pieczony prosiak- mazowieckie!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-17, 19:44   #1
kumkura
Rozeznanie

pieczony prosiak- mazowieckie!!!

Zdecydowałam sie na atrakcję w postaci pieczonego płonącego prosiaka Szukam firmy, która zajmuje się tym profesjonalnie-łącznie z podaniem go na sali weselnej...Czy znacie takie firmy w rejonie województwa mazowieckiego?
kumkura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 20:46   #2
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith
Dot.: pieczony prosiak- mazowieckie!!!

pytaj w swojej restauracji, moze oni mają w ofercie

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-17, 21:13   #3
Layla79
Zakorzenienie

słuchaj, ja wiem, że w gospodzie pazibroda koło makowa mazowieckiego mają pieczone prosiaki, a właściwie całe wędzone. jest tam super kuchnia, bywałam wielokrotnie i prosiak jest naprawdę świetny. myślę, że można by coś zakombinować tak, że ściągasz od nich te prosiaki, chyba 600 zł za sztukę i kwestia wynajęcia jakiejś obsługi do podgrzania tego, może by jakiś ruszt zmajstrowali. a może pazibroda ma sprzęt do wypożyczenia. tak, czy siak, bardzo porządna knajpa, w weekendy masa warszawiaków. w w-wie z tego, co wiem, te same prosiaki są po 2000 zł i niełatwo je znaleźć
brzmi to paradoksalnie.
słuchajcie, dlaczego to wszystkie takie upierdliwe z tymi weselami? ja już się zmęczyłam szukaniem samej sali weselnej.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-19, 12:42   #4
kasiaweronika
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do kasiaweronika Send a message via Skype™ to kasiaweronika

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
pytaj w swojej restauracji, moze oni mają w ofercie

hi zgadzam sie z LadySith , powinnaś zapytać kucharza przygotowujacego menu - ale skoro nie przedstawił go w swojej ofercie
myślę że będzie trudno , ale głowa do góry jak nie Twój kucharz to napewno jakiegoś znajdziesz.
Ja niestety nei pomoge Ci w tej kwestii, poniewaz nie mam mnie w kraju a wszystkimi typu sprawami zajmuje sie agencja , ale z tego co mi wiadomo prosiaka proponował szef kuchni , ktory przygotowywał menu dla nas .. tak czy inaczej , życzę powodzenia
ps. jak juz takową pomoc znajdziesz - upewneij sie czy prosie jest faszerowane kasza czy nie . Bo jesli jest- zbedne sa dodatki do niego
pozdrawiam i

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

może to Ci pomoże
http://catering.mazurkas.pl/?gclid=C...FdQq3godE3Ftmg

http://www.catering-max.com.pl/oferta/kuchmistrz.htm

http://www.allegro.pl/item705599016_..._wedzenie.html

kasiaweronika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-21, 22:10   #5
kumkura
Rozeznanie

dzieki dziewczynki
a z prosiakiem- trudno...znaleźć i oczywiscie nerwy mam okropne, bo jak sie nie interesowalam wczesniej, to znajomi trabili o prosiakach, jakie to dobre i ciekawe..ehh a jak potzreba na gwalt prosiaka, to nie ma..
dodatkowo..przyslali mi tablice z allegro..jest stanowczo za duza i tylko jedna!!!!! ehhh, klody pod nogi zestresowanemu czlowiekowi...
Stary 2009-08-21, 22:56   #6
kasiaweronika
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do kasiaweronika Send a message via Skype™ to kasiaweronika

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
dzieki dziewczynki
a z prosiakiem- trudno...znaleźć i oczywiscie nerwy mam okropne, bo jak sie nie interesowalam wczesniej, to znajomi trabili o prosiakach, jakie to dobre i ciekawe..ehh a jak potzreba na gwalt prosiaka, to nie ma..
dodatkowo..przyslali mi tablice z allegro..jest stanowczo za duza i tylko jedna!!!!! ehhh, klody pod nogi zestresowanemu czlowiekowi...

Przykro mi z powodu Twoich problemów z prosiakiem, i tymi allegrowskimi wysylkami !! jNapewneo jakoś się ułoży. A żeby pokazac że nie jesteś osamotniona w stresie zerknij niżej

Kochana a co powiesz na to
3-tyg przed weselem krawcowa powiedziała - sukienki nie bedzie! szukaj sobie czegos w sklepie lub inna krawcowa
a to moja odpowiedz na jej oświadczenie !!!
Może i byłabym w stanie cookolwiek znaleść przed cala uroczystością , ale jestem poza granicą kraju i tak naprawde z reka w nocniku
......................... ......................... ......................... ......................... .......................
Bańka z marzeneim o wymarznej sukni w snach pękła w 5 sekund
jestem załamana !!!!!!!!!!!
przepraszam ze nie skupiam sie na Twoim prosiaku ...juz nie bede taka okropna !! Napewno dasz sobie rade z tym prosiakiem ( jak nie sama przyjede i Ci go zrobie )
pozdarwiam ...

kasiaweronika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-22, 20:42   #7
kumkura
Rozeznanie

To juz chyba wolę dylemat ze świniakiem....chociaz spodziewam sie awantury z krawcowa...czasami mam wrazenie, ze zatrzymala sie gdzies daleko///
fajna kobiecina z niej( a wlasciwie z nich), ale mowia, ze ciezko za mna nadazyc...ehhh..
Stary 2009-08-23, 12:04   #8
irma84
Raczkowanie

ja bym nie chciała prosiaka na weselu, nie jestem wegetarianką, ale świnek nie jema takiego prosiaka byłoby mi żal
irma84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości