|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
Pokaż wyniki sondy: Co sądzicie na temat spontanicznego całowania? | |||
Jeśli mam ochote to czemu nie ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
38 | 35,19% |
Nie popieram takiego zachowania ;] |
23 | 21,30% |
Zależy od okoliczności (imprezy, ogniska...) ![]() |
29 | 26,85% |
Raz sie żyje ![]() |
18 | 16,67% |
Głosujący: 108. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Dziewczyny obalamy stereotypy! ;D
Witajcie
![]() Czy zdarzyło się Wam powstrzymać od zrobienia czegoś, przez wgląd na Waszą opinie? Odmówiłyście sobie chwil przyjemności, ze względu na zgryźliwe komentarze od ,,cnotliwych" koleżanek?? Nie dziwi Was fakt, że facet mający dużo lasek jest pozytywnie odbierany, a dziewczyna wręcz przeciwnie? ![]() Nie wiem skąd sie wzięły takie stereotypy ale sa one (moim zdaniem) strasznie drażniące. Czy jeśli dziewczyna na spontanie całowała się z nowo poznanym facetem, czy to złe? Tak samo jest gdy facet leci na dwa fronty... Nie jest on odbierany jako ,,puszczalski". Dziewczyna w tej sytuacji nie jest postrzegana pozytywnie. (I od razu zaznaczam, że nie popieram takiego zachowania, chodzi mi o samą opinie) Czy faktycznie musimy rezygnować z chwili przyjmeności tylko przez to, że zostaniemy ocenione negatywnie? ![]() PS Pomijam fakt, gdy dziewczyna chce sobie zafundować przyjemność cały czas. Nie biore pod uwage ,,puszczalskich panienek". Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2009-08-27 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dziewczyny obalamy stereotypy! ;D
Niestety tak juz jest, nie zmienimy tego. Kobieta, która nie odmawia sobie przyjemnosci jest puszczalska a mezczyzna cool
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Chyba, że powoli bedziemy to zmieniać, ale z klasą
![]() Edytowane przez Prying girl Czas edycji: 2009-08-27 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ani facet ani dziewczyna nie sa 'cool' robiac to. Ja nie popieram takiego zachowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Zarówno mężczyźni jak i kobiety robiący takie rzeczy są dla mnie jednakowo odpychający.
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Masz na myśli całowanie czy na dwa fronty? (Bo akurat z tym na dwa fronty to był tylko taki przykład, bo w ogóle nie popieram czegoś takiego, chyba ze sie nie układa i nagle poznajesz kogoś nowego i rozwazasz z kim chcesz byc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. ![]() ![]() ![]() 3. Aaaa czyli wedlug ciebie dziewczyna ktora 'leci na dwa fronty' powinna byc postrzegana pozytywnie?... Wspolczuje Twojemu przyszlemu facetowi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie uważam, żeby wymiana śliny z nowo poznanymi ludźmi na imprezach była normalna - ani w przypadku kobiety, ani w przypadku faceta. Wg moich kryteriów mężczyźni umieją się puszczać tak samo jak i kobiety. Czy wasze "obalanie stereotypu" polegać ma na propagowaniu puszczalstwa jako oznaki "wyzwolenia od stereotypów'? Jeśli tak, to ja dziękuję...
![]()
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Calowac sie z kims kogo sie wlasnie poznalo? jesli cos naprawde zaiskrzy - prosze bardzo. Ale nie na ognisku/imprezie/w gronie znajomych. W ogole nie popieram calowania na pierwszej randce. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Uzależnienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Dla mnie ani facet ani kobieta w takim układzie nie jest cool
![]() I to nie dlatego, że jestem świętobliwą cnotką (w ogóle masz coś do cnotek? ![]() Szczerze mówiąc mało mnie to obchodzi ile dziewczyna/chłopak mieli partnerów bo ani to im niczego nie dodaje ani nie ujmuje w moich oczach. Nie wiem czy ten wątek ma na celu łamanie sterotyów czy raczej tworzenie nowego stereotypu: robie co chce i z kim chcę-jestem cool. Mnie stereotypy w ogole nie interesują ![]() PS: jeszcze jedno. Napisałaś że dziewczyna całuje się z nieznajomym kolesiem i funduje sobie przyjemność (ale oczywiście wymóg-nie codziennie). A co jeśli codziennie ma ochotę zafundować sobie przyjemność? ....
White Lies - Bigger Than Us Edytowane przez yaminishi Czas edycji: 2009-08-27 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Starzeje się już chyba, bo coraz częściej mam wrażenie, że jestem dinozaurem z zasadami nieprzystającymi do dzisiejszych realiów
![]()
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
ja źle oceniam zarówno dziewczyny jak i facetów, którzy nie kontrolują swojej potrzeby przyjemności i robia to z byle kim. Nawet jeżeli się "tylko" całuja. Jak sie raz zdarzy - no to coz zdarzylo sie ale jak ktos takie akcje odwala na co drugiej imprezie to sobie wyrabiam zdanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem w jakim wieku jest autorka wątku i nie wiem w jakim towarzystwie się obraca i jak wyglądają imprezy w jej rozumieniu, ale gdyby jakaś panna poczułą się odwaznie i na "spontanie" pocałowała mojego męża, to słowo daję, ukradłabym ten walec do asfaltu, który parkuje przed moim balkonem i z dziką przyjemnością rozjechała ją na cieniutki placuszek.
Me to. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ale po co to?
Żeby potem Twoj chłopak miał świadomość ,że w całowałaś sie z połową jego kumpli nim trafiłaś na niego i z nim już zostałaś ? Dla mnie czy to chłopak czy dziewczyna nie robi mi różnicy, nie krytykuje wprost, ale opinie sobie wyrabiam.. Nie wiem czemu ,ale skojarzylo mi się to z pijackimi imprezami, gdzie idzie się głównie upić, a potem ,,leci w śline"(z całowaniem kojarzą mi się uczucia wyższe...) z pierwszą osobą która siedzi koło nas, potem zachowuje jak para, aż do końca imprezy, ostatniego buzi na pożegnanie, wytrzeźwienia i zapomnienia o sprawie.
Obce ciała, psychicznie nadzy razem w łóżku. Edytowane przez Cocaine essence Czas edycji: 2009-08-27 o 14:18 Powód: dopisek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jutro i pojutrze nie, bo tak zawsze na spontanie to sobie o mnie źle pomyslą? Jak się "na spontanie" całować można jak się zachce i to jest ok, to czemu by nie zaliczyć numerka w toalecie na spontanie, bo się zachce, tak od czasu do czasu, bo jak za często to wiadomo... ![]() Naprawdę nie rozumiem tego rozgraniczania.
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, hihi, to jest chyba kwestia poszanowania siebie i własnego ciała. Jak takie "całowanie" wygląda? Nie oszukujmy się nie chodzi o niewinnego dziubaska, tylko - jeśli w grę wchodza silne emocje plus ewentualnie alkohol, to jest to full-contact, namiętność, łapska wędrujące po ciele i tak dalej. Niezbyt mi się to widzi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Spontanicznie wymieniac ślinę i inne płyny ustrojowe to ja moge zmoim mężem, ale też raczej w okolicznościach innych niż impreza pod wzrokiem jakichkolwiek koleżanek. Takam cnotliwa. A wtedy to i full-contact ![]() Z resztą zgadzam się z Klarissą - puszczalskie sa i kobiety i faceci. A łamanie stereotypów mające na celu sprawienie, że taka "swoboda obyczajów" (jak to brzmi cudnie) będzie powszechnie akceptowana lub wręcz pożądana jest mało ok.
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a) staraj sie ten zwiazek "naprawic" b) skoncz go na pewno nie "poznawaj blizej" facetow, bedac w zwiazku z innym... a tak przy okazji.. sadzisz ze lepiej kogos poznasz, jak sie z nim pocalujesz? Edytowane przez karolynka90 Czas edycji: 2009-08-27 o 14:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może by tak przestać oceniać? Wszyscy jesteśmy ludźmi; nie w naszej gestii jest stwierdzenie swej wyższości czy niższości; będąc na tym samym poziomie, mamy ograniczone pole widzenia. Najlepiej zatem zająć się sobą. Gdyby wszyscy tak się zachowywali... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Ja uważam, że jeśli dziewczyna pozna na imprezie jakiegoś chłopaka, zaiskrzy, i będzie miała ochotę na pocałunek lub seks, ani ona nie będzie w związku, ani on, i oboje będą oczekiwali od siebie tego samego - to czemu nie? Niech im będzie na zdrowie. Nie mi ich oceniać, jeśli tylko chcą i czerpią z tego przyjemność, to co mnie to obchodzi?
Chociaż sama osobiście mam raczej konserwatywne podejście do tych spraw. Pocałunek to jeszcze, zdarzyło mi się kiedyś, ale seks tylko z miłości.
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Po co usuwasz wpisy, które i tak zachowały się w cytatach?????
Odpowiadając na temat wątku: - tak, źle o dziewczynie świadczy jak całuje się z kim popadnie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.