Poeme Lancome - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-07, 19:11   #1
ropuszka
Zakorzenienie

Poeme Lancome

Zupelnie nie wiem czemu, ale naszlo mnie na te perfumy. Wiele lat temu uzywala ich moja mama, ale wowczas w ogole mi sie nie podobaly. Jakis czas temu w naszych zbiorach znalazlam flakon Poeme ze sladowymi ilosciami wody perfumowanej. Niestety praktycznie jest zepsuta i o uzyciu na skore nie ma mowy Uznalam po latach, ze zapach jest niesamowity! Seksowny, kobiecy, ale nie do kazdego pasuje. Mam pare pytan:

1. Czy to prawda, ze wystepuje w wersji EDP i EDT? Jesli tak, to jaka jest roznica?

2. Czy to zapach uniwersalny czy tylko na zimne dni?

3. Jak duzo nalezy go aplikowac? Czy jeden psik wystarcza?

4. Jak postrzegacie te perfumy/do kogo wg Was pasuja?
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-07, 19:53   #2
neonka28
Zakorzenienie

Dot.: Kilka pytan dot. Poeme

Mam miniaturke tego zapachu a kiedys byłam szczęśliwą posiadaczką miniaturki, 30tki oraz 100ki którą zbiłam na chodniku przed domem

Lubie Poeme za trwałość i milutkie słodkie otulenie. Uważam że na jesień jest świetna , na wiosne też a troche zaciężka na lato. Ropuszko nie wiem ile psików starczy na aplikacje. Lubie pachniec subtelnie tak aby towarzystwa nie "zranić"
Stary 2006-06-07, 22:06   #3
rawita
Zakorzenienie

Są wyjątkowo intensywne. Odrobina (jeden psik) wystarcza całkowicie. Raczej nie uniwersalne. W ciepłe dni mogą zabić. Do kogo pasują? Hmm... Są dość eleganckie, klasyczne i raczej nienastolatkowe, jednak jestem przeciwniczką takiego kategoryzowania. Pasują każdemu, kto się w nich dobrze czuje.
rawita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-08, 08:55   #4
dori7
Zadomowienie

To bardzo intensywny, pelen mocy kwiatowy zapach, raczej na chlodniejsze dni. Trwaly i bardzo piekny ale zupelnie mi nie pasuje na lato.
dori7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-08, 09:00   #5
Hvid
Zakorzenienie

Ten zapach jest taki otulajacy, lubie nim pachniec zima i jesienia. Sprzedawany jest w dwoch wersjach - EDP i EDT. Niestety, nie znam roznicy poniewaz zawsze kupowalam EDP. Zgadzam sie z rawita - charakteryzuje go trwalosc i intensywnosc. Wystarczy jedno psikniecie. Podobal mi sie kiedy bylam jeszcze nastolatka i podoba mi sie dzisiaj
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-08, 09:51   #6
ropuszka
Zakorzenienie

Wasze wypowiedzi sklonily mnie do wyprobowania EDT, choc i tak, jesli kupie Poeme, to bedzie to pewnie EDP, bo na mnie zapachy sa bardzo nietrwale Na razie odpuszcze sobie zakup, za to jest to nr 1 na liscie jesienno-zimowej
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-13, 08:41   #7
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

podnoszę wątek

Czyktoś z Was może mi poiwedizeć, jak istotna jest różnica między edt i edp, znam edp wyłącznie (nigdzie nie ma testerów edt?????)

mulier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-11, 19:43   #8
karinkaa
Wtajemniczenie

Poeme

ostatanio przypomnialam sobie o tym zapachu i bardzo mnie zaintrygowal..
czy ktoras z was uzywa? co sadzicie o nim ? jak dziala na otoczenie??
karinkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-11, 22:40   #9
majka versace
Zadomowienie

Dot.: Poeme Lancome

Zawsze mi się podobał Potwierdzam opinie innych Wizażanek - jest to zapach na zime a to dlatego że jest bardzo intensywny i trwały.

Co do różnicy między EDP a EDT to nie jestem pewna ale wydaje mi się że EDP to poprostu perfum a EDT to woda toaletowa (perfumowana). Co oznacza że te pierwsze są trwalsze. Tak ktoś mi kiedyś tłumaczył..... A ile w tym prawdy...???

