|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
fryzura ...
Witam
Zauważyłem ostatnio, że mam bardzo cieńkie końcówki włosów (na grzywce), wyglądają jakby były zupełnie wysuszone, chociaż bardzo rzadko używam suszarki (jeżeli w ogóle to ma coś do rzeczy). Codziennie za to, aby się uczesać, stosuję balsam Dove lub piankę Nivea. Jaki jest sposób, aby moje włosy, zwłaszcza na końcówkach (na grzywce) zrobiły się grubsze? Dodam, że grzywki nie ścinam, bo chciałbym, aby była dłuższa. Tak w ogóle, to zdaje mi się, że mam "suche" włosy. Co stosować, aby wygladały na bardziej "mokre"; poza żelem oczywiście, bo tego nie używam. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: fryzura ...
Owszem, pianki( nie wiem jaki skład balsamu) , a przede wszytkim suszarka niszczy włosy. Jest sporo wątków o pielęgnacji. włosów tak hop siup nie pogrubisz, sporo zabawy, efekty nie zawsze współmierne do pracy (patrz odpowiedni wątek, po to mamy WYSZUKIWARKE).
Ja osobiście radze skrócić te kilka cm i zainwestować w dobrą odżywkę, wątek który jest kopalnią wiedzy i gdzie znajdziesz większość odpowiedzi dotyczących włosów http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=355198 W pierwszym poście link do wcześniejszej części( nad każdym wątkiem są opcje w których znajdziesz PRZESZUKAJ TEN WĄTEK, tam wpisuj odpowiednią frazę, nie musisz czytać wszystkiego by znaleźć odpowiedzi na pytanie, taki wizaż już jest sprytny) W poszukiwaniu odżywki przeszukaj KOSMETYK WSZECH CZASÓW wizażowe hity WAX- do kupienia w każdej aptece cena ok 17 zł(zalezy od pojemności), na łeb czepek bądź folia (ja podgrzewam suszarką) na to ręcznik, ciekawa książka i siedzisz ok godziny(bądz krócej ale raczej nie mniej niż pół h) GLORIA cena ok 6 zł, do zdobycia tylko w auchan i niektórych małych sklepikach KALLOS LATTE ok 20 zł za prawie litr, hurtownie fryzjerskie, boski zapach, choć ja wole placente, włosy są bardziej puszyste. inne zdobywające popularność maski i odżywki Lorys(auchan) Bingo(tesco) Aussie(jeśli masz kogoś w USA to polecam)Fitomed(zielarski e) i wiele innych
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
taak, i są jeszcze olejki np. rycynowy (ok. 2 zł-apteka) i osobiście WAXa polecam.
podobno świetna jest też Vatika ![]()
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ok. Dzięki za odpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.