![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy wasz TŻ nadal wam imponuje ?
Szukałam , ale nie znalazłam podobnego tematu. Chodzi o to,że właściwie jestem z moim TŻ 5 lat i zastanawiając się - niczym mi nie imponuje... Jest taki szary , zwyczajny. W sumie nawet nigdzie specjalnie mnie nie zabiera. Kiedyś byłam w niego zapatrzona , uważałam ,że to ten jedyny, a teraz nie jestem tego pewna. Wiem ,że to nie powinno mieć wpływu na nasz związek, ale bardzo mnie to gryzie w środku. Więc chciałam zapytać jak to jest z wami?? Czy wasi TŻ są najlepszymi kochankami, przyjaciółmi, imponują wam?? Są tak ważni, że nie macie żadnych wątpliwości czy to właśnie z nimi chcecie dzielić resztę życia ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy wasz TŻ nadal wam imponuje ?
a jakie to ma znaczenie w związku z tematem? Chodzi Ci o to, że jakby przestał się "starać"?
jeśli chodzi o pytanie- to tak, mój TŻ po prawie 5 latach nadal mi bardzo imponuje. nie jest szary, a szalenie kolorowy ![]() każdego dnia traktuje mi wyjątkowo. zaskakuje (pozytywnie), zero rutyny, stara się bym zawsze była uśmiechnięta. i choć jestem jeszcze "relatywnie młoda" wiem, że to z nim chcę spędzić każdy mój dzień i tylko on potrafi mnie uszczęśliwić.
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiem, wiem może powinnam z nim zerwać, bo przeciągając to tylko jeszcze bardziej go zranie, ale nie potrafie, po prostu
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Mi cały czas tż imponuje,przede wszystkim tym że jest bardzo zaradny życiowo.Jest naprawde wspaniałym przyjacielem,kochankiem itp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I to wieloma rzeczami,więc daruję sobie wymienianie ich. Ja jestem pewna,że to jest ta osoba,z którą chcę dzielić życie,z którą chcę dzielić się swoimi problemami i radościami i wiem,że z nim poradzę sobie z każdym problemem. Natomiast co do Twojej sytuacji,to może rozwiązaniem byłaby tutaj rozmowa z partnerem? Być może i on ma jakieś powody dla których tak się dzieje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I było tak jak u poprzedniczki- jednego dnia chciałam odejśc, drugiego wydawało mi sie, że jest ok. W końcu odeszłam, nie chciałam męczyc jego i siebie. Ale zbierałam się do tego ponad pół roku. Była to jedna z lepszych decyzji w moim życiu.
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Z rutyną można powalczyć, zdarza się w wielu związkach. A Ty jego gdzieś zabierasz? Proponujesz rozrywki, które by urozmaiciły związek? To, że nie jesteś "zapatrzona" jest naturalne bo ślepo zapatrzonym w partnera jest się raczej na początku, później patrzy się już bardziej realnie. A jeśli o mnie chodzi, to tak, imponuje mi i nie sądzę by to się zmieniło, bo imponuje mi cechami charakteru, które są raczej stałe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Moj Tz nadal mi baredzo imponuje swoja zaradnoscia swoim podejsciem do zycia, mimo ze jestesmy ze soba 3 lata
![]()
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorry to nie mój wątek, ale tak jakby o mnie ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Tobie, droga autorko wątku radzę zastanowić się nad sensem związku, który chyba nie daje Ci pełnej satysfakcji... Życzę podjęcia udanej decyzji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Też miałam podobnie. Po 3 latach zakończyłam związek, bo stało się dziwnie... Eks-TŻ zaczął mnie po prostu strasznie irytować, przestałam dostrzegać w nim to, co na początku, jego wady stały się bardzo widoczne, uciążliwe i mimo licznych rozmów on właściwie nie rozumiał o co mi chodzi i nie próbował niczego zmienić. Nie strarał się. W końcu z nim zerwałam, długo się zbierałam, bałam i jak już się stało poczułam....ulgę. Z perspektywy czasu wiem, że trwało to przynajmniej o kilka miesięcy za długo.
Więc przemyśl wszystko. Porozmawiaj z nim o swoich wątpliwościach. I daj sobie/wam czas, bo pochopnych decyzji podejmować nie warto. Powodzenia i życzę szczęśliwego rozwiązania. Jakiekolwiek by ono nie było. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Jestem ze swoim ponad 4 lata i imponuje mi coraz bardziej
![]() ![]()
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
zgadzam sie, myślę że rozmowa z TŻtem to jest rozwiązanie. skoro Cię nigdzie nie zabiera może ty go gdzieś zabierz, pokaż że brakuje tobie wspolnego spędzania czasu poza domem ![]() Mój TŻ też imponuje mi caly czas ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Mogę napisać to samo co Gloire. Z Tż jestem prawie 5 lat i ani odrobiny nie stracił w moich oczach, wręcz odwrotnie. Zaczęliśmy ze sobą być jako "dzieciaki" (18 lat), więc miałam okazję widzieć, jak Tż zmienia się w mężczyznę
![]() ![]() Co do wątpliwości - owszem, miałam, każdy związek prędzej czy później przechodzi kryzys.. Jeżeli Tż na początku Ci imponował - warto ratować ten związek. Spróbuj pogadać z Tż, może wyciągnij pierwsza rękę i gdzieś go zabierz, jakiś spływ kajakowy czy wspinaczka górska - co by mógł pokazać, że jest facetem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
jestem z moim TŻ od prawie 4 lat i nadal mi imponuje, jest wspaniałym partnerem kochankiem, potrafi wiele rzeczy gdy z czymś sobie nie radzę zawsze mi pomoże...to ten jedyny po prostu...
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jaz moim TZ jestm 5 lat, i z kazdym kolejnym rokiem imponuje mi coraz bardziej! jest strasznie inteligenty i ma swietna pamiec co do jezykow obcych, skubany
![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
My mieliśmy wczoraj 4 rocznicę, także podobny staż związku. TŻ imponuje mi w wielu sprawach, z cech charakteru najbardziej podziwiam w nim te których mi samej brakuje: cierpliwość, konsekwencja i systematyczność. Z umiejętności: zmysł techniczny, biegła znajomość angielskiego, wyniki studiów, zagraniczne praktyki i to że nie ważne jak daleko pojedzie potrafi się świetnie odnaleźć w nowym otoczeniu zawierając ciekawe znajomości i nawiązując przyjaźnie. Zresztą z upływ czasu przybyło mi "materiału badawczego" i teraz imponuje mi bardziej niż kilka lat temu.
![]() ![]()
Edytowane przez amber2046 Czas edycji: 2009-08-31 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Jaa jestem z moim mezem juz 2 lata niecale.. jestesmy szczesliwi...
![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Kleo24 Czas edycji: 2009-09-01 o 05:57 Powód: powtórzony post |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
taak dokladnie.. mialam dodac.. wlasnie to jest w facecie moim tez najlepsze... ze sie niczym nie przejmuje jak cos postanowi to tak robi... jest energiczny i odwazny taki powinien byc facet
![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Czasami imponuje, czasami myślę, że jest beznadziejny, ale wtedy też nie mogłabym go zostawić, bo jak by sobie beze mnie poradził. Jesteśmy razem prawie 4 lata.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ja jestem ze swoim TŻ już 8 lat. Czasem jest lepiej, czasem gorzej... wiadomo... ale z całą pewnością mi imponuje... zaradnością, odpowiedzialnością, optymizmem życiowym, energicznością, umiejętnością podejmowania decyzji, tym że wyznacza sobie nowe cele i dąży do ich realizacji, choć czasem nie jest łatwo gdy pojawiają się na jego drodze przeszkody potrafi się wziąć z życiem za bary, choć znamy się jak łyse konie on nadal potrafi mnie zaskakiwać... Jest moim prawdziwym przyjacielem, mogę mu zwierzyć się ze wszystkiego bez obaw. Jest niesamowitym kochankiem. Przy nim czuję się bezpieczna. Jest romantyczny. Zawsze mamy super udane wyjazdy na wakacje. Wie co lubię, czego nie. Nie nudzę się przy nim. Jestem pewna, że chcę być z nim do końca życia
![]() ![]() Edytowane przez Kleo24 Czas edycji: 2009-08-31 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Mnie też ostatnio bierze na przemyślenia o moim związku i powiem szczerze, że zaczynam dochodzić do wniosku, że nie jestem w pełni szczęśliwa. Jednego dnia myślę, że wszystko jest ok, a drugiego dnia, że nie. Wiem jedno - w chwili obecnej nie jest tak jak bym chciała. Wiele razy próbowałam rozmawiać o tym z Tż, ale on chyba nie widzi problemu i jakoś nie chce mu się chyba o tym rozmawiać. Mówiłam mu nawet, że nie jestem szczęśliwa, i w tym momencie mam wrażenie, jak by on się w ogóle tym nie przejmował... A znów innego dnia wydaję mi się, że mnie kocha. Nie jestem idealna, nie oczekuje też, żeby Tż był idealny, ale ja po prostu jestem osobą, która potrzebuje prawdziwej milości i musi to CZUĆ. A ja nie czuje sie kochana
![]() ![]()
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Ojoj, trzeba by to jakoś sprawdzić tak na wszelki wypadek
![]() ![]() ![]() ![]() Edytkaaa, a ile jesteście razem? Powiem Ci, że miałam ostatnio dokładnie tak jak Ty, kumulowało się to wszystko we mnie - i nawet doszło do tego, że rozstałam się z Tż ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Życzę Ci podjęcia słusznej decyzji. Może jeszcze nie wszystko stracone, może uda Wam się dojśc do porozumienia.
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
jestem z moim tz dosc dlugo i to ze on mi impodnuje w wielu dzidzinach zycia to nic- wlasnie sie zmartwilam i poszlam go zapytac czy ja mu czyms imponuje...powiedziaz ze tak- wszystim??? cokolwiek to by mialo znaczyc- dobrze o tym widziec
![]() ale w Twoim zyciu nie o imponowanie chyba chodzi tylko moze o codzinnosc? pogadaj z tz, porobcie cos razem, cos nowego czego nigdy jeszcze nie robilisc razem. powodzenia. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
my jesteśmy razem 5 lat i imponuje mi bardzo, jest bardzo zaradny, pracowity, mądry....
no i zabiera mnie "gdzieś" (bo widzę, że to dla Ciebie problem) ale nawet gdybyśmy siedzieli całe dnie przed telewizorem to i tak byłby dla mnie tak samo kochany jak teraz...
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
imponowanie do rutyny nie ma nic , chciałam tylko nakreślić problem... Ja się staram naprawdę nawet zabrałam go na mecz siatkówki bo wiem ,że kocha ten sport. Chodziło o to ,że kiedyś byłam niesamowicie w niego zapatrzona , byłam dumna ,że jestem z nim. Teraz zastanawiam się czy to ma sens bo on chyba nie jest tym kim był 5lat temu. Ludzie się zmieniają wiem o tym. Po prostu boje się ,że obudze się kiedyś po ślubie i zdam sobie sprawę ,że z kimś innym mogłabym być szczęśliwsza. To dobry człowiek i także mój najlepszy przyjaciel. Nie potrafię od niego odejść bo wiem ,że go to zrani
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesteśmy razem 3 lata. Czy potrzebuje odcięcia? Raczej nie. Lubie z nim spędzać czas. Czasem chciałabym jeszcze wiecej. Z tym że nudzi mi sie jak przychodzi do mnie po pracy i się kładzie i mówi, że zmęczony. Czasem mam wrażenie, że najchętniej on by tak sobie codziennie tylko leżał. Może faktycznie musi odpocząć. Ale często jest tak że po prostu sie kładzie i tak leży a później idzie do domu. A czy dociera do niego to co mówie, nie wiem. Coraz częściej mam wrażenie, że on mnie wogóle nie słucha. Że nie interesuje go, to co mu chcem powiedzieć. Już nie tylko dotyczące naszego związku ale ogólnie. jeśli by słuchał tego co mówie, to może by się jakoś starał, żebym poczuła się szczęśliwa.. Może ja się nie nadaje do tego żeby stworzyć fajny związek i zawsze dla mnie będzie coś nie tak ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.