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-11, 23:27   #10
mskladaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
to poprostu perfum
Perfumy
Cytat:
e EDP to poprostu perfum a EDT to woda toaletowa (perfumowana).
EDP= woda perfumowana
EDT= woda toaletowa.
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-11, 23:57   #11
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mskladaczek Pokaż wiadomość
Perfumy

EDP= woda perfumowana
EDT= woda toaletowa.
Spotkałam się również z określeniem "perfuma", zależy z jakiej części Polski się pochodzi Do dziś nie wiem która wersja jest poprawna Ja mówie tak jak mówiło się w moich stronach

Koniec końców EDP jest bardziej intensywna. Czy znowu się myle?

Stary 2008-02-12, 00:02   #12
karinkaa
Wtajemniczenie

co wiec sadzicie o samym zapachu?
na razie wiemy tyle,ze.. sa intensywne. A podobaja sie otoczeniu? jak dzialaja?
Stary 2008-02-12, 00:05   #13
majka versace
Zadomowienie

Kwestia gustu. To przede wszystkim tobie mają się podobać. Osobiście nie słyszałam żeby komuś się nie spodobał/y

Stary 2008-02-12, 00:14   #14
karinkaa
Wtajemniczenie

mi sie bardzo podobaja znam ten zapach od dawna i etraz jakos sobie o nim przypomnialam, tak mnie naszlo
Stary 2008-02-12, 01:16   #15
majka versace
Zadomowienie

To chyba nie ma się nad czym zastanawiać....

Stary 2008-02-12, 06:33   #16
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Kwestia gustu. To przede wszystkim tobie mają się podobać. Osobiście nie słyszałam żeby komuś się nie spodobał/y
Poeme wystepuje w 3 wersjach. Ekstrakt (parfum), EDP (eau de parfum) i EDT (eau de toilette).

A mi sie nie podobają. Po fakcie rozlania (ekstraktu) mi sie ich w sosnowej szafie gdzie nasiąkły nim półki. Szafa 3 miesiące sie wietrzyła a i tak musiałam powymieniać półki bo to nic nie dało. Tak wiec po 3 miesiącach wdychania dzień w dzień oparów Poeme może w końcu przestać się podobać.
A wcześniej zapach lubiłam z tym ze w chłodniejsze dni i raczej wieczorowo.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 12:19   #17
domini2
Przyczajenie

Poeme to perfumy wyjątkowe. Jeśli się w nich zakochasz, nie będziesz umiała już się bez nich obejść do końca życia :=)
To prawda, że występują w wersji Eau de toilette i Eau de parfum. EDT jest słabsza (%), za czym idzie mniejsza trwałość, ale perfumy i tak są z kategorii mocnych.
Zapach POEME jest zniewalająco urzekający. Otula słodką nutą, wpija się w skórę, w nozdrza, zmysły. Może doprowadzić do szaleństwa lub... zawrotów głowy. Przed zakupem większego flakonu polecam Ci wypróbować miniaturę 4ml, zdążysz poznać zapach i stwierdzić czy na Tobie samej Ci odpowiada.
Ze względu na niesamowity zapach i trwałość, perfumy są bardzo, bardzo wydajne. 100ml może starczyć na ponad rok. Osobiście nie mogę rozstać się z tym zapachem na dłużej, więc używam go także latem, ale w zdecydowanie mniejszej ilości i nie na ciało, na które operuje słońce. W lecie wystarczy psiknąć nadgarstek, rąbek sukienki, etc. Uwaga - cały jednorazowy "psik" to nawet za dużo. Wystarczy delikatnie przycisnąć atomizer, aby wydostała się dosłownie kropelka.
Zimą i na imprezy można perfumować się intensywniej. Najlepiej zrobić przed sobą mgiełkę zapachu (1 - 2 psiknięcia) i w nią wejść.
Jeśli używać POEME na gołą skórę, to tylko minimum godzinę przed wyjściem z domu, aby nikt w naszym towarzystwie nie czuł się podduszany
Pozdrawiam!
domini2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-15, 19:35   #18
evelle
Wtajemniczenie

ooo tak...Poeme są wyjątkowe...niedawno wylicytowałam używańca na allegro i od czasu do czasu je sobie powąchuję... natomiast żeby je nosić potrzeba odpowiedniego nastroju i sytuacji...najchętniej widziałabym w nich siebie na przechadzce po Paryżu pozatym zauważyłam jedną rzecz, iż Poeme nie drażnią kiedy otaczają mnie zapachy kulinarne, zwłaszcza kiedy w domu robi się pachnącą ziołami i czosnkiem pizzę i pije wino
evelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości