|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
krem dla pani 45+/50+
Witajcie
ponieważ moje pojęcie w temacie kremów dla Pań w wieku 45+/50+ jest zerowe, zwracam się do Was z prośbą o pomoc: chciałabym zrobić mamie mały prezent i zakupić krem z wyższej półki. wysmarowano mnie dzisiaj po łokcie najróżniejszymi specyfikami i przyznaję, wszystkie bardzo miłe dla oka, skóry, oczu, i pojęcia nie mam, co wybrać. mama ma skórę suchą z przetłuszczającą się delikatnie strefą T, oczywiście już troszkę straciła na jędrności (skóra, nie mama), pojawiły się zmarszczki. zazwyczaj używa kosmetyków aptecznych, służą jej serie nawilżające i przeciwzmarszczkowe z Vichy. chciałabym jednak sprezentować jej coś innego, choćby na spróbowanie. zależy mi na jakimś extra kremie na noc - super hiper wygładzającym zmarszczki, ażeby rano obudziła się o 20 lat młodsza ![]() Może któraś z Was, drogie Panie, używała tych specyfików i mogłaby się na ich temat wypowiedzieć? doradzić coś innego? po kolei: Chanel, Creme de nuit anti-rides Chanel, Creme de nuit ultra fermete Sisley, Supremya Estee Lauder, Re-Nutriv Serum lifting intensif Estee Lauder, Re-Nutriv Creme lifting intensif Annick Goutal, Creme Splendide Nuit (bardzo mi się spodobał, ze względu na zapach i opakowanie ![]() Dior, Capture Total L'Occitane, Immortelle Very Precious (lubię L'Occitane, ale nie wiem jak się spisują kremy specjalistyczne ![]() tyle na razie udało mi się sprawdzić i chyba więcej nie zamierzam, bo na dłoni prawie nie czuję różnicy. mogę liczyć na Waszą pomoc? ![]() Pozdrawiam serdecznie
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: krem dla pani 45+/50+
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
oczywiście pisałam to z przymrużeniem oka
![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
wiadomo, że krem nie uczyni cudu, ale naprawdę świetna jest seria kremów collistar magnifica, dla bardzo dojrzałych skór, w pl widziałam je tylko w sieci douglas - weź choć próbkę; firma jest u nas mało znana, ale rewelacyjna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dziękuję za odpowiedź! jutro spróbuję poszukać tej marki
aktualnie mieszkam we Francji, mam nadzieję, że tu także jest dostępna
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
powinna być, bo to włoska marka, pozdrawiam i napisz jak sprawdzisz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jezeli moge cos zasugerowac to odpuscilabym polke selektywna na ktorej nie znajdziesz kosmetycznego cudu
![]() Jezeli dobrze znasz kondycje skory mamy i mialabys mozliwosc przestestowania kremu przed zakupem-jednak uwaga,nie testuj kremu na dloni-bo to nigdy nie bedzie miarodajne, wten sposob poznasz jedynie konsystencje i nic poza tym.
Edytowane przez Hexxana Czas edycji: 2009-09-13 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
mi.a i na co się zdecydowałaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
jeszcze się nie zdecydowałam, bo niestety nie miałam chwili, by wskoczyć do sklepu. ale oczywiście dam znać, jak się zdecyduję. rozważam wszystkie cenne rady i zachęcam do kolejnych wypowiedzi
![]() oczywiście Hexxano również dziękuję za poradę. w sumie, spodziewałam się podobnej odpowiedzi, ale aż trudno mi uwierzyć, żeby te wszystkie drogie kremy nic nie dawały...a tak ładnie wyglądają ![]()
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj znac jaki padnie wybor ![]() Cytat:
![]() Wrzucam analize kremu,ktora zrobilam dla Pranie ![]() Vichy, Liftactiv Retinol HA - sklad: Aqua/Water, Octocrylene, Glycerin, Cyclohexasiloxane, Ethylhexyl salicylate, Butyl methoxydibenzoylmethane, Dimethicone, PolyC10-30 Alkyl Acrylate,Sodium Polyacrylate,Butyrospermum Parkii Butter , Hydrogenated Palm Kernel Glycerides, Sucrose Stearate, Cera alba, Methylparaben, Sodium Hyaluronate, Retinol, Phenoxyethanol, Adenosine, Disodium Edta, Hydrogenated Palm Glycerides, CAprylyl Glycol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Parfum Z ciekawostek napisze,ze jest tutaj zawarta adenozyna,ktorastosowana zewnetrznie ma wlasciwosci wygladzania zmarszczek i jest to jeden z lepiej dzialajcych skladnikow na takie problemy. Legenda wg koloru ![]() To sa stabilizatory Tresciwe emolienty odpowiedzialne za nawilzenie min.moga tez powodowac zapychanie ale to bardzo indywidualna kwestia Filtry,ktore niestety nie dadza odpowiedniej ochrony Silikony i pochodne akryli,nadaja przyjemna aplikacja i sprawiaja,ze skora staje sie wygladzona-potrafia tez zapychac i podrazniac Konserwanty Zawarty retinol bedzie mial sens jezeli krem jest zamkniety w szczelnym opakowaniu czyli metalowa tubka,ewentualnie typu air less. Ogolnie nie jest zle i chyba jeden z niewieli kosmetykow Vichy ktory wzbudza moja ciekawosc na podstawie skladu,bo krem moze sie sprawdzic choc dla cer dojrzalych i typowo suchych bedzie za slaby pod katem nawilzenia-ale to zalezy od predyspozycji danej cery oraz jej potrzeb.
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Hexxano za tak szybką i wyczerpującą odpowiedź
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
ja również przyłączam się do podziękowań, bo z pewnością przyda się na przyszłość
ostatecznie zdecydowałam się natomiast na serię z L'Occitane. mama będzie zmuszona używać: * takie oto cudo na noc http://uk.loccitane.com/FO/Catalog/P...prod=27CN050I6 * http://uk.loccitane.com/FO/Catalog/P...prod=27CPF50I9 na dzień z filtrem 20 (jest on coś wart?) do tego pianka, 'tonik', serum pod oczy i maseczka. mam nadzieję, że będzie zadowolona ![]()
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Próbowałam bez tego, ale swędzący rumień sprowadził mnie na ziemię... Po dwóch tygodniach skóra rzeczywiście przyzwyczaiła się do retinolu. Myślę, że mama powinna byc zadowolona z kremu Immortelle - wprawdzie miałam tylko próbkę, ale bardzo to było przyjemne w stosowaniu, aksamitne i łagodne. O działaniu przeciwzmarszczkowym trudno mi sie wypowiedzieć, podejrzewam że retinol jest bardziej skuteczny, ale i bardziej ryzykowny (ale od czego są próbki?..) Edytowane przez mimosa Czas edycji: 2009-10-01 o 12:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że to nie jest krem dla cer naczynkowych. Adenozyna rozszerza naczynia krwionośne
![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/Adenozyna
Wewnętrznie:Solgar Vm75, olej lniany/z pestek dyni, ![]() ![]() zewnętrznie: szampon/żel do mycia ciała glogg, Dermena men, Loxon 5% ![]() ![]() Wcierki na porost włosów https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=219255 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz racje,jakos calkiem ja pominelam ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:11.