|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
skromny ślub kościelny.
no więc tak.wraz z moim tżtem, planujemy wziąć na razie ślub cywilny, wraz z hucznym weselem.osobiście preferowałabym, żeby to było jakieś skromne przyjęcie, jednakże wiadomo, presja rodziny i te sprawy, no ale nie w tym rzecz.
po ślubie cywilnym, za jakiś rok, dwa lata, pragniemy wziąć ślub kościelny.i tu pojawia się pytanie.marzy mi się ślub w maleńkim kościele w Zakopanem, w gromadce jedynie najblizszej rodziny i swiadkow, czyli łącznie około 15 osób.czy ślub nie w miejscu zamieszkania byłby w ogóle możliwy?
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: skromny ślub kościelny.
jest mozliwy, ale musisz porozmawiac z proboszczem, bo od niego wszystko zlezy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jest możliwy jak najbardziej. Potrzebna Wam będzie tylko licencja lub substytucja od jednego z proboszczów - albo od Ciebie albo od Narzeczonego. Ale z tym nie powinnaś mieć problemów
![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
dokładnie. wystarczy miec licencję i możecie wszystko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas nie było presji rodziny ![]() mieliśmy ślub cywilny potem obiad dla rodziny (ok miało być 13 osób było 23) na wieczór wynajęliśmy pub by spotkać się ze znajomymi - miało przyjść ok 60 osób dotarło niecałe 40 i tak było cudownie. też marzy nam się ślub kościelny w małym drewnianym kościółku w górach ![]() ![]() Jeśli nie chcecie hucznego wesela to się nie dajcie, to przecież Wasz dzień. My woleliśmy wyjechać w podróż poślubną i było cudownie.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:42.