|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Żony doskonałe PM2008
Otwieram nowy wątek dla przewspaniałych PM 2008
![]() Pamiętacie jak M.a.r.t.a kiedyś pisała , że 2008r należy do nas? Powiem więcej- każdy następny również. W końcu jesteśmy "żony doskonałe" chociaż staż tak krótki- aż boję się pomyśleć jakimi ideałami będziemy za 25 lat
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony doskonałe PM2008
No to witam w nowej odsłonie naszego wątku
![]() :pije my:
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze można go tu przekleić
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
No i ja witam żonki doskonałe hehe dobre
A ja niedawno wstałam mężuś po zakupy poszedł jak zwykle w sobotę i jakos za sprzątanie się wziąć nie mogę. Pochwale wam się że wczoraj pojechaliśmy na zakupki i kupiłam drzewko bonsai i pieknego storczyka który ma niby 2 odnogi i z każdej z nich odchodzą kolejne 2. Bardzo duży i śliczny a kosztował 30 zł bo to w (lerła merlen - niewiem jak się pisze) mam nadzieję że swzybko nie zdechnie z moimi zdolnościami do pielęgnacji hehe goscie przychodzą o 18 już kurcze mam tryle pracy a jakos nie moge się zebrać za sprzątanie i przygotowywanie. życzę wam miłej soboty |
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja tu czytam skrupulatnie zaległości i cytuję na starym wątku od 20 min ...
To za to teraz w skrócie ![]() Agatko - ślicznie wyglądasz z brzusiem W ogóle taką super masz figurkę że szok I nic a nic Ci dzieciątko nie zabrało urody - głupoty gadasz I te spodenki sa rzeczywiście super ![]() Czekoladko - Piękne miałaś zaręczyny - jany motyw z tymi pudełeczkami, no i w taki dzień ![]() Acha zapomniałam - zdrowie nowego wątku
Edytowane przez Anusia_piekniusia Czas edycji: 2009-03-28 o 11:53 |
|
|
|
#7 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w naszej nowej odsłonie
Czekoladko21 to są dopiero romantyczne oświadczyny ![]() Agatko prześlicznie wyglądasz Cytat:
![]() Zmykam jeszcze na wątek mamusiowy, muszę się jeszcze ogarnąć, nakarmić rybki, jechać na zakupki żywieniowe i do teściowej na 16 na obiad ![]() Buziaczki i miłego dzionka Żony Doskonałe
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() nowy wątek muszę Mężowi pokazać który to już nasz wspólny wątek??
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowym wątku wszystkie żony doskonałe
Mnie znowu dzisiaj głowa boli i jakoś tak ogólnie źle się czuję ![]() Czekoladko jakie romantyczne zaręczyny Agatko ślicznie wyglądasz a spodenki fajowskie chudzinko |
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
No ładnie przez chwile mnie nie było a tutaj nowy wątek zaczęty no to imprezujemy dziewuszki.
Oczywiście pokaże sukienke po przeróbce wezmę się z nią w tygodniu . I dziękuję za komplemenciory Agaciorku urody Ci dziewuszka nie zabrała, ale musiałam sie troszkę poprzygladać bo jakbyś taka inna była teaz . Superowy obrazek macie. Dobra zmykam.... bo lecimy do Legionowa oblookac co moj tatko wczoraj zrobil a o 17 mamy spotkanie zzzzzzzz Madziczkiem. Wkrecilismy sie do niej na kawke. Mam nadzieje, ze sunia jej domu nie zdemoluje i to nie bedzie nasze ostatnie spotkanie. Trzymajta kciuki aby było udane. |
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja zmykam narazie pranie rozwiesic w ogródku a potem do solarium i na jakieś zakupki spożywcze lecę więc odezwę się później |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Agatko, a gdzie niby Ci ta uroda uciekła, hę? Ja widzę baaaaardzo śliczną przyszłą mamusię
Cytat:
A co do suni, to jestem pewna że swoim urokiem tak madziczka oczaruje, że ewentualne szkody nie będą przeszkodą Do mnie wczoraj dzwoniła moja koleżanka, od której będę miała zwierzaka Wahaliśmy się czy brać sunię czy pieska, ale po rozmowie z nią skłaniamy się jednak ku samczykowi.
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
ale ja Wam zazdroszczę tych spotkań
dlaczego ja mieszkam tak daleko od Was wklejam zdjęcie mojej skajki (jak to Gosia nazwała) taka zwykła kupiłam też do niej szaliczek: delikatny turkusik ze srebrną nitką, ale zdjęcia nie zrobiłam ![]() wczorajszą imprezę można uznać za udaną z jednym ale z 4 par tylko my nie posiadamy potomka, a głównym tematem były dzieci ileż można o dzieciach gadać
|
|
#14 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Madziczek na pewno oszaleje na punkcie waszej kuleczki ![]() Cytat:
Czy już tak na zapas planujecie ? A czemu wybraliście samczyka ? Cytat:
też na nią choruję ![]() A co do imprezki - tez mnie to strasznie drażni jak jestem w towarzystwie "dzieciatych" i oni nie potrafią zrozumieć że nie mam zdania na temat pieluszek, odżywek itp
|
|||
|
|
|
#15 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piesków jeszcze nie ma, dopiero będą, ale tak już wstępnie trzeba się zdecydować i zaklepać samczyka albo sunię, bo chętnych na psiaki zaczyna być sporo i ta koleżanka już musi ludziom odmawiać. A np może być taka sytuacja, że na suczki będzie dajmy na to 3 chętnych a urodzą się tylko dwie. I wtedy jest problem. Chociaż nas ta koleżanka zapisała i na listę oczekujących na samczyki i na suczki A samczyka bardziej chcemy dlatego, że to mniejszy kłopot. Suczka jest bardzo kłopotliwa w trakcie cieczki, plami krwią (no dywany muszą mieć się na baczności ) i strasznie gubi sierść. Jak to ta moja kumpela mówi- odkurza teraz 4 razy dziennie. Istnieje jeszcze możliwość sterylizacji oczywiście, i problem z głowy, ale... no właśnie, ale, rozważamy możliwość założenia hodowli. Jak to moja koleżanka powiedziała- z psem jest o wiele łatwiej i oni czasem żałują, że nie wzięli psa. No bo zalicza się ileś tam wystaw, robi czempionat i ma się pieska reproduktora. Z suką problem większy, dlaczego to chyba wiadomo Oczywiście nie jest to takie bardzo proste i tanie zrobić z psiaka reproduktora, no ale jak ma się to za sobą to już z górki, z suką raczej dopiero zaczynają się schody ![]() A schadzki w tamten weekend jednak nie było, synuś koleżanki dostał zapalenia ucha no i nie było jak. Ale to nic nie szkodzi, bo i tak Lunka nie miała jeszcze cieczki. W ten weekend będzie spotkanko
|
|
#17 | |
|
Rozeznanie
|
młaaa
Cytat:
![]() za to nasza Malutka wyglada promieniscie... cos w tym jest
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć żony doskonałe
![]() melduję się w nowym wątku ![]() miłego dnia |
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
Hejeczka
myślałyście że zmylicie trop i mnie zgubicie jak nowy wątek otworzycie... ;> nie nie nie nie ma tak łatwo ;pA ja dzisiaj od 13 sama w domku siedzę i porządki robię... tzn... no dzisiaj się na pewno wyrobię, póki co nadrabiam zaległości na poprzednim wątku ![]() Agatko wzruszający brzusio ![]() Już się doczytałam, że też chcę foliowego pobrać ![]() buźka póki co dobra... trochę nadrobiłam, fajie Wam że macie czas pisać na forum, przegapiłam tyle ciekawych tematów ech... no nic teraz już nie pamiętam o czym to ja chciałam... generalnie to mam ochotę na zakupy po tych waszych ciuszkowych odsłonach. Kupiłabym sobie kozaczki wiosenne - takie typu "saszki" ażurkowe - ciemno-beżowe. I jakieś pantofle na wysokim obcasie i na płaskim do latania do pracy - mam tyle par butów ale kurcze nie mam takich jednych fajnych do spódnic żeby mi się podobało ;/ a więcej nie potrzebuję... chyba że jakąś kreację bym wypatrzyła - bo wiecie co pod koniec kwietnia jedziemy na zjazd do technikum TŻ taki po 10 latach... jakaś impreza ma być, wogóle nie wyobrażam sobie w co ja mam się tam ubrać? w jakim stylu? mam ochotę jeszcze pochodzić na solarium (strasznie blada jestem), namówię koleżankę żeby mi żelowe pazurki zrobiła (poczytałam i pooglądałam Kasieńkowe i kurcze się przekonałam) i jeszcze w poniedziałek chcę iść na fitnes/aerobik. U Was dzisiaj też taka piękna wiosenna pogoda? ![]() Dagecik i MAdziaczek kurcze no nastęnym razem zapraszam do mnie na Bielany (MAdzik pogoda już chyba w sam raz na zdjęcia się robi co? )Wogóle to jeszcze rower bym sobie kupiła ale mąż mnie podkurzył jak zasugerował że jak zwykle kupię i nie będę jeździć ;p phi Ide robić sałatkę owocową bo zgłodniałam, a potem jakieś pranie czy coś a o 18 będę oglądać mecz
Edytowane przez monai Czas edycji: 2009-03-28 o 16:10 |
|
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajna kurteczka ja mam taką podobną tylko jasno brązową tzw świńską no u mnie znajomi dopiero jedzni mają dzidzię także narazie jeszcze nie rozmawiamy o pieluszkach, kupkach itp |
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
no to żoncie wklajam wam fotki z zareczyn
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
pięknie, wiosennie, cieplusio
Żyć nie umierać. Szkoda tylko że na żaden dłuższy spacer nie dało rady wyjść, bo mąż robi samochód ze swoim tatąsuper ![]() A ja właśnie zrobiłam nowinkę obiadową- patelnia ziemniaków z rybą wędzoną (i nie tylko). Muszę przyznać że całkiem dobre toto jest
|
#23 | |
|
Rozeznanie
|
czytałam! bardzo romantycznie i uroczo... nie dziwię się, że koleżanki się popłakały mnie samo opowiadanie wzruszyło
mój TŻ też się postarał żeby było romantycznie, miło i chociaż troszkę niespodziewanie - teraz mamy co wspominać (Dagecik - my też się przez internet poznaliśmy najpierw, a pierścionek dostałam na starówce )Kasieńko - tak przy okazji - miałaś super szalone, nieszablonowe i zabawne zaręczyny jak sama Ty jesteś więc myślę, że Twój Ukasz też trafił tylko dzieciom nie możecie za wcześnie opowiadać jak to tatuś się mamusi oświadczył Cytat:
![]() a ta ryba wędzona z ziemniakami brzmi... dziwnie ale mnie zaintrygowało... jaki przepis?od jutra trzeba będzie godzinę wcześniej wstawać... no masakra |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
monai wiem że nazwa tego dania brzmi dziwnie
Sama najpierw się zdziwiłam co to za cudo. Ale muszę przyznać, że chociaż nie jestem fanką ryby wędzonej, to mi smakowało. A jakie sycące I zdrowe, bo to przepisik z diety niełączeniowej, i nie tyje się po tym Daję przepisik jak ktoś chętny: Porcja dla 2 osób 400g gotowanych ziemniaków w mundurkach 2 cebule dymki 1 zielony ogórek (ok.10cm) 1 czerwona papryka 2 łyżki oliwy (najlpeiej z oliwek) sól ziołowa sproszkowana papryka pieprz cayenne 1 wędzona makrela (ok.100g) szczypiorek Ziemniaki pokroić w plastry. Cebulę pokroić w cienkie plasterki. Ogórek przekroić, łyżeczką wyjąć pestki i pokroić w pasterki. Usunąć pestki z papryki i pokroić ją w kosteczkę. Na patelni podgrzać olej i podsmażyć ziemniaki. Dodać cebulę, ogórka, paprykę, sól ziołową i pieprz cayenne i ciągle mieszając krótko smażyć na średnim ogniu, aż warzywa będą dość miękkie a ziemniaki usmażą się na złoty kolor. W tym czasie makrelę obrać ze skóry i pokroić na niewielkie kawałki. Dodać do ziemniaków na krótko przed zakończeniem smażenia i podgrzewać przez kilka minut. Na koniec danie posypać szczypiorkiem
|
#25 |
|
Zadomowienie
|
Helloł KOBIETKI...
Wróciłam szybciej z uczelni... <cwaniak> ![]() czekoladka21 ale slodkie zaręczynki.... No to jesteśmy żony doskonałe.... |
|
|
|
#26 | |
|
Zakorzenienie
|
supera no właśnie przypomniałaś mi że czas w nocytrzeba zmienić ![]() Cytat:
dzięki za przepis jak to się dużo można dowiedzieć na wizażu
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja do 19 czyli u Was do 20 w solarium, potem jakąś kolacyjkę zjemy i pewnie jakiś film sobie włączymy jak nic w tv nie będzie ![]() miłego wieczorku Aguś
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko na buty będę polować, a mężusiowi musimy spodnie jakieś kupić. Jak jakieś fajne butki upoluję to się pochwalę, ale wątpię z moimi wymaganiami co do butów ![]() A do kina w końcu nam się udało wyrwać po bardzo długim czasie. Bo jakoś tak ciągle szkoda kasy było. Najpierw ślub i oszczędzanie każdego grosza, potem moje problemy z pracą. Teraz możemy w końcu troszkę odetchnąć
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2009-03-28 o 17:48 |
|
|
|
|
#30 |
|
Zadomowienie
|
Ha widze ze mamy nowy adres
![]() Urwałam się z wykładów hi hi ![]() Niespodzianka wczorajsza to kolacja w restauracji w ktorej odprawialismy nasze zareczyny z rodzicami, bylo mili i uroczo... Po tym poszlismy do empiku i za jednym zamachem nabilismy 3 prezenty na Wielkanoc Czeko21 to wspaniale ze wszystko gra u waszego maluszka ![]() Dzastus nasi znajomi jakos nas nei zasypuja gadkami o dzieciakach..... Wiec mamy spokoj, w sumie to oni staraja sie od nas czegos ciekawego dowiedziec ![]() Monai Mysle ze sukienka koktajlowa wystarczy, albo jakies eleganckie spodnie jesli lubisz i cos na gore Agunia a widzisz ja slyszalam zupelnie cos innego, owszem moze sunia ma i cieczke (2 razy do roku) ale wtedy zakladasz jej majtaski i pogina po domu, ale na milosc boska nie ciagnie jej tak jak psa do suczek, moja kolezanka ma psa i mowi ze on non stop przesiedzi pod drzwiami, drapie i wyje bo czuje suczki Jakis kosmos.... Daguś milego spatkania Wam zycze ![]() Izazusia dobry dzuszek z Ciebie - > czuwasz ![]() Sle Wam po truskawce w czekoladzie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

:pije my:
W ogóle taką super masz figurkę że szok
I te spodenki sa rzeczywiście super 

hand-made: urodzinowo na 40tkę
kupiłam też do niej szaliczek: delikatny turkusik ze srebrną nitką, ale zdjęcia nie zrobiłam
ileż można o dzieciach gadać

taki po 10 latach... jakaś impreza ma być, wogóle nie wyobrażam sobie w co ja mam się tam ubrać? w jakim stylu? mam ochotę jeszcze pochodzić na solarium (strasznie blada jestem), namówię koleżankę żeby mi żelowe pazurki zrobiła (poczytałam i pooglądałam Kasieńkowe i kurcze się przekonałam) i jeszcze w poniedziałek chcę iść na fitnes/aerobik.