Romans siostry Tz... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-05, 15:05   #1
GoodNight
Zadomowienie

Romans siostry Tz...

Tak myślę, że nie powinnam się wtracać. Ale z drugiej strony dotyczy to bliskich mi osób więc już właśnie sama nie wiem.

Rzecz w tym, ze siostra mojego Tz ma romans z żonatym facetem. Wiem o tym nie od osób trzecich, tylko znalazłam sie w nieodpowiednim miejscu w nieodpowiednim czasie. Czyli nakryłam ich, niestety.

Ona lat 30, panna, od zawsze sama. On (wspólny znajomy) lat 39, żonaty, dzieciaty. Miesiąc temu urodził mu się drugi syn. Ma świetną żonę, która jest moją przyjaciółką.

Chciałam z nią (siostrą Tz) o tym pogadac. Dlaczego, po co i w ogóle jak tak mozna. Powiedziała mi tylko tyle, ze go kocha i nie zamierza z tego zwiazku rezygnowac.

Z tego co wiem (od zony zdradzającego) układa im się swietnie. Podobno jak nigdy. Świata poza nim nie widzi.

I nie wiem co mam zrobic. Czy mowic cos Tz? Czy porozmawiac z przyjaciółką? Czy z nimi razem? Czy olac sytuacje i niech sie dzieje co chce?

No bo kurcze, z jednej strony to siostra Tz. Z drugiej to moja przyjaciółka. A z jeszcze innej to czy mam prawo pchac sie z butami w czyjes zycie??
GoodNight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 15:14   #2
gwiazdka23
Raczkowanie

Dot.: Romans siostry Tz...

Nie pchaj się,i nie wtrącaj.Nie ma sensu,jest dorosła,i tak zrobi to co będzie chciała.Jeśli raz sie wtrącisz to potem możesz zostać wrogiem (tak czy siak jeśli chcą będą razem bez lub z czyjąkolwiek interwencją)Szkoda żony faceta,potępiam takie romanse-mimo wszystko nie wtrącałabym się w to.
gwiazdka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 15:17   #3
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nie Twój interes, (nie)stety. Chodzi o osoby dorosłe - a, że dorosłość nie zawsze idzie w parze z mądrością, ludzie popełniają błędy. Siostra przemocą żonatemu do łóżka nie wskoczyła, prawda? I NA PEWNO nikt z powodu pchania się w ich sprawy nie pogłaszcze Cię po głowie - choćbyś nie wiem jak dobrze chciała
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 15:19   #4
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoodNight Pokaż wiadomość
Tak myślę, że nie powinnam się wtracać. Ale z drugiej strony dotyczy to bliskich mi osób więc już właśnie sama nie wiem.

Rzecz w tym, ze siostra mojego Tz ma romans z żonatym facetem. Wiem o tym nie od osób trzecich, tylko znalazłam sie w nieodpowiednim miejscu w nieodpowiednim czasie. Czyli nakryłam ich, niestety.

Ona lat 30, panna, od zawsze sama. On (wspólny znajomy) lat 39, żonaty, dzieciaty. Miesiąc temu urodził mu się drugi syn. Ma świetną żonę, która jest moją przyjaciółką.

Chciałam z nią (siostrą Tz) o tym pogadac. Dlaczego, po co i w ogóle jak tak mozna. Powiedziała mi tylko tyle, ze go kocha i nie zamierza z tego zwiazku rezygnowac.

Z tego co wiem (od zony zdradzającego) układa im się swietnie. Podobno jak nigdy. Świata poza nim nie widzi.

I nie wiem co mam zrobic. Czy mowic cos Tz? Czy porozmawiac z przyjaciółką? Czy z nimi razem? Czy olac sytuacje i niech sie dzieje co chce?

No bo kurcze, z jednej strony to siostra Tz. Z drugiej to moja przyjaciółka. A z jeszcze innej to czy mam prawo pchac sie z butami w czyjes zycie??
Skoro zdradzana jest Twoją przyjaciółką to powinnaś jej powiedzieć - TŻetowi tak samo.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 15:20   #5
olkaa_pw
Rozeznanie

ale z drugiej strony przyjaciółce się robi krzywdę, a Ty o niej wiesz...
edit: i bardzo bym się czuła zraniona, gdyby moja przyjaciółka wiedziała, że mój facet mnie zdradza i by mi nie powiedziała. czułabym się zdradzona i przez faceta i przez przyjaciółkę.
G.

licencjuszka resocjalizacji.
przyszła pani mgr, psychoterapeutka i dancehall queen
bo miłość jest silniejsza niż śmierć.

http://www.nowakadriana.blog.int eria.pl/

Edytowane przez olkaa_pw
Czas edycji: 2009-08-05 o 15:22
olkaa_pw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 15:23   #6
natusia167
Rozeznanie

GG do natusia167

Nie powinnas ingerowac w cala ta sytuacje, jeszcze Tobie sie "oberwie" po uszach i Ty wyjdziesz na najgorsza. Poczekaj na to co czas pokaze

Dbam o wlosy:

Nie prostuje 15.07.2011
Olej kokosowy 25.07.2011
natusia167 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 15:25   #7
rudo-zielona
Zadomowienie

Nie zazdroszczę. Niby najlepiej byłoby się nie wtrącać, no ale...
Znając mnie pewnie bym się wtrąciła. I porozmawiała z facetem (tym zdradzającym).
I choćby nawet miałoby mi się oberwać po głowie to i tak bym to zrobiła, dla mojej przyjaciółki i swojego czystego sumienia.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez olkaa_pw Pokaż wiadomość
edit: i bardzo bym się czuła zraniona, gdyby moja przyjaciółka wiedziała, że mój facet mnie zdradza i by mi nie powiedziała. czułabym się zdradzona i przez faceta i przez przyjaciółkę.
otóż to, ja też podobnie odebrałabym tą całą sytuację.

Edytowane przez rudo-zielona
Czas edycji: 2009-08-05 o 16:33
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-05, 15:27   #8
Asienka187
Zakorzenienie

Obawiam się, że przyjaciółka może Ci nie uwierzyć skoro "świetnie im się układa".

Ja bym powiedziała o tym Tż i probowała wymyslic cos wspolnie.

W kazdym razie skoro to Twoja przyjaciołka to bym się wtrąciła.
Stary 2009-08-05, 15:31   #9
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

A ja bym powiedziala tej siostrze i jej amantowi, że skoro chca być razem, to nie za plecami żony. Albo wóz, albo przewóz. Zdradzana żona urodziłaą drugie dziecko, może planuje w przyszłości kolejne. Jak mężuś i kochanka są w sobie tacy zakochani, to OK, niech przedstawią sytuację żonie. Ciekawe tylko, czy rozwiedziony kochaś obarczony alimentami na dwoje dzieci i być może również na żonę będzie tak atrakcyjny...?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 15:31   #10
Mariie
Przyczajenie

Ja bym nie mówiła. Wiem z własnego doświadczenia, że takie "przyjacielskie" donosy nie przynoszą nic dobrego. Zdaje sobie sprawę z tego, że źle się z tym czujesz. Wiadomo. Jednak zamiast pomóc komuś, możesz równie dobrze stracić przyjaciółkę, zaufanie siostry TŻ, albo co gorsza samego TŻ. W takich sprawach należy siedzieć cicho i udawać, że o niczym sie nie wie. Tak najprościej i, niestety, najlepiej. Ktoś sie wyprze, ktoś nie uwierzy, ktoś uzna cie za wariatke. Wyjdziesz na tą "głupią" i tylko sama sobie zaszkodzisz. Byłam kilkakrotnie w podobnej sytuacji mimo, że chodziło o coś innego i choć wiem, że znałam prawdę, to o mały włos nie straciłam przyjaciółki. Czasem na prawde lepiej sie w ogóle nie odzywać. A prawda prędzej czy później i tak wyjdzie na jaw.
Mariie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 15:36   #11
kermitowa
Zadomowienie

ja bym sie w ta cala chora sytuacje nie wtracala, wyjdziesz na tym najgorzej, mimo ze masz zapewne dobre checi.
Stary 2009-08-05, 15:36   #12
studi
Zakorzenienie

