Zazdrość! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-14, 08:21   #1
Maaja
Raczkowanie

Zazdrość!

Hej W tym roku rozpoczęłam 1 klasę LO. W gimnazjum przyjaźniłam się z dwoma dziewczynami. Chodziłyśmy razem do podstawówki, później do gimnazjum a teraz chodzę do jednej klasy w LO z jedną z nich- niestety ta druga poszła do szkoły w innym mieście. Przyjmijmy że ta co chodzi ze mną do klasy to X a ta druga to Y.Przyjaźniłyśmy się we trójkę bardzo - wydawało mi się że to jest prawdziwa przyjaźń, mogłam powiedzieć im o wszystkim i na odwrót, spędzałyśmy ze sobą mnóstwo czasu, wyjeżdżałyśmy na wakacje, nocowałyśmy u siebie, wspólne zakupy, szaleństwa itp... Bardzo tęsknie za tą drugą, gdyż rzadko się widujemy bo ona wyjeżdża rano a wraca wieczorem. Ale jednak nie oto mi chodzi.Problem jest w tym że moja przyjaciółka, która jest ze mną w klasie trochę się zmieniła - w weekendy chodzi na imprezy, poznała chłopaka i ciągle o nim mówi - nie przeszkadza mi to że o nim mówi tylko to że ja już poszłam chyba w "odstawkę". Powiedziałam sobie "ok może to tylko chwilowe". Więc zaczęłam częściej pisać i gadać z tą drugą. Wczoraj gadałyśmy przez telefon z godzinę - ale gdy dowiedziała się o tym X to była zazdrosna, tak jakby obrażona. I zauważyłam to już kilka razy - strzela 'focha', niby o nic jej nie chodzi a jednak jest zła o to że gadam i tęsknię za Y.
X myśli że to ona jest moją jedyną przyjaciółką, a tak nie jest obydwie je kocham tak samo! A nawet z Y gada mi się lepiej aczkolwiek nigdy tego nie powiedziałam X. Nie wiem co mam robić, jak tak dalej pójdzie to ona mi będzie robić awantury że mam kontakt z Y.
Ostatnio zaczęłam mówić o Y że : szkoda że poszła do innego miasta do szkoły, bo tęsknie już za naszą trójką. A ta na to żebym nie przesadzała bo wcale Y tu nie brakuje.
Trochę boję się porozmawiać o tym z X i powiedzieć jej żeby przestała być zazdrosna, bo ona pewnie powie że wcale nie jest i przesadzam, że dla niej mogę nawet zamieszkać z Y.
Co robić ?
Sorry, że trochę namieszałam z tym X i Y ale mam nadzieję że się połapiecie.

Edytowane przez Maaja
Czas edycji: 2009-09-14 o 08:22
Maaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-14, 09:12   #2
MaliMariposa
Zakorzenienie

GG do MaliMariposa
Dot.: Zazdrość!

No ja łapie I... nie wiem... Powiedz, że lubisz je tak samo i chcesz spędac czas z nimi obiema... Nie moze ci miiec za zł że kontaktujesz się ze swoja druga przyjaciółką Dla mnie to trochę dziwne... A może Y zrobiła cos X i dlatego isę teraz 'nie lubią'?
MaliMariposa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-14, 09:15   #3
leukocyt
Raczkowanie

jesli jestescie takimi dobrymi przyjaciolkami jak mowisz to nie widze powodu dla ktorego mialabys nie powiedziec o wszystkim co myslisz na ten temat kolezance, z ktora chodzisz do klasy. zorganizujcie sobie tez we 3 jakies spotkanie na pewno sie uda, powroca stare wspomnienia i sprawa sie rozwiaze
leukocyt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-14, 10:13   #4
MaliMariposa
Zakorzenienie

GG do MaliMariposa

to jest dobry pomysł
MaliMariposa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-14, 14:18   #5
nalezedociebie
Zakorzenienie

Bardzo prosty i nieskomplikowany sposób zazdrości. X zauważyła,że jak już mniej spędzacie czasu z Y,to chce Cię mieć dla siebie. Porozmawiaj z nią, powiedz że obie są dla Ciebie jak siostry, kochasz je tak samo. Mysle,że to powinno wyjaśnić sprawe.

nalezedociebie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-14, 17:24   #6
Maaja
Raczkowanie

Ok dzięki Dziś w szkole powiedziałam X że gadałam z Y żebyśmy się spotkały we trójkę w sobotę... a ona na to że idzie na zabawę i nie może... Pójdę tylko z Y.. Ale X będzie o to zazdrosna... ehh.. i tak pójdę
Stary 2009-09-14, 17:32   #7
mtynai
Zakorzenienie

nie przejmuj się tym.
nie rezygnuj z przyjaźni tylko dlatego, że X się tak podoba. Wierz mi, kiedyś też byłam w podobnej sytuacji.. tylko ja byłam tą Y
na szczęście nikt mnie nie zostawił, a X ulotniła się później z mojego życia.
i tak mam przyjaciółkę do dzisiaj.

a X tylko miesza
niby wszystko ładnie, pięknie, ale jak będzie trzeba to i Ciebie w tyłek kopnie. Także nie rezygnuj z przyjaźni z Y.

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-14, 18:01   #8
nalezedociebie
Zakorzenienie

Dokładnie, bardziej wyrozumiała,to widać jest Y. Na pewno z nią nie zrywaj kontaktu i przyjaźni,a X.. cóż wiadomo,że Ci na niej zależy,ale jak tak będzie sie dalej zachowywać to ja nie wiem.. Daj jej troche czasu,to nowa sytuacja dla waszej trójki..;]

nalezedociebie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-14, 18:38   #9
Maaja
Raczkowanie

hahaah! jestem wściekła!!!!! słuchajcie dowiedziałam się kilka minut temu (przez gadu-gadu), że X ma chlopaka!! nie powiedziała mi tego przez tydzie.. bo.. nie pytałam i powiedziała ze bym ją wysmiała
!! ehh ;l/
Stary 2009-09-14, 19:22   #10
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maaja Pokaż wiadomość
hahaah! jestem wściekła!!!!! słuchajcie dowiedziałam się kilka minut temu (przez gadu-gadu), że X ma chlopaka!! nie powiedziała mi tego przez tydzie.. bo.. nie pytałam i powiedziała ze bym ją wysmiała
!! ehh ;l/
ale o co Ty jestes wsciekla?? to, ze X jest Twoja przyjaciolka, oznacza, ze moze z Toba o wszystkim rozmawiac. moze, a nie musi, jesli nie chce.
Stary 2009-09-14, 20:11   #11
mtynai
Zakorzenienie

Cytat:
!! ehh ;l/
ale w pierwszym poscie pisałaś, że X ma chłopaka..

Warren Buffet
mtynai jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-14, 21:43   #12
girl99
Zakorzenienie

Jak na moj gust to wtedy dopiero ro,amsowala z tym chlopakiem, a teraz to juz para pelna para :P:P
Jestes w trudnej sytuacji... Moze jedna cos zrobila i sie nie lubia? Postaraj sie zaaranzowac jakies spotkanie. I znam to uczucie, kiedy przyjaciolka Cie olewa i idzie do chlopaka. A co jeszcze bardziej niezrozumiale wscieka sie, ze zadajesz sie z tamta ? To co masz czekac na nia jak laskawie wroci z randki i bedzie miala czas dla ciebie

Vamos España
girl99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 16:52   #13
Maaja
Raczkowanie

karolynka90 - nie jestem wściekła oto broń boże że ma chłopaka, tylko o to że mi nie powiedziała - wiem ze nie musi - ale z reguły o wszystkim zawsze mówimy sobie pierwsze.... Gdybym to ja nie powiedziała jej o czymś takim to bym miała awanturę :/ Wkurza mnie to w tym wszystkim że jak ją zapytałam dlaczego mi nie powiedziała to ona na to "bo bałam się że byś mnie wyśmiała" - super ma o mnie zdanie!
MTYNAI - w pierwszym poście napisałam ze X poznała chłopaka, wtedy jeszcze z nim nie chodziła (podobno,teraz już niczego nie jestem pewna).
Stary 2009-09-15, 16:58   #14
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
karolynka90 - nie jestem wściekła oto broń boże że ma chłopaka, tylko o to że mi nie powiedziała - wiem ze nie musi - ale z reguły o wszystkim zawsze mówimy sobie pierwsze.... Gdybym to ja nie powiedziała jej o czymś takim to bym miała awanturę :/ Wkurza mnie to w tym wszystkim że jak ją zapytałam dlaczego mi nie powiedziała to ona na to "bo bałam się że byś mnie wyśmiała" - super ma o mnie zdanie!
MTYNAI - w pierwszym poście napisałam ze X poznała chłopaka, wtedy jeszcze z nim nie chodziła (podobno,teraz już niczego nie jestem pewna).
skoro nie musi, to nie ma powodu zebys robila jej awantury o bzdury.

mialabys awanture jakbys nie powiedziala jej o chlopaku? niby za co ta awantura? przeciez nie musicie sie sobie spowiadac.

skoro ma o Tobie takie zdanie, robicie sobie awantury o glupoty, to ja nie jestem taka pewna czy ta Wasza relacja to przyjazn...

Edytowane przez karolynka90
Czas edycji: 2009-09-15 o 17:01
karolynka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-15, 17:45   #15
Maaja
Raczkowanie

Ok, może przesadziłam - awantura - to za duże słowo. Ale byłaby na mnie obrażona. I nie musimy się sobie spowiadać - ale innym osobom się pochwaliła że ma chłopaka a mi nie... ciekawe czy w ogóle by mi powiedziała kiedyś.. ?! Po za tym super powód podała dlaczego mi nie powiedziała " bo bym ją wyśmiała ".
Jejku tak tęsknię za tą druga (Y) ostatnio widziałam ją tak dawno.... nie ma nawet takiej opcji żebyśmy się spotykały częściej !!!!! dlaczegoo?
Stary 2009-09-15, 17:49   #16
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, może przesadziłam - awantura - to za duże słowo. Ale byłaby na mnie obrażona. I nie musimy się sobie spowiadać - ale innym osobom się pochwaliła że ma chłopaka a mi nie... ciekawe czy w ogóle by mi powiedziała kiedyś.. ?! Po za tym super powód podała dlaczego mi nie powiedziała " bo bym ją wyśmiała ".
Jejku tak tęsknię za tą druga (Y) ostatnio widziałam ją tak dawno.... nie ma nawet takiej opcji żebyśmy się spotykały częściej !!!!! dlaczegoo?
ale co dlaczego?
Stary 2009-09-16, 07:03   #17
Maaja
Raczkowanie

A to "dlaczego" to takie nie miało być pytanie dosłowne
Stary 2009-09-16, 10:37   #18
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
A to "dlaczego" to takie nie miało być pytanie dosłowne
ok, pytanie retoryczne, rozumiem
Stary 2009-09-25, 13:03   #19
ilios
PIP.

GG do ilios

a ja Ci powiem, ze mialam bardzo podobna sytuacje kiedys, z tym, ze przyjaciolki byly z klasy z LO, a cala sprawa zaognila sie jak poszlysmy na studia [kazda na inny kierunek]. otoz bylam ja, A i B [] jakos tak cale LO przyjaznilysmy sie w 3.. ale B zawsze byla zazdrosna. jesli ona spotkala sie sama ze mna albo z A - wszystko bylo ok, kiedy jednak bylysmy gdzies bez niej - od razu wielka afera.
kiedy poszlysmy na studia - to juz w ogole byla masakra, bo B zawsze byla bardzo towarzyska i nie miala dla A i mnie czasu - za to jesli spotkalysmy sie bez niej - od razu byla na nas zla.
wiec jakis czas nawet niebardzo sie spotykalysmy - bo B nigdy nie mogla, a my nie chcialysmy same, zeby nie sprawiac jej przykrosci
na szczescie po dosc krotkim czasie dotarlo do nas - ze przyjazn nie oznacza WYLACZNOSCI. dwie osoby moga byc Ci bliskie i drogie, ale nie musza TAK SAMO. nie musisz spedzac z nimi takiej samej ilosci czasu. z niektorymi wystarczy nam go mniej, a z innymi wiecej - przyjazn to nie jest jakies zrosniecie i niemoznosc pojscia gdzies samemu
niestety, B nie umiala odnalezc sie w nowej sytuacji.. teraz jest dla nas raczej kolezanka.. ale bardzo sie ciesze, ze zdobylysmy sie z A, zeby postawic na swoim - dzieki temu do dzisiaj jestesmy bardzo bliskimi przyjaciolkami. nie wiem, czy gdybysmy pozwolily B ingerowac w nasze relacje nie byloby inaczej - bo moglybysmy juz calkiem stracic ze soba kontakt..

wazne, zeby zrozumiec, ze przyjazn nie zamyka - mozna miec wielu przyjaciol [wiadomo, ze nie za wielu ] i lubic kazdego z nich!
ilios jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości