|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
decoupage a bizuteria
hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: decoupage a bizuteria
Cytat:
![]() Farby - w sklepie plastycznym. Drewniane bazy - też zazwyczaj w plastyku lub przez int. Wszelkiego rodzaju masy - raczej w plastyku. Media - przez int. lub w plastyku. Półprod. stricto biżuteryjne (bigle etc.) - przez int. lub w hurtowni. A czemu pytasz? ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
a bo interesuja mnie i pewnie nie tylko mnie sprawdzone produkty a szczegolnie farby hehe ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
decou-biżu robi sie tak samo jak decou na innych przedmiotach.Poczytaj w kompedium wiedzy.Ja używam na podkład farb duluxa.Sa gęste i wydajne.A do wykończenia,cieniowania mam kpl małych akryli.Wcale nie z plastyka bo drogie.Poluję na nie w takich sklepach jak Rossman itp.Drewienka na podstawę kolczyka są tu np. http://drewnianadolina.pl/ i w drewlandii
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krak jednoskład. (czyli ten, od którego pęka farba) też używam Marabu i to medium sobie akurat chwalę. Niezawodny, a do tego można go rozcieńczyć wodą - polecam (50ml kosztuje ok. 12 zł, ale większe opakowania wychodzą dużo taniej) Utrwalam go (czy akryl w ogóle) lakierami Idea - są dobre i dobrze utwardzają powierzchnię (ważne dosyć przy biżuterii). Koszt - ok. 15 zł za 125ml. Krak 2-składnikowy - Idea Maimeri. Jest całkiem dobry (2 słoiczki to wydatek ok.33 zł po 125ml), tylko do końca go nie rozgryzłam, bo czasami mnie czymś zaskoczy. Utrwalam go lakierem syntetycznym To-Do (niebieska pucha 375ml, wydałam 40zł i chyba przepłaciłam, ale lakier jest bardzo ok. Ostanio wystarczyła mi 1 warstwa, żeby serwetka była niewyczuwalna przy dotyku) Farby.. Hm, generalnie każdy akryl jest dobry, ale w przyp. używania kraka 1-skład. lepiej mieć sprawdzony, bo nie każda farba akryl. popęka. Wiem, ze sporo osób używa farby "Bark". Jest tania, w sumie dobra, ale jak dla mnie mają dziwną paletę barw.. No ale jest ok. Do tego Renesans, Ferrario, czasami zwykłe "chińczyki" ![]() Pędzle są dosyć ważne - do akrylu syntetyczne, a do lakierów raczej dosyć miękkie naturalne. Po to najlepiej iść do sklepu plastycznego i samemu sobie "wymacać" odpowiednie. Co do półprod. stricto biżuteryjncyh, to polecam dział biżuteryjny - tam jest wszytko - grubość drucików, rodzaje cążek (które do czego), z których sklepów int. warto korzystać etc. No, to tyle ode mnie. Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Poprzeglądaj wątki z deco. Często jest tak, że dziewczyny, które zajmują się decoupagem, robią także biżuterię od czasu do czasu.
Zapraszam do mnie, wprawdzie to moje początki, ale biżu też znajdziesz... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.