Możesz na tym bardzo źle wyjśc jesli o wszystkim powiesz-to są ludzie dorośli więc ich sprawa jak się to wszystko potoczy.
Stary 2009-08-05, 15:36   #13
suszarka
Buc

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13597835]Nie Twój interes, (nie)stety. Chodzi o osoby dorosłe - a, że dorosłość nie zawsze idzie w parze z mądrością, ludzie popełniają błędy. Siostra przemocą żonatemu do łóżka nie wskoczyła, prawda? I NA PEWNO nikt z powodu pchania się w ich sprawy nie pogłaszcze Cię po głowie - choćbyś nie wiem jak dobrze chciała [/QUOTE]

Dokładnie.
Stary 2009-08-05, 15:41   #14
pigula1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asienka187 Pokaż wiadomość
Obawiam się, że przyjaciółka może Ci nie uwierzyć skoro "świetnie im się układa".

Ja bym powiedziała o tym Tż i probowała wymyslic cos wspolnie.

W kazdym razie skoro to Twoja przyjaciołka to bym się wtrąciła.
Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
A ja bym powiedziala tej siostrze i jej amantowi, że skoro chca być razem, to nie za plecami żony. Albo wóz, albo przewóz. Zdradzana żona urodziłaą drugie dziecko, może planuje w przyszłości kolejne. Jak mężuś i kochanka są w sobie tacy zakochani, to OK, niech przedstawią sytuację żonie. Ciekawe tylko, czy rozwiedziony kochaś obarczony alimentami na dwoje dzieci i być może również na żonę będzie tak atrakcyjny...?
Mysle ze powinnas posluchac tyhc dwoch wypowiedzi. To taki zloty srodek: najpierw rozmawiasz z TZetem o tej sytuacji i mowisz m, ze musicie porozmawiac z jego siostra i tym amantem. Niech oni tlumacza sie twojej przyjaciolce bo tobie i tak moglaby nie uwierzyc, jednak skoro jest Ci bliska osoba to nie pozwol, by ktos za jej plecami robil jej takie swinstwo (ktos! jej maz!) Niedobrze mi sie robi jak mzsle o takich mezczyznach i kobietach jak siostra Twojego faceta

pigula1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 15:41   #15
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Matko, co za koszmarna sytuacja...
Tak, ja bym powiedziała, mimo wszystko, mimo,ze kazda z tych osob mogłaby sie na mnie obrazic. Ja chciałabym wiedziec, wiec uwazam, ze tak nalezy zrobic. Wyjatkiem byłaby sytuacja w której miałabym 100% pewnosc,ze przyjaciólka woli nie wiedziec.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-05, 15:43   #16
lachryma
Zakorzenienie

brzydka sytuacja... ja chyba mimo wszystko tym powiedziała przyjaciółce, dla własnego sumienia. gdybym była na jej miejscu chciałabym wiedzieć. może dlatego, że "pierwszeństwo" u mnie ma moja przyjaciółka, a nie siostra TŻta. która notabene wraz ze swym kochankiem robią niezłe świństwo tej kobiecie z dziećmi.
lachryma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 15:45   #17
mimoWSZYSTKO200
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natusia167 Pokaż wiadomość
Nie powinnas ingerowac w cala ta sytuacje, jeszcze Tobie sie "oberwie" po uszach i Ty wyjdziesz na najgorsza. Poczekaj na to co czas pokaze

Autorce postu "oberwie się" również wtedy, gdy jej przyjaciółka w jakiś sposób sama dowie się o zdradzie męża.. i dojdzie do tego, że autorka postu wcześniej o tym wiedziała, jednak jej nie powiedziała.. To również będzie nie w porządku..
To ciężka sytuacja. Moim zdaniem powinnaś porozmawiać o tym ze swoim TŻ i wspólnie się zastanowić, czy ingerować w tak poważną sprawę..

..czyżby w grudniu zostanę narzeczoną?
szczerze ? wątpię.
mimoWSZYSTKO200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 15:54   #18
GoodNight
Zadomowienie

Masakra jakas. Nie wiem co mam z tym zrobic.

Napewno nie powiem tz najpierw, tylko sama musze cos wymyslec.

I podejrzewam, że bedzie to rozmowa ze zdradzajacymi i postawienie sprawy jasno albo sami mówią o wszystkim albo im w tym pomoge. Chyba.

Patowa sytuacja
GoodNight jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 15:56   #19
70026de27bfb6c51fbab4e7dd9ae9b7f0dc3e2c9_600772df80eb9
Konto usunięte

ja bym przyjaciolce powiedziala, sama w takiej sytuacji tez bym chciala wiedziec.
70026de27bfb6c51fbab4e7dd9ae9b7f0dc3e2c9_600772df80eb9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-05, 16:02   #20
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoodNight Pokaż wiadomość
Masakra jakas. Nie wiem co mam z tym zrobic.

Napewno nie powiem tz najpierw, tylko sama musze cos wymyslec.

I podejrzewam, że bedzie to rozmowa ze zdradzajacymi i postawienie sprawy jasno albo sami mówią o wszystkim albo im w tym pomoge. Chyba.

Patowa sytuacja
A dlaczego Ty masz ukrywać czyjeś romanse?
To wszystko to są dorośli ludzie, więc zdają sobie sprawę, co wyprawiają

Za jakiś czas sprawa się rypnie, a Ty będziesz tą najgorszą, bo wiedziałaś i nic nie powiedziałaś.
Powiedz przyjaciółce, że nakryłaś jej męża z inną, i że ta inna przyznała, ze coś między nimi jest
A chłopakowi powiedz normalnie, że widziałaś jego siostrę z mężem Twojej przyjaciółki, rozmawiałaś z nią i przyznała się do romansu.

Tyle. Po co komplikować sobie życie - niech oni potem główkują, co zrobić z tym fantem.

Aaaa - jeśli przyjaciółka na Ciebie się obrazi, to ok, pokaże, ile znaczyła dla niej wasza przyjaźń

Tak samo TŻet.

Hellloooołłłł, w związku rozmawia się także na trudne tematy, a nie tylko wzdycha do siebie przy księżycu

Stary 2009-08-05, 16:07   #21
Little miau miau
Rozeznanie

A ja bym powiedziała wszystko zdradzanej.

To prawda, że to nie twoja sprawa ale akurat tak się składa, że jeśli już się robi coś niemoralnego to trzeba przynajmniej nie byc durniem i nie dac się przyłapac. Romansując trzeba sie liczyc z tym, że można wpasc a oni wpadli.

A ponieważ to dorośli ludzie zapewne wiedzieli, że to może sie stac i że będą konsekwencje. Ja bym powiedziala wszystko przyjaciółce w mega zimnej postaci, że ich zastałam, że to nie mój interes i niech robią co chcą ale ty cciałaś się czuc wobec niej ok. W takiej sytuacji nie powinnaś dalej się wtrącac żeby nie zostac niczyim worgiem.

Ale pomyśl, gdybyś to ty była zdradzana, nie miałabyś żalu po latach dowiadując się, wiedząc, że twoja przyjaciółka wszystko wiedziała i nic ci nie powiedziała słowem? Bo dla mnie to by był koniec przyjaźni.
Little miau miau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 16:08   #22
eifersucht
Zadomowienie

Ciężka sytuacja. Nie wiem jaki jest Twój TŻ. Czy mógłby Cię zostawić za to, że tak powiem, 'zdradziłaś' jego siostrę? Tak czy siak najlepiej powiedz najpierw jemu ( może jakoś wpłynie na siostrę? ), a potem przyjaciółce.

eifersucht jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 16:09   #23
mimoWSZYSTKO200
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
A dlaczego Ty masz ukrywać czyjeś romanse?
To wszystko to są dorośli ludzie, więc zdają sobie sprawę, co wyprawiają

Za jakiś czas sprawa się rypnie, a Ty będziesz tą najgorszą, bo wiedziałaś i nic nie powiedziałaś.
Powiedz przyjaciółce, że nakryłaś jej męża z inną, i że ta inna przyznała, ze coś między nimi jest
A chłopakowi powiedz normalnie, że widziałaś jego siostrę z mężem Twojej przyjaciółki, rozmawiałaś z nią i przyznała się do romansu.

