|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
wymrożone znamię a włoski na nim;/
mam takie pytanie:
mam znamię na którym od zawsze rosły włoski ,których oczywiście sukcesywnie się pozbywałam.ale ze zaczęło mi to przeszkadzać udałam się do dermatologa- powiedział,że to kurzajka i wymroził.wszystko by było super gdyby nie to,że na tym gojącym się znamieniu /kurzajce nadal rosną włoski;/ i teraz mam pytanie :czy po zniknięciu znamienia włoski też znikną czy zostaną? już mnie to irytuje bo myślałam ,że ten problem już za mną a tu niespodzianka;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: wymrożone znamię a włoski na nim;/
hej, ja byłam w podobnej sytuacji, tyle tylko że sama sie zdecydowalam na usuwanie takiego znamienia . zglosilam sie do prywatnej przychodni, sadzac ze usuwanie bedzie sie odbywalo za pomoca lasera, pan doktor uswiadomil mnie jednak ze jesli chce sie pozbyc wloskow rosnacych z tego pieprzyka musze go wyciac chirurgicznie,bo to trzeba wyciac cebulki wloskow ktore rosna nie na pieprzyku lecz gleboko pod nim. naszczescie mam juz to za soba, a po pieprzyku zostala tylko mala blizna, pozdrawiam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
ja własnie zglosilam sie na usuniecie znamiwnia z przyczyn estetycznych i bylam pewna,ze skoro znamie zniknie to i znikna te okropniaste 2 wloski... niestety...niemilo sie zaskoczylam;/
teraz za miesiac mam zabieg chirurgiczny usuniecia wlokniaka wiec moze i z tym lekarz cos poradzi ![]() pozdrawiam serdecznie i dziekuje za odpowiedz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
to ja dziewczyny
![]() byłam dziś na usunięciu tego okropnego pieprzyka z twarzy... i już jestem po zabiegu. gdybym wiedziała,że to tak boli i jest tak nieprzyjemne to bym ze strachu chyba zrezygnowała. leżałam półnaga na wysokaśnym stole ,takim jak operacyjny, miałam chustą chirurgiczną cała twarz przykrytą i tylko znamie było odkryte... znieczulenie STRASZNIE MNIE BOLAŁO.takie rozpychanie i pieczenie jednocześnie.no i tak dziwnie bo niby nic nie czułam jak mnie cieli ale jednak czułam wszystko tylko w mniejszym stopniu. ...krwi bylko duuuuuuużo. znamie a raczej moja brodawka pływa sobie teraz gdzieś w słoiczku w szpitalu.za 2 tyg wyniki badania histpat ... dziwnie się czułam patrząc na nie... taki farfocel,cały bialy ,utracił swój brązowiutki kolorek ![]() nie wiem czy dobrze zrobiła. ale jak tak myśle ,tro chyba wolę mieć bliznę niż znamię... mam 4 SZWY .czy to dużo czy mało? nawet nie wiem czego teraz mogę się spodziewać ,bo od lekarza wiele się nie dowiedziałam. powiedział tylko ,że będzie się starał zrobić to jak najłądniej i za 14 dni zdjęcie szwów i tyle więc zbyt wiele nie wiem... to czego jestem pewna to to ,że będzie bolało jak znieczulenie całkowicie puści.już zaczyna mnie pobolewać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
hej
naprawde jestem bardzo zdziwiona tym co napisalas, u mnie wygladalo to zupelnie inaczej, przynajmniej jesli chodzi o sam bol podczas i po zabiegu. rzeczywiscie musze przyznac ze samo znieczulenie nie bylo mile bo igla byla wbita bezposrednio w pieprzyka, ale za to pozniej nie nic mnie nie bolalo. oczywiscie czulam jak pani doktor tego pieprzyka wycina ale nic poza tym. a i jeszcze jedno, po zabiegu nic kompletnie mnie nie bolalo, nawet nie czulam kiedy mi znieczulenie puszczalo, po prosty zero bolu, polecam to miejsce, gdzie to znamie usuwalam, pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
widocznie co organizm to inne odczucia. myślałam ,że po zabiegu będzie mnie to miejsce strasznie bolało a tu miła niespodzianka-nie bolało i nie boli mnie NIC
![]() no i dziś jak zalecał doktor zobaczyłam po raz pierwszy to miejsvce.ręce mi się trzęsły bo myślałam ,ze zobaczę jakąś dziurę w buzi a tu miła niespodzianka- zobaczyłam kreseczkę taką cieniuteńką i teraz już wiem - TO BYŁA DOBRA DECYZJA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.