|
Notka |
|
Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne… |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Ciemna strona informatyki- czyli blondynka do redakcji..:)
Redakcjo Kochana, powiedz przecie durnej Oli, jak zmienic format BMT na jpg, albo gif..bo nei umiem teraz wkleic włosów dla Babci..pomozesz mi ?
Ktos inny moze wie? Help, help...
![]() |
#2 |
Gość
|
Re: Ciemna strona informatyki- czyli blondynka do redakcji..:)
Coż, Blondynka musi mieć program, który po wydaniu polecenia Zapisz jako (Save as) proponuje jako format zapisu jpg (lub jpeg) w rozwijalnej liście okienka zapisz jako.
Najpierw niech blondynka napisze jaki ma system operacyjny (Windows, ale który?). Może doradzę coś na zasadzie #rusz myszką w prawo, a potem w lewo# [img]icons/icon7.gif[/img] W ten sposób zapisane zdjęcie trzeba sobie obejrzeć na dysku, czy nie ma aby ponad 100kb i wtedy forum nie będzie wierzgać [img]icons/icon7.gif[/img] |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
zlosliwiec napisał(a):
> Coż, Blondynka musi mieć program, który po wydaniu polecenia Zapisz jako (Save as) proponuje jako format zapisu jpg (lub jpeg) w rozwijalnej liście okienka zapisz jako. maa [img]icons/icon7.gif[/img] chyba...nie, no MA [img]icons/icon7.gif[/img] > > Najpierw niech blondynka napisze jaki ma system operacyjny (Windows, ale który?). Może doradzę coś na zasadzie #rusz myszką w prawo, a potem w lewo# [img]icons/icon7.gif[/img] > nie nabijaj sie ze mnie Macho [img]icons/icon7.gif[/img] !!! ma chyba windows 2000 - jest takie cios ? [img]icons/icon12.gif[/img] bozzz...jakie pytania... [img]icons/icon41.gif[/img] > W ten sposób zapisane zdjęcie trzeba sobie obejrzeć na dysku, czy nie ma aby ponad 100kb i wtedy forum nie będzie wierzgać [img]icons/icon7.gif[/img] pewnie w ogole zniknie z serwera, czy tam czegos, jak ja dokonam takiej operacji [img]icons/icon12.gif[/img] tylko plissss..jak blondynce..tlenionej 50 razy [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/1cmok.gif[/img] ps.gniewasz sei za tego psiaka, ze Ci roboty dowaliłam ?
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
sama mam cios wykombinowac? jestes pewien Macho ? [img]icons/icon12.gif[/img] no doobra [img]icons/icon12.gif[/img]
![]() |
#5 |
Gość
|
Re: Interaktywny kurs zachowywania jpegów dla blondynek
To poszukaj programu co się znajduje w:
Start -> Programy -> Akcesoria -> Paint Jest? To uruchom i powiedz mi w jakim języku masz menu tego programu, po polskiemu czy angielskiemu [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon35.gif[/img] |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
pojawilo sei - bez tytułu paint [img]icons/icon41.gif[/img] yyyyy...błażnie sei, czuje to pod skórą... [img]icons/icon12.gif[/img] ale kit z tym- DLA BABCI WSZYSTKO [img]icons/icon7.gif[/img]
cio dalej ? [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#7 |
Gość
|
menu ma po polsku czy angielsku?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
no napisała- po polsku sei wydaje byc [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#9 |
Gość
|
OK (blondyn) - już wiem, po polsku [img]icons/icon7.gif[/img]
To teraz:
Tak obrobiony plik jest już plikiem rozpoznawalnym przez forum. Teraz tylko sprawdź, czy nie jest większy niż 100KB, jeśli nie, to jesteś w domu - możesz wklejać [img]icons/icon7.gif[/img] A jeśli już w formacie jpg jest większy, to przejdziemy do lekcji nr 2 pt. Jak zmniejszać rozmiar obrazków [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon35.gif[/img] |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Re: Interaktywny kurs zachowywania jpegów dla blondynek-ooooooooo..o kurde :))
zło..ty widzisz to co ja ?? [img]icons/icon7.gif[/img] udało sei [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon7.gif[/img] ja pitole [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon7.gif[/img]
Jestes..jestes ..jestes kochany..uff... [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/1cmok.gif[/img] dziekuje [img]icons/icon7.gif[/img]
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Boooooozieeeeeeee!!!
Takie poświęcenia dla Babci!! [img]icons/icon10.gif[/img] Babcia się już nauczyła, jak się TO robi [img]icons/icon12.gif[/img] i nie ma problemików z wysyłaniem zdjątek. Oluś też potrafi, zwłaszcza po kursiku... [img]icons/1cmok.gif[/img] PS. rozbawiliście Potwora do łez tym kursem [img]icons/icon10.gif[/img]
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Gość
|
Nie ma to jak blondyn tłumaczy blondynce [img]icons/icon12.gif[/img]
[img]icons/1cmok.gif[/img] |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
[img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/icon7.gif[/img] obiecuje cie juz nie meczyc [img]icons/icon7.gif[/img] zapamietam to do konca zycia [img]icons/icon7.gif[/img]
[img]icons/icon29.gif[/img]
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Re: Interaktywny kurs / zło, babcia :)
podziwiam zło za tyyyle cierpliwosci [img]icons/1cmok.gif[/img]
babciu-look na foty, jutro makijaz i patrzałki i objasnienia fot wklejonych [img]icons/icon7.gif[/img] [img]icons/1list.gif[/img] dzis juz niestety zmykam, bo tygrys wrócony, trzeba sei poprzytulac [img]icons/icon12.gif[/img] [img]icons/icon29.gif[/img] [img]icons/1cmok.gif[/img] targamy Potwora na dobranocke [img]icons/icon7.gif[/img] do jutra [img]icons/icon40.gif[/img]
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.