|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
pytania, pytania- proszę o rady
Witam wszystkie forumowiczki
![]() w związku z tym, że za pół roku przyjdzie mi urządzać mój własny domek ( ![]() ![]() lecimy: - spodobała mi się płyta gazowa... ale czarna (nie idukcyjna, tylko taka zwykła). słyszałam, że czarne płyty są mało praktyczne- wszystko na nich widać, każdą plamę i każdą ryskę- czy to prawda? czy biała jest bardziej praktyczna? - czy to prawda, że lodówka pod zabudową będzie prawdopodobnie krócej służyła? chcę mieć zabudowaną lodówkę, jednak spotkalam sie z opinia (także w sklepie z agd), że takie lodówki szybciej się psują, głośniej pracują? czy któraś z Wizażanek spotkala sie osobiście z takim problemem albo ma lodówkę zabudowaną, która jej dlugo służy i nie ma z nią kłopotu? - mam problem z typem obicia kanapy do wypoczynku. otóż ciagle bylam przekonana, że kupię wypoczynek ze skory naturalnej, jednak dzieki opinii znajomych zrezygnowalam z tego (jak to usłyszałam- podczas lata skóra sie poci i klei do skóry, a w zimę zimno na czyms takim jak cholerka). wiec teraz- jakie obicie na narożnik? nie chcę by szybko się materiał wytarł czy też "wyciągnął" w miejscu gdzie sie najczęściej bedzie siadało. macie jakies sprawdzone materiały? albo nawet firmy, gdzie mogę kupic PORZĄDNY narożnik? - czy ktoś zna jakaś sprawdzoną firmę, która robi dobre kuchnie na zamówienie? najlepiej z okolic wlkp ![]() - ze wzgledu na małą łazienkę kupię wannę z parawanem. tylko nie wiem czy wanna ma mieć hydromasaż czy zakupić może porządką deszczówkę i system hydromasażu i zamontować go w kabinie? jeśli ktoś jest posiadaczem dobrego hydromasażu proszę o rady. wydaje mi się, że lepiej kupić (biore pdo uwage tylko prostokątną) wanne ze systemem hydromasażu, do tego parawan i dobra deszczówka. jakos mi sie wydaje, że hydromasaż w wannie jest lepszym rozwiązaniem aniżeli zamieszczony w części tam gdzie będzie prysznic i parawan. ewentualnie macie jakies polecone modele/ firmy? - jakie polecacie farby do malowania ścian? ostatnio bylam u kuzynki (świeżo wybudowanej) i narzekała na dulux... zawsze myślalam, że to w miare ok firma z farbami - czy któraś z Wizażanek posiada w domku na ścianie coś o nazwie "żywica"- taki jakby drobny piaseczek w masie (jest to troszkę takie chropowate, wyglada jak piasek zatopiony w jakis kleju)? Używa się tego zamiast farby, tapety itd. są rózne kolory tej masy. tylko nie wiem jak bardzo jest to praktyczne? wydaje się być łatwe w czyszczeniu- wystarczy tylko przetrzeć ściereczką by to coś umyć. - nie mogę się doszukać fajnego dywanu- szukam takiegos super grubego i milutkiego w dotyku. żeby można się było spokojnie położyć i bylo miekko. zdaje sobie sprawę, że cos takiego cięzko sie bedzie odkurzać, ale zależy mi na takim grubum, miekkim dywanie. posiadacie jakies sprawdzone materialy, z ktorego fajnie by taki dywam był wykonany albo od razu jakies konkretne dywany danych firm?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: pytania, pytania- proszę o rady
Ożesz, ależ się rozpisałaś
![]() Z czarną płytą gazową nigdy dotąd nie miałam do czynienia, ale raczej wierzyłabym opiniom, że nie jest to zbyt praktyczny sprzęt... U mnie była kiedyś biała, aktualnie jest srebrna, mówiąc szczerze ta druga wygląda dużo ładniej, i nie ma żadnych problemów z jej czyszczeniem (a ta kwestia również budzi sporo kontrowersji). Co do lodówki, natomiast, proponowałabym Ci skontaktować się z obsługą ze sklepu moderni, wiem z własnego doświadczenia, że są bardzo pomocni przy wyborze sprzętu, choć na samej ich stronie internetowej można znaleźć wszystkie niezbędne informacje w specyfikacjach. Swoją drogą, dlaczego upierasz się przy zabudowaniu lodówki? Dzisiejsze sprzęty naprawdę mogą wyglądać ładnie i estetycznie, osobiście bardzo lubię połączenie drewna i nowoczesności, niekoniecznie wszystko musi być zabudowane i pod jeden kolor. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam czarną - więc mam co robic aby była zawsze idealna |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
kobitko tyle pytań naraz
płyta ja mam czarną jest z nią kupę roboty to fakt wygląda ładnie , ale tylko mleczko i miękka ściereczka , panel czy wanna zależy co kto lubi ja raczej zamontowała bym wannę zawsze to lepiej się położyć niż stać farba tu mam lepsze pole do popisu ,farba o której piszesz jest dobra ale jeżeli chcesz kolor musisz pomalować na biało a potem kolor jeżeli ściana jest mokra farba zrobi pęcherze , to nie prawda że zabudowana lodówka szybciej padnie żywica na ścianie jest bardzo prosta w czyszczeniu tak jak napisałaś ,mogę ją polecić i super wygląda ,tylko musi być dobrze położona aby ci się nie kruszyła . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.