|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem z kotkiem ;(
Hej. około 2 miesiące temu moja kotka urodziła 4 kociaki , tydzień temu zaczęłam je dokarmiać kitiketem (czy jak to sie tam zwie) no i 3 koty wpierdzielają az im sie uszy trzęsą no a ten jeden to nic nie chce jeść musze mu na siłe wpchać ale i tak to zaraz wypluwa i raz nawet zwymiotował :/ no i juz ten prawie tydzien nic nie je jest bardzo mały i chudy ... Zadzwonilam do wterynarza i mi powiedział ze mam mu dawać poloporyne ale nic sie po niej nie polepszyło :/ co ja mam zrobić jest taki słaby ze nawet chodzić nie może ;/ a moja kotka nie chce juz ich karmic bo maja juz zęby i to ja boli jak piją z cyca :/ Też tak miałyscie z kotami wyzdrowiały? kurcze poradzcie mi coś bo serducho mnie boli jak patrze na tego biednego chudzielca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Problem z kotkiem ;(
1.zmien weterynarza, bo facet (albo kobieta) powinien zbadac kota zanim przepisze mu leki. nie warto isc do takiego po raz drugi
2.idz do tego nowego weterynarza szybko, bardzo szybko mam nadzieje, ze twoj kotek wyzdrowieje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój mały kotek (był najmniejszy i najsłabszy z rodzeństwa )też nic nie chciał na początku jeść i weterynarz kazał mu dawać takie kaszki jak dla niemowląt ( smakowe np. bananowe) i dawałam mu z palca bo sam nie chciał jeść i jeszcze gotowałam pierś z kurczaka i taką rozdrobniona dawałam. A potem stopniowo wprowadzałam kocie jedzenie i poskutkowało ![]() A i nie dawaj żadnej polopiryny!!!!! pamietaj, że taka 1 tabletka jest dla dorosłego człowieka 60-70kg to jaką malutką część musiałabyś dawać dla kota o masie np. 1-1,5kg Edytowane przez nelka333 Czas edycji: 2009-09-14 o 21:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że wizażanka wyżej dobrze radzi - karm go czymś innym przez pewien czas. Moja przyjaciółka też jednego kotka z miotu musiała karmić osobno, właśnie kaszką dla niemowląt i za pomocą dużej strzykawki (bez igły oczywiście!)
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie mecz kota tylko rusz d... do weterynarza ,tylko nie do tego ktory przez telefon wystawia diagnozy i poleca leki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
sorry bo nie napisałam tego ...co do tej polopiryny to kotek cały czas kichał i smarki mu leciały z nosa i zadzwoniłam do weterynarza i kazał mu dać cwiartke polopiryny i obmywać nosek wacikiem z wodą... pozatym to daje mu papki ale musze mu na chama do pyszczka wkładać ale i tak to zachwile zwymiotuje... jutro przejade sie z nim do weterynarza mam nadzieje ze wyzdrowieje ....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Cóż- weterynarze różni bywają, najlepiej iść do jakiegoś sprawdzonego i osobiście.
Też karmiłam kotki ze strzykawki, niestety u mnie nie pomogło, bo przez weterynarza kotki się zatruły ![]() Jednak w pozostałych miotach zwykle się jakiś słabiutki zdarza i wtedy moja mama karmi je ze strzykawki właśnie kaszką lub mlekiem dla niemowląt. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
niestety kotek zdechł dzis rano ..... a jeszcze wczoraj wieczorem zjadł dość sporo i wypił duzo mleka , wyglądał na zdrowego...nawet biegał i bawił sie z rodzeństwem ..... ale cóż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ps. Nie karm tych biednych kotów g....nym kiteeketem czy innym tego typu produktem... kup im karmę, która będzie zawierała mięso a nie zmieloną soję i niewiadomo co jeszcze, proszę... ![]() I powodzenia w opiece nad resztą maluchów! Oby nie podzieliły losu braciska/siostrzyczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
kwestia odpowiedzialnosci do posiadania,wychowywania i rozmnazania zwierzat to cos co mnie drazni
proponowalbym z kotkami i tak do weta i umowic sie na sterylizacje kotki bo karmienie kitekatem i polopiryne za rozsadne uznac nie moge pozatym jesli maluch mial juz dwa miesiace to tym bardziej mi sie to wglowie nie miesci-najprawdopodobniej byl zarobaczony (stad wymioty) i to tak ze pasozyty doslownie zjadly go od srodka
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli jeszcze nie odrobaczyliście pozostałych kotków to zróbcie to jak najszybciej!!! najlepiej odrobaczać wszystkie koty jakie mają ze sobą kontakt w jednym czasie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Może i ja coś powiem...
