![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Testery z Allegro
Mam na Allegro 3 ulubionych Sprzedających: gregorydek, bartek_allegro1 i hugboss. Kupiłam u nich kilka testerów - na ogół 100 ml kosztuje niewiele ponad stówę...
Perfumy wydają mi się w 100% oryginalne, pachną długo i przepięknie. Jedna kobita z pracy tak się zachwyciła że odkupiła ode mnie Halloween (po paru użyciach zdążył mi się znudzić)... Pytam - jaki jest sens przepłacania w Sephorze w takiej sytuacji? Oczywiście oprócz niedostępnych testerów, jak Shalimar czy Angel... Czasami łamię sobie głowę - czy te testery to nie jakiś przekręt? Różnią się tylko siermiężnym białym pudełkiem... ale skąd Sprzedający je biorą? I czy to legalne??? Co o tym sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Testery z Allegro
Legalne to napewno nie jest, ponieważ testery nie są przeznaczone do sprzedaży. Skąd oni to biorą zastanawiałam się wiele razy, ale wciąż nie wiem i wątpie żeby któryś z nich chciał się tym chwalić, a tym samym stwarzać sobie potencjalną konkurencję.
Testery różnią się tekturowym opakowaniem, napisami tester i not for sale i w bardzo wielu przypadkach brakiem korka. Jeśli o to chodzi to jestem snobką i testerów nie kupuje, bo bez korka tak nieciekawie butelka się prezentuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
sitc nie zapominaj , ze niektore testety maja korek...
W sumie nie ma zadnej roznicy pomiedzy testerem( te zapewnienia o innej trwalosci to bajki) a standardowym produktem.Roznica jest jedynie.. odczuciach nabywcy.Jesli komus nie przeszkadza, ze to tester, niech smialo kupuje- ja wole perfumy ze sklepow, na allegro kupuje jesli czegos nie moge dostac w normalnej sprzedazy.Ale testerow nie lubie... poza tym taki tester to czysty zysk dla sprzedawcow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Sitc
![]() ![]() A skąd biorą? Prawdę powiedziawszy pojęcia nie mam. Na pewno mają swoje wejścia i na pewno zazdrośnie strzegą tych informacji. Acz nie powiem, żeby brak tej wiedzy w jakimkolwiek stopniu mi przeszkadzał, a już na pewno nie bardziej, niż brak testerów zapachów, na które poluję ![]()
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
skad sie biora?
stad co perfumy od dystrybutora, z hurtownii itd zaleznie id zamowienia, albo placi sie za nie grosze albo dostaje za darmo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
W takim razie, jeśli się ma ulubiony zapach, warto mieć np. w szafie w pracy 100 ml tester, a w torebce 30 ml oryginału
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Rozmawiałam kiedyś z szefową którejś z perfumerii Sephora na temat perfum z allegro i różnych bazarów (konkretnie tzw. Plac Żydowski w Krakowie) i ona mi powiedziała, że takie testery to zawsze pochodzą z nielegalnych źródeł (czyt. kradzieży najczęściej), a jeden z panów sprzedających na tym właśnie Placu, gdy go wypytywałam o pochodzenie perfum, powiedział, że jego siostra pracuje w perfumerii w Paryżu i mu "załatwia" (hm... potem się dziwić, że mamy, jako naród, taką, a nie inną opinię na Zachodzie). Podejrzewam, że część testerów, i to nie tylko perfum- bo widziałam, że sprzedają takie też kremy, cienie błyszczyki itp., pochodzi też z polskich perfumerii- i już wiadomo dlaczego panie w sklepach ciągle wymawiają się brakiem testerów...
![]() Oczywiście trochę ironizuję w tej wypowiedzi, nie chcę, żeby ktokolwiek poczuł się urażony moją opinią- z góry przepraszam, jeśli kogos to dotknie, ale jest jak jest- chyba wiemy jakie mamy społeczeństwo. A tak na marginesie tych rozważań. Moja koleżanka dostawała swego czasu testery różnych kosmetyków od ochroniarza z Sephory (!)(- była dziewczyną jego brata), nie w ilościach hurtowych rzecz jasna, ale zawsze miał dla niej jakiś miły prezencik. (nie chcę tu oskarżać, bo może to były jakieś stare testery itp.) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Kupuję sporo na allegro i czas zdarzy się jakiś tester. Z reguły zawsze mnie wtedy sumienie gryzie, bo jestem przekonana, ze taki produkt z uczciwego źródła nie pochodzi... mówiąc krótko, obstawiam, że testery są po prostu kradzione i tyle. Ale jeśli zapach jest rzadki i trafia się okazja... we względów oczywistych wybieram te testery, które posiadają korek - niech cieszą oko.
Oczywiście testery nie różnią się niczym od normalnych produktów, nie jest prawdą że pachną mocniej itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie przeszkadza mi kupowanie testerów nie ma żadnych objekcji.A co do korków to zdarza mi się zgubić,więc nie koniecznie musza być,bo jak ich nie ma to są uchronione przed zaginięciem w tajemniczych okolicznościach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
A ja często kupuję testery, niekoniecznie z allegro.
![]() Dziewczyny nie mowcie tylko, ze oryginalne zapachy a allegro są z "legalnego" źródełka ![]() I to i to trzeba jakos skombinowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem testery (nie tylko z allegro) pochodza raczej z podejrzanego zrodla. Przypuszczam, ze czasem sa to rzeczy kradzione, no bo jak np. wytlumaczyc to, ze ktos sprzedaje tester z ubytkiem? Nie jestem odoba praktyczna i kupuje zawsze w perfumerii. M.in. dlatego, ze chce miec 100% pewnosc, ze to oryginal, a poza tym zbieram flakoniki - w tym przypadku brak korka po prostu mnie denerwuje. Widok napisu " Tester. Not for sale" mowi sam za siebie i ja po prostu nie chcialabym czegos takiego miec, wystawiac. Juz mniejsza z tym, co sobie ktos o mnie pomysli, bo perfumy kupuje dla siebie, ale wydaje mi sie to troche nieuczciwe. Podobnie jak Smoczyca, pewnie kupilabym tester zapachu, ktory jest juz niedostepny, jakis rarytas. Ale generalnie jestem bardzo zapobiegliwa i staram sie zmniejszyc ryzyko kupienia bubla do minimum. No i jestem estetka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
A oto moje doświadczenia...
Kupiłam po kolei testery Halloween, Light Blue, Lolita, I Love Love, Ralph, Intense, HB Woman na Allegro od trzech sprawdzonych Sprzedających - wszystkie różnią się JEDYNIE BIAŁYM KARTONIKIEM, butelka jest identyczna... napis "tester" jest wypisany maczkiem pod spodem więc go nie widać... zapachy są 100% oryginalne... a różnica w cenie w stosunku do wód z Sephory jest TRZYKROTNA!!!!! Przykład: I Love Love... butelka śliczna, w zapachu zakochało się parę osób z mojej pracy, jeden facet zaczepił mnie ze natychmiast musi to żonie kupić... różnica - kartonowe pudełko... Cena - nie 250 PLN tylko 110 PLN ![]() Sęk w tym - CZY TO UCZCIWE????????????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
PS Ani razu opakowanie nie było napoczęte - trzeba było zrobić parę pierwszych pustych psików zeby cos wyleciało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
dziwi mnie to trochę że ceny testerów to tylko róznica czesto kilkunastu czy kilkudziesięciu zł na allegro od wód
kusi mnie kupno L'or i Lolity EDP, szukałam na allegro sprzedawców który mają te 2 wody, żebym nie musiałą osobno kupowac i zamawiać znalazłam jednak sprzedawce mającego te perfumy ale jednak testery http://www.allegro.pl/item96386477_l...l_tester_.html http://www.allegro.pl/item96386469_t..._produkt_.html w przypadku L'or chyba nie ma w wodach wogóle korka, tak mi się wydaje ![]() ale ma naklejkę tester ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() O Lolitce nie mam informacji, bo nie lubię tego zapachu, nie planuję więc jego zakupu. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() L'or ma wbudowany atomizer we flakon, a więc nie ma mowy o korku. To samo Lolita, zapach wydostaję się z ogonka. ![]() Nie zauważyłam na LOLIcie napisu tester. MOże jest, ale ja nie dostrzegłam. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() EDIT widze że ktoś mi Lolitę sprzątnął ![]() ![]()
http://bluegirl-ewa.blogspot.com/ Edytowane przez bluegirl Czas edycji: 2006-04-09 o 17:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() NIe wiem, czy z L'ora będzie się dało zdrapać napis/naklejkę testerową... Ale można próbować. ![]() Cytat:
![]() ![]() Może sprzedawca wystawi ponownie Lolitę na uakcję? Zapytaj go.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1,oo zł to nie jest majątek i można to jakoś przezyć. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieje,ze wiecie,ze te wszystkie perfumy z allegro i innych tym podobnych zrodel, oferowane po znacznie nizszej cenie niz w perfumeriach sa podrobkami pochodzacymi min. z Turcji i Chin
Oryginalne perfumy mozna kupic jedynie w perfumeriach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam już masę wód na Allegro. Żadna nie była podróbą. Wymienię choćby Bazar 30 ml za 50zł, Madness 30ml za 60zł, Blv 40ml za 80zł, Black Cashmere 50ml za 140zł... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mieszkam w Niemczech. Mam znajomego, ktory pracuje w Davidoff'ie i ktory powiedzial mi, ze oni od dawna walcza z mafia podrobkowa, i ze gwarancje na oryginalnosc mozna miec jedynie w dobrych perfumeriach. A jezeli produkt jest tanszy niz w sklepie, to na 100% jest podrobka (lepsza lub gorsza). Ale jak sie chce, w sumie zawsze mozna wierzyc,ze sie kupuje oryginalny produkt... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Dlatego dziwna jest teoria, że jeśli coś jest tańsze niż w [polskiej] perfumerii to jest na pewno podróbą.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.