![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zaplanowanie...wpadki?!
Witam, jam nowa na tym forum...
zakładam temat jakiego mam nadzieję nie było. Jestem w tak wielkim szoku, ze aż muszę się z kimś tym podzielić, a Wizaż już dłuższy czas poczytuję z konta mojej współlokatorki... ...sedno-> moja najlepsza przyjaciółka, całkiem rozważna dziewczyna, lat 28 zwierzyła mi sie, że planuje wpaść ze swoim TŻ-em! Włączył jej się instynkt macierzyński, ma swoje lata, chce z TŻ-em sie ustabilizować, są już razem 5lat chyba...potem opowiedziała mi wszystkie szczegóły techniczne procederu... Na początku całkiem szczerze się ucieszyłam, ze ciotką zostanę wkrótce, bom w swojej naiwności wierzyła, ze oni tak razem wszystko zaplanowali. No i klops- bo koleżanka na koniec swojego wywodu powiedziała, ze jej tż o niczym nie wie, ma się nigdy nie dowiedzieć, ona mi tą swoją tajemnicę powierza jak największy skarb itd, itp... Mocno mnie tym wkurzyła, bo znam się z jej TŻ-em od małego, kolegowaliśmy się jeszcze zanim ją poznałam, no i nie wyobrażam sobie po prostu okłamywać faceta w tak istotnej sprawie życiowej. Ale to nie koniec checy- Darek (TŻ mojej przyjaciółki) spotkał się ze mną wczoraj, chciał o czymś pogadać, no więc pogadaliśmy od serca i...on się zastanawia czy ją zostawić! Albo raczej jak najdelikatniej się z nią rozstać!!! Ja ich miałam za bardzo udaną parę, z resztą pewnie większość znajomych tak ich postrzega, a tu Darek mi opowiedział, ze ona jest typową kobietą-bluszczem, oplotła go strasznie (ja myślałam ze z niego taki tym pantoflarza), ona planuje ich przyszłość, on nic się nie odzywa... Wpadłam między młot a kowadło! 'No i teraz najważniejsze- powiedzieć mu o "sekrecie przyjaciółki", czy nie??? Tak czy siak postąpię jak wredna suka, bo albo zranię ją, albo jego...kogoś muszę, nie wiem tylko kogo...Ona- moja naprawdę najlepsza przyjaciółka (no i nie wiem, czy swój plan wcieli w życie), on- kolega, nie najbliższy, ale kolega, no i do tego osobiście uważam jej podejście za co najmniej amoralne... kurcze...jakiś profesor etyki by mi się przydał ![]() co o tym sądzicie?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zaplanowanie...wpadki?!
Zasugeruj koledze, żeby porozmawiał z dziewczyną jak najszybciej. A dziecko to jeszcze nie powód od małżeństwa i bycia razem przez całe życie - to też możesz koleżance przekazać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Krew mi się gotuje jak czytam o takich planujących wpadkę
![]() I szczerze mówiąc to jakoś po stronie chłopa jestem w tej sytuacji.
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez jestem po stronie Darka, z ich dwojga on zachowuje sie fair a ona chce nim manipulowac, naprawde chcesz sie przyjaznic z taka osoba?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Spróbuj wyperswadować przyjaciółce ten pomysł, zasugeruj, żeby mu o tym powiedziała, że chce dziecka. Ale zrób to w jednej długiej rozmowie. Jeśli to nie przyniesie efektu - powiedz jej TŻ. To lepiej zarówno dla niego jak i dla niej, choć ona pewnie tego nie widzi i będzie na Ciebie wściekła jeśli to zrobisz. A w ogóle to chyba trzeba mieć coś nie tak z głową, żeby łapać faceta na dziecko.
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nie rozumiem jak można planować jakiekolwiek fundamenty rodziny na tak paskudnym kłamstwie kurde bele aż się oburzyłam czytając tego posta .Mysle że powinnaś zdrowo pip....... koleżnake i powiedzieć co ty o tym wszystkim myśleć .Szkoda mi tego chłopaka ale jak też widac nie jest glupi i niech ucieka od niej puki tylko może .Straszna historia ale zapewne jest takich o wiele więcej niż o tym wiemy .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dla mnie sprawa wyglada tak:
Porozmawialabym z kolezaka i nakreslila jej ta cala planowana wpadke "od strony kuchni". Powiedzialabym pare slow na temat tego, iz nie robi sie takich rzeczy osobom ktore sie kocha itp... Koledze nie mow sekretu... Wiadomo dowie sie predzej czy pozniej, a kolezanka moze sie wszystkiego wyprzec i to Ty bedziesz ta zla...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ciężka sytuacja. Twoja koleżanka chce zrobić coś bardzo złego - złego dla niej, chociaż nie zdaje sobie z tego sprawy, złego dla chłopaka i złego dla potencjalnego dziecka. Rozumiem, że rozmawiałaś z nią i to nic nie dało... dlatego chyba porozmawiaj z kolegą i w jakiś delikatny, oględny sposób daj mu do zrozumienia, że koleżanka planuje macierzyństwo z nim w roli tatusia i jeśli on chce się rozstać to szybko, bo potem może nie być tak łatwo...
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Twoja przyjaciółka czuje, że coś się święci więc nie instynkt się jej włączył, ale użyje każdego podstępu żeby faceta przy sobie zatrzymać.
Powiedziałabym przyjacielowi, bo na całej sytuacji ucierpi on i owe dziecko, a w takim układzie nikt nie będzie szczęśliwy. Możesz go poprosić o dyskrecję, skoro i tak chce się z nią rozstać to ta informacja nie będzie decydująca. Niech udaje, że o niczym nie wie, ale zerwie jak najszybciej i nie kocha się z nią. Jak laska bierze tabsy to po prostu przestanie brać, albo przekuje prezerwatywę. Wnioski: Powiedz przyjacielowi i to natychmiast, i poproś go o dyskrecję. Powinien uszanować Twoją prośbę, a skoro podjął decyzję o rozstaniu to będzie mu łatwiej.
![]() |
#11 |
BAN stały
|
Ja bym jemu nie powiedziała o tym co planuje ona. Ale z nią bym pogadała i zapytała czy na pewno uważa swój związek za udany itd. itp. próbowałabym jej otworzyć oczy i naprowadzić na punkt widzenia jej chłopaka. Może się opamięta. A jak nie to trudno, jej życie, jej wybór. Poza tym skoro on planuje od niej odejść to o ile do seksu dojdzie to myślę, że on się nie da przekonać co do skuteczności pigułek i raczej wybierze wariant z gumką dla pewności. Albo nie, teraz mi do głowy wpadło - szkoda, że mu w trakcie tej rozmowy nie zasugerowałaś żeby proces rozstania zaczął od braku seku a jak już to w prezerwatywie bo przecież różne rzeczy mogą się zdarzyć
![]() Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-10-23 o 13:25 Powód: ort. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: zaplanowanie...wpadki?!
Tez jestem za tym zeby powiedziec Darkowi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Dot.: Re: Dot.: zaplanowanie...wpadki?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
skoro już zostałaś chcąc/nie chcąc wplątana w tą sytuację to uważam że broń boże nie możesz zostawic tego samemu sobie. wiem ze pewnie zniszczy to twoje relacje z przyjaciółką, ale w tej sytuacji to ona jest tą 'suką' a nie ty - to ona zachowuje się szczeniacko i zniszczy komuś życie. na twoim miejscu ostrzegłabym kolegę. koniecznie!!! (nawet gdybyś nie wiedziała że planuje się z nią rozstac - i tak powinienen wiedziec z jak straszną osobą się spotyka...)
Edytowane przez abiblabla Czas edycji: 2009-10-23 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Dot.: zaplanowanie...wpadki?!
Cytat:
Dlatego uważam, że powinna mu powiedzieć. On nawet przy rozstaniu stara się z nią liczyć. Chce by zabolało ją jak najmniej (wiem, że to ciężko zrobić.... ale można chociaż spróbować), a ona pewnie czując coś po kościach próbuje go wmanewrować w dziecko....
![]() |
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Swoją drogą, dorośli ludzie, a nie potrafią za grosz ze sobą rozmawiać, rozwiązywać problemów. Tą ciśnie macica, chce zakładać rodzinę więc zamiast pogadać o przyszłości ze swoim facetem, kombinuje jakieś dziwne historie. A on z kolei, zamiast powiedzieć kobiecie, że sory batory, z tej mąki chleba nie będzie i chyba time to say goodbye, to nie - wciąga w sprawę koleżankę i jej tyłek truje. No ludzie...
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Nie, nie okropne tylko raczej nieskuteczne. Boleć musi jeżeli ona go kocha i ten ból będzie musiał jej i tak zadać on, a nie koleżanka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dot.: zaplanowanie...wpadki?!
Cytat:
![]() Fabula jakby z kolejnego odcinka "Mody na sukces" Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2009-10-23 o 13:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to swoją drogą. Zawsze mnie zdumiewa że ludzie nawet proste sprawy potrafią uczynić bardzo skomplikowanymi. Nie widzieć po co i dlaczego... ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 1. Porozmawiałabym z przyjaciółką o planowaniu "wpadki", że tak się nie robi i wiele innych rzeczy 2. Powiedziałabym znajomemu, żeby z nią szczerze porozmawiał i z nią zerwał. Nie czekał i nie szukał jakiegoś delikatnego sposobu, bo takowych nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Ja bym mu chyba powiedziała.... Ale jak powiesz, to koleżankę stracisz na zawsze.
Cytat:
Autorko: możesz pomyśleć o sobie i nic nikomu nie mówić, a oni niech to załatwiają między sobą. Albo zrobić coś, co Tobie na pewno na dobre nie wyjdzie, ale wyjdzie facetowi, ewentualnemu dziecku i chyba koleżance: powiedzieć. Edytowane przez c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 Czas edycji: 2009-10-23 o 13:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
BAN stały
|
Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: zaplanowanie...wpadki?!
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Wiesz w tym zrywaniu chodzi chyba raczej o to jak to zrobić najdelikatniej. Istnieje różnica między powiedzeniem: "Wiesz co stałaś się taką okropną ograniczającą mnie wredną laską, że rzygać mi się chce jak Cię widzę, mam wrażenie, że jeszcze trochę to uduszę się w tym związku więc wypier.... z mojego życia bo nie chce mi się patrzeć na Twój znienawidzony ryj." a stwierdzeniu: "Wybacz, ale moje uczucie się wypaliło, nie kocham Cię już, rozmijamy się w swoich oczekiwaniach co do związku. Dostrzegam, że do siebie nie pasujemy. Przemyślałem dokładnie tą decyzję i jest ona ostateczną. Nie chciałem Cię ranić, ale nie potrafię kochać na siłę, więc dla nas obojga rozstanie teraz będzie najlepsze."
Co nie zmienia faktu, że skoro gość wie, że być z nią nie chce to po co to przeciągać o kolejne tygodnie. Proszę o rozmowę, mówię co mam powiedzieć. I jemu ulży, i ona będzie wiedzieć na czym stoi.
![]() |
#23 |
BAN stały
|
eee tam, jakoś sobie poradzi, znajdzie sposób.
Chodzi mi generalnie tylko o to, że komunikacja w tym związku leży i kwiczy i zamiast pogadać ze sobą, wciągają w to postronne osoby, obarczają swoimi problemami...no zachowują się jak gówniarze jednym słowem. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: zaplanowanie...wpadki?!
Cytat:
Nad czym debatowac? No nad tym ze skoro sie nie zdobylo na taki krok w ciagu tych 5 lat to co mnie przy tej osobie ciagle trzyma? ![]() Zreszta oni powinni porozmawiac ze soba. Oboje planuja przyszlosc ale jednak osobno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: Re: Dot.: zaplanowanie...wpadki?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
wiedzac, że facet chce się z nią rozstać spróbowałabym jej wytłumaczyć że nie tedy droga..
Planowanie wpadki w tajemnicy przed partnerem jest wielkim świństwem, to nie ulega wątpliwości. Z nim spotkałabym się jeszcze raz i zapytała czy na pewno jej nie kocha, czy na pewno chce się rozejść. Jeśli facet na prawdę chciałby odejśc to i tak nici z seksu... no chyba, ze ona próbowałaby go jakoś tą droga zatrzymać, facet by uległ a ona by zaszła.. ![]() Zupełnie inaczej wszystko wyglądłoby gdyby oni byli razem i on nie chciałby mieć w ogóle dzieci a ona wtedy próbowała by zajść..
![]() |
#27 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A to czy masz powiedziec,hm niech on z nią szczerze porozmawia,choć ja wątpie aby była na tyle odważna i pewnie nie przyzna się zapewne że chce go złapać na dziecko,no bo to tajemnica. ![]() Zresztą znam dwie panienki,jedna to zona mojego eksa,pewnie bała się że wróci do mnie to złapała na dziecko,a on biedaczek musiał z nią ożenić ![]() ![]() Druga to 'znajoma" lat 21,złapała ponoć kolesia na dziecko bo jakaś panna chciała go jej odbić. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
Bądź szczera z TŻ przyjaciółki uświadom go póki czas.
A koleżanka chyba ma jakiś głębszy problem - zapomniała że dzieci nie przynosi bocian? Dziecko trzeba 9 miesięcy nosić pod sercem, często przy masie dolegliwości, nie wspominając o porodzie, pierwszych miesiącach, wychowaniu..... Tylko kochający się wzajemnie partnerzy przetrwają ten "rodzinny survival" ![]() A TŻ jak myśli rozstaniu to niech działa, a nie tylko myśli. Bo będzie za późno! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Znajoma mojego TŻ swojego obecnego męża pare razy kiedy on był pijany namówiła na seks bez prezerwatywy i "przytrzymała" go...
On chciał ja zostawić bo ogólnie dośc głupiutka jest ![]() .... Takie kobiety to porażka. Powiedz koledze, niech najwyżej się jje nie przyznaje, że wie, po prostu niech z nia nie uprawia seksu i tyle.
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.