![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
oglądanie się za innymi kobietami....
Wiem,że był taki wątek ,w którym to dziewczyna miała za złe chłopakowi ,że ogląda się za innymi.Dostała niezły ochrzan od wizażanek ,że jest chorobliwie zazdrosna i może zniszczyć związek,i że to u facetów normalne.
Ale tak naprawdę..... nie wkurza Was to wcale,nie powoduje że czujecie się mniej atrakcyjne? Mi powiem szczerze akurat ten element w związku bardzo przeszkadza. To ,że ogląda się za każdą wyrózniającą się dziewczyną i wodzi za nią wzrokiem długo (nie mówię tu o 5 sekundach),ostatnio aż się potknął ,tak się zagapił. jaki macie do tego stosunek,jak sobie z tym radzicie i wogóle co o tym myślicie?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Re: oglądanie się za innymi kobietami....
Cytat:
Jesli widze szczegolnie ladna kobiete to sama sie ogladam ![]() Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2009-08-13 o 13:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: oglądanie się za innymi kobietami....
Cytat:
Pewnie popatrzy ale nie widze slinienia. Pewnikiem na jakas ladna dziewczyne to ja sie dluzej zapatrze. To, ze facet sie obejrzy to normalne, ale jak sie zawiesi to pewnie juz nieprzyjemnie. Ale skoro tak ma... Mozesz powiedziec 'wiesz, nieco mi przykro kiedy slina kapie Cie z otwartej paszczy kiedy mija nas jakis klon Dody' |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Hm to ja chyba jestem jedyna, której to nie przeszkadza ;p ja sama sie lubie oglądać za ładnymi dziewczynami i powiedzieć do mojego TŻ coś w stylu 'ladna nie?' albo, że ma coś fajnego np włosy czy nogi
![]() ale dziewczyny w czym jest problem ;D bo ja tego nigdy nie zrozumiem.. na ładnych ludzi chce sie patrzec i ja nie widze w tym nic złego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Takie spojrzenie mimochodem to nic złego. Ale żeby patrzeć tak, żeby się potykać.... to już u mnie nie przejdzie. Wiadomo, że jak się kogoś mija to chcąc nie chcąc spojrzy się na tą osobę. Sama patrzę, a raczej patrzyłam na facetów przy ex. Zwykle były to dosłownie sekundy, ale zdziwiłam się jak mnie upomniał
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
No ja się martwię ,bo wiadomo dla kobiety najważniejsze ,żeby podobać się temu jedynemu,a takto kiedy na mnie ,,już tak nie patrzy",a na inne potrafi (np. szliśmy za taką dziewczyną w mini no ze 2 minuty i praktycznie cały czas się gapił,potem się potknął o chodnik bo też się zagapił na latynoskę i jeszcze myślał ,że jak ma okulary przeciwsłoneczne to nic nie widać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zostawilby? A zwiazki opieraja sie jedynie na fizycznosci? Kocha taka, jaka jestem? hm... Nie wiem - moj facet jest dla mnie atrakcyjny ale nie jest dla mnie najpiekniejszy na swiecie calym. Nie znaczy to jednak, ze leb mi sie wykreca za kazdym pieknym facetem. Jestem z nim bo mi z nim dobrze, bo pociaga mnie, pasuje mi jego osbowosc. Czy kocham go takim jakim jest - owszem tak, akceptuje go z zaletami i wadami. Jednak gdyby chcial cos w sobie zmienic, powiedzialabym - zmien. Nie zmuszalabym go jednak do tego. Otylosc bylaby wyjatkiem - raz, ze niestety nie jest to dla mnie atrakcyjne, dwa, ze na zdrowie zle wplywa. W takim przypadku prosilabym, z milosci rowniezz, by zaczal nad soba pracowac. I mysle, ze on czuje podobnie. Co do mowienia 'Twoje mi sie bardziej podobaja' - bo upodobania sa rozne. jedni lubia nogi chude a inni bardziej umiesnione. To raz. A dwa - bylabys w stanie powiedziec swojemu partnerowi - no.... jest ok, obleci ale ja wole takie i srakie... o takie jak ma on. Ja bym nie byla. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: oglądanie się za innymi kobietami....
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Mój były (ło matko, jak dobrze, że były!) oglądał się bezczelnie za każdą dziewczyną, która była w mini, była ładna, czy właśnie jakos wyróżniająca się ubraniem, urodą. A już za blondynkami, to obowiązkowo
![]() Cholernie mnie to bolało, bo zawsze - na ulicy, na imprezie, w gronie znajomych - czułam, że nie jestem wystarczająco extra żeby na inne nie patrzył. Głupie, ale było mi nieziemsko przykro. Bolało, bo odbierałam to jako brak szacunku - i nadal tak odbieram. Mój obecny TŻ ma fioła na punkcie mini i pończoch (taki raczej standard) i też czasem sie obejrzy za dziewczyną ale wiem, że to ja dla niego jestem najpiękniejsza, najbardziej sexy i nie zamieniłby mnie na żadną sex bombę. Trochę mi te jego spojrzenia przeszkadzają, ale to zaufanie i pewność sprawiają, że nie boli mnie to tak bardzo. Ale i tak dla mnie idealnie by było, gdyby sie nie oglądał i koniec. Ja potrafię nie oglądać się za facetami. A bajka o facetach wzrokowcach jak dla mnie degraduje facetów do postaci bezmyślnych zwierząt.
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To że laska jest ładna, nie znaczy że można z nią wytrzymać albo ją lubić. Ja też często się oglądam za kobietami zwłaszcza jak jest jakoś fajnie ubrana - popatrzę może coś podpatrzę. Nigdy się o to nie wściekałam, jak już to śmiałam ;p wiadomo że facet jak się obejrzy to za biustem czy za tyłkiem. Wtedy śmieje się że lepsze widziałam w lustrze :p Nie wiem, to żaden problem. Przecież na filmach też widzisz piękne kobiety... o to też jesteś zazdrosna?:P
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
_____
![]() Edytowane przez Savathus Czas edycji: 2011-03-07 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Buc
|
niech się ogląda.
![]() zresztą. to jest całkowicie normalnie, zdrowe i prawidłowe. chyba, żeby zainwestować w końskie klapki na ślipia, dla lubego. ![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No na niskie poczucie własnej wartości to ja nic nie poradzę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a) zwrócić facetowi na to uwagę b) odplacic pięknym za nadobne, czyli zacząć ostentacyjnie oglądac się za jakimiś przystojniakami ![]() c) zakaceptować tę sytuację i starać się tym niec przejmować d) jeśli jednak ta sytuacja jest ciężka do zniesienia,to pozostaje chyba tylko...zmienić chłopaka, na takiego co nie ogląda się za innymi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Mój się nigdy nie ogląda, ja też nie. Nigdy nie było żadnej rozmowy na ten temat, awantury, nakazów czy zakazów, bo nie było żadnego problemu. Kiedyś potrafiłam się za jakimś facetem obrócić o pełne 360 stopni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Dokładnie. Ja swojemu mężowi sama zwracam uwagę, jak idzie jakaś fajna dziewczyna, jak ma super biust albo smukłe nogi. On trochę się poślini, ale to nie zaniża mojej wartości. Wiem, że też mu się podobam, zwłaszcza kiedy ubieram się jak lubi, to wtedy szaleje z pożądania. I nie czuje się zazdrosna, potrafimy sobie z tego żartować. Jeśli dobrze wam razem, to czemu się martwisz? Przecież cię nie zdradza.
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem jesteś przewrażliwiona, idzie przed Wami kobieta oboje na nią patrzycie, przecież macie ją w zasiegu wzroku (a nie przecież Ty wciąż obserwujesz swojego chłopaka czy aby znowu zerka na jakąś kobietę). Natomiast jeśli faktycznie jest jak mówisz to powinnaś mu wygarnąć, że to cholernie nie w porządku z jego strony. Może coś nie tak w Waszym związku skoro facet ogląda się za innymi kobietami.
Najwięcej powiedzą o mnie Ci, którzy mnie nie znają Edytowane przez AnetaYa Czas edycji: 2009-08-13 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
1. nie nie opierają się tylko na fizyczności ale RÓWNIEŻ na tym. 2. a mój dla mnie jest. i kocham go zarówno za osobowość, charakter, sposób bycia i WYGLĄD. i nie widzę w tym nic złego. bo nie wyobrażam sobie związku bez pociągu fizycznego..i także mówie mu zawsze jeśli coś mi w nim nie pasuje i nie zabraniam mu się zmieniać.. ale dla mnie zawsze jest najj.. 3.hm ja jestem w stanie powiedzieć mojemu facetowi, że fajnie jakby miał taki brzuszek czy coś.. i wcale to nie oznacza ze jego mi sie nie podoba..i nie wyklucza podobania się jako CAŁOŚĆ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Wydłubać mu oczy, wsadzić do torebki, kupić psa przewodnika.
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do wątku to... mi też jest czasem przykro i czuje się gorzej kiedy mój chłopak ogląda się za innymi dziewczynami. Dokładnie tak jak Ty czuję się mniej atrakcyjna a nawet jak kopciuszek... Na szczęście nie ogląda się tak długo, że aż mu ślina kapie, ale mimo wszystko widzę, że zwrócił na nią uwagę...
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś poruszyliśmy z chłopakiem temat odwracania się za innymi kobietami i mężczyznami. Zapytałam go o to po prostu, bez żadnych pretensji, czy to robi, a to przestraszone biedaczysko zaparło się, że nie, że skąd, że jak
![]() ![]() Zupełnie nie wiem, dlaczego. Potem, ciągnąc temat, wyszło że jednak czasem rzuci spojrzeniem na kogoś atrakcyjnego, ja zresztą też odwracam się za pociągającymi mężczyznami. Potrafię być w tym gorsza od niego, bo robię to nawet przy nim - lecz nigdy złośliwie! To, że mamy siebie nie oznacza, że przestajemy dostrzegać piękno otaczającego świata ![]() Na świecie jest prawie siedem miliardów ludzi i nie sposób, aby nikt nie zwrócił naszej uwagi ![]() Aczkolwiek, nie lubię tej świadomości, że tak robi [choć też to robię], choć powinnam się cieszyć, że z jego orientacją wszystko w porządku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
pamiętam że też tak miałam że tylko jak Tż oglądnął się za jakąś laską to od razu foch z tym że nie robiłam tego tak bardzo jawnie
![]() ![]() ![]() ![]() moja rada jest następująca: jak czasem jest jakiś konflikt to warto postawić się w sytuacji tego drugiego człowieka i spróbować zrozumieć ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Mój się nie ogląda, ale zerka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
a mojemu by się przydał pies-przewodnik bo kiedy mu szepczę do ucha: zobacz jaka ładna/jakie włosy/jakie buty/jakie cokolwiek to on NIGDY nie zdąży zauważyć o jaką dziewczynę mi chodzi, gapi się gdzieś w przestrzeń. i niezmiennie powtarza: na kogo mam się patrzeć jak nie na ciebie? jesteś najpiękniejsza
![]() głupi jakiś czy co ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
BAN stały
|
A bo chłopa to sobie trzeba poszukać kulturalnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Toleruję popatrzenie raz - no bo idzie ktoś to patrzy co to za ludź.
Toleruję popatrzenie drugi raz - może zna dziołchę. Trzeci raz - podpada mi, a jeżeli jest to ciągłe wykręcanie głowy w kierunku tejże dziewczyny to wkurza mnie to niezmiernie... Raz widzę ze gapi się na jakieś w busie. I to jeszcze tak beznadziejnie że WSZYSTKO widzę, wyszliśmy, pytam czy się fajnie patrzyło. Odp: "Coooo? czy ty myślisz że ja cię ze wszystkimi naokoło zdradzam?!". Dla mnie to nie jest normalne że idzie facet z dziewczyną za rękę i gapi się nadmiernie na inną... A co, Bozia nie dała rozumku i obrotowej szyi żeby głowę odwrócić? Nie będę facetów traktować ulgowo pod tym względem tylko dlatego że to facet i to tak zdrowo jak się obejrzy. Efekt takich sytuacji jest taki, że ciągnie mnie żeby obejrzeć się za facetem, ale nie robię tego, bo to byłoby nie fair.
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
no u mnie nie ma z tym problemów ale nie miałabym nic przeciwko żeby za kimś się obejrzał ja sama sie czasem oglądam za ludzmi zarówno facetami jak i kobietami.Jednak jeśli by sie zdarzyło to co opisujesz że aż sie potknał
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.