Zapytanie dot. wakacji 2011 ;) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-12-25, 20:42   #1
Pablo_
Raczkowanie

Zapytanie dot. wakacji 2011 ;)

Witam!!
Przez to że święta w pełni,oraz posiadam mnóstwo wolnego czasu zacząłem rozglądać się za ofertami biur podroży.
Dlatego mam dla was parę pytań:
Jak myślicie kiedy jest najlepszy okres na rozglądanie się za wycieczkami?
Kiedy mogą być najbardziej przystępne ceny?
Macie państwo jakieś sprawdzone biura podróży?

Z góry serdecznie dziękuje za odpowiedz
Pablo_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 11:55   #2
skazana_na_bluesa
.

Dot.: Zapytanie dot. wakacji 2011 ;)

im szybciej, tym lepiej
niektore biura podrozy maja promocje na wstepie, gdy pojawia sie oferta wycieczki i last minute. ja bylam w tym roku z exim tour w turcji na obajzdowce + tydzien lezenia bykiem na plazy i bylam mega zadowolona
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 14:07   #3
adziorek1990
Idiotka

Ja polecam kupować bilet z dużym wyprzedzeniem, bo jest o wiele tańszy
W tym roku w sierpniu byłam na miesiąc na wakacjach, a bilet rezerwowałam na początku stycznia (także prawie 8 miesięcy przed podróżą) =) No i zaoszczędziłam przy tym sporo pieniędzy <dokładnie nie pamiętam> Ah no i linie lotnicze : LOT

Bynajmniej ≠ Przynajmniej!
adziorek1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-26, 14:43   #4
madziunia2
Zadomowienie

Moim zdaniem najlepiej rozglądać się tydzień-dwa przed planowanym wyjazdem. Kiedyś często rezerwowałam first minute, ale zawsze gdybym czekała na lasta wyszłoby taniej. Podsumowując: teraz warto zrobić selekcję co do miejsca gdzie chce się jechać, wybrać kilka hoteli które się podobają, a rezerwować przed wyjazdem. Co do biur to się nie wypowiem, byłam z różnymi: Triada, Exim i może miałam szczęście ale problemów nie miałam nigdy, ale prawdą jest że zazwyczaj na spotkanie z rezydentem ide tylko na pierwsze spotkanie, nie należę do osób urządzających codzienne pielgrzymki na jego dyżur
madziunia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-05, 23:30   #5
evabiedrona87
Przyczajenie

ja wolałabym nie czekać... a jeśli nic z tego nie wyjdzie to co? po urlopie? takie last minute to dla kogoś kto ma często urlop - i jak mu nie wyjdzie pierwszym razem to czeka na inną okazje... ja tam wolę mieć zapięte wszystko na ostatni guzik ;D i tak robię w moim biurze podróży funclub, że rezerwuję dużo wcześniej i dzięki opcji Wcześniej Taniej - wakacje mam nawet do 15% taniej dla mnie to satysfakcjonująca opcja - i PEWNE UDANE WAKACJE
evabiedrona87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 18:23   #6
annonim
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez evabiedrona87 Pokaż wiadomość
i tak robię w moim biurze podróży funclub, że rezerwuję dużo wcześniej i dzięki opcji Wcześniej Taniej - wakacje mam nawet do 15% taniej dla mnie to satysfakcjonująca opcja - i PEWNE UDANE WAKACJE
Zależy, czy chcesz wczasy, czy wycieczkę.
Mnie zdarzało się wykupywać wycieczki w First Minute i w dwóch na trzy przypadki nie doszły do skutku - raz przeniesiono nas na inną wycieczkę (bez dopłaty, za to dzień dłuższą ), za drugim razem w ogóle odwołano wyjazd i oddano pieniądze (oczywiście - proponowali zamienniki, ale albo w nieodpowiadającym terminie, albo w z dużą dopłatą).
W ubiegłym roku po raz pierwszy wyjechałam na wczasy w Last Minute (no, nie taki aż last - wykupione 10 dni przed wylotem ), wyszły meeega tanio (z rozmów z ludźmi wynikało, że taniej niż tych, którzy wykupywali w First Minute). Oczywiście, przy LM jest też "ale" - bierzesz to, co jest - bez wydziwiania itd., tzn. decydujesz się na kraj / region, ale już miejscowość i hotel wybierasz z niewielkiej dostępnej puli (dość powiedzieć, że znaleźliśmy bodajże pięć hoteli w interesującym nas miejscu - gdy przyszło do rezerwacji fuksem udało nam się zdobyć miejsce w ostatnim, ale przy cenie 950 zł za All na Krecie nie ma się co dziwić )
annonim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-18, 13:30   #7
Mycha84
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

moim zdaniem im szybciej tym lepiej, promocje, większy wybór, ewentualnie poczekać na lasty, ceny niektórych powalają, dziś widziałam np. Egipt za tysiąc z hakiem, na 8 dni, all incl., hotel 4*
Mycha84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-20, 20:20   #8
evabiedrona87
Przyczajenie

Mycha84 zgadzam się z Tobą... mnie do 15, 13 % zniżki przed sezonem w funclubie wystarczy, a wiem, że mam zapete wszystko na ostatni guziczek i o nic nie muszę się martwić o niczym negatywnym nie bede zaskoczona... często tak jest, że te tanie wyjazdy kryją w sobie wiele innych opłat... dlatego tak tanio!
evabiedrona87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 01:23   #9
KrzysiekTrojmiasto
Raczkowanie

ile osób tyle opinii jeżeli chodzi o kierunki najbardziej popularne to można się przyczaić i czekać do ostatnich chwil, natomiast te mniej popularne... może być gorzej. Tak samo jeżeli chodzi o to skąd chcemy lecieć. Z wylotami z Warszawy nie ma kłopotów, najwięcej czarterów to i z tego miejsca najłatwiej coś trafić.
Jednak jak ktoś kupuje First Minute to niech zastanowi się nad wykupem ubezpieczenia na wypadek rezygnacji z imprezy, to około 3% wartości wycieczki, a jak wiadomo przez kilka miesięcy nasze życie może się diametralnie zmienić
I ostatnia kwestia - po zeszłorocznych dwóch spektakularnych upadkach biur podróży branża zapowiadała że w tym roku nie ma co liczyć na jakieś super lasty... ale jak trzeba będzie "zapełnić" samolot to na pewno coś się trafi

pozdrawiam
KrzysiekTrojmiasto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 12:27   #10
Gisia_00
BAN stały

Wycieczki wakacyjne najlepiej rezerwować jak najwcześniej. My w tym roku wybieramy się aż do Japonii. Nie są to najtańsze wakacje, ale powiem szczerze, że spodziewałam się, że będzie drożej. Akurat w alfastarze z którym ja latam mają do końca stycznia gwarancję niezmienności ceny, dla mnie było to przydatne. Nie mogę się już doczekac!
Gisia_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-28, 12:34   #11
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KrzysiekTrojmiasto Pokaż wiadomość
ile osób tyle opinii j. jeżeli chodzi o kierunki najbardziej popularne to można się przyczaić i czekać do ostatnich chwil, natomiast te mniej popularne... może być gorze Tak samo jeżeli chodzi o to skąd chcemy lecieć. Z wylotami z Warszawy nie ma kłopotów, najwięcej czarterów to i z tego miejsca najłatwiej coś trafić.
Jednak jak ktoś kupuje First Minute to niech zastanowi się nad wykupem ubezpieczenia na wypadek rezygnacji z imprezy, to około 3% wartości wycieczki, a jak wiadomo przez kilka miesięcy nasze życie może się diametralnie zmienić
I ostatnia kwestia - po zeszłorocznych dwóch spektakularnych upadkach biur podróży branża zapowiadała że w tym roku nie ma co liczyć na jakieś super lasty... ale jak trzeba będzie "zapełnić" samolot to na pewno coś się trafi

pozdrawiam
Chyba raczej na odwrót. Popularne sprzedają sie w ferście i na lasta nie ma szans...mniej popularne kurzą sie w ferstach więc last być musi bardzo korzystny
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-28, 16:07   #12
tortownica
Raczkowanie

wg mnie lepiej kupować z last minute. wiadomo jaka jest sytuacja w kraju do którego lecimy.teraz tyle osób nacieło się na tunezje i egipt:/
tortownica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości