|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zapytanie dot. wakacji 2011 ;)
Witam!!
Przez to że święta w pełni,oraz posiadam mnóstwo wolnego czasu zacząłem rozglądać się za ofertami biur podroży. Dlatego mam dla was parę pytań: Jak myślicie kiedy jest najlepszy okres na rozglądanie się za wycieczkami? Kiedy mogą być najbardziej przystępne ceny? Macie państwo jakieś sprawdzone biura podróży? Z góry serdecznie dziękuje za odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
.
|
Dot.: Zapytanie dot. wakacji 2011 ;)
im szybciej, tym lepiej
![]() niektore biura podrozy maja promocje na wstepie, gdy pojawia sie oferta wycieczki i last minute. ja bylam w tym roku z exim tour w turcji na obajzdowce + tydzien lezenia bykiem na plazy i bylam mega zadowolona |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Idiotka
|
Ja polecam kupować bilet z dużym wyprzedzeniem, bo jest o wiele tańszy
![]() W tym roku w sierpniu byłam na miesiąc na wakacjach, a bilet rezerwowałam na początku stycznia (także prawie 8 miesięcy przed podróżą) =) No i zaoszczędziłam przy tym sporo pieniędzy <dokładnie nie pamiętam> Ah no i linie lotnicze : LOT ![]()
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem najlepiej rozglądać się tydzień-dwa przed planowanym wyjazdem. Kiedyś często rezerwowałam first minute, ale zawsze gdybym czekała na lasta wyszłoby taniej. Podsumowując: teraz warto zrobić selekcję co do miejsca gdzie chce się jechać, wybrać kilka hoteli które się podobają, a rezerwować przed wyjazdem. Co do biur to się nie wypowiem, byłam z różnymi: Triada, Exim i może miałam szczęście ale problemów nie miałam nigdy, ale prawdą jest że zazwyczaj na spotkanie z rezydentem ide tylko na pierwsze spotkanie, nie należę do osób urządzających codzienne pielgrzymki na jego dyżur
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
ja wolałabym nie czekać... a jeśli nic z tego nie wyjdzie to co? po urlopie? takie last minute to dla kogoś kto ma często urlop - i jak mu nie wyjdzie pierwszym razem to czeka na inną okazje... ja tam wolę mieć zapięte wszystko na ostatni guzik ;D i tak robię w moim biurze podróży funclub, że rezerwuję dużo wcześniej i dzięki opcji Wcześniej Taniej - wakacje mam nawet do 15% taniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie zdarzało się wykupywać wycieczki w First Minute i w dwóch na trzy przypadki nie doszły do skutku - raz przeniesiono nas na inną wycieczkę (bez dopłaty, za to dzień dłuższą ![]() W ubiegłym roku po raz pierwszy wyjechałam na wczasy w Last Minute (no, nie taki aż last - wykupione 10 dni przed wylotem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
moim zdaniem im szybciej tym lepiej, promocje, większy wybór, ewentualnie poczekać na lasty, ceny niektórych powalają, dziś widziałam np. Egipt za tysiąc z hakiem, na 8 dni, all incl., hotel 4*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Mycha84 zgadzam się z Tobą... mnie do 15, 13 % zniżki przed sezonem w funclubie wystarczy, a wiem, że mam zapete wszystko na ostatni guziczek i o nic nie muszę się martwić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ile osób tyle opinii
![]() Jednak jak ktoś kupuje First Minute to niech zastanowi się nad wykupem ubezpieczenia na wypadek rezygnacji z imprezy, to około 3% wartości wycieczki, a jak wiadomo przez kilka miesięcy nasze życie może się diametralnie zmienić I ostatnia kwestia - po zeszłorocznych dwóch spektakularnych upadkach biur podróży branża zapowiadała że w tym roku nie ma co liczyć na jakieś super lasty... ale jak trzeba będzie "zapełnić" samolot to na pewno coś się trafi pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
Wycieczki wakacyjne najlepiej rezerwować jak najwcześniej. My w tym roku wybieramy się aż do Japonii. Nie są to najtańsze wakacje, ale powiem szczerze, że spodziewałam się, że będzie drożej. Akurat w alfastarze z którym ja latam mają do końca stycznia gwarancję niezmienności ceny, dla mnie było to przydatne. Nie mogę się już doczekac!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
wg mnie lepiej kupować z last minute. wiadomo jaka jest sytuacja w kraju do którego lecimy.teraz tyle osób nacieło się na tunezje i egipt:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.