciemny blond, taki właściwie ciemno szary, więc myślę, że odrosty nie bedą wielkim problemem u mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Hej, ja przeszłam z jaśniutkich włosków do ciemnych, ale nie bałam się bo już wcześniej miałam ciemne, bardziej obawiałam się wypłukiwania farby, żeby nie było zielonego połysku i w ogóle jak to się zafarbuje. Dlatego jeśli chodzi o tak radykalną zmiane polecam na pierwsze farbowanie fryzjera !! Fryzjerka połozyła mi czekoladę, uprzedziła że za około 3 tygodnie będę musiała znowu połozyć farbę bo kolor zacznie się spłukiwać i poleciła jakie kolory w drogerii wybierać, czyli jakiś brąz z ciepłych odcieni, zeby w nazwie było "złoty" czy coś w tym stylu. Oczywiscie nie polecam czarnego, z którego przecież tak trudno wyjść, jest przecież tyle ładnych brązów
![]()
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
gabi86 świetnie ci w tych brązowych. poprostu super. o niebo lepiej niż w blond.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
dzieki :P większość mi to mówi więc chyba coś w tym jest
![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
A dlugo mialas te jasne wlosy? Bo ja swoje mam juz pare lat i to ciagle bezmyslnie rozjasniane (nie tylko odrosty). Jaka farba fryzjerka ci zmienila kolor?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Gabi, sczerze mówiąc to uważam, że ładniej było Ci w jasnych włoskach...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja zmieniałam
![]() Z blondu.. najpierw na ciemny blond, potem no jasny brąz, potem już farbowałam na brąz, ale wychodził coraz ciemnejszy i były w pewnym momence czarne ![]() Potem cos mi do głowy strzeliło, poszłam do fryzjera, ściągęła mi farbe do jasnego brązu, zrobiła blond pasemka... Troche odrosły, kolor sie wypłukał i mam po 3 latach różnego rodzaju farbowań naturalne... Ile z tym walki było.. I znów ciągnie mnie do ciemnych... Ładmnie mi jest i tak i tak, ale jak mam to powracanie do naturalnego znów przechodzić to wole poczekać aż mi chęć na ciemne minie ![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Półtora roku i juz nie mogłam patrzeć na ich kondycje więc wróciłam do ciemnych (naturalnie mam ciemny blond ale farbuje od wielu lat już). Fryzjerka użyła na pewno profesjonalnej farby ale nie mam pojęcia jakiej, mówiła tylko że do podstawowego koloru jaki wybrałam (czekolada) dodawała po trochu innych kolorów (typu czerwień) żeby właśnie nie spowodować zielonego połysku włosów. Dlatego sądzę że lepiej ten raz się troche wykosztować a nie później martwić jakby coś nie wyszlo i mozliwe że wydac jeszcze więcej pieniędzy. Pzdr
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Ja wlasnie przez przypadek raz u fryzjerki dowiedzialam sie ze moje rozjasniane kremem wlosy moge zaczac farbowac i beda mniej zniszczone. Wiec pierwsze farbowanie pozwolilam przeprowadzic fryzjerce (sama nigdy nie farbowalam i troche siebalam jak wyjdzie), wybrala mi kolor zblizony do mojego rozjasnianego, aby tylko zakryc odrosty i odswiezyc kolor na reszcie. No i niestety po farbowaniu fryzjerka powiedziala ze nie wszystkie chwycily kolor bo nie maja juz pigmentu (nie bylo tego widac bo wlosy mam prawie biale) ale w takiej sytuacji jakos nie sadze ze uda jej sie zafarbowac mnie na braz bez stwierdzenia pozniej ze brak mi pigmentu i dlatego gdzieniegdzie beda biale
![]() @eeewwwcikkk Robie dokladnie tak samo, coraz ciemniejsze farbki. Ciekawe kiedy sie na tym przejade z powodu mojego braku pigmentu ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
ja miałam ciemny blond i najpierw szamponami koloryzującymi robiłam jasny brąz potem juz farba na coraz ciemniejszy czego oczywiście późnież załowałam :P .potem powstaje tylko problem odrostów ,dziwnie to wygląda bo wszystkie jestesmy przyzwyczajone do odrostu na blond wlosach a nie odwrotnie
radzę najpierw spróbować szamponetki, chociaż na 5 myć żebys tylko mogła sie zobaczyć z ciemnymi włosami i radze na początku najjaśniejszy brąz żeby nie było szoku ![]() Edytowane przez cal Czas edycji: 2008-02-07 o 11:49 Powód: błąd i dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
jesli sie boisz to zrob sobie kilka ciemnych pasemek na poczatek tylko na przedzialku i zobaczysz jak sie bedziesz czula a z czasem mozesz dorobic ich wiecej i proponowalabym na poczatek np jasny braz na blad wlosach i tak wyjdzie ciemniejszy a nie bedzie szoku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Zgodnie z planem farbowania wlosow na coraz ciemniejszy odcien, w ten weekend zafarbowalam je wellatonem 8/1 (jasny popielaty blond). Przerazilam sie wynikami, poczatkowo wydawalo sie ze sa czarno zielone (ale bynajmniej pokrylo te wlosy gdzie ponoc braklo mi pigmentu ;p ). Mam takie dziwne oswietlenie w lazience, ze wygladaja tam caly czas jakby mialy poswiate zielonego z czarnym, ale tak w rzeczywistosci sa popielate (bardziej popielate niz blond). po 2 myciach glowy kolor sie troszke stonowal i juz nie jest z nim tak zle. Ale sa tez i plusy...w koncu mam ciemne wlosy ;p Moze jeszcze nie takie jakie bym chciala ale sa juz jak moje naturalne. Podejrzewam ze zlapaly tylko popielaty odcien, poniewaz byly mocno rozjasnione (prawie biale). Zastanawiam sie czy jak pokoloruje je odcieniem "Ciemny Blond" Castinga z L'oreal to czy chwyci mi taki odcien czy bedzie przebijal z popielatym, albo poraz kolejny wyjdzie nieoczekiwany kolor? Czy ktos moze wie cos na ten temat? Bardzo prosze o jakies odpowiedzi, sugestie, porady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
No mi własnie fryzjerka radziła wybierac ciepłe odcienie żeby uniknąć zielonego połysku, ja naprawde bałabym się sama wychodzić z blondu, podobno na macno rozjasnione włosy nie nadaje się średni czy ciemny blond tylko od razu coś ciemniejszego....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
ten ciemny blond z castinga wyglada jak braz, nawet nie jasny tylko poprostu braz ;p wiec moze sie uda. a jak nie to sie chyba zalamie ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
o wiele ładniej na zdjęciu 1 w blond włoskach wygladądałaś baardzo kobieco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Nie farbuj wlosow Loreal Casting Gloss Ciemny Blond!! Ja mialam ladny popielaty blond i zachcialo mi sie zmian. Za namowa kolezanki polozylam na wlosy odcien ciemny blond, wyszly czarne a po kilku myciach sa zielonkawe!! Szczerze odradzam, ja sama nie wiem jak teraz poradze sobie z tym zielonym kolorem a za 2 tygodnie wyjezdzam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.