|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Kameralny ślub
Witam Drogie Wizażanki
![]() w przyszłym roku w czerwcu planujemy z TŻtem ślub. Mieliśmy już nawet załatwiony zespół i salę, ale ostatnio stwierdziliśmy że nie chcemy wielkiego wesela. Jeden z powodów to kasa- wolimy za to pojechać na Kaukaz i do Pamiru na 2 miesiące i wyremontować poddasze, drugi powód to moja rodzina, która tego ślubu za bardzo nie chce, ale nie będę jak na razie wdawać się w szczegóły. Ostatnio myśleliśmy o tym żeby urządzić sobie taki kameralny ślub- ciekawe miejsce, my, świadkowie, ewentualnie rodzice. Oczywiście suknia ślubna, fryzura itd obowiązkowe ![]() I tutaj pojawia się problem- my osobiście nie znamy takiego miejsca, na necie tez nie znalazłam niczego specjalnego. Może któraś z Was zna takie kameralne, intymne miejsce (kaplica, klasztor, mały kościółek itp..) Pozdrawiam Wa serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kameralny ślub
Interesuje was miejsce w jakimś konkretnym województwie?
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dokładnie, jakie okolice, jaki standard/styl?
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
województwo właściwie nie ma większego znaczenia- jeżeli miejsce będzie urokliwe to wszędzie dojedziemy
![]() Oboje uprawiamy alpinizm oraz wspinamy się, dlatego myślałam też o miejscu w górach (jakiekolwiek, ale najlepiej w Polsce ![]() ![]() Aczkolwiek nie muszą być to góry- może Mazury, może, jakieś większe miasto typu Kraków/Wrocław i inne klimatyczne. Chcemy żeby to był oryginalny ślub w pięknej scenerii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Podpinam się pod pytanie. Mi też marzy się kameralny ślub w pięknej scenerii, w maleńkim drewnianym kościółku, gdzieś w Polsce. Nie mam jeszcze sprecyzowanego miejsca dlatego chętnie podpatrzę Wasze propozycje
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj szukałam na necie i znalazłam /chyba/ fajne miejsca w Zakopanym- Wiktorówki lub Jaszczurówka. Z tym że do drugie to zabytkowy kościół i nie jestem pewna czy tam też odprawia się śluby..
A co z formalnościami? Nauki przedmałżeńskie mogę mieć w swojej parafii?? Jakbyście trafiły na fajne miejsce to dajcie znać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Tak, ja wlasnie tak robie. Wtedy do swojej parafii musisz doniesc tez wszystkie dokumenty (m.in.akt chrztu - ważny do 3 miesiecy przed slubem i ze odbyly sie ogloszenia czy jak to sie nazywa,ze byliscie wywieszeni i wyczytani podczas mszy-tez max 3 miesiace przed slubem) i po odbyciu nauk i poradni wszystkie dokumenty ksiadz z Twojej parafii wysyla do kosciola , w ktorym bedzie slub, tak ze tam nic nie zalatwiasz ze spraw koscielnych. Jedyne co tam zalatwiasz to ustalenie daty i godziny, szczegolow zwiazanych z msza oraz w przypadku slubu konkordatowego musisz doniesc (tez max 3 miesiace przed slubem) pisemko z urzedu stanu cywilnego - i tu uwaga musisz byc z Narzeczonym i dowodzikami zeby otrzymac to pisemko, nie wiem jak wyglada sprawa ze swiadkami
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Mnie zauroczył maleńki drewniany kosciolek w Nałęczowie (niedaleo parku, gdzie zapewne mozna zrobic przyjecie/pojsc na uroczysty obiad). Sama tam chciałam wziac slub, ale robie spore wesele i klopot z dojazdem rodziny by był
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Hej, jeśli mogą być mazury lub okolice to proponuję Olsztynek. Jest tam piękny , mały ,stary kościółek na Skansenie. Polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Przypominam się
![]() Kto zna miejsce warte polecenia to proszę przedstawić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
kiedys tez myslelismy o malym drewianym kosciólku ale bedzie to jednak moja parafia i obiad na 25osob. Ale polecam stronke http://www.kosciolydrewniane.pl/ podzial na wojewodztwa, pisalam kiedys nawet do autora stronki, jest chetny do pomocy
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może któraś z Wizażanek miała /lub była/ taki intymny ślub, ciekawą scenerie..?? Pozdrawiam serdecznie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Cześć,
Jeśli mogę Ci polecić ,Zakopane kościółek ojców Bernardynów na Bystrem cisza spokój i dużo zieleni można wynająć nocleg w parafii .Sama za 19 dni mam tam ślub . Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znalazłam stronę Bernardynów i powiem Ci, że Kościół mają piękny, zarówno zewnątrz jak i wewnątrz ![]() A skoro bierzesz ślub w Zakopanym to może znasz godna polecenia makijażystkę i fryzjerkę stamtąd?? Pozdrawiam i wszystkiego dobrego Ci życzę ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
polecam Restaurację Belvedere w Pałacu Schoena w Sosnowcu.2 tyg temu miałam tam przyjecie weselne, na trzydzieści kilka osób. jedzenie świetne- z dala od taniej tradycji typu schabowy, kluski śląskie, świetna obsługa ( mamy doświadczenie w branży hotelarskiej i zwracamy uwagę na szczegóły). Piękny park, piękny pałac, stylowe wnętrza, świetne jedzenie, superprofesjonalna obsługa- kelnerzy przez duże K, nie studenci dorabiający.
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
nie doczytałam, ze to chodzi o kościół....
jeśli nie b daleko to moze kościółek przy Pałacu Kawalera w Świerklańcu? radzę wejść na diecezję o poszperać po stronach parafii w Beskidach
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Fryzjerkę i makijażystkę mam w jednym miejscu namiary podam Ci na PW ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() Każdego stać, żeby wpłacić choćby 1 zł. To w sumie mało, a dla tych dzieci tak dużo! DOBRO WRACA! https://www.siepomaga.pl/tomekcieciorko https://www.siepomaga.pl/ratunekdlaadasia http://rycerzeiksiezniczki.pl/kids/szymon/?lang=pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przyznam szczerze, że jak przeczytałam na wiki, że jest to parafia ewangelicka to trochę się zasmuciłam. Ale jak odwiedziłam oficjalną stronę to okazało się, że są odprawiane śluby w obrządku rzymsko-katolickim. Dziękuję Ci bardzo za podpowiedź ![]() No i powiem jeszcze, że ciekawą ma historię ![]()
Edytowane przez wakiki Czas edycji: 2009-06-09 o 14:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Bardzo prosze o wiecej informacji na temat slubu, organizacji wesela i noclegow w Zakopanem? Co do makijazu i fryzjera to kto w Zakopanym jest godny polecenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.