|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Potrzebna nowa garderoba, doradźcie co kupić
Dziewczyny mam do was wielką prośbe. Otóż w ciągu półtora roku schudłam jakieś 7 kilo, i z rozmiaru 38 przeszłam do 34. Oczywiście jestem tym zachwycona, ale jednak nie mam się w co ubrać. Wszystko jest na mnie za duże i wyglądam jak w worku. W międzyczasie kupowałem jakieś ciuszki typu jeansy czy cardigan, krótkie spodenki na lato ale mam bardzo mało rzeczy pasujących do sylwetki. W dodatku o ile wcześniej bardzo lubiłam zwykłe dżinsy i T-shirty to teraz chciałabym założyć coś bardziej kobiecego i eleganckiego. Nie mówię o zestawie typu garsonka+ spódnica ale o czymś pomiędzy.
Dodam, że mam 157 cm i raczej szersze biodra, za to szczupłe łydki. Na zakup nowych ubranek mogę przeznaczyć około 1,5 tys. Edytowane przez Tamt Czas edycji: 2011-05-18 o 08:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Potrzebna nowa garderoba, doradźcie co kupić
Ty lepiej sie pochwal jak to zrobilas?:P\
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Po prostu odstawiłam słodycze, Kfc i przeprosiłam sie z warzywami i owocami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
więc tak: po pierwsze postaw na ładną bieliznę
![]() następnie:2 pary spodni jedne jeansy wranglery lub lee(w których świetnie wygląda sylwetka sexownie i elegancko) druga para to czarne rurki. *spódniczka ołówkowa z podwyższonym stanem *bokserki, topy(ich nigdy za dużo) *sukienka *legginsy(do tego jakaś tunika) *koszula *sweterki Edytowane przez sensualangel Czas edycji: 2011-05-18 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
A może jakieś propozycje ciuszków?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
To wcale nie jest dużo zważając na to, że nie mam ani jeansów ani praktycznie żadnych bluzek, sukienki na lato czy sweterków.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
To nie jest tak dużo jak mogłoby się wydawać, dwa, trzy razy w zarze na normalne zakupy (i wcale nie jakieś super wypasione) i po kasie...
Zacznij od basicowych topów, spodni typu rurki, jedne rozszerzane, legginsy i dodatki. To taka podstawa, potem dokupuj kolejne rzeczy - marynarki, spodnie pumpy, koszula (a w sumie na samym początku moglabyś kupić), jak uzbierasz podstawowe rzeczy, to dopiero szalej z trendami ![]() edit: no propozycje... takie podstawowe rzeczy to raczej wszędzie podobnie wyglądają, w każdym haemie czy zarze Edytowane przez chryja_bez_ryja Czas edycji: 2011-05-18 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
to nie jest dużo, sumka może się wydawać niemała, ale nie kupisz za to dużo ciuchów
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- najlepiej abyś się przeszła do sklepów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
była w sklepach i widziaąłm sporo rzeczy ale nie wiem od czego zacząć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
wg mnie bielizna następnie spodnie( i już jak będziesz miała to będziesz mogła dopierać górę) spódniczka( jak będziesz kupowała bluzeczki, topy itp do także dopieraj pod takim kątem, aby pasowały Ci do spodni jak i do tej spódniczki)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Kup sobie aktualny numer Glamour
![]() Akurat jest w nim artykuł na temat kompletowania garderoby - myślę, że Ci pomoże. W skrócie - najpierw zainwestuj w tzw. BAZĘ czyli klasyczne podstawowe rzeczy w stonowanych kolorach - dobrze dobrane jeansy, klasyczna marynarka, ołówkowa spódnica, gładkie topy, trencz. Do tego, żeby być modną wybierz jeden z obowiązujących trendów i kup kilka dodatków w tym jednym wybranym stylu. Dwie pozostałe kategorie to INWESTYCJE czyli bardzo dobre gatunkowo rzeczy na lata i rzeczy jak od projektantów. Jeśli będziesz miała bazę, to spokojnie będziesz mogła je łączyć z trendami i inwestycjami.
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ok dziekuje za rady, ponieważ wyjezdzam w wakacje nad morze chciaąłm kupić jakąś letnia sukienkę, taka na plaże i molo.
Myślicie, że taka bedzie dobra? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Na plażę i molo postawiłabym na marynarską, czyli w paski - duże kolorowe paski są bardzo modne.
Przykłady z h&m.
![]() |
#17 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Tak to abercrombie. A doradźcie jeszcze jakie ciuszki na lato najlepiej kupić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym zainwestowała w klasykę z prostej przyczyny jest zawsze modna i stanowi świetną bazę garderoby. Później można ją rozbudować o dodatkowe elementy tworząc wiele kombinacji i zestawów ubraniowych na codzień.
Wszystko zależy od tego co lubisz nosić a czego nie. Wybierz się na rundę po centrum handlowym, pooglądaj, poprzymierzaj, zapoznaj się z najnowszymi kolekcjami. Wizyta w sklepach jest konieczna, bez tego się nie obędzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Mysle, ze rady dziewczyn sa bardzo sluszne.
![]() Zacznij zapewno od dobrej bielizny(koniecznie dobierz wlasciwy rozmiar). Ta w bezowym/cielistym kolorze bedzie najwlasciwsza(pod biale rzeczy i kazde inne). Nastepnie pomysl o: -swietnie dobranych dzinsach, -koszuli, -marynarce, -jakis koszulkach itd., -przyda sie tez torba i jakas mala czarna sukienka, -swetry grubsze/teraz latem jakies ciensze. Aha to sa takie luzne sugestie co z ubran warto miec. Wszystko musisz dostosowac do siebie. Pamietaj tez ze te 1,5 zl to wcale nie jest tak duzo, zwlaszcza jesli bedziesz wybierala ubrania dobrej jakosci(to zawsze sie oplaca). No i przedewszystkim wydaj je rozsadnie, bo rozplyna sie szybko, a z wyborow niekoniecznie bedziesz zadowolona. Powodzenia ![]() Potem szalej z trendami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Jesli masz tak niewiele na skompletowanie garderoby to moze zacznij tez szukac np na kramiku na Wizazu w wymiance.Moze akurat sa dziewczyny,ktore przytyly np po ciazy i wola wieksze ubrania za mniejsze? Mozesz tez poszperac w lumpeksach.
Z bazy na pewno potrzebujesz : - jasniejsze dzinsy o prostym kroju - granatowe dzinsy rurki - topy na ramiaczkach - biale ze 2 czarne ze 2 cielisty i np jakis w intensywnym kolorze. - t-shirty -gladkie ze 2 najlepiej bialy i czarny - bluze z kapturem rozpinana - zakiet ciemny - sweter przez glowe najlepiej w serek - kardigan najlepeij blizniak - legginsy czarne - kurtke dzinsowa - wiatrowke - spodnie materialowe np biale - koszule np w krate -koszule biala - ze 2 tuniki,ktore mozna tez nosic jako sukienki - sukienke w kwiatki lub cos w ten sesen - spodnice dluga - mini - spodenki sportowy kroj ze 2 pary - spodenki do kolan eleganckie - bielizna-- stanik bialy, cielisty i czarny najlepiej z odpinanymi ramiaczkami z kolorami zaszalej kupujac dodatki,paski,chustki,biz uterie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
a jaki masz typ urody ?
Możesz wkleić zdjęcie swojej sylwetki ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
ale uwazam,ze jest to jakies minimum garderoby. Jesli dziewczyna jest sprytna to czesc kupi w lumpeksach a czesc bedzie miala np z wymianki. ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
Przeciez IMO potrzeba minimum tylu ubran by tworzyc jakies tam zestawy,i to bardzo ubogie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
A moze jest jakis styl, ktory Ci sie bardziej podoba??
Moim zdaniem: dobrej jakosci spodnie- np. jeansy rurki, marynarka jakas bardziej charakterystyczna, tunika, sukienka, spodnica. Plus wiecej 'basicow'. Ja robie ten blad, ze mam duzo ubran, w tym malo basicow, wiec wiecznie mysle, ze nie mam sie w co ubrac. Jestem w trakcie naprawiania tego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
ja mam tak samo, ponadto musze sie nauczyc kupowania rzeczy ktore moge dopasowac do tego co juz mam, a nie ze ooo kupie to bede nosic to moze z czyms takim czego tez jeszcze nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.