![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Ślub w sylwestra?
Witajcie Przyszłe Panny Młode
![]() Z moim Tż poznałam się jeszcze przed sylwestrem, ale dopiero od sylwestra jesteśmy razem.. 3 tygodnie temu oświadczył mi się.. Powoli zaczynamy myśleć o terminie ślubu... Przedwczoraj wpadłam na pomysł, żeby uczcić naszą piątą rocznicę w inny sposób i wziąć ślub właśnie tego dnia od którego wszystko się zaczęło ![]() czyli w Sylwestra 2010/2011 ![]() ![]() Tż po namyśle przyznał, że byłoby super.. Jednak zaczęłam się nad tym wszystkim zastanawiać. Powiedzcie mi moje Drogie co byście powiedziały jako goście weselni o ślubie w Sylwestra?? Po drugie zastanawiam się nad kosztami. Czy będą o wiele większe? Może któraś z Was była na takim weselu?Lub sama takowy organizowała? Ze wstępnych obliczeń ślub będzie na ok 100 osób( dla mnie to dużo) Co o tym myślicie?? czekam na opinie ![]()
->76,6....30.07->72,7... ![]() ![]() Edytowane przez Dociakowa Czas edycji: 2009-09-18 o 07:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślub w sylwestra?
Proponuje juz szukac sali ,które zazwyczaj organizuja zabawy sylwestrowe.
oobiscie jako gosc nie mialaby nic przeciwko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
pomysł fajny, tym bardziej, że to Wasza rocznica. już powinniscie szukać sali, bo to wyjątkowy termin. Też nie miałabym nic przeciwko, przynajmniej nie trzeba by myśleć co z sylwestrem
![]()
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2009-09-18 o 07:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Uważam,że pomysł jest super,o ile chcecie zrobić normalne weselicho,a nie jakieś skromniejsze przyjęcie.
Ja byłam zaproszona w ostatniego Sylwestra na ślub cywilny i obiad. O 17 był koniec i trzeba było kombinować co ze sobą zrobić. Mieliśmy już wcześniej ugrany wyjazd na Sylwestra,ale jak dowiedzieliśmy się o ślubie najlepszego kolegi TŻa,to nie mogliśmy odmówić. I tym sposobem poszliśmy tam trochę źli,bo mieliśmy przed sobą wizję spędzenia Sylwestra w domu. Wiemy,że wielu gości odmówiło przyjścia,bo mieli już wcześniej plany na Sylwestra,z których nie chcieli zrezygnować. Reasumując- w Sylwestra super, o ile zapewnisz gościom normalne weselicho z normalną zabawą ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Planujemy wesele do rana.. tylko kwestia zespołu/ Dj ciekawa jestem ile biorą,czy dużo więcej...
Mój Tż bardziej wolałby Dj. Jeszcze nie byłam na takim weselu gdzie grałby Dj co o tym myślicie?
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pewnie Cie trochę zmartwie moim zdaniem, ale cóż, po to jest wizaż, zeby rózne opinie poznać 1. uważam, ze dośc juz poźno na szukanie sali i to jeszcze w taki dzień! Nie wiem, czy znajdziesz jakąś wolną sale, przeciez wszędzie sa już dawno zroganizowane bale! 2. Po drugie, pewnie z połowa waszych przyszłych ma już mniej lub bardziej zprecyzowane plany na Sylwestra, pomysl jeśli ktos wykupił już bal lub wycieczkę? - Co ma zrobic, jesli jeśt Twoja bliska rodziną? Tym bardziej, że za nim zaczniesz zapraszać minie pewnei, jeszczę z miesiąc. 3. Jesli juz znajdziesz wolną salę a osobiscie myslę, że prędzej będzie to restauracja niz sala balowa to niestety mozesz zapłacić jak za zboże. Większość cen idzie w górę w okresie światecznym, bo i tak wiadomo ludzie kupia, alkohol, placki. No a DJ? Najlepszi pewnei już pozajmowani, a jesli którys sie zgodzi, to bedzie chciał wyciagnąć tyle co za Sylwestra, a myśle , ze to jest drożej niz za wesele - bo wesel jest wiele w ciagu roku, a Sylwester wiadomo. 4. Byłam jako dziecko na weselu własnie w Sylwestra, ale było to przyjęcie takie domowe małe i wiekszość młodych posiedizała do 20 i poszła na swoje prywatki, a babcie i ciotki i dzieci, które i tak sie nie wybierały nigdzie miały po prostu fajną imprezkę ![]() 5. Przykro mi jesli Cię dobiła, ale uważam, ze ślub i wesel w Sylwestra, jeśli juz to trzeba organizowac z duzym wyprzedzeniem, tak zeby spełnic swoje plany organizacyjne i na tyle wcześnie uprzedzić gości, aby nie było zgrzytów, że muszą odwołać wycieczkę noworoczną itp. Większość z nas PM-ek zamawia sale w zwyczajne terminy na rok, dwa lata przed, więc tym bardziej w taki termin - 2 lata to minimum. Chyba, ze masz na mysli tylko małe przyjecie dla najbliższej rodziny i już wiesz, ze nie maja takich planów Sylwestrowych, które cieżko odwołać, w takim wypadku, chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zacząć szukac sali. ![]() Edytowane przez gosi5 Czas edycji: 2009-09-18 o 08:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1285
Pogadaj z tą dziewczyną. Ona coś takiego organizuje w tym roku w Warszawie. ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
masz już zarezerwowanego sylwestra na następny rok? dobra jesteś... ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
No właśnie Gosi...ja jeszcze nie mam planów nawet na Sylwestra w tym roku,a co dopiero w przyszłym
![]()
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że nikt nie ma jeszcze planów na sylwestra za 2 lata ![]() Nie dobiłaś mnie, spokojnie ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Mi się bardzo podoba pomysł ślubu i wesela w Sylwestra
![]() I fajerwerki za free ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Ja byłam na sylwestrze 2008/2009 na takim weselu
![]() ![]() ![]() No i słusznie dziewczyny mówią że trzeba wcześniej zaproszenia powysyłac bo my z TŻtem na przykład mieliśmy już wstępne plany pójścia ze znajomymi na sylwka a potem musieliśmy wszystko odkręcac bo jego kuzyn nas zaprosił pod koniec listopada dopiero :/ O północy było normalnie odliczanie, szampan, fajerwerki i życzenia noworoczne więc oczepiny się zaczęły dopiero gdzieś przed pierwszą... Troszkę mi się wydaje że przez tego Sylwestra młodzi nie dokońca byli w centrum uwagi ale może to jest też wina osobowości młodych... Jakoś tak nie umieli się wbic w to wszystko ![]() Ale ogólnie to pozytyw |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sorka, rzeczywiscie nie zauważyłam, zanotowałam w łepetynie 2010 i jakos mnie zdziwiło, ze w tak krótkim czasie ![]() ![]() Edytowane przez gosi5 Czas edycji: 2009-09-18 o 10:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
gosi5 troszke chyba przesadzilas z tym postem ... bez przesady , ale nie znam nikogo kto planuje sylwka na dwa lata przed
![]() ja mieszkam w Wawie moja siostra brala niedawno slub , kuzynka tez , teraz ja i wcale nie jest tak zle z sala , a juz tym bardziej w sezonie zimowym ![]() jedyne co to moze byc problem z Dj i to trzeba wczesniej zalatwic co do tematu to za duzo sie nie wypowiem bo ja nie robie wesela wiec duzo mi odpada i z tego powodu sie ciesze ![]() taka forma bardziej nam pasowala ale mysle , ze Twoj pomysl jest fajny i napewno sie uda wszystko zorganizowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
ja mam w sylwestra w tym roku nie ma usługi przynajmniej w kielcach ktora nie byłaby drozsza ze wzgledu na termin nawet samochod do slubu. najgorsza muzyka w moim przyadku kazsdy zyczył sobie 100% drozej najtańsza orkiestra 5 tys. bylismy na spotakniu za 8 tys i 10 tys. my mamy dj tez za kosmiczna cene.
co do rozdiny i znajomych moich kazdy sie cieszy ze ma gdzie isc na sylwestra ale o slubie wiedzieli od lutego tego roku. Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2009-09-18 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Jako PM pewnie bym się porządnie wkurzyła, że o północy zamiast czekać aż rzucę welonem goście czekają na odliczanie i leją szmpana z innego powodu. Pewnie bym liczyła, że jednak będą oczepiny i stałabym smutna na środku z tym welonem, gdyby się okazało, że jednak się myliłam. Bałabym się, że za bardzo się z tego zrobi impreza noworoczna. No ale jeśli chcesz znać opinie nas jako gości, to w ogóle by mi to nie przeszkadzało, że idę w Sylwestra na wesele.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Jedno jest pewne wesele kosztuje dwa razy więcej. Więc warto się zastanowić. Znajomi chcieli zorganizować wesele właśnie w sylwestra ale koszty ich przeraziły i zrobili w karnawale
![]() ![]() Edytowane przez palila Czas edycji: 2009-09-18 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Jako gość, nie miałabym nic przeciwko. O ile oczywiście wiedziałabym o tym odpowiednio wcześniej, a nie kiedy mam już jakieś plany.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
A ja jakoś nie widzę sensu robienia wesela w Sylwestra. Tak trochę jakby goście nie końca wiedzieli co bardziej świętować i kto jest wązniejszy tego wieczora: My czy Nowy Rok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
potwierdzam, ze drogo ale moim zdniem warto ja tez mama w tym roku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
drogo jest bez względu na termin, w mojej okolicy ceny są co najwyżej 20-30% większe w takie "świąteczne" terminy, niż "normalnie"
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
świetny pomysł ale musiałabym wiedziec dużo wcześniej
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co wyjazdów, to uważam, ze wiekszość osób w czasach kryzysu czeka jednak na last minute. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
ja uważam, że to fajny pomysł. Przy dobrej organizacji jak najbardziej do zrealizowania. A i symboliczne wejście w nowy rok z obrączką na palcu też jest fajną wróżbą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Ślub w sylwestra, całkiem fajnie, tylko właśnie trzeba to odpowiednio zorganizować i dziewczyny mają rację, że wszystko będzie droższe.
Jeśli chodzi o oczepiny to przecież można najpierw zrobić odliczanie na nowy rok, napić się szampana, a dopiero potem zabawy weselne. Byłam w tym roku na weselu gdzie o północy był najpierw tort, a oczepiny zaczęły się około 1.00 i też biedy nie było. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
ja już sama nie wiem..
Powiedzcie mi doświadczone Koleżanki z jak dużym wyprzedzeniem trzeba planować Ślub, żeby z wszystkim zdążyć? ![]() i przypuśćmy, że planowałabym wesele na 100 osób w normalnym terminie ( nie w sylwestra) to ile musiałabym zapłacić? ile by mnie ta przyjemność ![]()
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przygotowania trzeba zacząć ok. roku wcześniej, głównie poprzez wybór sali, terminu i godziny w kościele, zespołu i fotografa. Resztę załatwia się szybko i bez problemów. Koszt uzależniony jest od tego, jaki chcesz mieć standard sali, samochód, fotografa, muzykę itp., bo ceny są naprawdę bardzo różne. Na 100 osób na wesele musisz liczyć ok. 150-200 zł za osobę za weselę, więc sama widzisz, że to już się robi 20.000 na samo wesele, a jeszcze inne wydatki, jak podliczysz, to takie 'normalny' ślub i wesele może Cię kosztować ok. 40.000. Tak naprawdę zobacz na forum, jakie są ceny wszystkiego i wtedy usiądź z ołówkiem i podlicz, co byś chciała, z czego możesz zrezygnować, co dodać, wyjdzie Ci szacunkowy koszt. Polecam Ci ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=98552 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
My zdecydowalismy sie wlasnie na sylwestra 2010/2011
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Hej !
Ja będę miała ślub cywilny w sylwestra tego roku, mamy już lokal, DJ'a,sukienkę. Jak szukałam lokalu to średnio wołali ok 20% więcej niż w weekendy i tym sposobem od osoby płacę 200zl a nie 170zl. Ja mam ślub cywilny więc sprawy oczepinowe odpadają. Celowo wybraliśmy ten dzień by nowy rok rozpocząć jako małżeństwo ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:17.