|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
będzie ze mnie czlowiek czy nie bardzo ;)? zdjęcia
witam
moj pierwszy post na forum;> więc witam ![]() na początek: aparat canon a1000is,wiec zwykła cyfrówka + ewentualny photoshop.. w przyszłosci chciałabym zakupić lustrzankę, ale na razie daje Wam swoje wypociny do oceny.. krytyka jak najbardziej ![]() ![]() czekam na opinie, pomoc, sugestie pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: będzie ze mnie czlowiek czy nie bardzo ;)? zdjęcia
Podoba mi się zdjęcie nr 2.
![]() Trzecie byłoby całkiem całkiem, tylko ja bym to osobiście inaczej skadrowała - ciut więcej przestrzeni w pionie. Reszta do mnie niestety nie przemawia. Masz może coś więcej jeszcze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
a mnie nie podoba się tylko zdjęcie ostatnie, mogłaby być lepsza kompozycja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Witaj
![]() szkoda, że zdjęcie nr jeden tak teksturami zamazałaś, bo dziewczyna śliczna, warto by ją pokazać jak się ładnie śmieje ![]() nr 2 - ciekawy moment uchwyciłaś, ale warto by była dynamiczna kompozycja - teraz masz gościa z rowerem na środku co bardzo uspokaja skądinąd dynamiczny przekaz. Trawa na pierwszym planie obramowuje ale też odwraca uwagę, co do niej - sama nie wiem. No i szkoda, że gość na rowerze nie jest idealnie ostry, no ale cóż, nie zawsze się da ![]() nr 3 - odważne kadrowanie, ale za ciasne wg mnie. i trochę za dużo tej nudnej ściany po lewej stronie. Zasady są po to, żeby je łamać, ale najpierw trzeba je znać - zwykle kiedy model patrzy w bok to kadr podąża za jego wzrokiem - tam więcej miejsca zostawiamy. Można to przełamać ale musi to mieć uzasadnienie. Tutaj go nie widzę za bardzo:/ nr 4 - hm... szkoda, że źrenice się schowały, szkoda, że nosek usta zasłania. Ładne kolorki ale ostrość na czubki palców mnie rozprasza i coś Ci nie wyszło mazanie czoła - włosy się rozmazały. nr 5 - szkoda, że buzi nie widać, niezbyt korzystnie ją ustawiłaś. Ładne, żywe kolorki tu masz i kontrast ładny. Coś mi nie pasi z domem - albo go za mało albo za dużo, ale bardzo ładnie pokazałaś przestrzeń. W tym wypadku ładnie by było jakby się domek rozmywał im dalej jest od modelki ![]() ![]() nr 6 - fajne kadrowanie, ładne kolory, szkoda, że niebo jest białe, ale to natura w końcu ![]() ![]() nr 7 - lampa wychodzi z lusterka - trzeba uważać na takie rzeczy, trochę nudne kadrowanie, może grafizacja tego co w lusterku by dużo zmieniła - pomyśl o tym i baw się ![]() życzę powodzenia ![]() ![]() mam nadzieję, że pomogłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
dziekuje za szczerosc
![]() kiedys ktos powiedzial: cykac duuuuuuuuuuużo zdjec! praktyka czyni mistrza.. i musze sie do tego raczej zastosowac.. ![]() ps marieilove, o co chodzi z wychodzeniem lampy z lusterka? bo nie bardzo rozumiem ![]() Edytowane przez szyszunka20 Czas edycji: 2009-09-08 o 20:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.