Wspomnienia młodych lat, czyli błędy młodości ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-28, 12:58   #1
dusia139
Wtajemniczenie

Wspomnienia młodych lat, czyli błędy młodości ;)

Ne muszą to byc jakieś poważne, ale mile widziane także błahe, np. pierwsze kroki w stronę dorosłości i głupoty, które się popełniło..
Ja pamiętam, kiedy po cichu przed całym światem ogoliłam nogi w wieku jakichś 12 lat. Zrobiłam to żyletką taty i byłam przeszczęśliwa, że się nie zacięłam Niestety nie przewidziałam, że trzeba zmoczyc, bądz użyc jakiegoś chociażby mydła i zrobiły mi się na nogach pryszcze, piekło tak bardzo, że do dziś pamiętam.. Dopiero po kilku godzinach postanowiłam posmarowac kremem i puściło

Chciałabym, abyście Wy także Wizażanki opowiedziały takie swoje "przygody". Pozdrawiam
Nie jest za późno!
dusia139 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 13:38   #2
6a7e0cf2eda2bda4316abe84f76a420338a84d81_65555ccf31198
Konto usunięte

Dot.: Wspomnienia młodych lat, czyli błędy młodości ;)

Gdy miałam trzy lata (słyszałam z opowieści, bo nie pamiętam) wzięłam krem do golenia, wysmarowałam nim twarz i pozacinałam ją żyletką, dobrze, że nie mocno
A spytana dlaczego to zrobiłam, odpowiedziałam, że tato też tak robi haha
6a7e0cf2eda2bda4316abe84f76a420338a84d81_65555ccf31198 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 13:46   #3
dusia139
Wtajemniczenie

[1=6a7e0cf2eda2bda4316abe8 4f76a420338a84d81_65555cc f31198;12074330]Gdy miałam trzy lata (słyszałam z opowieści, bo nie pamiętam) wzięłam krem do golenia, wysmarowałam nim twarz i pozacinałam ją żyletką, dobrze, że nie mocno
A spytana dlaczego to zrobiłam, odpowiedziałam, że tato też tak robi haha [/quote]

Nie jest za późno!
dusia139 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 13:55   #4
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Ja tez z goleniem pamiętam
Jakoś imponowało mi to, ze ojciec sie goli, wiec jako małe dziecko wziełam jego masynkę i rozciełam sobie warge... do tej pory jak sie przyjrze to widze slad . Ale miało to dobre zakonczenie-ojciec kupił mi wielkiego, rozowego misia, a w tamtych czasach raczej ciezko było coś takiego dostac w sklepach

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Edytowane przez layla_lbn
Czas edycji: 2009-05-01 o 08:04
layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 15:03   #5
Edsonka
Rozeznanie

co prawda nie pamiętam tego ale babcia mi opowiadała ze jak byłam mała to w zimę wybiegłam nago z domu (miałam z 5 lat :P) a babcia mnie dogonić nie mogła (może to nie jakiś błąd młodości ale tak jakoś mi sie przypomniało)
Stary 2009-04-28, 15:31   #6
Martusssia
Zakorzenienie

GG do Martusssia

Z tego, co mi opowiadano, to widząc gwoździe na bufecie bez wahania złapałam 2 i upchnęłam do kontaktu. Dobrze, że babcia w ułamku sekundy wpadła do kuchni i mnie odciągnęła, bo bym mogła służyć za lampę ogrodową.

Ćwiczę dla siebie!
Martusssia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 15:53   #7
Mysia_Pysia
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Mysia_Pysia GG do Mysia_Pysia Send a message via Skype™ to Mysia_Pysia

Ja jak miałam może 5-6 lat, postanowiłam pomalowac sobie paznokcie czerwonym lakierem mamy. Niestety, nie wyszło mi... Połowa lakieru wylała się do wanny i na rękę. Mama słysząc hałas, pyta co się stało, a ja na to, że krew mi leci z zęba ^^ Mama nawet zła nie była, bo nie mogła śmiechu opanowac xD

Mysia_Pysia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 16:21   #8
Edsonka
Rozeznanie

przypomniało mi się jeszcze coś jak byłam mała (to już pamiętam) to w jeszcze nie wykończonym domu mojej ciotki, w garaży łaziłam... i zahaczyłam o gwoźdź i przejechałam sobie nim po łydce. ślad mam do teraz
Stary 2009-04-28, 16:39   #9
agniesikk
Zakorzenienie

Sikałam przy murku obok kościoła Pełno ludzi, a ja świeciłam swoją 5-letnią dupką w centrum miasta.
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 16:53   #10
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

[1=6a7e0cf2eda2bda4316abe8 4f76a420338a84d81_65555cc f31198;12074330]Gdy miałam trzy lata (słyszałam z opowieści, bo nie pamiętam) wzięłam krem do golenia, wysmarowałam nim twarz i pozacinałam ją żyletką, dobrze, że nie mocno
A spytana dlaczego to zrobiłam, odpowiedziałam, że tato też tak robi haha [/quote]
mialam podobnie tzn. posmarowalam sie kremem do golenia taty i udawalam ze sie gole (juz nawet nie pamietam czym )
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 17:11   #11
coff3ina
Zadomowienie

Co do golenia;D Miałam krzaczaste brwi i bardzo zrośnięte. Wpadałam na genialny pomysł wydepilowania sobie ich maszynką do golenia mamy Oczywiście tam gdzie się brwi stykały musiałam się zaciąć. Co więcej zdarłam/zgoliłam sobie skórę z nosa... Ale nigdy nie czułam się tak piękna;D jak wtedy

https://www.facebook.com/thefeelgoodplace1
coff3ina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 17:14   #12
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coff3ina Pokaż wiadomość
Co do golenia;D Miałam krzaczaste brwi i bardzo zrośnięte. Wpadałam na genialny pomysł wydepilowania sobie ich maszynką do golenia mamy Oczywiście tam gdzie się brwi stykały musiałam się zaciąć. Co więcej zdarłam/zgoliłam sobie skórę z nosa... Ale nigdy nie czułam się tak piękna;D jak wtedy
Ha ha, ja i moja siostra kiedyś wycięłyśmy sobie kawałek brwi w samym środku łuku. MAma była zła
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 17:35   #13
Ponura
Wtajemniczenie

W wieku lat może z 5 zapragnęłam dokonać czynu społecznego i naprawić kran Kran nie był wcale zepsuty dodam. Ale ja dzielnie, teraz nie pamiętam w jaki sposób, coś tam zakleiłam mocno i wytrwale gumą do żucia. I tak zaklejając docisnęłam i...(pamiętajmy, że to były te stare baterie) woda zaczęła sikać pionowo do góry radosnym strumieniem!

Co zrobiłam?

Uznawszy (całkowicie słusznie!), że woda nie powinna tak sikać wyszłam z łazienki, zamknęłam drzwi i zgasiłam światło, a potem... Poszłam grzecznie do swojego pokoju.

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 17:47   #14
cochonnetta
Wtajemniczenie

co do golenia, to będąc ok. 13 letnią dziewczyną wielce rozpaczałam na tym, że wszystkie koleżanki z klasy mają włosy pod pachami, a ja nie, więc niewiele myśląc zaczęłam sie tam golić mimo, że kompletnie nic mi nie rosło

kiedyś też zaczęłam zabawę taką rolką, która czyści się ubrania. przejechałam po ścianie , a tam "kawałek" farby odpadł i na pół ściany miałam malowniczy wzorek żyrafy . Pamiętam, że jak rodzice to zobaczyli to ""

aha, jeszcze mi się przypomniało kiedys w podstawówce była mowa o segregowaniu śmieci itd. Pani nauczycielka mówiła o konieczności zbierania puszek czy coś takiego. Wziełam sobie tą lekcję bardzo do serca i będąc na dworze zbierałam puszki po piwie , następnie ukrywałam je gdzieś skrzętnie w pokoju. Cała akcja trwała ok. 3 tygodni, potem Mamusia znalazła moje zbiory i była niezła awantura
cochonnetta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 18:15   #15
antoinettee
Zadomowienie

Ja pamiętam jak niezłej kichy narobiłam swojemu bratu. Jest ode mnie o 11 lat starszy. Gdy ja miałam może z 8 lat z niego był już prawie dorosły młodzieniec. Znalazłam u niego w pokoju ciekawe skarby, wtedy myślałam, że to takie balony, z których można zrobić pieska, albo jakis ciekawy kształt. Czasami bawią się takimi balonami klauny.
Były to prezerwatywy, może z 5 sztuk, nie pamiętam, leżały w kuflu od piwa i było ich sporo. Rozpakowałam je i zaczęłam pompować, a po wszystkim takie zużyte wywalałam przez okno do sąsiadki.
Nie zapomnę tego jak moja mama zaczęła krzyczeć na brata, ze wyrzuca zużyte gumki do jej koleżanki. Sąsiadka się jej skarżyła
Po całej wojnie, musiałam iść je pozbierać :P Hehe

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2009-04-28 o 18:17
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 19:06   #16
panierrka
Zadomowienie

Wszystko w wieku wczesnoszkolnym

1. Zła na rodziców napisałam długopisem na ścianie, wieelkimi literami :
"rodzice są głupi i ich nie lubię". Potem mama wytapetowała potem tę ścianę

2. Żądna zmian w wizerunku zrobiłam sobie grzywkę i poszłam tak na dwór. Mama wraca z pracy, a ja latam w jeżykiem, wyciętym plackiem nad czołem(grzywka miała kilka milimetrów)

3. Babcia namiętnie zwoziła od rodziny ubrania dla mnie i rodzeństwa, chociaż mama nas w to nie ubierała. Kiedyś wygrzebałam w "zdobycznym" worku cudne lakierki. Były akurat szalenie modne, więc poszłam w nich na dwór. Co z tego, że były ze trzy rozmiary za duże...
panierrka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 19:21   #17
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Thumbs down Dot.: Wspomnienia młodych lat, czyli błędy młodości ;)

Jak miałam może z 11, 12 lat oświadczyłam, że zamierzam sobie zacząć golić pachy. Mam próbowała mnie od tego odwieśc, ale w końcu poddała się, doradziła mi tylko, abym po goleniu odkaziła skórę płynem po goleniu taty. Ogolilam sobie pachy, nalałam trochę płynu na rękę i klap pod pachę... Kończyc nie muszę

A jak byłam mala, miałam może z 6 lat, poszłysmy z koleżankami na smietnik i wygrzebałysmy stamtąd torebke, która ktos wyrzucił. Stwierdziłyśmy, że taka ladna torebka, może ktos ja zgubił, trzeba więc poszukać wlaściciela. No więc obeszłysmy dwa bloki stukając do drzwi i pytając otwierających drzwi, czy ktoś nie zgubil przypadkiem torebki. Doszlysmy w końcu do mojego mieszkania, a ja "mądra" stukam do drzwi, otwiera mama, a ja: "Mamo, czy nie zgubilaś torebki?"

Ale mi sie dostało za grzebanie po smietnikach

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 19:45   #18
Lisiunia
Raczkowanie

Jak miałam 16 lat(dawno) nie wytrzymałam bycia wzorową córką i wyprowadziłam się do starszego brata, który w tamtych czasach obracał się w nieciekawym towarzystwie.Byłam twarda przez tydzień dopóki nie odkryłam jaki to luksus jak mamusia albo tatuś robi codziennie śniadanko i piorą ubranka To chyba jedyna głupota mojej młodości, i naprawdę żałowałam że to zrobiłam bo konsekwencje ciągnęły się jeszcze parę miesięcy ot, smarkatej przewróciło się w głowie, bo miała za dobrze, hehe stare dzieje

Powiedz coś miłego 3 osobom dziennie
Lisiunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 21:03   #19
czarnowlosa20
Wtajemniczenie

Co do golenia to tez miałam przypadek. Nie pamiętam ile dokładnie miałam lat, ale to była podstawówka jeszcze. Była środa i miałam lekcje od 12. do tego czasu byłam sama w domu, wziełam żyletkę zwykła i nią zaczełam golic nogi. Na łydce tak się zaciełam okropnie, że krew lała się jak z kranu. Ale ja byłam głupiutka Do dzis mam blizne

22.08.2015

czarnowlosa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-28, 21:10   #20
cc_chanel
Zadomowienie

mój największy błąd młodości... Utrata dziewictwa z niedoszłym "bratem" Jego mama i mój tatko mieli się pobrać
Stary 2009-04-28, 21:44   #21
kitsh
Raczkowanie

Postanowiłam sprawdzić co się dzieje, gdy trzymam zapalniczke i psikam na nią dezodorantem.
Byłam u dziadków, elegancko wchodzę do łazienki, biorę zapalniczkę dziadka, dezodorant babci i sruuuuuuu.
Zaczęłam się drzeć bo podpaliłam ręcznik
mialam jakieś 10-11 lat
Stary 2009-04-28, 21:45   #22
bfca8d39b0c33d1e642320d525f11dd69d86e6d3_6578f56ebc91f
Konto usunięte

Świetny wątek
Ja kilka głupot w życiu popełniłam i pewnie trochę jeszcze przede mną

Z goleniem oczywiście też miałam wpadkę. W wieku około 12 la postanowiłam ogolić sobie ręce. Zrobiłam to dość nieumiejętnie i później masakrycznie pocięta byłam i już więcej nie chciałam

Byłam na noc u koleżnki, jej rodzice u moich na jakiejś imprezie i obcięłyśmy sobie włosy na długość do ucha i zrobiłyśmy "pasemka" jej mamy rozjaśniaczem
Ale wtedy nam sie oberwało Mialysmy tez jakies 12 lat.

Ogolnie ja co chwile mialam jakies glupie pomysly
bfca8d39b0c33d1e642320d525f11dd69d86e6d3_6578f56ebc91f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-29, 00:07   #23
Magadan
Raczkowanie

GG do Magadan

Jak chodziłam do II klasy podstawówki, pewnego dnia wracając ze szkiły zaczęłam intonowac zasłyszaną w jakimś Disco Relaxie, czy gdzie piosenkę "Straciłam cnotę" i tak szłam ze szkoły i to śpiewałam, nie znając znaczenia piosenki. A słychać mnie na pewno było Wypust
Magadan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-29, 02:54   #24
srubka
Zakorzenienie

majac gdzies okolo 5 lat, chcialam byc ladnie opalona, to wysmarowalam sie samopolaczem, twarz oczywiscie tez. Wszystko byloby ok, gdyby nie to, ze dotykalam caly czas twarz rekoma i efekt byl taki, ze bylam cala w plamach

kilka lat pozniej, przeczytalam gdzies w gazecie, ze aby uniknac podraznienia po goleniu to zeby zamiast pianki uzyc kremu Nivea. Efekt byl taki ze "ogolilam" czesc nogi i sie maszynka zapchala hehe.
Stary 2009-04-29, 10:09   #25
coff3ina
Zadomowienie

Kiedyś pojechaliśmy do dziadka, który nie za bardzo wiedział co ma ze mną począć gdy zostawaliśmy sami. Tym razem mama wzięła plastelinę i gdzieś się ulotniła zostawiając mnie z dziadkiem... Miałam jakieś 3 lata i bardzo tolerancyjnego dziadka. Zachwycona plasteliną i możliwościami, które daje zaczęłam robić sobie... Kitki! Sukcesywnie przyczepiałam je do głowy najpierw swojej a jak już nie miałam miejsca to doprawiłam kilka kitek dziadkowi. Oczywiście efekty musiała czyścić mama

https://www.facebook.com/thefeelgoodplace1
coff3ina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-29, 10:18   #26
Fame
Zakorzenienie

ja mam fajne wspomnienie( opowiadane przez rodziców bo ja nie pamietam) ale dotyczące siostry. A mianowicie, gdy bylam malutkim dzidziusiem, mama zostawila mnie na chwile z moją 6-letnią siostrą w domu. No i w tym czasie narobiłam w pampersa a moja siostra wziela tego pampersa i wsadzila do PRALKI
Fame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-29, 10:33   #27
whoa
Wtajemniczenie

to jeszcze nic, starszy brat mojego ojca wsadził jego do pralki jak został z nim sam w domu... potem zapomniał o tym kogokolwiek poinformować i wszyscy go szukali

whoa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-29, 12:28   #28
agness86
Zakorzenienie

- pomalowana brązową kredką cała ściana w moim ówczesnym pokoju (kwiatki, kółka, słoneczka, itd). Przez rok rodzice by nas zawstydzić każdemu znajomemu pokazywali jakie to mają zdolne dzieci, później się zlitowali...

- plastelina/guma do żucia we włosach

- kiedyś sprawdzałam czy nożyczki są ostre na dziadkowych spodniach które wisiały w łazience...

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-29, 17:35   #29
Lisiunia
Raczkowanie

O, przypomniało mi się jak miałam 6 lat i bardzo chciałam pomóc w czymś mamie, ale nie było za bardzo w czym więc wzięłam nożyczki i wycięłam w firance kilka dziur po czym próbowałam zaszyć je, co podobno wyglądało koszmarnie mamę tak to rozczuliło że nawet nie była zła

Powiedz coś miłego 3 osobom dziennie
Lisiunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-29, 17:54   #30
Kasioola
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cochonnetta Pokaż wiadomość
aha, jeszcze mi się przypomniało kiedys w podstawówce była mowa o segregowaniu śmieci itd. Pani nauczycielka mówiła o konieczności zbierania puszek czy coś takiego. Wziełam sobie tą lekcję bardzo do serca i będąc na dworze zbierałam puszki po piwie , następnie ukrywałam je gdzieś skrzętnie w pokoju. Cała akcja trwała ok. 3 tygodni, potem Mamusia znalazła moje zbiory i była niezła awantura
Ja miałam tak z kasztanami
Kasioola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości