|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Nowy serwis aukcyjny - ktoś zna i powie mi coś więcej?
Hej
Natknełam się na nową strone z aukcjami http://www.zlap-okazje.pl Jak myślicie warto tam powalczyć i coś da się wylicytować ? Co sądzicie o takich aukcjach, kupujecie na nich? Opis ze strony : ”Zlap-okazje.pl to nowatorski system aukcyjny, który różni się od popularnych serwisów w których Użytkownicy kupują oraz sprzedają towary. Wszystkie produkty oferowane na aukcjach zlap-okazje.pl są fabrycznie nowe i są wystawione przez właściciela portalu. Właścicielem portalu jest spółka IT Concept mająca bogate doświadczenie w realizcji projektów informatycznych oraz zarządczych. Celem funkcjonowania portalu zlap-okazje.pl jest udostępnienie Użytkownikom serwisu możliwości zakupu markowych produktów po atrakcyjnych cenach - nie przekraczających kilkunastu procent wartości rynkowej. Wszystkie produkty posiadają gwarancję producenta. ZASADY FUNKCJONOWANIA: Aukcje są przyporządkowane do odpowiednich kategorii, aby ułatwić poruszanie się po portalu. Zalicytowanie przedmiotu podnosi jego cenę o 10 groszy i powoduje automatyczne dodanie 30 sekund do ogólnego czasu trwania aukcji. Użytkownik, który zalicytuje jako ostatni wygrywa. Osoba, która wygra aukcję, staje się właścicielem przedmiotu po jego wykupieniu. Efekt? Użytkownik zakupuje markowy produkt za niewielki procent jego wartości!!!” I co wy na to ?? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy serwis aukcyjny - ktoś zna i powie mi coś więcej?
To zapewne działa w ten sposób jak serwiś " za10groszy"
Żeby móc się licytwac trzeba wykupić punkty które również kosztują po ok. 10 groszy za jedną próbę licytacji. W ten sposób Ci którzy to wystawiają zyskują kilku krotnie za wystawiony przedmiot, a aukcji kończą się dopiero wtedy jak już wszyscy wydadzą na to po kilkaset złowtych i zwątpią. Nie polecam,
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kupowanie przez net często się opłaca, tylko nie warto dawać się zmanewrować tym, którzy za wszelką cenę chcą zarobić, obiecując złote góry ![]() Dużo lepiej tradycyjnie porównać ceny produktów w sklepach i np. na aukcjach, a potem wybrać tę najkorzystniejszą. Ja część rzeczy kupuję przez allegro, sporo więcej i chętniej przez eBay i nie narzekam, nie szukam udziwnionych rozwiązań, lubię też korzystać z opcji "Kup teraz"
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Nie chcialam zakladac nowego tematu, skoro istnieje juz interesujacy mnie watek. Mianowicie chodzi mi o 10groszy. Jestem poczatkujaca w tym temacie i poki co wiecej sie "rozgladam" niz licytuje. Ktos jeszcze sie w to bawi?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
ja się jeszcze nie bawiłam bo ostatnio nie mam za dużego szczęścia w życiu
ale przyznam, ze mnie tego typu zabawa kusi. tym bardziej że moi znajomi z powodzeniem się w to bawią.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie...szczescie. Nie wiem czy trzeba miec jakis sposob na wygrywanie tych aukcji, czy to kwestia przypadku. Tak czy inaczej niektorzy robia interes zycia z tego co widze...
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
raczej na przypadek i szczęście ja bym nie liczyła. wydaje mi się że trzeba sobie przemyślęc przy każdej ewentualnej licytacji kwoty jakie się jest gotowym przeznaczyć na dany przedmiot żeby nie dać się ponieść emocjom, bo to moze być zgubne.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
No na pewno, tylko jak zaczynasz licytowac to glupio tak wycofac sie w trakcie i utopic pieniadze. Ja nie wiem czy bym potrafila.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego ja jeszcze z przyczajenia. też mam wrażenie że wycofać się w trakcie to trochę głupota
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Glupota to moze nie, raczej rozsadek. Ale jak ktos sie decyduje na aukcje to po to zeby wygrac. Dlatego ja sie tego boje. Wiem po allegro, ze latwo nie odpuszczam, a kaska leci
.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym chciała żeby na tych aukcjach było więcej kosmetyków, fajnie by się walczyło na przykład o perfumy z nadzieją, że można je kupić za 10 zł
|
|
|
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Mysle, ze duzo kobitek by sie rzucilo i nie byloby szans, zeby kupic kosmetyki za grosze
.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego fajnie jednak jak grają osoby, które się na tym znają i nie ma bezsensownego podbijania cen. tak samo jak na allegro zresztą.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie, a moze wiesz o co chodzi z tymi automatami? Bo to mnie chyba przeraza najbardziej.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:46.