|
Notka |
|
Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Soczewki
Dziewczyny mam do was pytanie, chcę zacząć nosić soczewki, chciałabym poznać orientacyjną cenę ale nie wiem jak oblicza się moc cylindryczną, mam cylinder +1 i +4 , dodam że mam astygmatyzm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Soczewki
Witam.
Przede wszystkim idź do okulisty on ci dobierze odpowiednie soczewka (nie tylko moc również krzywiznę) z tego co się orientuję to zazwyczaj troszkę mocniejsze się nosi soczewki niż szkła w okularach. Nie każda osoba też toleruje soczewki nieraz zdarzają się uczulenia. W optykach za soczewka (acuvue 2 j&j) płaciłam ok. 20 zł za sztukę, ale od dawna kupuje na allegro za ok 50 parę zł za 6 sztuk. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja też mam astygmatyzm i nie dasz rady samej dobrać sobie soczewek ze względu na cylinder... Musi ci to okulista zmierzyć. Osobiście nigdy nie słyszałem o tym, że można dostać uczulenia od soczewek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jesli chodzi o cene, to ja mam Ciba Vision Air Optix for Astigmatism i we Wroclawiu kosztuja ok 90 zl za 3 sztuki. Natomiast ja rowniez kupuje na Allegro i place ok 70 zl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
tak wiem, że muszę iść do specjalisty, ale chciałam najpierw poznać cenę, żeby mnie potem nie zdziwiła xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz isc do lekarza zeby Cie zbadal i powiedzial czy w ogole mozesz nosic soczewki, bo nie kazdy z astygmatyzmem moze. Moja mama chciała, ale lekarz jej odradzil... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.