kłótnie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-30, 11:47   #1
Usagi89
Raczkowanie

GG do Usagi89

kłótnie

Wiadomo nikt ich nie lubi....ale mam pytanie jak to u was drogie wizażanki, wyglądają kłótnie z TŻ? Jeśli kłótnia powstała z waszej winy (lub odwrotnie), to kto robi pierwszy krok? Ile najdłużej nie widziałyście sie z TŻ-tami, ile dni było bez żadniego kontaktu?
Usagi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 11:58   #2
smutasik1988
Raczkowanie

Dot.: kłótnie

różnie to bywa, ale przeważnie ja zaczynam jakąś kłótnie i wtedy mój tż czeka aż ochłonę i nie ma jakiś scen żebyśmy się obrażali. Nie usłyszałam od niego żadnego przykrego słowa. Jest bardzo opanowany. Ale przeważnie to on załagadza sytuacje. Najdłużej bez żadnego kontaktu po kłótni to kilka godzin. Najdłużej nie widziałąm się z nim przeszło 2 miesiące ale cały czas mieliśmy kontakt telefoniczny. A to było tylko dlatego że w wojsku był. Dodam że trzy lata już razem wytrzymaliśmy ze sobą
smutasik1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 12:19   #3
patricia13
Wtajemniczenie

wg mnie nie ma na to
ani definicji
ani reguły

bo wszystko zależy od
charakterów
wagi problemu
sposobu komunikacji w danym związku

i można gdybać w nieskończoność i podawać nieskończoną ilość przykładów

ale jedno jest pewne

oby takie kłótnie trwały jak nakrócej
bo po co truć sobie życie takimi toksycznymi chwilami
Stary 2009-08-30, 12:51   #4
Aivilo
Wtajemniczenie

Nasze kłótnie trwają zwykle kilkanaście - kilkadziesiąt minut, ciagle przy sobie, i od razu, jak emocje opadną, wyjaśniamy sobie na spokojnie wszystko i drugi raz o tę samą rzecz się nie kłócimy.

Kiedy któremuś z nas puszczają nerwy to po prostu odchodzi (np. ja raz wyleciałam z knajpy, on raz na ulicy odwrócił sie i poszedl w drugą stronę) ale za każdym razem to drugie pobiegnie za pierwszym, bo zadne nie jest w stanie dać odejść.
I dobrze, bo przynajmniej wszystko sobie wyjasniamy.

Ale, jak ktoś na górze już napisał, na to faktycznie nie ma reguły, kazdy inaczej przezywa kłótnie.

Najdłuższy czas jak się nie widzieliśmy to 5 dni, kiedy do Szwecji poleciałam. Nigdy natomiast nie było tak, zebysmy z powodu kłótni się nie widzieli, wyznajemy zasadę "Rozmawiać, rozmawiać, rozmawiać", a nie uciekać i zamykać sie w sobie.

Będę Żoną!
http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png
No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej.
http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png
Aivilo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 13:28   #5
201604200942
Konto usunięte

Wolę przespać się z problemem, by rankiem wrócić do tematu "na świeżo" i wspólnie porozmawiać co czujemy.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 13:37   #6
kermitowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Usagi89 Pokaż wiadomość
Wiadomo nikt ich nie lubi....ale mam pytanie jak to u was drogie wizażanki, wyglądają kłótnie z TŻ? Jeśli kłótnia powstała z waszej winy (lub odwrotnie), to kto robi pierwszy krok? Ile najdłużej nie widziałyście sie z TŻ-tami, ile dni było bez żadniego kontaktu?
pyt.1- wiekszych klotni juz nie ma miedzy nami( sa one juz za nami), czasami zdarzaja sie sprzeczki, ale trwaja one bardzo krotko bo szkoda czasu na klocenie sie, poza tym mieszkamy razem i nie wyobrazam sobie nie odzywac sie przez tydzien.

pyt.2- roznie jesli cos jest z Jego winy to on wyciaga reke pierwszy, jesli z mojej, to ja.

pyt.3-nie miala miejsca taka sytuacja odkad jestesmy razem, czyli juz kupe czasu.

Mam pytanie czemu sluza te pytania?
Stary 2009-08-30, 14:59   #7
kamila2006
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Usagi89 Pokaż wiadomość
1.najczesniej tak ze ja mam o cos pretensje dzwonie i wyżywam sie w smsach. nie nachalnie, ale jeden dosatny wulgarny sms i spokoj.

2.roznie. jak opadna emocje to odzywa sie ten kto pierwszy ochlonie. tż jest dosc spokojny i on najczesniej czeka az troche sie sytuacja uspokoi. klocimy sie sporadycznie, klotnie sa kilku-kilkudziesiecio minutowe

3. mimo wielu, czasem powaznych klotni nie bylo dnia zebysmy sie nie odzywali.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-30, 19:02   #8
mona2007
Wtajemniczenie

juz taki wątek był i to całkiem niedawno................. ........

CHCE CZUĆ SIĘ DOBRZE PATRZĄC NA SIEBIE, I CHCE ABY PATRZONO NA MNIE I WIDZIANO ATRAKCYJNĄ KOBIETE

a ja czekam, i czekam na niego

mona2007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 20:31   #9
gwiazdka23
Raczkowanie

Jeśli się kłócimy to najczęsciej z mojej winy.Ale czasem z jego też.no cóż krzyczymy na siebie,on sobie nie da w kasze dmuchac i kiedy trzeba wrzaśnie na mnie,ale potem wszystko na spokojnie wyjasniamy.Kto wyciąga pierwszy rękę?Różnie-raz ja ,raz tż,zależy kto bardziej zawinił-wtedy przeprasza.
gwiazdka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-30, 22:35   #10
Gloire
Zadomowienie

GG do Gloire

Zazwyczaj się kłócimy przeze mnie zależy jak poważna jest kłótnia, ale zdarzało się, że przez dobę żadne się nie odezwało.

apropos kłótni, spotkałam dziś na ulicy parę, około 30 lat. Szli sobie i pani mówiła do pana cały czas "spie*dalaj" albo "ku*wa uspokój się" przyznam, że byłam lekko zszokowana, gdyż owe państwo wyglądało na bardzo ułożone :P
Stary 2009-09-01, 09:55   #11
Usagi89
Raczkowanie

GG do Usagi89

a co jeśli kłótnia nastąpiła z mojej winy,i ja staram sie pogodzić pisze miliony sms-sów a on nic..? ta sytułacja trwa już ponad tydzien (

Edytowane przez Usagi89
Czas edycji: 2009-09-02 o 22:23
Usagi89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-01, 10:01   #12
Ivy123
Zadomowienie

No to albo BARDZO go czymś zraniłaś, albo znalazł po prostu pretekst aby urwać z Tobą kontakt.Troche dziecinada, że nie chce z Tobą porozmawiać.
Ivy123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 10:03   #13
Dotka90
Zakorzenienie

Zależy o co była kłótnia i co mu powiedziałaś, może go zraniłaś, może nie chce mieć z Tobą na razie kontaktu, może chce przemyśleć, czy związek ma sens, może potrzebuje spokoju.

Inna opcja - może nie chce z Tobą być, ma Cię dość, a nie umie Ci o tym powiedzieć, bo jest tchórzem.

W każdym razie - ja bym napisała ostatniego smsa - że powinniście porozmawiać i jeśli jest dojrzały, to chyba to rozumie, że milczenie nie jest rozwiązaniem.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-01, 11:07   #14
greenka19
Rozeznanie

GG do greenka19

U nas kłótnie występują rzadko,a to z tego powodu, że widzimy się góra 2 razy w tygodniu i po prostu szkoda nam czasu na jakieś nieporozumienia. Ale gdy już sie pokłócimy to najcześciej każde strzela focha i przez jakiś czas jest cisza. Wiem, że taki sposób rozwiązywania problemów jest najgorszy dlatego pracujemy nad tym żeby to zmienić. Ostatnio zauważyłam nawet, że gdy ja już zaczynam kłótnię to TŻ wycofuje sie i doprowadza do tego, że emocje opadają ( za co jestem mu oczywiście wdzięczna :P )
greenka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości