potrzebuj rady co zrobić - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-04, 17:43   #1
minimint
Raczkowanie

potrzebuj rady co zrobić

zacznę od początku od dawna chcę mieć kota ale już mam psa i nie chciałam brać kotka bez gwarancji że jeżeli pies go nie zaakceptuję będę mogła go oddać właścicielowi, bo nie miałabym sumienia wyrzucić go na ulicę ani oddać do schroniska, a teraz problem mojego chłopaka była mam małe kotki, i mój chłopak dzisiaj chce mi jednego przywieźć, wiem że od niej bo widziałam wiadomości na NK jak się umawiali, doskonale wie że nie cierpię tej laski, z wielu powodów. co byście zrobiły na moim miejscu, bo on mi wmawia że znalazł tego kota na magazynie, bo pracuje w sklepie, i do tego właśnie u niej jest od godziny. Będę wdzięczna za jaką kolwiek radę.
minimint jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-04, 17:52   #2
anoska
Zakorzenienie

Dot.: potrzebuj rady co zrobić

tak czytam i czytam tę wiadomość i zastanawiałam się ile masz lat. szok przeżyłam jak spojrzałam na profil.

powiedz mi, jakim prawem czytasz korespondencję Twojego TŻ?
związek przede wszystkim powinien opierać się za zaufaniu, a w Twoim związku, albo co gorsza, z Twojej strony tego nie mogę zaobserwować.

mając psa nie brałabym kota. coś za coś.
Stary 2009-08-04, 17:57   #3
illuvies
Wtajemniczenie

Kot z psem mogą razem żyć. Powiem więcej - pięć psów i kot też może razem żyć.

minimint - czytałaś korespondencję chłopaka? Bardzo brzydko. Jeśli mu zrobisz aferę o kłamstwo, wyjdzie na jaw, że go szpiegujesz. Radziłabym nic teraz nie mówić, ale trochę baczniej go obserwować - bez przeglądania jego skrzynek mailowych ani nk.
illuvies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-04, 17:57   #4
suszarka
Buc

jeśli nie wiesz jak pies zareaguje, kota nie bierz. to nie zabawka, a zwierze, które myśli i czuje. to jedno.

a drugie. mam nadzieję, że ten post to prowokacja. nie wierze, że ktoś w Twoim wieku, może mieć 'takie problemy' .
Stary 2009-08-04, 17:57   #5
roxi:*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minimint Pokaż wiadomość
zacznę od początku od dawna chcę mieć kota ale już mam psa i nie chciałam brać kotka bez gwarancji że jeżeli pies go nie zaakceptuję będę mogła go oddać właścicielowi, bo nie miałabym sumienia wyrzucić go na ulicę ani oddać do schroniska, a teraz problem mojego chłopaka była mam małe kotki, i mój chłopak dzisiaj chce mi jednego przywieźć, wiem że od niej bo widziałam wiadomości na NK jak się umawiali, doskonale wie że nie cierpię tej laski, z wielu powodów. co byście zrobiły na moim miejscu, bo on mi wmawia że znalazł tego kota na magazynie, bo pracuje w sklepie, i do tego właśnie u niej jest od godziny. Będę wdzięczna za jaką kolwiek radę.
Kot od byłej twojego chłopaka nie będzie gorszy od kota o innym pochodzeniu
roxi:* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-04, 17:58   #6
minimint
Raczkowanie

co ma wiek do tego?, czytam bo mam powody. nie prosiłam o ocenianie mnie. głównie mi chodzi o to co zrobić w związku z tym że mnie okłamał, a nie z samym kotem,

Edytowane przez minimint
Czas edycji: 2009-08-04 o 18:00
Stary 2009-08-04, 18:07   #7
suszarka
Buc

wiek kojarzy mi się z odpowiedzialnością. im ktoś starszy tym więcej jej posiada.

może porozmawiaj z nim i powiedz o swoich obawach ?
Stary 2009-08-04, 18:19   #8
Wroclovianka
Zakorzenienie

Może kłamie bo wie jak zareagujesz? A czym biedny kot zawinił, ze urodził się w domu ex Twojego TŻ? Niczym, więc TŻ go bierze - bo ma okazje za darmo nabyć kociaka, którego tak chciałabyś mieć.
Ale skoro Ty nie chcesz tego kota,ale ze względu na psa a nie, ze to od niej, to mu to powiedz.

Wizaż rządzi, Wizaż radzi, Wizaż nigdy Cię nie zdradzi

Edytowane przez Wroclovianka
Czas edycji: 2009-08-04 o 18:21
Wroclovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-04, 18:25   #9
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
co ma wiek do tego?, czytam bo mam powody. nie prosiłam o ocenianie mnie. głównie mi chodzi o to co zrobić w związku z tym że mnie okłamał, a nie z samym kotem,
to nie zdziw się jak nagle powie Ci, że to koniec, gdy dowie się, że czytasz jego korespondencję. wtedy już nie będzie problemu ani z nim, jego byłą, kotem czy psem.
a Pan Bóg nie rychliwy - sprawiedliwy.
Stary 2009-08-04, 18:31   #10
GoodNight
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
powiedz mi, jakim prawem czytasz korespondencję Twojego TŻ?
związek przede wszystkim powinien opierać się za zaufaniu, a w Twoim związku, albo co gorsza, z Twojej strony tego nie mogę zaobserwować.

.

Oj dajcie juz spokój. Ostatnio w co drugim wątku pada: jak mozesz go szpiegowac? brak zaufania...bla bla bla. Nie wierze ze wszytskie są takie idealne. Skoro to przeczytała to musiała znać hasło dostępu do poczty, gg, nk, nie wiem. A skąd je miała jak nie od tz?

A co do kota? To ja bym brała. Skoro chcesz, a zwierzak jak kazdy inny. Mozesz jakos delikatnie zasugerowac tz ze domyslasz sie skad go ma i tyle.
GoodNight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-04, 18:38   #11
anoska
Zakorzenienie

GoodNight, to jak inaczej skomentowałabyś fakt czytania korespondencji swojego faceta? chęć zaspokojenia ciekawości z kim o czym pisze?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-04, 18:44   #12
foremka001
Rozeznanie

Przeciez to jej chłopak i ma prawo znac prawde, a jesli w inny sposob nie da rady to trzeba zajrzec tu i tam. Moze problem tu jest taki, ze jak wezmie tego kotka i nie powie TZ, ze przeczytala skad on tak naprawde jest to pozniej nie bedzie mogla go oddac jesli pies nie zaakceptuje nowego zwierzaka. Z drugiej strony nie mozna tak robic...albo bierze kota albo nie, to nie zabawka, ktora mozna zwrocic do sklepu.
Stary 2009-08-04, 19:14   #13
mieczemwpochwe
BAN stały

Ona z pewnością wie, że to kot dla Ciebie i wybierze najbrzydszego
Nie bierz a nóż będzie miał wściekliznę
mieczemwpochwe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-04, 19:55   #14
aga378
Raczkowanie

Chwileczkę, chwileczkę na zaufanie to trzeba sobie zasłużyc. Skoro autorka czytała korespondencję chłopaka to widocznie tego zaufania nie miała. I jak widać słusznie, bo ją okłamywał. Nie przesadzajmy z tą "świętością" , jakby nie przeczytała, żyłaby w błogiej nieświadomości, to gorsze moim zdaniem niż podczytanie poczty. Z czasem może przestałaby czytać, a nawet jakby czytała a facet byłby w porządku to i tak nie miałby niczego do ukrycia.
A co do kota, to ja bym nie brała, większe jest prawdopodobieństwo, że się nie zaakceptują, niż polubią.
aga378 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-04, 20:53   #15
minimint
Raczkowanie

czytałam jego wiadomości bo miałam podstawy do tego, dziękuję niektórym za zrozumienie, co do samego kota to wiem że to nie jest zabawka, nie myślę o kociaku w kategoriach skąd on jest bo to nie ma znaczenia, ale chodzi mi o fakt tego że chłopak mnie okłamał i że spotkał się z nią.
Stary 2009-08-04, 21:09   #16
illuvies
Wtajemniczenie

Masz podstawy twierdzić, że tu chodzi o coś więcej a nie o to, co napisała Wroclovianka?

No i co do tego kota - jeśli Twój pies jest dorosły i nienauczony postępowania z kotami, nie ryzykowałabym. Duży kot może by się jeszcze obronił przed zaczepkami, ale małego kociaka wystarczy telepnąć, jak to nazwała babcia mojego kolegi, i po kociaku.
Stary 2009-08-05, 07:54   #17
KarolinaK
Zakorzenienie

Re: Dot.: potrzebuj rady co zrobić

W sumie to ja widze trzy problemy

1. Czy kot z psem sie polubia?
2. Dlaczego TZ mnie oklamal?
3. Czy zaakceptuje kota od bylej TZ'ta?

A o ktory problem chodzi autorce???
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 09:33   #18
agusiajnw
Zakorzenienie

Dot.: Re: Dot.: potrzebuj rady co zrobić

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
W sumie to ja widze trzy problemy

1. Czy kot z psem sie polubia?
2. Dlaczego TZ mnie oklamal?
3. Czy zaakceptuje kota od bylej TZ'ta?

A o ktory problem chodzi autorce???
chyba bramka nr 2 ale dla mnie bardziej znaczący jest problem nr 1
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 09:35   #19
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
czytałam jego wiadomości bo miałam podstawy do tego, dziękuję niektórym za zrozumienie, co do samego kota to wiem że to nie jest zabawka, nie myślę o kociaku w kategoriach skąd on jest bo to nie ma znaczenia, ale chodzi mi o fakt tego że chłopak mnie okłamał i że spotkał się z nią.
Okłamał Cię, bo sama się o to prosisz swoim postępowaniem. Rób tak dalej, a chłopak wróci do swojej byłej.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-05, 09:44   #20
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Okłamał Cię, bo sama się o to prosisz swoim postępowaniem. Rób tak dalej, a chłopak wróci do swojej byłej.
straszne ale prawdziwe.
I nie ma czegoś takiego jak "podstawy do grzebania w cudzej korespondencji"
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 11:44   #21
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość
straszne ale prawdziwe.
I nie ma czegoś takiego jak "podstawy do grzebania w cudzej korespondencji"
Zgadzam się, chyba, że dziewczyna miałaby poważne podstawy przypuszczać,żę w grę wchodzi zdrada i chcialaby wiedzieć, na czym stoi. Ale nie na zasadzie regularnej kontroli, bo się z zasady facetowi nie ufa Taki związek to zwykła porażka, nie lepiej się rozstać i nie szarpać się niepotrzebnie?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-03, 12:16   #22
Renfrii
Raczkowanie

no na prawde, wszędzie to samo, jak grzebiesz w korespondencji faceta to znaczy że nie ma zaufania, to znaczy ze trzeba szybko się rozstac i koniec kropka..... dajcie juz spokój. Co, dziewczyna ma się z nim rozstac, bo miala jakies watpliwosci i zajrzała na jego profil na nk?z tego powodu ma sie rozstać? mimo ze go kocha?
Poza tym to nie jest główny problem autorki, problemem jest to, że chlopak ja oklamał!

Moze uznał, ze jak sie dowiesz, ze kotek jest od byłej, bedzie Ci przykro i nie bedziesz chciala tego kotka...

A masz powód, żeby podejrzewac, że cos znów jest miedzy nim a jego byłą? moze tylko sie kumpluja, utrzymuja kontakt.... choc ja na twoim miejscu tez byłabym zazdrosna !

Jeśli trzymasz miłość zbyt słabo, odleci. Jeśli ją ściśniesz za mocno, umrze.

- T. Hall
Renfrii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-03, 12:34   #23
illuvies
Wtajemniczenie

A co z tym kotem w końcu?
Stary 2009-09-03, 13:00   #24
Zafirah
Rozeznanie

1. Nie bierz tego kota ani w ogóle żadnego innego. Kot to bardzo specyficzne zwierzę o silnym charakterze, za dwa miesiące napiszesz wątek o tym, że kot sie na Ciebie dziwnie patrzy i pewnie myśli o swojej byłej pani a nie o Tobie...

2. Jeśli mamy juz psa a chcemy dokooptować kociaka to WYŁACZNIE młodego. To co napisała Illuvies zdecydowanie mija sie z prawdą. Kot nie ma sie bronić przed psem a pies nie ma atakować - trzeba nauczyć je żyć razem. Dorosły kot ma juz swoje nawyki, jeśli wcześniej miał zły kontakt z psami to ma juz zakodowane w mózgu, że pies to zagrożenie, trzeba uciekać i drapać. Graniczy z cudem, żeby go wyzbyc tych nawyków. Dorosły pies, nawet jeśli wcześniej atakował koty na podwórku nie będzie atakował młodego kota w domu z trzech powodów: po pierwsze mały kotek nie wiem, że trzeba przed psem uciekać a skoro nie ucieka to nie trzeba go gonić, po drugie mały kotek jest mały a więc nie stanowi zagrożenia na psim terenie, trzeba go traktować jak szczeniaka, po trzecie kotek jest w domu a to zmienia postać rzeczy bo Pan/Pani wpuścili go do domu więc stanowi w pewnym sensie część stada.

Proces zaprzyjaźniania psa z kotem jest jak najbardziej do zrobienia, potrzeba tylko zwierzakom poświęcić dużo czasu, oswoić je ze sobą, tak aby żaden nie czuł sie pokrzywdzony. Pomaga głaskanie naraz obu, karmienie w jednym pokoju w tym samym czasie, kota najlepiej na samym początku wziąć na ręce i dac psu do powąchania. Psy z reguły są ciekawe co to jest. Oczywiście cały czas kontrolujemy sytuację. Trzeba przemawiac do psa łagodnym głosem i jeśli próbuje warczeć czy wykazuje agresję mówimy zdcydowanie "nie wolno". Nie krzyczymy i nie bijemy psa bo na początku faktycznie może nie tolerować kota ale biciem sprawimy tylko, że źle sobie skojarzy kota.

Mam za soba kilka "oswojeń" tych zwierzaków, różne tez były reakcje.

a)Dorosły kot nie dał sie pogodzic z dorosłym psem;
b)młoda kotka tolerowała dorosłego psa;
c)dorosły pies ubóstwił małe kotki

Obecnie mam psa i kotkę, bawią się razem, wyjadają sobie z misek i ogólnie sielanka.

Zafirah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-03, 14:22   #25
Elfir
Zakorzenienie

To jasne dlaczego twój facet cię okłamał. Dlatego, ze reagujesz panicznym lekiem na wspomnienie o jego znajomych-kobietach. Wiedział, że jak powie, ze to kot od ex, ty:
1. nie polubisz kota
2. zrobisz mu wywiad środowiskowy na temat co, z kim, jak i gdzie?
3. na koniec wybuchniesz płaczem i oskarżysz go o wszystko co złe.

Łatwiej powiedzieć, ze to kotek z magazynu, prawda?

Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy.
T.Pratchett
Elfir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości