|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Zdjęcia Paramore
Witam wszystkich zaglądających na mój wątek
![]() Postanowiłam założyć go z ciekawości. Fotografią nie zajmuję się na co dzień, po prostu lubię robić zdjęcia. Nie są więc one profesjonalne. Spotkałam się z pozytywnymi ocenami moich zdjęć, jednak umieszczam je tutaj, aby usłyszeć na ich temat co nieco od Was - od osób, które być może są profesjonalistami w tej dziedzinie, jak i również od innych. Proszę więc o szczerą ocenę i cenne uwagi. Dodam, że zdjęcia (oprócz zmniejszenia ich rozmiaru) nie są w żaden sposób przerabiane, poprawiane itp. Proszę nie kopiować zdjęć, ponieważ są one moją własnością.
Edytowane przez Paramore Czas edycji: 2010-04-13 o 20:45 Powód: zmiana romiarów zdjęć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zdjęcia Paramore
Dodaję kilka następnych, tym razem zwierzaki
![]() Może zachęcą do oceny...
Edytowane przez Paramore Czas edycji: 2010-04-13 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Kociaki
![]() A to ostatnie zdjęcie w pierwszej serio boskie!! A aparatu używam sony alpha 200 ![]()
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za opinię, miło, że Ci się podoba ![]() No i zazdroszczę takiego fajnego aparatu ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
popracuj nad kadrami i oryginalnoscia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ok, postaram się
![]() Dzięki za radę ![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Kolejne zdjęcia
![]() Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek uwagi ![]()
Edytowane przez Paramore Czas edycji: 2010-04-13 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
oryginalne masz pomysły- a to spory sukces.
Jeszcze tylko ostrosc dopracowac i jakosc i git.
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Pomysly na prawde fajne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;12994314]Pomysly na prawde fajne
![]() ![]() Dzięki ![]() Wiem, zdarza się, ale nie zawsze to zauważam, muszę się jeszcze dużo nauczyć ![]()
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Zdjęcia z ostatniej wiadomości są najładniejsze. Bardzo ładne też jest zdjęcie ostatnie z pierwszej wiadomości.
I masz duuuży plus, bo nie przerabiasz zdjęć programem ![]() Rób dalej zdjęcia a będzie super. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;13008281]Zdjęcia z ostatniej wiadomości są najładniejsze. Bardzo ładne też jest zdjęcie ostatnie z pierwszej wiadomości.
I masz duuuży plus, bo nie przerabiasz zdjęć programem ![]() Rób dalej zdjęcia a będzie super.[/QUOTE] Dziękuję Ci bardzo za tyle miłych słów ![]() ![]()
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
To: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...7&d=1245593565
jest dla mnie rewelacyjne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Następne
![]()
Edytowane przez Paramore Czas edycji: 2010-04-13 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
bardzo fajne zdjecia najbardziej mnei zaciekawilo to
![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1245593909
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszcze Ci tego kociaka! też chce takiego
![]() Ślicznie zdjęcia ![]()
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A kociak jest kochany ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
Kilka kolejnych
![]()
Edytowane przez Paramore Czas edycji: 2010-04-13 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Niektóre są całkiem ciekawe... Naprawdę.
![]() Jedyna rada - eksperymentuj. Próbuj różne ustawienia aparatu, różne kąty, różne pozycje ![]() ![]() Mam pytanie - jakiego używasz sprzętu? Lustrzanka czy cyfrówka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Witaj
![]() ![]() pierwsze - palmy, nudne niestety, musiałabyś poszukać ciekawego kadru, trochę kolorki dopracować nasycone w programie graficznym no i miejsce gdzie jest słońce nie jest zbyt ciekawe... (warto pomyśleć o złotym podziale - dzielisz kadr dwiema liniami w poziomie na trzy części i tak samo w pionie, przecięcia to najlepsze miejsca ![]() drugie - strasznie przysadziście ten pień wygląda ale widać, że szukałaś czegoś ciekawego ![]() ![]() trzecie - banalne - nic ciekawego się nie dzieje, kolory trochę wyprane... czwarte - kwiatki owszem ładne, bo to sama natura ale nic ciekawego nie ma, mało kwiatków, chaos, po prawej niby , ale pocięte to to, trzeba szukać ładnych, ciekawych ujęć, bo inaczej to kupa w lesie ![]() piąte - nic się nie dzieje:/ słońce zachodzi ale nic z tego nie wynika. zobacz, to zdjęcie jest bardzo statyczne - słońce na środku. ale jakbyś je przesunęła, popróbowała z kadrowaniem, podciągnęła kontrast byłoby bardzo fajne zdjęcie ![]() ![]() ![]() szóste - na pierwszym planie tylko zamazane liście... kolory są super, ale nie ma żadnego liścia w całości ostrego i widocznego, nie wiadomo na czym oko zawiesić... siódme - całkiem fajne, ale nad kadrem mogłabyś popracować...:P ósme - ładne, graficzne bardzo. ale niestety w lewym dolnym rogu przeszkadza mi bardzo konar czarny, wiem, że on tam był, ale może kadrem da radę go jakoś wyeliminować, np wyprostować całość - żeby drzewo nie leciało w lewo i obciąć część dołu. to tylko pomysł, nie jestem pewna, czy będzie wyglądało o wiele lepiej... dziewiąte - piesek jest świetny ![]() dziesiąte - duża jasna plama a kotek prawdę mówiąc niekorzystnie wygląda - na grubego:/ jedenaste - śliczna poza kotka, myślę, że warto byłoby trochę kolory uspokoić (nasycenie), żeby poduszki w tle tak nie łapały uwagi - kotek i tak nie ucierpi, bo jest czarno-biały ![]() ![]() dwunaste - bardzo ładny portret kociaka. Dałabym tylko więcej przestrzeni nad głową. Ale to tylko takie moje widzimisię:P Wieża Eiffella (czy jak to się pisze:P) bardzo ładnie wyszła, przysadzisto tak. Gołąbki bardzo fajne - ładny kontrast. Szklana piramida Luwru jakaś nijaka dla mnie... Nie trafia do mnie też Notre Dame (jeśli się nie mylę co do kościoła ![]() Kiciusie ładne. Za dużo zdjęć wrzuciłaś:P ciężko tak każde z osobna komentować:P Ten z łapkami wyciągniętymi - bezcenny^^ Mewa nudna - nawet kadr jest statyczny:/ Mewa stojąca już lepsza, ale więcej po lewej stronie bym wolała chyba... Ale jest ok ![]() Kiciuś patrzący w górę jest ok, ale może bliższy kadr byłby lepszy... Zachód słońca nudny:/ Kula całkiem ciekawa, ale szkoda, że boki ucięłaś. Turkusowa woda z gałęziami niby jest ok, ale dzielenie foty na pół nie zawsze jest korzystne. Góry chociaż piękne to zamglone, warto kontrast podciągnąć. w końcu to nie lustrzanka na film, trzeba jej pomóc (mam nadzieję, że nie palnęłam głupstwa, fotografujesz cyfrówką, prawda? Mam nadzieję, że nie uraziłam Cię... starałam się pomóc konstruktywną krytyką ![]() ![]() ![]() Edytowane przez marieilove Czas edycji: 2009-09-08 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() 'Sprzęt' to zwykła cyfrówka - Canon PowerShot A620 ![]() Cytat:
![]() Dziękuję za tak długiego posta poświęconego profesjonalnej ocenie moich zdjęć ![]() Na pewno wykorzystam wszystkie rady, szczególni dlatego, że wiem, nad czym popracować, co robić inaczej ![]() A co do obróbki w programach graficznych, to w sumie tak na poważnie jeszcze nie przerabiałam zdjęć, te są 'naturalne' ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do zdjęć - "mocno" popracuj nad kadrami ![]()
"To tylko słodkie słówka, które stają się gorzkim woskiem w moich uszach" ![]() ![]() ![]() Kolego, koleżanko, zanim wstawisz swoje zdjęcie do przerobienia, zajrzyj koniecznie tutaj! Polecam - ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.