|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zumba w wodzie - ktoś był ?
Cześć,
jak w temacie mam pytanie czy któraś z Was była na takich zajęciach, to nowość na moim osiedlowym basenie i chciałam zasięgnać opinii czy warto się wybrać ? Piszcie bom ciekawa ![]() Krysia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zumba w wodzie - ktoś był ?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Zumba w wodzie (rozne glebokosci basenow)
Kroki i muzyka taka sama lub bardzo podobna. plusy bezpieczna (nie parket), nie leci po tobie pot, woda dobrze wplywa na cialo minusy niektorzy nie cierpia zapachu chloru, czystosc wody, czas, kapiel,suszenie wlosow, zima zimno po kapieli wrac do domu Bardzo lubie wszystkie zajecia w wodzie a najbardziej cwiczenia na glebokej wodzie. Osoby ktore nie czuja sie pewnie moga zalozyc pas ktory ich utrzymuje na wodzie. Uwazam ze zajecia w basenie to same plus dla naszego organizmu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jakos tak to brzmi, jakby to mialo byc po prostu pluskanie w wodzie. Zapewne przyjemne spedzenie czasu, ale byc moze za malo intensywny wysilek, aby spodziewac sie wiekszych rezultatow.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Odświeżam, bo przybyło trochę instruktorów i Aqua Zumba robi się popularniejsza.
Ja byłam pierwszy raz na zajęciach wczoraj, w ramach maratonu fitnessowego. Podobało mi się średnio w stosunku do mojego ukochanego aqua boksu, na który chodziłam, kiedy mieszkałam w Szwecji. Plusem jest na pewno zumbowa muzyka, minusem nie do końca przemyślane układy - przynajmniej takie się wydają. No i na plus na pewno to, że ćwiczenia w wodzie odciążają stawy.
![]() |
#7 |
BAN stały
|
A czy zumba w wodzie jest bardziej męcząca niż zumba na parkiecie? Byłam na kilku zajęciach zumby i zmęczyłam się niesamowicie i zastanawiam się jak to jest w wodzie... Z jednej strony ćwiczenia w wodzie męczą... Ale czy w podobny sposób? Jak myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Zumba w wodzie jest milion razy bardziej lajtowa niż na podłodze - ja dopiero następnego dnia trochę czułam plecy i ramiona, natomiast podczas zajęć - nic. Na normalną zumbę chodzę dość często, a i tak z reguły wychodzę wymęczona (chyba że instruktor jest do bani).
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:12.