|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kierowca rodzinny, czyli jak to jest u Was?
Jak to u Was jest? Kto w Waszych rodzinach (związkach) jest częstszym użytkownikiem samochodu, a kto lepiej potrafi się nim posługiwać? Kobieta czy mężczyzna?
Zadaję te pytania w oparciu o własny przykład. Sama prowadzę samochód już od 20 lat, zaczynałam jeździć będąc jeszcze w liceum. Codziennie przejeżdżam przynajmniej 40 – 50 kilometrów – śkładają się na to dojazdy do pracy, zakupy, załatwienia. Bardzo często wyjeżdżam samochodem służbowo. Od kilkunastu lat na wczasy wybieram się samochodem, przeważnie na południe Europy. Wtedy holuję za sobą przyczepę campingową. Mój mąż ma prawo jazdy około 17 lat. Zrobił je za moją namową. Egzamin zdał za drugim razem, pomimo że wtedy zasady egzaminowania były o wiele bardziej liberalne. Od tej pory przejechał sam może 500 km i to w warunkach niewielkiego natężenia ruchu. Ale co najważniejsze – chętnie się do tego przyznaje i zawsze podkreśla, że jego ulubionym miejscem w samochodzie jest fotel pasażera, obok mnie. Nigdy też nie wstydził się pochwalić moich umiejętności. Czytałam kilka sondaży na ten temat, wiem z nich, że coraz częściej panowie wysoko oceniają swoje partnerki za ich opanowanie samochodu technikę jazdy, lecz to, co sami potrafią stawiają jeszcze wyżej. Czy mój przypadek jest przez to nietypowy? Czy może wśród Wizażanek są też takie jak ja, której życiowy partner chętniej powierza kierownicę, niż sam za nią zasiada? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kierowca rodzinny, czyli jak to jest u Was?
Moj były tz (rozstalismy sie tydzien temu) pomimo ze starszy ode mnie nie ma prawka. Zawsze to ja jechałam na wczasy, ferie zimowe z wiadomych względów. Jeżdzę ogólnie dużo. Odkąd mam prawko nawet jak jadę z tatą to ja prowadze (chyba ze wyjątkowo nam się spieszy). Jednak to tata wciąż ma taki przydomek rodzinnego kierowcy, w koncu był nim ponad 30 lat.
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
in love with life
|
Moi obaj rodzice maja prawo jazdy ponad 30 lat i swoje samochody i kazde jezdzi samo do pracy. Jak bylam mlodsza to gdy jechalismy na wczasy, z reguly prowadzil tato, ale nie dlatego, ze uwazal, ze mama zle jezdzi, tylko jakos tak sie przyjelo.
Teraz mieszkam z TZtem i kazde z nas ma swoj samochod. I kto prowadzi zalezy od tego czyim samochodem jedziemy. W dalekie podroze jezdzimy moim, bo ja mam wiekszy samochod, wiec wtedy z reguly ja prowadze. Ale jesli jedziemy 2 tys. km w jedna strone to sie zmieniamy. Nastomiast na krotsze odleglosci zawsze prowadzi ten, ktorego samochodem jedziemy.
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
U nas tez kazdy ma swoje autko,ale w dalsza trase lub gdy pogoda jest taka jak teraz prowadzi TZ
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
U mnie prowadzi ten kto ma ochotę lub jest mniej zmęczony. Gdy ruszamy w trasę zazwyczaj mój facet jedzie do celu, a ja wracam do domu. Pełna równowaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Jezdze ja, ale dlatego, ze to moj samochod
![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choc ostatnio to ja jechalam dluga trase, bo TZ byl dzien wczesniej z chlopakami w klubie i nie mogl jeszcze prowadzic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
prowadzę ja, tz nie ma prawa jazdy, a nawet gdyby miał to musiałby zaoszczędzić na swoje auto, bo mu mojego nie dam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.