|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pierwsze prace
Moje pierwsze kolczyki.
Proszę o ocenę ![]() Traktuję to jako hobby, po całym dniu z dwójką dzieci mogę się odprężyć przy dłubaniu ![]() Cały czas pracuję nad zrobieniem dobrych zdjęć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pierwsze prace
i jeszcze dwie prace
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jak na początki to bardzo sympatycznze prace
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Fioletowe piękne!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystki prace i tak są piękne ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Początki są trudne, wiem o tym doskonale. O pracach:
1. Kolczyki bardzo prościutkie (dla mnie trochę bez wyrazu), pomyśl następnym razem o przekładkach - choćby o jakiejś kuleczce. Popracuj trochę nad loopami (w wątku dla zielonych na pewno wiele razy o tym było) - odginaj je do tyłu. I jak możesz, to postaraj się, aby koraliki nie latały po szpilce/druciku - loopy można zrobić tuż przy koralach - kwestia wprawy (każda z nas przez to przechodziła). I jeszcze coś mi nie leży - loop na zakończenie kolczyka - szpilki czy gwoździe wyglądają bardziej estetycznie. 2. Bardzo podobają mi się te zamrożone korale. Na tych kolczykach wyraźnie widać, że loopy wymagają od Ciebie pracy - nie są najgorsze, ale nie są idealne. No i te gołe druciki - trochę nieestetyczne. 3. Mój kolor ![]() 4. Zazwyczaj odradza się używania linki jubilerskiej do wykonywania kolczyków, jak już musisz to obetnij końcówki. Wydaje mi się, że linkowy loop lewego kolczyka jest większy od prawego. Być może wyda Ci się, że moja opinia jest dość szorstka. Nie mam na celu urażenia Cię. To były drobne rady. Oczywiście zrobisz jak uważasz. Trzymam kciuki za dalszy rozwój ![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Loopiki dopracujesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
dzięki za opinię.
bardzo pomocne ![]() teraz już zainwestuje w przekładki i bardziej kolorowe koraliki. rzeczywiście nie zawsze loopiki mi wychodzą ale trenuję na powyginanych nie przydatnych szpilkach. z linki chyba jednak zrezygnuję i z "gołych" drucików ![]() chociaż po zaprezentowaniu koleżankom moich prac, sporo mi się rozeszło ![]() każda opinia nawet ta zła i dobra jest dla mnie ważna, żeby poprawić niedoskonałości. dzięki za odp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
a mi się podobają ostatnie
takie delikatne
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.