|
Notka |
|
Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Jesienny wątek! :) M.in. podkład The Body Shop, perfumki i masę innych dobroci! :)
Chętnie przygarnę nowy podkład w kompakcie mineralny Clinique, lekkie podkłady z górnej półki, zapaszki i pielęgnację (w szczególności dwufazowy tonik matujący Clinique)
![]() ![]() ![]() NIE INTERESUJE mnie Oriflame, Avon i najniższa półka ![]() ![]() KOLORÓWKA: - Podkład matujący The Body Shop, kolorek nr 4 (naturalny, średni beż, bez różu), ubytek malutki ok. 5%. Zakupiony przeze mnie w TBS we Wrocławskiej Magnolii ![]() ![]() - Pomadka pielęgnacyjna The Body Shop, zapach kokosu, bardzo malutki ubytek ![]() - Miniatura (50 ml) żelu pod prysznic The Body Shop o zapachu grejfruta, nowa ![]() - Nowy błyszczyk do ust z aplikatorem Soda Licious, w opakowaniu ma kolor winogronowy ale na ustach jest raczej bezbarwny ![]() - Lakier do paznokci Sally Hansen Diamond Strength, z 13 ml ubytek ok. 1/3, piękny kolor naturalny beżyk (super do french) nr. 13 Baquette Beige, lakier jeszcze świeży - Czwórka wypiekanych cieni do powiek Chanel, w kasetce z lusterkiem, 2 kolory (biały i ciemno popielaty) na wykończeniu oraz złoty i łososiowy z ubytkiem ok. 40%. Mam z wymianki, Wizażanka gwarantowała ich oryginalnośc ![]() - Puder prasowany Deborah, odcień nr. 3, zużycie ok. 1%. W puderniczce z lusterkiem, niestety bez gąbeczki. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=17113. - Mogę zrobić dużą odsypkę kuleczek rozświetlających Avon, ok.20-25 kuleczek albo za coś super mogę oddac wszystkie kuleczki ![]() - Za coś super mogę oddać prasowany puder mineralny amerykańskiej firmy GloMinerals, ubytek ok. 50%, kolor Honey Light, w puderniczce z lusterkiem, niestety puderniczka lekko porysowana z wierzchu EDT: Niestety zauważyła, że środek pudru pokruszył się od noszenia w torebce Za bardzo to nie przeszkadza ale informuje. - Błyszczyk do ust Christian Dior z limitowanej edycji, kolor karmelowo-złoty (zdjęcie na życzenie), mam go z wymianki, zostało go ok. 1/3, aplikator bardzo dokładnie odkażony - Spray nadający cerze natychmiastowy blask, Sephora Profesionnel, zostało ok. 50% - Końcóweczka podkłau Estee Lauder Double Wear w kolorze 05 Shell Beige, zostało ok. 1/2 cm na spodzie buteleczki, wystarczy jeszcze na kilka razy akurat na wypróbowanie PIELĘGNACJA: - Odświeżający krem do stóp mięta i zielona herbata Avon, 75 ml użyty tylko raz. - Zestaw miniatur programu pielęgnacyjnego 3 kroki Clinique. Zestaw nr 1 do skóry suchej ![]() ![]() ![]() - Półtłusty krem nawilżający do skóry suchej, bardzo suchej i atopowej z serii AA Help, malutki ubytek, użyłam go zaledwie 3-4 razy na twarz, krem w kartoniku ![]() - Woda do demakijażu twarzy i oczu Sephora, 200 ml ubytek ok. połowy - Tonik oczyszczający do skóry bardzo suchej, nadwrażliwej i atopowej AA Help, 200 ml ja użyłam go dwa razy więc praktycznie cały, - Beauty formulas - mgiełka chłodząca do twarzy i ciała, 150 ml, użyta ok. 2 razy na samą twarz - Żel do mycia twarzy oczyszczający pory Neutrogena, zawiera kwasy i drobinki ścierające, ubytek ok. 35% z 200 ml, mam z wymianki - Zimowy krem nawilżający do rąk i paznokci Oriflame, 100 ml użyty tylko raz - Lotion do ciała Athena's Mandarillo, zapach mandarynka i jagoda, 150 ml ubytek ok. 30 ml - Ekspresowa, dwufazowa odżywka do włosów Płynny Jedwab Gliss Kur, zużyte jakieś 1/4. - Mogę zrobić odlewkę odżywki mlecznej Kallos, wielkość do uzgodnienia, ale proponuję ok. 100 ml (ale jestem ugodowa ). - Peeling do stóp do szybkiego pedicure Avon Foot Works, użyłam go chyba tylko 2 razy. - Balsam do ciała opóźniający odrastanie włosków po depilacji Oriflame, zostało ok. 80%. - Żel głęboko oczyszczający. Odblokowuje pory. Garnier Czysta