Tyle. Po co komplikować sobie życie - niech oni potem główkują, co zrobić z tym fantem.

Aaaa - jeśli przyjaciółka na Ciebie się obrazi, to ok, pokaże, ile znaczyła dla niej wasza przyjaźń

Tak samo TŻet.

Hellloooołłłł, w związku rozmawia się także na trudne tematy, a nie tylko wzdycha do siebie przy księżycu

zgadzam się w 100%-ach

..czyżby w grudniu zostanę narzeczoną?
szczerze ? wątpię.
mimoWSZYSTKO200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 16:14   #24
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Tez sie zgadzam z Fresą.
Nie ma co robic ceregieli. Pomysl, jak przyjaciólka sie kiedys dowie o tym romansie i z kim jej mąz go miał, na pewno sie zorientuje,ze wiedziałas, pozwoliłas ją robic w balona, nawet moze pomyslec, ze wolałas milczec i stac po stronie siostry Tzta.

Edytowane przez Gwiazdeczka1978
Czas edycji: 2009-08-05 o 16:21
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 16:15   #25
Ponura
Wtajemniczenie

Wyjątkowo zgodzę się z Fresą.

Bez przesady - ale chodzi o Twoją przyjaciółkę i lojalność wobec niej (zakładam, że jest Ci bliższa niż siostra TŻ? ). Jak w ogóle wyobrażasz sobie nie powiedzenie jej o romansie męża? To, że jest to romans z siostrą TŻ nie ma tu nic do gadania. Możesz ewentualnie uprzedzić romansujących, że powiesz, ale wcale nie uważam, żebyś miała taki obowiązek.

Stultorum infinitus est numerus...
Ponura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 16:49   #26
Goshia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olkaa_pw Pokaż wiadomość
Zgadzam się.

Najlepiej pogadaj z tym facetem zeby rozwiązał sytuację,o tym, ze wiesz co się dzieje. Jesli on da do zrozumienia ze tak mu dobrze w tym związku, pogadaj z przyjaciółką...
Goshia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 17:06   #27
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

Jakby moja przyjaciółka wiedziała, że mój facet mnie zdradza i nie pisnęłaby ani słowem, to już więcej by mnie na oczy nie widziała. Dla mnie zdrada to największa "zbrodnia" w związku. Coś niewybaczalnego.
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 17:17   #28
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimoWSZYSTKO200 Pokaż wiadomość
zgadzam się w 100%-ach
Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Tez sie zgadzam z Fresą..
Cytat:
Napisane przez Ponura Pokaż wiadomość
Wyjątkowo zgodzę się z Fresą.
Kredą w kominie sobie zapiszę , nareszcie ktoś podziela mój punkt widzenia

Stary 2009-08-05, 17:26   #29
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ja bym powiedziała przyjaciółce. Jeśli między Wami jest prawdziwa przyjaźń, to się nie rozpadnie z powodu wyjawienia jej prawdy. A co ona z tym dalej zrobi, to już jest jej sprawa.

Gdyby przyjaciółka przyszła i mi powiedziała, że widziała mojego TŻta z kimś, to bym jej uwierzyła, bo jej ufam. Próbowałabym wyjaśnić sytuację.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-05, 17:28   #30
kamciurka
Zakorzenienie

szczerze powiedziawszy to nie chcialabym miec takich przyjaciolek jak co poniektore osoby wypowiadajace sie tu, nie wyobrazam sobie by moja przyjaciolka wiedziala o tym, ze moj facet mnie zdradza i nic mi o tym nie powiedziala, przeciez przyjazn opiera sie miedzy innymi na szczerosci, nie moge tego czytac bo az sie gotuje, to co z tego ze przyjaciolka nie uwierzy, wyklnie cie czy co tam jeszcze, jej problem a ty bedziesz miala czyste sumienie ze zachowalas sie fer. ja nie wyobrazam sobie spotykac sie z moja przyjaciolka, sluchac jakie jej malzenstwo jest super i robic dobra mine do zlej gry i co moze jeszcze gratulowac szczescia ? tu chodzi o przyjaciolke, nie sasiadke, nie znajoma, tylko osobe jedna z najblizszych

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości