![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Waga stanęła:(
no wiec tak odchudzałam sie w dwoch etapach
I - luty,marzec 2008(dieta i cwiczenia) -z 88kg schudlam do 78kg,pozniej bez specialnego odchudzania waga spadła do 76kg . II - maj - czerwiec 2009 z 76kg do obecnych 65 kg(dieta+ ćwiczenia) chudłam od 2 do 1kg tygodniowo teraz od dwoch tygodniu moja waga stoi w miejscu i ani drgnie ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Waga stanęła:(
zwiększ ilość spożywanych kalorii + większy wysiłek fizyczny- u mnie to od razu pomogło. Twój organizm pewnie "przyzwyczaił " się do ciągle tej samej ilośc kcal i dlatego waga stoi.... Musisz go rozruszać!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
MalaLejdi a nie miałaś efektu jojo?? bo bardzo sie boje,że gdy zwiększe ilość kalori to moja waga zacznie wzrastać ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Też się bałam, ale nie mogłam już tego znieść że moja waga stoi i stoi. Powiedziałam sobie raz się żyje i zwiekszyłam troche kcal i trening i od razu waga w dół ruszyła- więc nie bój się! Teraz czuje że mam o wiele szybszy metabolizm ( juz 4 miesiące staram się go "naprawić " po moich wcześniejszych problemach z zywieniem ED) Waga nie idzie do góry tylko w dół, ale nie chce już chudnąć więc musze jeszcze więcej jeść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Ja mam ten sam problem
![]() Odchudzam się od stycznia. Na początku ważyłam 64kg byłam na diecie dla anorektyczek ja to tak nazywam 500 kalorii dziennie (wiem głupota) to trwało ok miesiaca , ale zaczełam potem więcej jesć nie przytyłam, chudłam 1 kg na 10 dni teraz ważę 55 kg i od 3 tygodni waga nie rusza z miejsca ... ![]() Mam trochę rozlegulowany metabolizm bo moja dieta była bardzo zła np. sniadanie: Kawa z mlekiem otręby z jogurtem Obiad :bułka grahamka z serem białym i warzywa potem jabłko jakies... Kolacja np kanapka albo 2 z serkiem białaym Mam teraz poważny niedobór witamin podwyższony cholesterol mimo, że jestem wegetarianką(następna głupota), wypadają mi włosy paznokcie mi się rozpadają, a co do enegrii to jest masakra cały czas chodzę zmarnowana i niedospana. Teraz zaczełam racjonalą dieta , ale nie przekraczam 1200 kalorii bo boję sie, że przytyję. Zaczełam jesc mięso i planuje zaczać ćwiczenia. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
---> Juno123
Jeśli chodzi o Twoje problemy ze zdrowiem, to nie będę doradzać. Mam nadzieję, że już się za siebie wzięłaś i jesteś pod opieką lekarza. A jeśli chodzi o dietę, to myślę, że rozsądne byłoby zwiększenie ilości przyjmowanych kalorii i jednoczesne ćwiczenia. To jest zwykle polecane, gdy zdarzy się zastój. I nie bój się, że zjesz za dużo, bo dzięki ćwiczeniom to spalisz. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
dziekuje za rady dziewczyny
![]() ![]() Jestem w szoku, bo nie mogłam z braku czasu zwiekszyć ćwiczeń. Jednak od dzisiaj ostro biore sie za treningi ![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
No to gratuluje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Mam nadzieję , że u mnie też o pomoże chociaż trudno jest sie przestawić.
Jak zaczełam jesc regularnie to dziennie wychodzi mi cały czas 1000- 1200 kalorii i nie moge się przebic przez tą liczbe bo nie mam ochoty na podjadanie w ciągu dnia a na tym najwiecej kalorii sie nalicza ![]() A owoce się wliczają ?? Jak myslicie?? Pordrawiam i życze sukcesów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Co do owoców to raczej nie potrafię sie pochamować a więc jeżeli kupie 1 kg truskawek rano, to wieczorem ich nie będzie. Wczoraj tak z ananasem miałam
![]() Zastanawiam się na tym czy moja waga nie staneła bo mój organizm się zbuntował. Mam 167 cm i ważę 54 -55 kg może już nie schudnę ![]() a chciałam do 50 kg dobić. ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
No własnie zjadłam sniadanko 300 kalorii 500 g truskawek (w ramach praktyki podjadania owoców jak radziłas)
![]() ![]() Ale muszę dobic do 1200 kalorii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny wiecie co.. u mnie też tak jest..., odchudzam się od końca MAJA schudłam 4 kg ... teraz ważę 53 kg i taka waga mnie fascynuje...
![]() Ja akurat się cieszę, że waga stoi w miejscu bo dalej chudnąć nie chcę, a dietę chcę stosować dalej, ale może będzie to już dieta 1500kcal. Bo boję się, że przy diecie którą teraz stosuje 1000 kcal będzie waga spadać dalej, a TEGO NIE CHCĘ! Mam 170 cm wzrostu, a moja aktualna waga to 53 kg, waga jest jak najbardziej odpowiednia, ale wiem że przy wadze 52 kg to już niedowaga. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
A ja sie ważyłam własnie i nie schudłam ani grama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Wiem, głupie pytanie, ale
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
wiem,że organizm się buntuje gdy waga wydaję mu się być odpowiednia. Ponadto osobą z nadwagą o wiele łatwiej jest schudnąć. Ja jak wazyłam 88kg to kg bardzo szybko spadały ,teraz coraz więcej czasu zajmuje mi utrata kolejnych:/
Juno123 poczekaj cierpliwie na rezultaty! Moja waga spadła dopiero po 3/4 dniach jedzienia "więcej" ale za to aż o 1,5kg. Nie przesadzaj też z owocami ,bo zawierają cukier.Łącz je np. z jogurtem naturalnym ,staraj się urozmaicać jak najbardziej swoją diete w różne produkty ,żeby organizm się nie przyzwyczajał ![]() Ja właśnie wrociłam z zakupów ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Ehhh
![]() Zawaliłam sprawę znowu za mało 1000 ledwo dobiłam... angel166----> Ile ty kalorii teraz jesz ?? i lle cwiczysz i co ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Juno123-> ok.1500 (+/-) i ćwiczyć wczoraj zaczełam : godzinne na stepperze, godzine na rowerku + ćwiczenia z Shape'a - rozłożyłam je na cały dzień.
al;e jestem strasznie zła ! nie wiem dlaczego ale dzis rano moja waga jest większa o te1,5kg ktore schudłam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Lepiej się nie ważyc codziennie bo można zeswirować. Ja aż się boje dlatego zaczekam z tym do soboty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
no a ja waże sie codziennie rano na czczo hehe- wariatka
![]()
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Cholera nie wytrzymałam i zważyłam się i Nic nie ruszyło może trochę w górę...
![]() ![]() Może trzeba trochę poczekać?? Co jest ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Po pierwsze wahania wagi się zdarzają i to spore. Może być odwodnienie/zatrzymanie wody. Te 1.5 kg to raczej było jakieś odwodnienie niż schudnięcie. Po drugie należy porzucić przekonanie, że się będzie chudło błyskawicznie. To nie jest możliwe, żeby po 3 dniach jedzenia więcej metabolizm ruszył z kopyta i nagle zaczął spalać tłuszcz. Ale jak będziesz tak jadła 2, 3 tygodnie, to może się coś ruszy. A przejście na 1000 kcal "albo i mniej" to by była głupota, więc lepiej dobrze się zastanów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
nie no żadne odwodnienie ja wode i herbatke zielona to hektolitrami pije...
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, mam pytanie odnośnie diety.
Stosowałam dietę 1000 kcal, schudłam już tyle ile chciałam(4kg) ![]() Teraz chcę utrzymać aktualna wagę 53 kg, a tak jak pisałam wyżej, że dalej chudnąć nie chcę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Czyli w tym tygodniu dziennie jeść po 1200 kcal..., w następnym np. po 1300 itd. i tak do mojego dziennego zapotrzebowania..
hmm.. zobaczymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
I jak tam dziewczyny waga ruszyła ???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
nie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.