skóra, zostało ok. 1/3 ze 150 ml. - Krem nawilżający. Długotrwały efekt matujący. Garnier Czysta Skóra, zostało troszkę mniej niż połowa z 75 ml - Peeling do dłoni Oriflame, zostało trochę ponad połowa. PERFUMY: (Nuty zapachowe przepisane z KWC ): - Oryginalne próbki (z kartonikami) zapachów: Carolina Herrera EDT oraz Christina Aguilera EDP - to ten pierwszy zapach Aguilery, pierwotnie we flakoniku pokrytym koronką - Odlewka ok. 20-25 ml perfumek Dolce&Gabbana The One, mam z wymianki - Perfumki Christina Aguilera, ok. 50% z 15 ml wystarczą jeszcze na długo nowej właścicielce, mam z wymianki. - Piękne perfumy firmy Bi-es, Kiss of Love, ubytek ok. 1/3. Nuty zapachowe: cytrusy, kolendra, wanilia, piżmo, drzewo sandałowe - oddam jedynie za coś fajnego, nie jestem pewna czy chcę oddać - Oryginalna próbka zapachu Moschino I love love. - Podróbka perfum Escada Magnetic Beat, 45 ml ubytek ok. 1/4, mam z wymianki. BARDZO CHĘTNIE ZROBIĘ ODLEWKI: - Yves Saint Laurent Elle (do 5 ml) - Estee Lauder Bali Dream (do 10 ml) - Christian Dior Miss Dior Cherie Eau de Printemps (do 10 ml) - Calvin Klein Euphoria (do 5 ml) - Kylie Minogue Darling (do 10 ml) - Esprit Horizon (do 10 ml) - Nina Ricci L'Air Du Temps (do 5 ml) Mam tylko jedno zastarzeżenie jeśli chodzi o odlewki, poprosiłabym Was jesli bedziecie chętne na którąś odlewkę abyście wraz ze swoimi kosmetykami przesałały mi jakiś atomizerek. Strasznie przepraszam Was za te wymagania ale pozbyłam się z domu wszystkich i już nie mam do czego odlewać ![]()
Mój wątek kosmetyczny ![]() ![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=504362 Kocham ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200510102438.png Edytowane przez nikusia Czas edycji: 2009-11-11 o 13:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienny wątek! :) M.in. podkład The Body Shop, perfumki i masę innych dobroci!
cos u mnie za:
- Odlewka ok. 20-25 ml perfumek Dolce&Gabbana The One, mam z wymianki moze byc nawet mniejsza pojemnisc ![]() zajrzyj do dwoch watkow prosze
![]() |
#3 |
Lady of Harley-Davidson
|
Dot.: Jesienny wątek! :) M.in. podkład The Body Shop, perfumki i masę innych dobroci!
- Pomadka pielęgnacyjna The Body Shop, zapach kokosu, bardzo malutki ubytek
![]() - Miniatura (50 ml) żelu pod prysznic The Body Shop o zapachu grejfruta, nowa ![]() - Błyszczyk do ust Christian Dior z limitowanej edycji, kolor karmelowo-złoty (zdjęcie na życzenie), mam go z wymianki, zostało go ok. 1/3, aplikator bardzo dokładnie odkażony - Spray nadający cerze natychmiastowy blask, Sephora Profesionnel, zostało ok. 50% - Odświeżający krem do stóp mięta i zielona herbata Avon, 75 ml użyty tylko raz. - Żel do mycia twarzy oczyszczający pory Neutrogena, zawiera kwasy i drobinki ścierające, ubytek ok. 35% z 200 ml, mam z wymianki - Zimowy krem nawilżający do rąk i paznokci Oriflame, 100 ml użyty tylko raz - Lotion do ciała Athena's Mandarillo, zapach mandarynka i jagoda, 150 ml ubytek ok. 30 ml - Żel głęboko oczyszczający. Odblokowuje pory. Garnier Czysta skóra, zostało ok. 1/3 ze 150 ml. - Oryginalna próbka zapachu Moschino I love love. cos u mnie? ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
cos u mnie za - Zimowy krem nawilżający do rąk i paznokci Oriflame, 100 ml użyty tylko raz
- Lotion do ciała Athena's Mandarillo, zapach mandarynka i jagoda, 150 ml ubytek ok. 30 ml
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
- Końcóweczka podkłau Estee Lauder Double Wear w kolorze 05 Shell Beige, zostało ok. 1/2 cm na spodzie buteleczki, wystarczy jeszcze na kilka razy akurat na wypróbowanie
znajdziesz coś za podkład? https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=143551 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.