|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jak schudnąć?
hej! Mam 15 lat, 175 cm wzrostu i ważę 70 kg. Tak wiem, mam prawidłowe BMI. Ale mam boczki, tłuszczyk ba biodrach, udach a brzuch! Mam krzywy kręgosłup, plecy trochę wklęsłe i przez to brzuch wystaje do przodu (okrągły). Po mamie jestem wysoka i mam szerokie biodra! Jak to zgubić? Nie ćwiczę od 3 lat na WF, przez kontuzję i nie będę ćwiczyć. Chcę schudnąć - szczególnie brzuch i uda. Jak to zrobić? Mam obniżoną sprawność fizyczną - nawet nie zrobię skłonu do ziemi z prostymi nogami, jak usiądę po turecku bolą mięśnie. Nie chcę taka być! Mogę nie ćwiczyć, ale chcę być wysportowana. Jak schudnąć? Nie mam kasy na jakieś specjalne tabletki, herbatki odchudzające. Miałam, też problemy żołądkowe, do szkoły musiałam brać 3 podwójne pajdy bo burczało mi w żołądku. Co robić?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak schudnąć?
poszukaj czegoś na dziale fitness
![]()
![]() |
#3 |
Szara Eminencja
|
Chyba nie da się być wysportowaną bez ćwiczeń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że powinnaś zastosowac metodę małych kroczków. Spacery to forma aktywności odpowiednia dla każdego. Później może biegi, aerobik, pilates albo joga-to ze względu na skrzywienie kręgosłupa powinnaś skonsultowac z lekarzem. Aktywnośc fizyczna nie musi byc udręką, jeśli wybierzesz coś, co polubisz.
Co do diety, dobrze zastąpic białe pieczywo pieczywem dietetycznym (wafle ryżowe, chlebek typu Wasa) albo pełnoziarnistym. Powinnaś ograniczyc makarony i ziemniaki(węglowodany), zwiększyc natomiast ilośc produktów obfitych w błonnik i białko, co pozwoli 'podkręcic' metabolizm. Na szybszy metabolizm polecam również czerwoną herbatę, nie jest droga. Życzę powodzenia, wakacje to dobry czas, by zacząc stawiac małe kroczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
... choć nie Westwood
|
Na początek zrównoważona dieta. 3 podwójne kromki chleba do szkoły to sporo, szczególnie, że nie ćwiczysz na wf-ie. Zwykły chleb zamień na ciemny, pełnoziarnisty, wyeliminuj gazowane napoje, zupki chińskie, smażone potrawy, powinnaś jeść dużo warzyw i pić zieloną lub czerwoną herbatę. Pij też dużo wody mineralnej.
Mnie też burczy w brzuchu, ale nie zwalczam tego jedzeniem. Ze sportu proponuję jeżdżenie na rowerze.
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ale to chyba nie pytanie na wizażowych wyliczankach..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
... choć nie Westwood
|
Pierw chyba było na Plotkowym
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
nie czepiajcie się, gdzie umieściłam ten temat.. pierwszy raz tu się rejestruję i dopiero "odkrywam" tę stronę i jej możliwości oraz wszystkie opcje ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Myśle że powinnaś skonsultowac się z jakimś dobrym trenerem... On dobierze dla ciebie i twoich problemów odpowiednie cwiczenia. Warto też wybrac sie do dietetyka.
Sprubój tez pływania -rzezbi cała sylwetke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Nie ten dział. Na dietetyce i fitnessie pisze na prawdę WSZYSTKO
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Może to pomoże...
Rzeczywiście bez ćwiczeń nie będziesz mocno wysportowana, ale dieta to zawsze coś...
Mojej koleżanki córka schudła poprzez samą dietę: - nie jadła chleba białego - nie jadła ziemniaków I jeszcze pare zmian wprowadziła... Poczytaj w internecie o tym, a dowiesz się co masz robić. Najlepiej jest także czytać inne doświadczenia z diet... Powinnaś jeść duzo błonnika, owoców i duzo pić- to po pierwsze Po drugie- zamiast makaronu, ziemniaków itp. jedz makaron z pełnego przemiału (ciemniejszy od zwykłego) grube kasze, chleb razowy z ziarnami... To powinno pomóc. Ogranicz także słodycze. Najlepiej to wogle ich nie jeść lub stosować je jako nagrody np. schudłam jeden kilogram to zjem jeden tafelek czekolady.... Jednak pamiętaj- żeby schudnąć musisz jakkolwiek się ruszać! Powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Dot.: Może to pomoże...
Hmm, ciekawe czemu nie przeniesiono tego na dietetyczne.
![]() Ja polecam z podforum dot. dietetyki te wątki: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=195668 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694 i ten https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=272647 ->bardzo przydatny, dziewczyny świetnie doradzają, oceniają jadłospisy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
ja odchudzałam się przez 8 miesięcy.... nie jadłam słodyczy i nie jadłam kolacji. Schudłam 8 kg.
Jeśli nie dasz rady nie jeść kolacji to zjedz ja przed 18. Są wakacje więc jedz dużo owoców tylko uważaj na te najbardziej kaloryczne np. banan. Nie zapomnij o wodzie.... Unikaj napojów gazowanych. Mnie pomogło. Pieczywo jadłam normalne tylko poprostu jadłam mniej... pierwszy miesiąc jest najtrudniejszy, ale później można sie przyzwyczaić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Wieczorem nasz metabolizm jest zmniejszany i kolację powinno się jeść (zgodnie z zasadą jedz mało a częściej) ale nie w nocy. Nawet jeśli kładziesz się o 2,3 czy nawet 4
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Jeśli już to pół posiłek i to białkowy-bo na redukcji np. kawałek twarogu czy pieczonej lub gotowanej piersi z kurczaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Możesz odpuścić sobie smażone mięso itp.
Spaceruj zawsze coś daje ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
najlepsza dieta, 5 posilkow dziennie, duzo bialka, ograniczeie weglowodanow i tluszczow, ogolnie radykalna zmana nawykow zywieniowych + aktywny tryb zycia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Jakie macie wymiary? w biuście, talii, biodrach, udach, kolanach? piszcie też swój wiek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.