![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Gynalgin- Czy ktoś brał?
Witam wszystkie wizażanki.
Kilka dni temu byłam na wizycie u ginekologa. Stwierdził że mam dużą infekcję i dał mi trzymiesięczny szlaban na współżycie oraz przepisał tabletki dopochwowe "Gynalgin". Nie mogę ich jeszcze brać, ponieważ kazał mi poczekać na miesiączkę i muszę je zażywać 2-4 dni po menstruacji przez 10 dni, po czym umówić się do niego na kontrolę. Teraz pytanie: Czy któraś z was brała te tabletki? Miałyście jakieś niepożądane skutki uboczne typu mdłości, ogólne osłabienie etc.? Po jakim czasie ustapiła infekcja? Na co zostały one wam przepisane? Proszę o odpowiedzi ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- proszę o szybkie odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gynalgin- Czy ktoś brał?
uzyj wyszukiwarki bo temat juz był
![]() Cytat:
po skonczeniu kuracji infekcję. Lekarz ci je zapisał wiec je stosuj, przeczytaj ulotke i skorzystaj z googla lub wyszukiwarki ,nie wiem czemu maja sluzyć ww pytania bo to sprawa indywidualna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ale drażliwa.
Pytania są po to, bo chciałam się rozeznać jakie miałyście po nim wrażenia. po to jest forum żeby pytać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Brałam je również, zapisane mi zostały na infekcje. A co do skutkow ubocznych, nie mialam zadnych.
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiesz, ewentualne skutki uboczne to raczej kwestia indywidualna jak np. podraznienia itd. Tak samo jak skuteczność leku. Przeczytaj w skutkach ubocznych wymienionych w ulotce, to będziesz wiedzieć. A leki dopochwowe zwykle nie mają działania ogólnoustrojowego tylko miejscowe ![]()
![]() |
![]() |
#6 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
"wrażenia", czyli właśnie ewentualne wasze skutki uboczne, itd. Umiem czytać, ja chcę się tylko dowiedzieć czegoś od osób które już brały ten lek, a nie z ulotki |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Nie ma czego sie az tak obawiac, teraz kazdy praktycznie lek ma dluga liste skutkow ubocznych.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój powiedział że mam kategoryczny zakaz, ponieważ grozi mi to wtedy bezpłodnością. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Tak, również miałam bezwzględny zakaz współżycia, ale na ile to juz Ci nie powiem bo nie pamiętam. O bezpłodności mi nic nie mowil, raczej o tym ze moge zarazic partnera.
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mi nic nie mówił o zarażeniu partnera. Ja mam trzy miesiące zakazu... To chyba oznacza że przez trzy miesiące bedzie trwało moje leczenie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do samej kuracji - dostawałam 2 opakowania na 14 dni, i tylko na ten czas miałam zakaz współżycia. Trochę dziwi mnie to, że ty masz aż na 3 miesiące ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mówisz że należy nosić wkładki? Będę pamiętać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no właśnie zapytaj o to gina, bo trochę długa ta przerwa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Na mnie bardzo dobrze podziałał ten lek. Niesamowicie brudzi bieliznę. Przy "wypływaniu" odczuwałam lekkie pieczenie i dyskomfort.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Potwierdzam również, że baaardzo brudzi bieliznę, mimo,że miałam wkładkę to ślady na moich ulubionych majteczkach zostały do dzisiaj
![]() ![]() ![]() Ogólnie większych skutków ubocznych nie zauważyłam, nie pierwsze tego typu środki stosowałam i naprawdę nie ma co się bać czy panikować ![]()
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie słyszałam że przy aplikacji są dość duże problemy... Ehhh trzeba będzie się pomęczyć... Też jestem zaskoczona że aż trzy miesiące i wierzyć mi się nie chce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Po prostu trzeba przyjąć odpowiednią pozę, jak przy aplikowaniu tamponu, to tabletka wejdzie, trzeba ją upchnąć, nie bać się i po problemie
![]() Co do wstrzemięźliwości od seksu to zawsze lepiej dłużej niż krócej, co by nie zarazić partnera....
KOCHAM GO NAJBARDZIEJ NA ŚWIECIE! ![]() Edytowane przez rebeccaa Czas edycji: 2011-02-18 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jakoś sobie poradzę... A bardzo głęboko trzeba ją wepchnąć?? Dlatego też ze względu na zdrowie mojego misia bede sie trzymać zaleceń lekarza |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Tak daleko jak palec wejdzie. Dla mnie wkladka to było za mało. Kupiłam paczkę tanich podpasek i zawsze miałam chusteczki koło łóżka. Jak śpisz to dużo nie wypływa. Najgorzej jest jak już się wstanie z łóżka.
3 miesiące do dość długo. Co Ci konkretnie jest? Mi mój lekarz zabronił współżyc tylko podczas kuracji tymi globulkami.
Edytowane przez Asienka187 Czas edycji: 2011-02-18 o 18:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
te tabletki sa bardzo dobre i nie drogie w porownaniu do tych drogich to gynalgiin fajnie dziala . A globulki jak kazde inne na grzybice a kazde mmoga miec skutki uboczne ale to sie chyba zadko zdaza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
BŁAGAM, POMÓŻCIE!
Jestem trochę przerażona. Wczoraj poraz pierwszy w życiu zaaplikowałam Gynalgin. Byłam tak zestresowana, że jak się dziś rano okazało, źle ją włożyłam, bo wypadła mi i kiedy ją brałam do ręki złamałam ją na pół. Nie wiem, czy dobrze zrobiłam, ale włożyłam tą połówkę. Chyba odpowiednio głęboko, tylko strasznie dziwnie się czuję tam "od środka" . Minęły 3 godziny a tabletka jakby tam "utkwiła" i mnie piecze;/ Czy to normalna reakcja? Czy zdąży się ona wchłonąć do wieczora, bym mogła włożyć następną? Proszę o pomoc, naprawdę nie wiem czy wszystko ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
KWC
|
powinnaś zaaplikować CAŁĄ tabletkę, nawet jak się przełamała i na NOC, nie w dzień, bo wtedy jesteś w pozycji pionowej i tabletka po rozpuszczeniu się od razy wypłynie z pochwy i nie zdąży zadziałać, Co do pieczenia - jest to jeden z możliwych skutków ubocznych i nie ma wpływu na działanie leku.
Na mnie nie podziałał zupełnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
dzięki za odpowiedź, ale czy jeśli już wzięłam raną ją to czy dziś wieczorem też mogę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
KWC
|
ja bym wzięła
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
ja też bym zaaplikowała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Ginekolog mi je przepisała jakiś czas temu ale nie zapomnę do końca zycia dostałam takiego uczulenia że masakra po dwóch tabletkach teraz mam gynoflor ale z tego co rozmawiałam z lekarką gynalgin jest lepszy ale nie dla mnie to sprawa indywidualna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No lekarz powiedział tylko tyle, że duża infekcja, która nie wyleczona może spowodować bezpłodność i kazał mi się wstrzymać z sexem na trzy miesiące... Nic więcej nie wiem bo jak zadawałam mu pytanie to nie odpowiadał tylko chodził zły jak osa |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
ale gynoflor i gynalgin to całkiem dwa różne leki: jeden jest z hormonami i dobrą florą bakteryjną a drugi jest na infekcje..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
tak-gynoflor się stosuje po zakończeniu leczenia. To jest probiotyk z hormonem. Tylko nie wiem czy to do końca potrzebne zestawinie. Ja raczej unikam takich ingerencji jak hormony.Dla odbudowania flory po leczeniu wystarczy lactovaginal.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.