|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Klejnotkowy misz-masz
Przy okazji ostatniej wymianki "międzywydziałowej" miałam okazję pozachwycać się decou-cackami Waszej produkcji i zdaje się, że uległam zakażeniu
![]() Jak na razie ćwiczę podstawy więc fajerwerków raczej nie pokażę, ale proszę nie krytykujcie za bardzo, bo naprawdę się staram ![]() Edytowane przez klejnotki Czas edycji: 2010-12-17 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Klejnotkowy misz-masz
Aniu - ja to chciałabym tak zaczynać
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Witaj.Sliczne rzeczy tworzysz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
sliczne
![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Witaj ,jak na pierwsze klejnotki to muszę przyznać ,że sa bardzo ładne .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
mnie się podoba
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Witaj
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- A jeśli jeszcze można zadać pytanie to ozdabiałaś serwetkami czy papierem?? Chyba że to tajemnica ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Witaj u Nas!Dla mnie troszkę za pstrokate ale to kwestia upodobań.Wesołe za to.Nie wiem tylko czy takie miały być...Za to wykonanie bardzo poprawne.Jeśli to rzeczywiście pierwsze prace to brawa!
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wielkie brawa za pierwsze prace bardzo ładnie ci wyszły
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
mi się podoba i nie przeszkadza, że pstrokato. bardzo ładnie to wszystko komponuje się z fioletem. działaj dalej i się chwal fotkami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Kobieto, jak Ty to robisz, za co się nie weźmiesz, to super, talentu nie masz troszkę na zbyciu
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Witam, bardzo oryginalne te Twoje skrzyneczki i bardzo nietypowe ciekawe połączenie kolorów. Początki bardzo dobre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Klejnotko Droga
![]() Bardzo fajne prace. Starannie wykonane, niezwykle optymistyczne i ta fuksja ![]() Niezwykle ciekawe połączenia serwetek i technik. Osobiście jestem zachwycona wyrazistością Twoich prac. Są niezwykle inspirujące. Początek jest baaaardzo obiecujący. Liczę na kolejne ![]() P.S. Brakuje mi tylko kilku warstw lakieru. Dobrze widzę ? Edytowane przez sioodemka Czas edycji: 2010-10-27 o 06:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Witaj!
Strasznie fajne te pudła, no może drugie najmniej mi sie podoba, ale to kwestia gustu, a o gustach się nie dyskutuje ![]() A fuksja robi wrażenie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Nie pisz, że nie pokazujesz fajerwerków, bo to są fajerwerki. Fuksja wygląda cudnie w tym połączeniu !
![]()
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
dziewczyny po pierwsze wielkie
![]() asieńku - to tylko trzeba się zdecydować, a potem samo idzie ![]() emi58a, pistacja88, anuleczka2, dorotea5 - dzięki ![]() Martita1987 - oklejałam serwetkami - do papieru brak mi cierpliwości do wycinania ![]() ![]() jambolaja - ![]() ![]() cycol11 - dzięki ![]() domciatko - dopiero po wstawieniu zdjęć do mnie dotarło, że wszystkie pudełka są w podobnej tonacji - widać miałam zapotrzebowanie na amaranty i mocne róże Kathinko - z tym talentem, to bez przesady, ale trochę cierpliwości chętnie bym od Ciebie przygarnęła dzianga - dzięki i wielkie ![]() sioodemka - ![]() Figamaga - drugie na zamówienie teściówki - pod jej gust, z moim się nieco rozmija ![]() komiksowa - do fajerwerków to może kiedyś dojdę, jak się od Was wszystkich trochę poduczę ![]() A teraz cofamy się w czasie - to taka moja przygrywka do dekupażu - ćwiczyłam różne techniki ozdabiania na meblach: stół z którego zostały tylko nogi - blat dorabiany i oklejany na wikol wydrukiem wg własnego projektu - niestety dwie połówki były drukowane w różnych miejscach i po 6 latach zaczęły się różnie odbarwiać więc pewnie będę musiała to powtórzyć - na samą myśl cierpnie mi skóra - może ktoś zna meetodę na w miarę bezbolesne naklejanie takiej płachty? szafka łazienkowa ze starego kredensiku - oklejane jak stół ale znacznie łatwiej bo mniejsze obrazki ![]() po tych działaniach miałam 6 lat przerwy zakończonych pudełkami z poprzedniego postu ![]() Nowości nie ma bo siedzę z chorym dzieckiem i jedyną działalnością artystyczną było zrobienie domku z kartonu - zresztą oklejonego serwetkami (kawałek widać na zdjęciu stołu). Ale kupiłam mnóstwo serwetek i mam nadzieję, szybko je wykorzystać ![]() Edytowane przez klejnotki Czas edycji: 2010-10-28 o 18:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ożesz!
![]() Stolik ,stonowany i bardzo pomysłowy, magiczny-nic tylko zasiąść z kartami lub szklana kulą.Szkoda,że szpeci go ta krecha dzieląca na pół... Czyli kleiłaś taaakie wielkie motywy na pół stolika w całości????no to jesteś bardzo odważna. ![]() ![]() szafeczka jest niesamowita.Tu odważne kolory bardzo mi sie podobają,bo pięknie graja ze sobą.Podkreślają motyw.Cudny ten pozłacany turkus.Zebym miała gdzie wstawić nowy mebel zrobiłabym Ci najazd i ukradła go ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Ciekawa jestem jak wygląda blat szafki...
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
jambolaja
![]() krecha to podział na dwie połówki - stół jest rozkładany przynajmniej teoretycznie bo mechanizm zreanimowałam, ale nigdy nie dorobiłam dodatkowych blatów - przedłużek ![]() kleiłam całe płachty - teraz wiem, że powinnam je namoczyć, wtedy nie wiedziałam - i to był koszmar - papier się marszczył i bąblował, wikol wsiąkał w sklejkę a mnie brakowało rąk bo dwie to było za mało - właśnie dlatego płachty były drukowane w dwu miejscach - jedną całkiem zniszczyłam i musiałam zerwać. Potem prasowałam blaty, żeby wyrównać i nakładałam mnóstwo warstw lakieru (podłogowego bo najtwardszy ![]() a blat szafki jest... umywalkowy tzn na wierzchu jest sklejka oklejona kafelkami i w tym siedzi umywalka. Jeden ze znajomych po parapetówce stwierdził: "łazienkę mają ładną tylko po co tam taką starą szafkę wstawili" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Luuudzie szafka jerst obłędna i choć nie wiem jaką masz łazienkę, to uważam , że szafka jest w niej najpiękniejsza !
Sama bym taką chciała... co to za farba ? ma piękny kolor ![]() Motywy są boskie ! Stoliczek chyba da się odratować bez nowych wydruków ![]() Myślę, że przyciemnienie całego rantu bitum zniweluje różnice (środek - przynajmniej na zdjęciu tak mocno się nie odcina) w kolorze brzegów stołu ![]() A lakierowanie hmmm.... zdecydowanie nie jestem jego fanką :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ty jak cos robisz to juz robisz, nie tam małe pudełeczka czy lusterka, od razu z grubej rury
![]() ![]() jestem pod wielkim wrażeniem Twoich zdolności. nie dojść, że piękne to jeszcze pożyteczne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Oż kurczaczek! Ja oddam trochę cierpliwości, za odrobinę talentu
![]()
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
![]() A jak byś ten stolik odnawiała to może forniru spróbuj - zdecydowanie trwalszy . Wymaga cierpliwości , ale głównie smykałki , a jak widać tego Ci wystarczy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
wow!! ale mnie zaskoczylas! poczatek i taki rzut!
![]() ![]()
![]() |
#24 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
nie no noramlnie kobieto szczęke z klawiatury zbieram
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Nie będę się wyróżniać- szafka robi wrażenie. Jest piękna, taka secesyjna, a ja kocham secesje. Nie będziesz czasem robić jakiegoś remontu łazienki? Bo wiesz, ja z przyjemnością zagarnęłabym tą szafeczkę
![]() A stolik - aż mi się wierzyć nie chce, że tyle się męczyłaś nad nim, bo w efekcie końcowym wcale tego nie widać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Osiołek z zakątka :)
|
Szafka secesyjna zdecydowanie wygrywa, świetne przecierki i cudne zestawienie kolorów
![]() Uwielbiam turkus ze złotem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Stolik jest THE BEST
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Dużo zdrowia - to banalne
Dużo śniegu - to normalne Dużo kasy - nie wiem skąd Życzę Ci Wesołych Świąt Dużo zdrowia i radości w sercu Twoim niech zagości. I prezenty i śnieg biały by te Święta urok miały. życzy Beata
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Piękności fioletowe, bardzo ładne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.