Ślub w sylwestra? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-18, 07:03   #1
Dociakowa
Zadomowienie

Ślub w sylwestra?

Witajcie Przyszłe Panny Młode

Z moim Tż poznałam się jeszcze przed sylwestrem, ale dopiero od sylwestra jesteśmy razem.. 3 tygodnie temu oświadczył mi się.. Powoli zaczynamy myśleć o terminie ślubu...
Przedwczoraj wpadłam na pomysł, żeby uczcić naszą piątą rocznicę w inny sposób i wziąć ślub właśnie tego dnia od którego wszystko się zaczęło
czyli w Sylwestra 2010/2011 Akurat fajnie przypada w piątek, sobota jest 1.01 więc wolne i jeszcze niedziela
Tż po namyśle przyznał, że byłoby super.. Jednak zaczęłam się nad tym wszystkim zastanawiać.

Powiedzcie mi moje Drogie co byście powiedziały jako goście weselni o ślubie w Sylwestra??
Po drugie zastanawiam się nad kosztami. Czy będą o wiele większe?
Może któraś z Was była na takim weselu?Lub sama takowy organizowała? Ze wstępnych obliczeń ślub będzie na ok 100 osób( dla mnie to dużo)

Co o tym myślicie?? czekam na opinie

->
76,6....30.07->72,7......65,5kg.. .60

Edytowane przez Dociakowa
Czas edycji: 2009-09-18 o 07:04
Dociakowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 07:17   #2
paula78
Zakorzenienie

Dot.: Ślub w sylwestra?

Proponuje juz szukac sali ,które zazwyczaj organizuja zabawy sylwestrowe.

oobiscie jako gosc nie mialaby nic przeciwko.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 07:29   #3
chilanes
Zakorzenienie

pomysł fajny, tym bardziej, że to Wasza rocznica. już powinniscie szukać sali, bo to wyjątkowy termin. Też nie miałabym nic przeciwko, przynajmniej nie trzeba by myśleć co z sylwestrem tyle, ze wysłałabym gościom zaproszenia trochę wcześniej, gdzieś na poczatku września, bo potem mogą mieć swoje plany, porezerwowane imprezy.

Edytowane przez chilanes
Czas edycji: 2009-09-18 o 07:31
chilanes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 07:42   #4
butterfly20
Zakorzenienie

Uważam,że pomysł jest super,o ile chcecie zrobić normalne weselicho,a nie jakieś skromniejsze przyjęcie.
Ja byłam zaproszona w ostatniego Sylwestra na ślub cywilny i obiad. O 17 był koniec i trzeba było kombinować co ze sobą zrobić. Mieliśmy już wcześniej ugrany wyjazd na Sylwestra,ale jak dowiedzieliśmy się o ślubie najlepszego kolegi TŻa,to nie mogliśmy odmówić. I tym sposobem poszliśmy tam trochę źli,bo mieliśmy przed sobą wizję spędzenia Sylwestra w domu. Wiemy,że wielu gości odmówiło przyjścia,bo mieli już wcześniej plany na Sylwestra,z których nie chcieli zrezygnować.
Reasumując- w Sylwestra super, o ile zapewnisz gościom normalne weselicho z normalną zabawą

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 07:46   #5
Dociakowa
Zadomowienie

Planujemy wesele do rana.. tylko kwestia zespołu/ Dj ciekawa jestem ile biorą,czy dużo więcej...
Mój Tż bardziej wolałby Dj. Jeszcze nie byłam na takim weselu gdzie grałby Dj co o tym myślicie?

->
Stary 2009-09-18, 08:16   #6
gosi5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dociakowa Pokaż wiadomość

Z moim Tż poznałam się jeszcze przed sylwestrem, ale dopiero od sylwestra jesteśmy razem.. 3 tygodnie temu oświadczył mi się.. Powoli zaczynamy myśleć o terminie ślubu...
Przedwczoraj wpadłam na pomysł, żeby uczcić naszą piątą rocznicę w inny sposób i wziąć ślub właśnie tego dnia od którego wszystko się zaczęło
czyli w Sylwestra 2010/2011 Akurat fajnie przypada w piątek, sobota jest 1.01 więc wolne i jeszcze niedziela
Tż po namyśle przyznał, że byłoby super.. Jednak zaczęłam się nad tym wszystkim zastanawiać.

Powiedzcie mi moje Drogie co byście powiedziały jako goście weselni o ślubie w Sylwestra??
Może któraś z Was była na takim weselu?Lub sama takowy organizowała? Ze wstępnych obliczeń ślub będzie na ok 100 osób( dla mnie to dużo)

Pewnie Cie trochę zmartwie moim zdaniem, ale cóż, po to jest wizaż, zeby rózne opinie poznać
1. uważam, ze dośc juz poźno na szukanie sali i to jeszcze w taki dzień! Nie wiem, czy znajdziesz jakąś wolną sale, przeciez wszędzie sa już dawno zroganizowane bale!
2. Po drugie, pewnie z połowa waszych przyszłych ma już mniej lub bardziej zprecyzowane plany na Sylwestra, pomysl jeśli ktos wykupił już bal lub wycieczkę? - Co ma zrobic, jesli jeśt Twoja bliska rodziną? Tym bardziej, że za nim zaczniesz zapraszać minie pewnei, jeszczę z miesiąc.
3. Jesli juz znajdziesz wolną salę a osobiscie myslę, że prędzej będzie to restauracja niz sala balowa to niestety mozesz zapłacić jak za zboże. Większość cen idzie w górę w okresie światecznym, bo i tak wiadomo ludzie kupia, alkohol, placki. No a DJ? Najlepszi pewnei już pozajmowani, a jesli którys sie zgodzi, to bedzie chciał wyciagnąć tyle co za Sylwestra, a myśle , ze to jest drożej niz za wesele - bo wesel jest wiele w ciagu roku, a Sylwester wiadomo.
4. Byłam jako dziecko na weselu własnie w Sylwestra, ale było to przyjęcie takie domowe małe i wiekszość młodych posiedizała do 20 i poszła na swoje prywatki, a babcie i ciotki i dzieci, które i tak sie nie wybierały nigdzie miały po prostu fajną imprezkę. Ale czy młodzi byli zadowoleni? Akurat im było chyba wszytsko jedno (juz dawno są po rozwodzie, ale to akurat na szczęście)
5. Przykro mi jesli Cię dobiła, ale uważam, ze ślub i wesel w Sylwestra, jeśli juz to trzeba organizowac z duzym wyprzedzeniem, tak zeby spełnic swoje plany organizacyjne i na tyle wcześnie uprzedzić gości, aby nie było zgrzytów, że muszą odwołać wycieczkę noworoczną itp. Większość z nas PM-ek zamawia sale w zwyczajne terminy na rok, dwa lata przed, więc tym bardziej w taki termin - 2 lata to minimum.
Chyba, ze masz na mysli tylko małe przyjecie dla najbliższej rodziny i już wiesz, ze nie maja takich planów Sylwestrowych, które cieżko odwołać, w takim wypadku, chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zacząć szukac sali.

Edytowane przez gosi5
Czas edycji: 2009-09-18 o 08:21
gosi5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 08:19   #7
81gosia
Zadomowienie

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1285

Pogadaj z tą dziewczyną. Ona coś takiego organizuje w tym roku w Warszawie.

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez gosi5 Pokaż wiadomość
Pewnie Cie trochę zmartwie moim zdaniem, ale cóż, po to jest wizaż, zeby rózne opinie poznać
1. uważam, ze dośc juz poźno na szukanie sali i to jeszcze w taki dzień! Nie wiem, czy znajdziesz jakąś wolną sale, przeciez wszędzie sa już dawno zroganizowane bale!
2. Po drugie, pewnie z połowa waszych przyszłych ma już mniej lub bardziej zprecyzowane plany na Sylwestra, pomysl jeśli ktos wykupił już bal lub wycieczkę? - Co ma zrobic, jesli jeśt Twoja bliska rodziną? Tym bardziej, że za nim zaczniesz zapraszać minie pewnei, jeszczę z miesiąc.
czytaj uważnie -> 2010/2011
masz już zarezerwowanego sylwestra na następny rok? dobra jesteś...
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-18, 08:22   #8
butterfly20
Zakorzenienie

No właśnie Gosi...ja jeszcze nie mam planów nawet na Sylwestra w tym roku,a co dopiero w przyszłym

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 08:29   #9
Dociakowa
Zadomowienie

Cytat:
3. Jesli juz znajdziesz wolną salę a osobiscie myslę, że prędzej będzie to restauracja niz sala balowa to niestety mozesz zapłacić jak za zboże. Większość cen idzie w górę w okresie światecznym, bo i tak wiadomo ludzie kupia, alkohol, placki. No a DJ? Najlepszi pewnei już pozajmowani, a jesli którys sie zgodzi, to bedzie chciał wyciagnąć tyle co za Sylwestra, a myśle , ze to jest drożej niz za wesele - bo wesel jest wiele w ciagu roku, a Sylwester wiadomo.
4. Byłam jako dziecko na weselu własnie w Sylwestra, ale było to przyjęcie takie domowe małe i wiekszość młodych posiedizała do 20 i poszła na swoje prywatki, a babcie i ciotki i dzieci, które i tak sie nie wybierały nigdzie miały po prostu fajną imprezkę. Ale czy młodzi byli zadowoleni? Akurat im było chyba wszytsko jedno (juz dawno są po rozwodzie, ale to akurat na szczęście)
5. Przykro mi jesli Cię dobiła, ale uważam, ze ślub i wesel w Sylwestra, jeśli juz to trzeba organizowac z duzym wyprzedzeniem, tak zeby spełnic swoje plany organizacyjne i na tyle wcześnie uprzedzić gości, aby nie było zgrzytów, że muszą odwołać wycieczkę noworoczną itp. Większość z nas PM-ek zamawia sale w zwyczajne terminy na rok, dwa lata przed, więc tym bardziej w taki termin - 2 lata to minimum.
Chyba, ze masz na mysli tylko małe przyjecie dla najbliższej rodziny i już wiesz, ze nie maja takich planów Sylwestrowych, które cieżko odwołać, w takim wypadku, chyba nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zacząć szukac sali.
Założyłam wątek właśnie po to, żeby usłyszeć opinie innych osób bo sama nie potrafię sobie tego wyobrazić i zdecydować.

Myślę, że nikt nie ma jeszcze planów na sylwestra za 2 lata

Nie dobiłaś mnie, spokojnie

->
Stary 2009-09-18, 09:04   #10
Aaś
Zakorzenienie

Mi się bardzo podoba pomysł ślubu i wesela w Sylwestra

I fajerwerki za free
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 09:15   #11
gosica502
Wtajemniczenie

Ja byłam na sylwestrze 2008/2009 na takim weselu I bardzo miło to weselicho wspominam Po pierwsze, odpadł mi i TŻtowi problem wymyślania sobie planów sylwestrowych- samo się wymyśliło... Najgorszym problemem było to,że zapłaciłam wtedy za makijaż i fryzjera jak za zboże bo sylwestrowe ceny są wyższe od zwykłych...
No i słusznie dziewczyny mówią że trzeba wcześniej zaproszenia powysyłac bo my z TŻtem na przykład mieliśmy już wstępne plany pójścia ze znajomymi na sylwka a potem musieliśmy wszystko odkręcac bo jego kuzyn nas zaprosił pod koniec listopada dopiero :/
O północy było normalnie odliczanie, szampan, fajerwerki i życzenia noworoczne więc oczepiny się zaczęły dopiero gdzieś przed pierwszą... Troszkę mi się wydaje że przez tego Sylwestra młodzi nie dokońca byli w centrum uwagi ale może to jest też wina osobowości młodych... Jakoś tak nie umieli się wbic w to wszystko
Ale ogólnie to pozytyw
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-18, 10:39   #12
gosi5
Raczkowanie

Cytat:
Założyłam wątek właśnie po to, żeby usłyszeć opinie innych osób bo sama nie potrafię sobie tego wyobrazić i zdecydować.

Myślę, że nikt nie ma jeszcze planów na sylwestra za 2 lata

Nie dobiłaś mnie, spokojnie

Sorka, rzeczywiscie nie zauważyłam, zanotowałam w łepetynie 2010 i jakos mnie zdziwiło, ze w tak krótkim czasieale wybaczice jednoczesnei pracuje i siedze na wizazu. Co do planów na następnego Sylwka, to niestety wiele osób juz pierwszego stycznia wie gdzie bedzie w nastepnym roku, wiec to wcale nie jest takie różowe, o imprezie w takim dniu uwazam, ze trzeba trąbić z dużym wyprzedzeniem, bo są ludzie, którym zalezy na wypasionych balach, wyjazadach Sylwsetrowych w ciepłe kraje i robią rezerwacje z dużym wyprzedzeniem- po prostu wieksze jest ryzyko, ze ktoś nei dpoisze, tak samo jak ślub w miesiacach wkaacyjnych moze komus kolidowac z urlopem, trzeba uprzedzać , wyprzedzac. Muzykanci tez zwykle maja rezerwacje na rok, dwa lata do przodu, tyle ze moga cos jesze pozmieniać. A jednocześnie dla wielu jest to dobra alternatywa od siedzenia w Sylwka w domu, wiec jak najbardziej pozytwnie.

Edytowane przez gosi5
Czas edycji: 2009-09-18 o 10:41
gosi5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 15:49   #13
asionek31
Rozeznanie

GG do asionek31

gosi5 troszke chyba przesadzilas z tym postem ... bez przesady , ale nie znam nikogo kto planuje sylwka na dwa lata przed po drugie mysle , ze dla rodziny i znajomych nie wazne jakiego dnia odbedzie sie slub i tak beda z nami w tym dniu
ja mieszkam w Wawie moja siostra brala niedawno slub , kuzynka tez , teraz ja i wcale nie jest tak zle z sala , a juz tym bardziej w sezonie zimowym
jedyne co to moze byc problem z Dj i to trzeba wczesniej zalatwic

co do tematu to za duzo sie nie wypowiem bo ja nie robie wesela wiec duzo mi odpada i z tego powodu sie ciesze zamiast wesela bedzie zabawa sylwestrowa , ktorej ja nie bede organizowac tylko restauracja
taka forma bardziej nam pasowala
ale mysle , ze Twoj pomysl jest fajny i napewno sie uda wszystko zorganizowac
asionek31 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 17:38   #14
madie
Zakorzenienie

Cytat:
Planujemy wesele do rana.. tylko kwestia zespołu/ Dj ciekawa jestem ile biorą,czy dużo więcej...
Mój Tż bardziej wolałby Dj. Jeszcze nie byłam na takim weselu gdzie grałby Dj co o tym myślicie?
Ja świetnie bawiłam się na weselu z Djem (oczywiście nie z nim )
madie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 17:43   #15
rptrbj1978
Rozeznanie

ja mam w sylwestra w tym roku nie ma usługi przynajmniej w kielcach ktora nie byłaby drozsza ze wzgledu na termin nawet samochod do slubu. najgorsza muzyka w moim przyadku kazsdy zyczył sobie 100% drozej najtańsza orkiestra 5 tys. bylismy na spotakniu za 8 tys i 10 tys. my mamy dj tez za kosmiczna cene.
co do rozdiny i znajomych moich kazdy sie cieszy ze ma gdzie isc na sylwestra ale o slubie wiedzieli od lutego tego roku.

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2009-09-18 o 17:45
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 18:03   #16
Jazzmanka
Zadomowienie

Jako PM pewnie bym się porządnie wkurzyła, że o północy zamiast czekać aż rzucę welonem goście czekają na odliczanie i leją szmpana z innego powodu. Pewnie bym liczyła, że jednak będą oczepiny i stałabym smutna na środku z tym welonem, gdyby się okazało, że jednak się myliłam. Bałabym się, że za bardzo się z tego zrobi impreza noworoczna. No ale jeśli chcesz znać opinie nas jako gości, to w ogóle by mi to nie przeszkadzało, że idę w Sylwestra na wesele.
Jazzmanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 20:24   #17
palila
Raczkowanie

Jedno jest pewne wesele kosztuje dwa razy więcej. Więc warto się zastanowić. Znajomi chcieli zorganizować wesele właśnie w sylwestra ale koszty ich przeraziły i zrobili w karnawale Moim zdaniem lepiej tańsze wesele nie w sylwestra i super podróż poślubna

Edytowane przez palila
Czas edycji: 2009-09-18 o 20:26
palila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-18, 23:50   #18
conslusion
Rozeznanie

Jako gość, nie miałabym nic przeciwko. O ile oczywiście wiedziałabym o tym odpowiednio wcześniej, a nie kiedy mam już jakieś plany.
conslusion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-19, 12:10   #19
Magda MM
Raczkowanie

A ja jakoś nie widzę sensu robienia wesela w Sylwestra. Tak trochę jakby goście nie końca wiedzieli co bardziej świętować i kto jest wązniejszy tego wieczora: My czy Nowy Rok.
Magda MM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-20, 06:59   #20
wiola25
Przyczajenie

potwierdzam, ze drogo ale moim zdniem warto ja tez mama w tym roku
wiola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-20, 14:36   #21
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
podzwoń i popytaj, w każdym regionie jest inaczej
Cytat:
Napisane przez wiola25 Pokaż wiadomość
potwierdzam, ze drogo ale moim zdniem warto ja tez mama w tym roku
drogo jest bez względu na termin, w mojej okolicy ceny są co najwyżej 20-30% większe w takie "świąteczne" terminy, niż "normalnie"
Stary 2009-09-22, 15:13   #22
aga24zuzia
Rozeznanie

świetny pomysł ale musiałabym wiedziec dużo wcześniej
pomóż mi.
aga24zuzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-22, 15:57   #23
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Sorka, rzeczywiscie nie zauważyłam, zanotowałam w łepetynie 2010 i jakos mnie zdziwiło, ze w tak krótkim czasieale wybaczice jednoczesnei pracuje i siedze na wizazu. Co do planów na następnego Sylwka, to niestety wiele osób juz pierwszego stycznia wie gdzie bedzie w nastepnym roku, wiec to wcale nie jest takie różowe, o imprezie w takim dniu uwazam, ze trzeba trąbić z dużym wyprzedzeniem, bo są ludzie, którym zalezy na wypasionych balach, wyjazadach Sylwsetrowych w ciepłe kraje i robią rezerwacje z dużym wyprzedzeniem- po prostu wieksze jest ryzyko, ze ktoś nei dpoisze, tak samo jak ślub w miesiacach wkaacyjnych moze komus kolidowac z urlopem, trzeba uprzedzać , wyprzedzac. Muzykanci tez zwykle maja rezerwacje na rok, dwa lata do przodu, tyle ze moga cos jesze pozmieniać. A jednocześnie dla wielu jest to dobra alternatywa od siedzenia w Sylwka w domu, wiec jak najbardziej pozytwnie.
Beeez przesaaaaady. kto planuje Sylwesrta z rocznym wyprzedzeniem? Przez rok można zajść w ciążę, urodzić, stracić i znaleźć pracę,wyprowadzic się do innego miasta/państwa, zmienić narzeczonego itd, także nie kupuję tego argumentu.

A co wyjazdów, to uważam, ze wiekszość osób w czasach kryzysu czeka jednak na last minute.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-22, 17:52   #24
Taverney
Zakorzenienie

ja uważam, że to fajny pomysł. Przy dobrej organizacji jak najbardziej do zrealizowania. A i symboliczne wejście w nowy rok z obrączką na palcu też jest fajną wróżbą.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-24, 11:38   #25
nicko
Zadomowienie

Ślub w sylwestra, całkiem fajnie, tylko właśnie trzeba to odpowiednio zorganizować i dziewczyny mają rację, że wszystko będzie droższe.
Jeśli chodzi o oczepiny to przecież można najpierw zrobić odliczanie na nowy rok, napić się szampana, a dopiero potem zabawy weselne.
Byłam w tym roku na weselu gdzie o północy był najpierw tort, a oczepiny zaczęły się około 1.00 i też biedy nie było.
nicko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-24, 11:57   #26
Dociakowa
Zadomowienie

ja już sama nie wiem..
Powiedzcie mi doświadczone Koleżanki z jak dużym wyprzedzeniem trzeba planować Ślub, żeby z wszystkim zdążyć?
i przypuśćmy, że planowałabym wesele na 100 osób w normalnym terminie ( nie w sylwestra) to ile musiałabym zapłacić? ile by mnie ta przyjemność kosztowała? pochodzę z małego miasta gdzie jest niecałe 13 000 mieszkańców

->
Stary 2009-09-24, 18:00   #27
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
ja już sama nie wiem..
Powiedzcie mi doświadczone Koleżanki z jak dużym wyprzedzeniem trzeba planować Ślub, żeby z wszystkim zdążyć?
i przypuśćmy, że planowałabym wesele na 100 osób w normalnym terminie ( nie w sylwestra) to ile musiałabym zapłacić? ile by mnie ta przyjemność kosztowała? pochodzę z małego miasta gdzie jest niecałe 13 000 mieszkańców

przygotowania trzeba zacząć ok. roku wcześniej, głównie poprzez wybór sali, terminu i godziny w kościele, zespołu i fotografa. Resztę załatwia się szybko i bez problemów.
Koszt uzależniony jest od tego, jaki chcesz mieć standard sali, samochód, fotografa, muzykę itp., bo ceny są naprawdę bardzo różne. Na 100 osób na wesele musisz liczyć ok. 150-200 zł za osobę za weselę, więc sama widzisz, że to już się robi 20.000 na samo wesele, a jeszcze inne wydatki, jak podliczysz, to takie 'normalny' ślub i wesele może Cię kosztować ok. 40.000. Tak naprawdę zobacz na forum, jakie są ceny wszystkiego i wtedy usiądź z ołówkiem i podlicz, co byś chciała, z czego możesz zrezygnować, co dodać, wyjdzie Ci szacunkowy koszt.
Polecam Ci ten wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=98552
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-25, 20:22   #28
mala2202
Przyczajenie

My zdecydowalismy sie wlasnie na sylwestra 2010/2011 .Jesli chodzi o koszty to fakt ,ze jest troche drozej,ale np.za kwote 260 zl od osoby za sale mamy prawie wszystko co jest potrzebna.Jesli chodzi o Dj to fakt chca troche wiecej , natomiat inne rzeczy sa w cenie standardowej.Jedyny nasz problem to USC
mala2202 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-27, 10:23   #29
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:

Hey, gdybym dostała zaproszenie na ślub w Sylwestra ucieszyłabym się pod warunkiem nie posiadania czegoś zaplanowanego wcześniej. Dlatego gdybym to ja planowała ślub w sylwestra najpierw zapytałabym najbliższą rodzinę i osób na których obecności zależy mi w tak ważnym dla mnie dniu. Powiedz to wszystkim że takie macie plany, już będziesz miała jasność, czy robić w sylwka czy nie. No a koszta napewno większe, i trudniej o salę o zespół też, więc szybko musielibyście załatwiać. Poza tym 100 osób to spooro My robimy dla 50 osób (najbliższa rodzina), wszystkich było by grubo ponad 100 (nie stać nas). My chcieliśmy w drugi dzień świąt bożego narodzenia, a na tę datę nawet w tym roku są wolne terminy (więc gdzie jest haczyk?? bo to taki piękny dzień a terminy wolne w fajnych lokalach?? może po prostu sobie więcej cenią). No i jeszcze jedna sprawa. Jeśli będzie śnieg to będziecie mieć cudny ślub a co jeśli będzie plucha?? wiem że młoda para w takim dniu może nie myśli o takich sprawach ale wizja upaćkanej sukni i butów mnie przeraża. No i kwestia zdjęć, nie będą ciekawe w błocie. Zostajemy przy październiku, choć skłaniamy się ku wrześniowi,nie mamy terminu jeszcze. Pozdrawiam.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-28, 17:31   #30
Weroniczkaaa
Raczkowanie

Hej !
Ja będę miała ślub cywilny w sylwestra tego roku, mamy już lokal, DJ'a,sukienkę. Jak szukałam lokalu to średnio wołali ok 20% więcej niż w weekendy i tym sposobem od osoby płacę 200zl a nie 170zl. Ja mam ślub cywilny więc sprawy oczepinowe odpadają. Celowo wybraliśmy ten dzień by nowy rok rozpocząć jako małżeństwo

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości