2009-09-01, 20:12
|
|
Raczkowanie
|
Czy to zapalenie stawów kolanowych? Nietypowe jak dla mnie objawy...
Odnalazłam co prawda jakiś wątek o mojej udręce, ale stary i do tego nie szczególny. Piszę więc...
Moim problemem jest zapalenie stawów- tak nazwała stan moich kolan lekarz rodzinny. Nie skierowała mnie do ortopedy- musiałabym czekać w nieskończoność, a planowałam wyjazd. Dziś jednak, kiedy minęły od tej wizyty trzy tygodnie dochodzę do wniosku, że chyba jednak bez badania u ortopedy się nie obejdzie. Mimo, iż może z trzy lata temu borykałam się z zapaleniem stawów i startą chrząstką i leczyłam to prawie jeszcze raz tyle- nie potrafię określić tego, co z moimi kolanami dzieje się dziś (od ponad miesiąca). Z tyłu obu nóg, gdzie zginają się w kolanie, mam dwie gule. Jedną wyżej, drugą nieco niżej. Są nabrzmiałe, a ich wielkość zależna jest od dnia, czy też wysiłku. Gorzej jest z lewą nogą, gdzie są one większe. Nie bolą, chyba, że dużo się nachodzę, ale to tylko, kiedy je dotknę. Do tego właśnie wtedy, gdy danego dnia jestem dużo poza domem, moja lewa noga przestaje funkcjonować- jej ruchy są ograniczone, nie prostuje się, gdy robię krok do przodu (chodze wtedy z lekko ugiętą nogą). Jak już wspomniałam nie miałam wcześniej takich objawów. Może według mojego lekarza jest to zapalenie stawów, ale jak dla mnie- dość nietypowe. Dodam, że przez półtora miesiąca pracowałam w sklepie przez 12h, gdzie cały ten czas spędzałam na nogach, a więc na pewno jest to jakaś przyczyna. Biorę silne antybiotyki, ale póki co nic nie pomagają- dlatego też piszę...
Bardzo proszę o jakąś radę, podpowiedź...
Dzięki i pozdrawiam
Edytowane przez vinitha
Czas edycji: 2009-09-01 o 20:16
|
|
|