Ten kociak jest najprawdopodobniej najsłabszy z miotu i kto wie, czy aby nie jest chory. Normalnie kotka powinna go odtrącić tuż po porodzie. Takie kocie potrzebuje wsparcia człowieka. I owszem- zmień weterynarza. Prawidłowo lekarz weterynarii powinien podać mu środki wzmacniające i kroplówkę. Tym bardziej, że kotek był słaby, a więc mógł stracić chęci do walki o życie. To źle, że kotka nie chciała go karmić, bo kotki karmią jeszcze nawet półroczne młode. W takim razie na pewno problem nie leży w karmie, choć przyznam, że jest jeszcze za wcześnie na suchą karmę dla dorosłych kotów. Kocięta mają jeszcze bardzo delikatne żołądki, a taka karma może im je podrażniać. I nie powinnaś dawać mu zwykłego mleka! Od niego kocięta dostają biegunki... W sklepach zoologicznych można dostać zastępcze mleko, zbliżone składem do kociego i je podaje się kociakom, które są np. osierocone... Edytowane przez vinitha Czas edycji: 2009-09-15 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Szkoda kotka.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
weź mi tu człowieku nie pieprz o nieodpowiedzialności ... mam trzy dorosłe kocice które mają najstarsza 6lat najmłodsza 2lata z czego 2 sa wysterylizowane , wszystkie juz kilka razy byly w ciazy i jeszcze mi sie nie zdarzyło zeby któreś z kociąt zdechło , |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Biedny kocurek. Trzymam kciuki żeby wyszedł z tego, nbrał sił i zaczął jeść jak cała reszta.
Ale jedno Wiem napewno zmień weterynarza.
![]() |
#18 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do mleka nastomiast, zgadza się. Tak malutkie kotki mogą pić tylko mleko przygotowane z myślą o ich potrzebach żywieniowych i zdolnościach trawiennych. Ps. Nie oburzaj się za mało przychylne komentarze. Fajnie, że dwie kotki są wysterylizowane, ale mimo to nie sądzę, żeby znalazła się tu osoba, która rozmnażanie kotów a potem niezapewnienie im należytej opieki weterynaryjnej (zwłaszcza, kiedy widać, że są bardzo chore i cierpią) nazwie zachowaniem odpowiedzialnym... ![]() Edytowane przez Isia83 Czas edycji: 2009-09-15 o 12:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli świadomie rozmnażasz nierasowe koty, karmisz je marketowym jedzeniem, a za sukces uważasz to, że żaden kociak nie zdechł, to chyba rzeczywiście nie warto rozmawiać z Tobą o odpowiedzialności, bo nie masz o niej pojęcia...
![]() |
![]() |
#21 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
a po 2 widocznie reszta miała więcej szczęścia. całkowicie zgadzam się z Miss Venflon, każdy kto ma chociaż odrobinę pojęcia o zajmowaniu się kotami (tej polopiryny, kitekata i telefonicznego leczenia nawet nie skomentuje) wie, że niestety dałaś ciała, małego pewnie dało się uratować. 2miesięczne kociaki to już nie oseski walczące o życie. gratuluje. rozmnażaj swoje kocice dalej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda kociaka. Szkoda wszystkich zwierząt rozmnażanych przez takich ludzi bez wyobraźni.
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Biedna kicia...
Gdybys była odpowiedzialna pojechałabys do dobrego weta a nie zadzowniła do jednego który dał niezbyt mądrą rade( z tego co dziewczyny mówią) i na tym koniec...
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Isia83- przecież napisałam, że nie mogą jeść karmy dla dorosłych kotów, co jest jednoznaczne z tym, że powinny dostawać karmę dla kociąt
![]()
![]() |
#25 |
BAN stały
|
idź do weterynarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:31.