|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
oddanie krwi a szczepienie
Witam,
wiem, że po szczepieniu należy odczekać określoną ilość czasu, aby móc oddać krew. Ale jak wygląda sytuacja odwrotna? Czy należy poczekać trochę ze szczepieniem po oddaniu, żeby krew się zregenerowała, czy nie ma to żadnego znaczenia?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: oddanie krwi a szczepienie
Ja oddaje krew od paru lat, w deklaracji którą wypełniasz podczas oddawania krwi musisz zaznaczyc kiedy byłaś szczepiona i na co, decyzję i tak podejmie lekarz który będzie Cię badał.U mnie nie było problemu chociaz podałam ze szczepie się przeciw grypie, ale jaki okres obejmuje po szczepieniu trudno mi powiedziec, zawsze mozesz się zapytac w punkcie oddawania krwi i punkcie szczepień
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli jesteś zdrowa to nie powinno mieć to większego znaczenia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ale właśnie nie o to mi chodzi.... Wiem, że po szczepieniu trzeba odczekać, ale nie o to pytam. Chcę się dowiedzieć czy po oddaniu krwi muszę czekać jakiś czas żebym mogła iść na szczepienie, czy to nie ma znaczenia?
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
właśnie przed chwilą o tym czytałam:
"szczepienia przeciw: grypie, żółtaczce - przynajmniej na 48 godzin" EDIT no i spóźniłam się, nie na temat ![]() zapytaj lekarza najlepiej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ale właśnie nie o to mi chodzi.... Wiem, że po szczepieniu trzeba odczekać, ale nie o to pytam. Chcę się dowiedzieć czy po oddaniu krwi muszę czekać jakiś czas żebym mogła iść na szczepienie, czy to nie ma znaczenia?
Edit: przepraszam, problemy z komputerem i dwa razy się wysłało... ![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Powinnaś spytac się lekarza kiedy oddasz krew, jak długo musisz czekac aby się zaszczepic,jest on osoba kompetentna w tych sprawach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.