|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Co wziąć? Jutro wyjeżdżam!
Witajcie
![]() Liczę na Waszą pomoc w ustaleniu, co wziąć/kupić na tygodniowy wyjazd. Jadę do małego, turystycznego miasteczka. Nie będę miała niestety dostępu do lodówki czy kuchenki ![]() Nie spakowałam jeszcze ubrań. Może któraś z was ma złota listę, co wziąć ze sobą? ![]()
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co wziąć? Jutro wyjeżdżam!
Cytat:
-ubrania lekkie -ubrania cieple -obuwie - kosmetyki +reczniki z jedzenia mozesz wziac dania instant - zabierz tez czajnik. nie ma sensu kombinowac za bardzo, bo skoro to turystyczna miejscowosc, to na pewno są tam sklepy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
może na pierwsze dni wędzone kabanosy - ja je zawsze brałam na krótkie wyjazdy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ciuszki ciepłe i lekkie, kosmetyki, obuwie, ręcznik. Jeśli chodzi o jedzenie to weź czajnik albo jakiś podgrzewacz i może zupki w proszku? Nie smakują jak domowe no, ale zawsze. Jak koleżanka wyżej radziła: wędzone kabanosy. Ser żółty bo też bez lodówki wytrzyma, może jakieś małe dżemiki? ;> Bo się nie zepsują, a same bez masła można jeść z chlebem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja tam proponuje małe paszteciki
![]() ![]()
studentka PW ![]() "So if man is five and the devil is six than that must make me seven, This honkey's gone to heaven, But if I go to hell then I hope I burn well" ("Fire Water Burn" The Bloodhound Gang) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Szczoteczkę do zębów - wybacz pierwsze skojarzenie.
Jeżeli chodzi o śniadania, kupowałabym świeże rzeczy na bieżąco na miejscu. Obiady znając siebie pewnie też bym organizowała... Na długie trasy samochodem przydają się... przynajmniej mi...wafle ryżowe. ![]() Nie wiem dlaczego, ale schodzą jak woda, którą także mam w zapasie. Jeżeli chodzi o resztę żywności, dużo zależy od miejsca, w które się wybierasz. Zwłaszcza, że kuchenki i lodówki brak. Jeżeli zaś jedziesz na biwak, a całe dnie będziesz spędzać w lesie, na polu namiotowym, obawiam się że dań typu instant nie unikniesz. Chyba że zamierzasz polować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Wez chusteczki nawilzajace, do rak i ciala, do szybkiego odswiezenia.
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Się oszukałam, ale znalazłam
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=355100 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Bylo juz kilka watkow o pakowaniu sie. Jednak pakowanie zalezy tez od kilku obiektywnych czynnikow. Czy jedziesz autem i ciezar bagazy jest bez wiekszego znaczenia czy tez bedziesz musiala podejsc i wybierasz plecak. Jak planujesz tam spedzac wolny czas - jak jakies wycieczki w gory to podstawa sa odpowiednie buty, cos od deszczu itp. Jak planujesz grac w siatke lub plywac na basenie to zalecam adidasy, czy kostium kapielowy. Jak chcesz sie tam zabawic w lokalnych diskotekach to tez powinnas pomyslec w czym bedziesz chodzic.
Tak naprawde to trudno doradzac, a o rzeczach tak oczywistych jak wez szampon do wlosow to chyba nie trzeba pisac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
__________________ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja bym wzięła nóż żeby kanapki móc robić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:55.