|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Zostać czy się przenieść?? | |||
zostać |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,62% |
Przenieść się |
![]() ![]() ![]() ![]() |
53 | 91,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Co mam robić?? ;/ pilne...
Kochane wizażanki. Od dawna śledzę wątki na tym forum i widząc Wasze mądre rady dla innych sama postanowiłam napisać. Mam problem...
![]() Idę teraz do 2kl LO. Byłam na profilu pol-hist-ang. Przez cały ten rok uważałam że to jednak zły wybór. I od początku powinnam iść na mat-gegr, ale chyba stchórzyłam na poczatku, albo nie przemyslałam tego dobrze... Jednak po intensywnych i męczących przemysleniach postanowiłam, że jednak zmienię klasę. Wakacje szybko przeleciały, a mnie dopadły wątpliwosći..We wtorek rzpoczęcie roku, a ja ne wiem c zrobić. Do pn muszę zdecydować. Przybliżę Wam na czym miałoby to polegać: -do końca września musze zaliczyć test różnicy programowej z matmy i gegry -w tym czasie bede w nowej kl -jesli go nie zdam to mnie przeniosa spowrotem do starej Przemyślałam plusy zostania w starej kl: -zżyta, lubiąca sie już grupa -znani nauczyciele -zadnych testow -zadnych stresów i minusy zostania tam: -pl i hira nie sa napewno moim powolaniem(troche meki) -nie bede zdawac z tego matury( pl-podstawa tylko) -moge zalowac ze mialam szanse to zmienic ale jej nie wykorzystalam Oraz plusy pójścia do nowej kl: -nauka tego co lubie -szanse na zdanie lepiej matury i minusy; -nowa obca klasa( oprocz kilka osób) -strach ze jednak nie dam rady z ta matma -strach ze nie zdam testu i mnie cofną spowrotem (obciach, żal) -test łatwy nie bedzie...;/ Dodam jeszcze ze nie mam sprecyzowanych planow na studia. Poprostu wiem ze po pl i hist wiele nie osiagne. Jesli zostane to i tak bede zdawac matme i gegre ale pewnie na podst, bo nie wiem czy dam rade na rozsz, ale jakbym sie wziela... Siedze i tylko o tym myśle... Nie mam pojęcia co mam zrobić.. Zaryzykowac?? a Co jesli sobie nie poradzę?? a moze wybrac mniejsze zlo i zostac i tam ciągnąc? Juz zglupialam naprawdę... ![]() Co byscie mi poradziły?? Proszę o pomoc, poradę... I dziekuję z góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Co mam robić?? ;/ pilne...
Spróbuj. Co masz do stracenia? Najwyżej zostaniesz w starej klasie, a jeśli nie spróbujesz- do końca szkoły będziesz sobie w brodę pluła, że nie zobaczyłaś, co będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
przyjaznic sie z osobami ze starej klasy dalej mozesz a jesli lubisz mat i sie rpozylozysz to test pewnie zdasz bez problemu , teraz wybiegne troche przyszlosciowo ale zdana dobrze mat. na maturze + chec studiowania niehumanistycznego keirunku na studiach to klucz to znalezienia pracy w przyszlosci , naprawde teraz jest popyt na inzynierow itp.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13968935]Spróbuj. Co masz do stracenia? Najwyżej zostaniesz w starej klasie, a jeśli nie spróbujesz- do końca szkoły będziesz sobie w brodę pluła, że nie zobaczyłaś, co będzie
![]() ![]() Jeżeli nie miałaś do tej pory problemów z tymi przedmiotami to próbuj ![]() Wstyd? Ja bym się wstydziła na miejscu osób, które idą do LO, a robią rażące błędy ortograficzne i mają problemy z tabliczką mnożenia ![]() (Szokujące, ale prawdziwe... I nie pytajcie, kto ich tam przyjął...)
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
probowalabym sie przeniesc.Jak nie zdasz to bedziesz wiedziala,ze probowalas,a tak bedziesz zawsze zalowac.
![]() |
#6 |
BAN stały
|
przenieś się
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Poproś kogoś z tamtej klasy o zeszyty i się poducz, dasz radę jeśli to lubisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
na Twoim miejscu spróbowałabym jednak się przenieść. chociaż osobiście uważam, że profil w liceum nie ma zbyt dużego znaczenia, jeśli chodzi o wybór przedmiotów zdawanych na maturze. u mnie w klasie (profil humanistyczny) kilka osób zdawało matematykę czy geografię i wszystkim poszło dobrze. jednak jeśli niezbyt lubisz swoje przedmioty kierunkowe i zamierzasz zdawać rozszerzenie chyba lepiej się przenieść.
![]() |
#9 |
BAN stały
|
ja na Twoim miejscu zmienila bym klase. ja juz 3 rok mecze sie tu gdzie nie chce bo wczesniej nic z tym nie zrobiłam.... teraz to nie ma juz sensu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Przenieś się. Ja też chciałam się przenieść do klasy z rozszerzoną matmą (jestem na humanie), ale zrezygnowałam. Teraz żałuję, bo chciałabym zdać rozszerzoną matmę na maturze. Ale już za późno, w tym roku zaczynam maturalną klasę.
A y co chcesz zdawać na maturze? Matematykę rozszerzoną? Na jakie chcesz iść studia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
W gimnazjum ja również zmieniałam klasę,ale to raczej ze względu na ludzi.
![]() W liceum,przed maturą profil klasy jest bardzo ważny,w końcu realizujesz program w taki sposób i w takim zakresie, żeby zdać dobrze maturę z wybranych przedmiotów. Spróbuj, nie masz chyba nic do stracenia. W innym przypadku (jeśli by się nie udało-odpukać ![]() ![]() Ja np. zdaję WOS,którego nie mam realizowanego w zakresie rozszerzonym (w przeciwieństwie do historii, języka polskiego i języka angielskiego) i wiem,że czeka mnie troszkę pracy. ![]() Zawsze warto zaryzykować odrobinkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ops, niechcący zagłosowałam na "zostać", a miałam na "przenieść się", przepraszam
![]() Uważam, że powinnaś się przenieść. Nie ma sensu kisić się i zamęczać na profilu, który Cię nudzi. Byłam w podobnej sytuacji jak Ty, tylko że zmieniłam klasę od razu, jeszcze przed rozpoczęciem nauki i uważam, że to była najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć, mat - geo to naprawdę ciekawy profil ![]()
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Przenieść się. Jak się nie uda, nic nie stracisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dzięki kochane
![]() Juz mi lepiej chociaż nadal mam mase watpliwosci... Boję sie ze sobie nie poradzę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Przenieś się, nic nie tracisz nawet jeśli się nie uda.
Powodzenia
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
A ja jestem za zostaniem, skoro chcesz zdawać matmę i gegre na podstawie. W tym roku matma i gegra były banalne, a w przyszłym roku i tak matma będzie już obowiązkowa, a więc jeszcze łatwiejsza. Wiesz, moze być tak, że nie spodoba ci się atmosfera w tej drugiej klasie i będziesz się zle w niej czuła, a to nie pomoze w zaliczeniu roku. Ale wybór nalezy w koncu do ciebie.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Do odważnych świat należy!
![]() Jeśli lubisz matematykę i geogr. to lepiej się przeniesc do klasy o tym profilu, tym bardziej jeśli chcesz zdawać maturę z tych przedmiotów. Po co masz się męczyć z historią (nie wiem, czy rozsz.). Inna sprawa jeśli w Twojej szkole jest podobnie jak w mojej tj.w klasie maturalnej każdy się skupiał na przedmiotach, które zdawał i tak np. ja byłam w kl. o profilu pol-ang-hist(tak jak ty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Sprobuj sie przeniesc - nic nie tracisz.
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
ja bym zaryzykowała i się przeniosła. przecież to wszystko dla własnego dobra, a jeśli chodzi o klasę, to przecież jak pisałaś znasz już tam pare osób, więc źle nie będzie i prawdopodobnie szybko się oswoisz
![]()
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
jeśli tyle się nad tym zastanawiasz, przenieś się
a nieznane osoby=nowi znajomi, nic strasznego Cytat:
![]() Edytowane przez TOMORROW Czas edycji: 2009-08-29 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
zdecydowanie się przenieś !
![]() lepiej żebyś robiła to co lubisz .. najgorsze jest myślenie , że ' może się nie udać ' przecież się uda ! postaraj sie tylko . napewno jestes zdolna wiec uwierz w siebie i do dzieła . gorszy scenariusz : jeśli nie zdasz testu i wrócisz do starej klasy to nie żaden wstyd . nie przejmuj się tym . każdemu mogło się to zdażyć . żaden dramat . to nie koniec świata . a skoro mówisz , że masz zgraną klase to napewno przyjmą Cię spowrotem serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Nie zamykaj sobie drogi . Próbuj , zawsze warto !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
przenieść sie...
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
przenieś się. od tego zależy matura, dalej twoja przyszłość. nie chcesz chyba potem żałować?
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Zawsze warto sprobowac. Lepiej uczyć się najbardziej tych przedmiotow o ktorych wiesz, ze bedziesz zdawac na maturze. Tymbardziej ze czesto w klasie maturalnej, jest tak ze najbardziej cisna z tych przemiotow ktore są rozszerzone- bo zwykle wybiera je większosc osob.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Lepiej spróbować niż potem żałować.
Dziewczyny mają rację, z tamtymi znajomymi nadal możesz sie przyjaźnić. Jeżeli coś Ci się nie uda zawsze wrócisz do starszej klasy, a jak sie uda to będziesz szczęśliwa, że skorzystałaś z okazji. Głowa do góry. Tu chodzi o Twoją przyszłość. Sama powinnaś wiedzieć gdzie będzie Ci lepiej. Koleżanki nie powinny mieć na to wpływu, bo nowych ludzi zawsze zapoznasz ![]() Powodzenia.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.