|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
przebarwienie,co z tym zrobić??????????
Witam bardzo serdecznie!!!Wiem,że temat przebarwień cieszy się dużym powodzeniem na forum i przeglądałam już w archiwum wiadomości na ten temat, ale mam mętlik w głowie,chyba za dużo informacji.Mój problem wygląda następująco:depilowałam wąsik i chyba za długo przetrzymałam krem depilujący,a do tego jeszcze poszłam na solarium i problem gotowy.Na górnej wardze pojawiły mi się plamy o kilka tonów ciemniejsze od mojej karnacji.Byłam u kosmetyczki,powiedziała,ż eby czekać,że powinny zniknąć po ok.m-cu,a tu nic.M-ąc minął a plamy jak były tak są.Mam suchą skórę i nigdy nie miałam problemów z cerą a teraz mam prawdziwy problem,bo wyglądam śmiesznie.Nie wiem co robić.Do tego jeszcze jest lato i podobno nie można stosować kremów wybielających(tak przeczytałam).I co ja mam robić???Czy jest jakiś sposób na moj problem??Robię 2 razy w tyg.peeling i smaruję różnymi kremami(łagodzącymi,a ostatnio Tormentiolem),nie wiem czy dobrze robię.PROSZĘ POMÓŻCIE!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: przebarwienie,co z tym zrobić??????????
Nie zostawiajcie mnie z tym problemem samej,tylko Wy jesteście moją nadzieją.Buziaczki!!!Z góry dziękuję!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
cześć http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon7.gif
Peelingi i kremy pomogą Ci tylko wtedy, jesli to jakieś powierzchniowe poparzenie. Jeśli zrobiły Ci się plamy bawnikowe - tj. wynik nadmiernej produkcji albo nierównego nagromadzenia melanocytow, to plama może utrzymywac sie wiele miesięcy (bo żywe melanocyty tkwią głęboko w naskórku). Opowiedzi może udzielić Ci dermatolog, badając skórę lampą Wooda i jeśli bardzo martwisz się tym, radziłabym Ci poszukać dobrego lekarza. masz rację, w czasie lata zostaje Ci tylko maskowanie tego korektorem lub podkładem. Od jesieni możesz pomysleć o wywabieniu tego - ale metodę najlepiej jak poleci Ci lekarz. http://www.wizaz.pl/w-agora/icons/icon40.gif
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzięki Maga za zainteresowanie i wytłumaczenie.Przynajmnie j wiem teraz czym jest spowodowane to przebarwienie i jak się zabrać do walki z nim.Jeszcze raz dziękuję i życzę kolorowych snów.Pozdrawiam!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.