|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Maly pokój- jak pobudzic do życia?
Cześć, mam pytanko dotyczące urządzenia małego pokoju pełniącego funkcję sypialni jak i pokoju do nauki. Tak dokładnie to chodzi mi raczej o pomoc w doborze kolorów ścian,bo meble już w nim mam. Chciałabym go jakoś sprytnie ożywić. Lubię żywe i soczyste kolory.
w pokoju mam kasztanowe meble z kremowymi drzwiczkami. Do tego kanapa i dwa fotele, wszystko to obite skórą naturalną w kolorze brązowym. Co zrobić by nudny pokój utrzymany w tonacji brąz-krem ożywił się i rozjaśnił. Dodam, że pokoj jest mały 320-260, więc może znacie jakąś ciekawa sztuczkę, która nie tylko rozjaśni, ożywi a także optycznie powiększy pokój. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Maly pokój- jak pobudzic do życia?
yhm. ja bym zrobiła bordowo kremowe. a na meblach zeby kolorystycznie pasowalo jakies ozdoby czerwone.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Fajny pomysł, ale zastanawiam się czy nie będzie to dosyć ciemna opcja? Zastanawiałam się nad jedną ścianą brązową a reszta zieleń lub jedna ściana zielona a reszta kremowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja dodałabym soczystą zieleń, może nie koniecznie na wszystkich ścianach, ale na jednej, i w dodatkach typy poduszki też szukałabym zieleni. Resztę ścian zrobiłabym kremowych, żeby rozjaśnić i powiększyć pokój
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
uważam ze nie... kremowy jest raczej jasnym kolorem i z bordowym bedzie bardzo ladnie. Ani za ciemno ani tez znowu za jasno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Labula właśnie o soczystej zieleni myślałam, dokładnie to o tapecie w jakiś zielony wzorek np: http://stylio.pl/zdjecia/tapeta-na-sciane/99185 (tylko w zielono brązowej kolorystyce). Niestety nigdzie takiej nie mogę znaleźć.
Edyttka1 poszukam czegoś ładnego w bordo... Hmm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sama mam w pokoju (i to naprawdę dużym i jasnym) brązowe meble, ściany krem i bordo (i to takie ciepłe, intensywne) i muszę przyznaż, że nieźle musiałam się nakombinować, żeby go trochę rozjaśnić i ożywić (musiałam dodać duże elementy typu dywan, zasłony w kolorze pomarańczowym, za którym nie przepadam) ![]() także tym bardziej przy małym pomieszczeniu tego nie polecam ![]() nie wiem jakie jest dokładnie rozmieszczenie mebli, ale myślę, że nawet 3 zielone ściany (w tym może być jedna z tapetą) i jedna kremowa wchodzą w gre - tylko wtedy więcej jasnych dodatków ![]() ewentualnie 3 kremowe + jedna zielona / tapeta a więcej zielonych dodatków edit: dorzucam kilka tapet z zielenią z allegro Edytowane przez ..::anvastra::.. Czas edycji: 2009-08-04 o 10:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
anvastra - super te tapety i faktycznie pomysł z zielenia jest dobry... ewentyalnie niebieski lub turkus
![]() ... i tak niesmiało: może róż?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chociaż chyba tak czy tak, pokoju do nauki i do spania nie chciałabym mieć zbyt pstrokatego, bo nie mogłabym się tam skupić, ani zrelaksować wieczorem ![]() co innego różnokolorowe kolorowe dodatki, ale przynajmniej ze zbliżonej gamy barw (do zieleni dodatki żółte, turkusowe, niebieskie, odcienie beżu, brązy) ![]() (a róż na ściany czy w dodatkach? jeśli na ściany, to mocnego oczoj****ego różu do sypialni i pokoju do nauki jakoś nie widzę, a z kolei delikatny, pastelowy odcień będzie nie ożywiający a usypiający trochę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
a z jakiej firmy te tapety sa?
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i masz racje że pokój który słuzy jako pokój do nauki i spania nie może byc przeładowany kolorami... ale jednocześnie sam kącik do nauki moze być utzrymany w stonowanej kolorystyce.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pierwszy post i linkiem do strony... czy to aby nie reklama?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.