policyjno-prawnie - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje ciê motoryzacja? Do³±cz do forum Auto Marianna, podziel siê swoj± pasj± i wiedz±.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2007-01-07, 21:39   #1
Martiq:)
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 453
Question

policyjno-prawnie

mam pytanie co siê staæ mo¿e jesli osoba X poruszaj±ca siê pojazdem p uderzy na parkingu w pojazd s (wywo³uj±c niewielkie szkody-ma³e wgniecenie i zmiana kolorystyki lakieru), po czym w akcie paniki odjedzie z miejsca zdarzenia---> Jesli znajdzie siê ¶wiadek owego zdarzenia, to jakie moga byc konsekwencje?
Stary 2007-01-07, 23:33   #2
namiastka
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 528
Dot.: policyjno-prawnie

mo¿e tak siê zdarzyæ, ¿e ¶wiadek pary z ust nie pu¶ci, bo np. go zastraszysz, no albo po prostu nie bêdzie mu siê chcia³o zg³aszaæ na policjê, i wtedy w konsekwencji tylko sumienie bêdzie Ciê, osobo X, drêczyæ
namiastka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-07, 23:54   #3
Rena
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 29 331

namiastka - malo smieszne
Martiq - gleboki oddech i wracaj tam.
Rena jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-07, 23:56   #4
...:::oblabobla:::...
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 143

Prawdopodobnie zap³aci jakie¶ odszkodowanie albo zwrot kosztów naprawy(pewnie pójdzie z OC, albo AC -nie znam sie) W±tpiê, ¿eby doliczyli jakie¶ punkty karne, albo wpakowali mandat.
Stary 2007-01-08, 01:25   #5
Lalik
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 172

jesli znajdzie sie swiadek i w sprawe zaangazuje sie policja, to punkty karne i mandat na pewno sie pojawia.
swoja droga wkurza mnie takie zachowanie; ja rozumiem- strach, nerwy, panika, ale gdzie odpowiedzialnosc? i to umniejszanie szkody - male wgniecenie. no jasne, ze male, bo nie nasze nie? ale ktos za jego naprawe bedzie musial wylozyc kase z wlasnej kieszeni... a wystarczyloby zostawic kartke z nr kontaktowym i prosba o kontakt- polubowne zalatwienie sprawy plus wyplata z OC, ktora sprawcy i tak nie uderzy bezposrednio po kieszeni... ale po co, skoro mozna sobie odjechac i miec w nosie...

Lalik jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-08, 02:18   #6
yedanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 345

Cytat:
Napisane przez Martiq:) Poka¿ wiadomo¶æ
mam pytanie co siê staæ mo¿e jesli osoba X poruszaj±ca siê pojazdem p uderzy na parkingu w pojazd s (wywo³uj±c niewielkie szkody-ma³e wgniecenie i zmiana kolorystyki lakieru), po czym w akcie paniki odjedzie z miejsca zdarzenia---> Jesli znajdzie siê ¶wiadek owego zdarzenia, to jakie moga byc konsekwencje?
Hmm idê obejrzeæ samochód...
Czy zapisa³a¶ dane tamtego pojazdu?
Je¶li tak, to powinna¶ zg³osiæ siê na policjê.
Je¶li na miejscu zdarzenia by³ ¶wiadek, który zapamiêta³ nr rejestracyjny i zg³osi³ to poszkodowanemu (krótko mówi±c, gdy poszkodowany bêdzie móg³ ustaliæ auto które go tak urz±dzi³o ) prawdopodobnie sprawa wyl±duje w S±dzie Grodzkim i bêdzie grzywna.
Stary 2007-01-08, 13:59   #7
Moniquee
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 305
GG do Moniquee

Yedana ma racjê je¿eli jest swiadek który potwierdzi zdarzenie i je¿eli bedzie mo¿liwa identyfikacja kierowcy który t± szkodê wyrz±dzi³ to przy wezwaniu policji sprawca dostanie mandat i punkty lub sprawa wyl±duje w Sadzie Grodzkim - najprawdopodobniej.

A tak miêdzy nami to wkurza mnie nie mi³osiernie takie zachowanie kierowców - wyrz±dzi³e¶ komu¶ szkodê to miej na tyle odwagi ¿eby siê do tego przyznaæ przecie¿ nikt za to g³owy nie urwie. Skoro szkody s± niewielkie to po co panikowaæ i odje¿dzaæ??! Dla osoby X uszkodzenia nie swojego auta mog± byæ nie wielkie ale w³a¶ciciel mo¿e patrzyæ na to inaczej. Nie rozumiem takiego zachowania.
Stary 2007-01-08, 14:06   #8
czeremchowa
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 222

Znam taki przypadek i sprawcy zderzenia zabrali prawko na 6 m-cy albo rok + punkty karne + mandat!
czeremchowa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-08, 14:13   #9
taszkin
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 758

Cytat:
Je¶li znajdzie siê ¶wiadek owego zdarzenia, to jakie moga byc konsekwencje?
Je¶li siê znajdzie ¶wiadek, z konkretnymi informacjami (bo to wa¿ne), konsekwencje bêd± na pewno. Materialne + kara za honorow± ucieczkê z miejsca wypadku. Osoba X mog³aby zaoszczêdziæ sobie stresu i pieniêdzy zostaj±c, bo prawdopodobnie (no chyba, ze to nowy lexus), nie musia³aby 'braæ kredytu' na sp³atê szkody, je¶li w ogóle musia³a by p³aciæ (ró¿nie bywa, ale X ju¿ siê tego nie dowie). Mo¿e jeszcze uda siê jej tam jednak wróciæ?

a je¶li siê ¶wiadek nie znajdzie - ..."z³o i tak zawsze wraca"

Je¶li osoba X ma choæ trochê "jaj", niech chocia¿ zrobi wszystko by siê skontaktowaæ z poszkodowanym a nie tylko martwic o swój ty³ek (portfel).

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2007-01-08 o 15:04
taszkin jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-08, 14:31   #10
jaszmurka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 919

Cytat:
przepraszam nie mog³am siê powstrzymaæ

Dziewczyny ju¿ Ci odpowiedzia³y jakie konsekwencje poniesie osoba X wiêc ja mogê dodaæ tylko od siebie- ¿e dobrze by by³o gdyby osoba X sama zg³osi³a siê do osoby poszkodowanej...

wyloguj
jaszmurka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-08, 14:36   #11
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszmurka Poka¿ wiadomo¶æ
przepraszam nie mog³am siê powstrzymaæ

Dziewczyny ju¿ Ci odpowiedzia³y jakie konsekwencje poniesie osoba X wiêc ja mogê dodaæ tylko od siebie- ¿e dobrze by by³o gdyby osoba X sama zg³osi³a siê do osoby poszkodowanej...
A ja siê tak zastanawiam, czy osoba X "w akcie paniki" chocia¿by spisa³a numer rejestracyjny samochodu, w którym "zmieni³a kolorystykê"

Ponadto nie¶mia³o dodam, ¿e pomimo posiadania prawa jazdy mo¿na zawsze wykupiæ kilka godzin u instruktora i nauczyæ siê parkowaæ - to taka ma³a sugestia dla osoby X
Stary 2007-01-08, 14:39   #12
Svinecka
S³ita¶na and Gryma¶na ;p

Wiadomo¶ci: 30 763

ja mialam podobna sytuacje i powiem Ci tak. jesli sprawa pojdzie na policje i dojda do Ciebie to zaplacisz mandat i dostaniesz punkty karne. ubezpieczalnia wyplaci poszkodowanemu pieniadze ale ze zbieglas z miejsca wypadku bedziesz musiala zwrocic ubezpieczalni te pieniadze ktore wyplacila poszkodowanemu - taki jest przepis. nawet jesli sie sama zglosisz na policje. jedynym wyjsciem wtedy bedzie dogadac sie z poszkodowanym zeby mu samemu zaplacic (napewno wyjdzie mniej niz jakby trzeba bylo zwrocic ubezpieczalni), albo jesli ma AC poprosic go zeby zglosil na AC i Ty nic nie stracisz. ale watpie zeby sie tak zdarzylo
Svinecka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-08, 14:42   #13
Svinecka
S³ita¶na and Gryma¶na ;p

a tak w ogole to po co uciekac? koszty pokrylaby ubezpieczalnia a osoba X nie dostalaby punktow karnych (bo to szkoda parkingowa) i jakis moze malutki mandacik. jesli nie bylo nikogo w aucie - jesli ktos byl to bylyby pkty ale i tak nie wiele
Stary 2007-01-08, 14:46   #14
primavera
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 594

Lepiej odszukaæ poszkodowanego i wyja¶niæ sprawê - w koñcu pieni±dze za naprawê pójd± z ubezpieczenia, a nie z kieszeni.

Co do uciekania- no có¿, dziewczyny ju¿ powiedzia³y, co my¶l± o takim zachowaniu.

Ostatnio mojego znajomego zarysowa³ pod ko¶cio³em jaki¶ dziadek- nawet nie wysiad³ z samochodu, tylko zajrza³ przez szybê i chcia³ odjechaæ. Na szczê¶cie znajomy akurat podchodzi³ ju¿ do samochodu i zauwa¿y³ to i dogoni³ dziadka. Ten zdziwiony, ¿e "to przecie¿ takie ma³e zarysowanie" daje mu do rêki 20 z³ i mówi, ¿e "po sprawie"

Znajomy zaci±gn±³ dziadka do rzeczoznawcy - który to "ma³e zarysowanie" wyceni³ na 600 z³.
primavera jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-08, 14:51   #15
Svinecka
S³ita¶na and Gryma¶na ;p

Cytat:
Napisane przez primavera Poka¿ wiadomo¶æ
Lepiej odszukaæ poszkodowanego i wyja¶niæ sprawê - w koñcu pieni±dze za naprawê pójd± z ubezpieczenia, a nie z kieszeni.

Co do uciekania- no có¿, dziewczyny ju¿ powiedzia³y, co my¶l± o takim zachowaniu.

Ostatnio mojego znajomego zarysowa³ pod ko¶cio³em jaki¶ dziadek- nawet nie wysiad³ z samochodu, tylko zajrza³ przez szybê i chcia³ odjechaæ. Na szczê¶cie znajomy akurat podchodzi³ ju¿ do samochodu i zauwa¿y³ to i dogoni³ dziadka. Ten zdziwiony, ¿e "to przecie¿ takie ma³e zarysowanie" daje mu do rêki 20 z³ i mówi, ¿e "po sprawie"

Znajomy zaci±gn±³ dziadka do rzeczoznawcy - który to "ma³e zarysowanie" wyceni³ na 600 z³.
tak pojda ale ona bedzie musiala je ubezpieczalni zwrocic. mowie to z wlasnego doswiadczenia bo sama mialam podobna sytuacje tylko ze ja od razu sama sie zglosilam na policje i wyjasnilam sprawe - a ze mam kolege w ubezpieczalni to mnie poinformowal ze jak wyplaca mu ze 3000zl to bede musiala je oddac bo ucieklam, wiec znalazlam nr do poszkodowanego i sie z nim dogadalam ze dam mu 1500zl wiec dalam mu o polowe mniej niz bym musiala dac ubezpieczalnie.

a potem sie okazalo ze nie musialam mu placic bo zglosil wczesniej na AC i dostal kase wiec nie mogl juz zglosic przez OC. o jaaa glupiaaa stracilam 1500zl a on poszedl sobie za to na zakupy. no ale za bledy sie placi
Stary 2007-01-08, 14:51   #16
Asi_ek
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 050

Cytat:

A co do sprawy to ja kiedys bylam tym swiadkiem
Co zrobilam? Razem z koleznka spisalam numery, dzien i godzine i wsadzilam osobie poszkodowanej za maske
Po 12 godzinach nazwiesz go k³amc±?

Asi_ek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-08, 14:52   #17
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Bo nalezy pamiêtaæ, ¿e ma³ego zarysowania nie da siê zamalowaæ kredk± Je¶li np. uszkodzi siê drzwi, to trzba pomalowaæ ca³e i to ju¿ trochê kosztuje.

Tu mamy wgniecenie i zmianê kolorystyki, nie znamy marki samochodu ale my¶lê, ¿e mo¿e to kosztowaæ wiêcej ni¿ 600z³.

Tym bardziej, ¿e ubezpieczalnie stosuj± cenniki autoryzowanych salonów ...
Stary 2007-01-08, 14:53   #18
Svinecka
S³ita¶na and Gryma¶na ;p

Cytat:
Napisane przez Asi_ek Poka¿ wiadomo¶æ

Co zrobilam? Razem z koleznka spisalam numery, dzien i godzine i wsadzilam osobie poszkodowanej za maske

kapus
Stary 2007-01-08, 14:54   #19
Asi_ek
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 050

Cytat:
Napisane przez Svinecka Poka¿ wiadomo¶æ
kapus
Moze ale nie czuje sie z tym zle Ta cala jedna strone zarysowana i wgniecenia A z tego co wiem to poszkodowany poszedl do spodzielni gdzie jest monitoring i poprosil o nagranie Cala sytlacja byla nagrana i bylo tam widac numery
Po 12 godzinach nazwiesz go k³amc±?

Asi_ek jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-08, 14:56   #20
Svinecka
S³ita¶na and Gryma¶na ;p

Cytat:
Napisane przez yedanna Poka¿ wiadomo¶æ
Bo nalezy pamiêtaæ, ¿e ma³ego zarysowania nie da siê zamalowaæ kredk± Je¶li np. uszkodzi siê drzwi, to trzba pomalowaæ ca³e i to ju¿ trochê kosztuje.

Tu mamy wgniecenie i zmianê kolorystyki, nie znamy marki samochodu ale my¶lê, ¿e mo¿e to kosztowaæ wiêcej ni¿ 600z³.

ubezpieczalnie juz teraz prawie wszystkie wyceniaja na podrobach!!niestety! wiem duzo na temat ubezpieczalni i napraw powypadkowych bo moj facet ma warsztat blaharsko - lakierniczy i podpisuje umowy z ubezpieczalniami.

co do wgniecenia i zmiany kolorystyki to tez do konca nie wiadomo czy to tylko tyle. bo mogly byc jeszcze szkody nie widoczne golym okiem. mogla np sie wgniesc scianka pod spodem, podluznica.....nie wiem w co auto zostalo udezone wiec tez nie moge sie dokladnie wypowiedziec
Stary 2007-01-08, 14:57   #21
Svinecka
S³ita¶na and Gryma¶na ;p

Cytat:
Moze ale nie czuje sie z tym zle Ta cala jedna strone zarysowana i wgniecenia A z tego co wiem to poszkodowany poszedl do spodzielni gdzie jest monitoring i poprosil o nagranie Cala sytlacja byla nagrana i bylo tam widac numery
i dobrze....trzeba ponosic konsekwencje swojego zachowania
Stary 2007-01-08, 14:59   #22
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym powiedzia³a, ¿e prawid³owa postawa obywatelska Gdyby ludzie nie przymykali oczu na te wszystkie st³uczki i ucieczki, jako¶ ³atwiej by³oby ¿yæ. I ile nerwów by cz³owiek oszczedzi³. To trochê tak jak z jazd± po alkoholu - najczê¶ciej taka osoba wsiada za kierownicê za przyzwoleniem rodziny i przyjació³.

Poza tym je¶li ju¿ kto¶ ma prawo jazdy i z niego korzysta, to musi braæ pod uwagê zarówno przyjemno¶ci p³yn±ce z jazdy, jak i sytuacje mniej przyjemne.

Kurczê ten w±tek powoduje, ¿e zasada ograniczonego zaufania do innych uczestników ruchu minimalizuje siê Chyba zacznê spisywac na parkingach rejestracje aut stoj±cych obok...
Stary 2007-01-08, 15:03   #23
Svinecka
S³ita¶na and Gryma¶na ;p

[quote=yedanna;3412658]Ja bym powiedzia³a, ¿e prawid³owa postawa obywatelska Gdyby ludzie nie przymykali oczu na te wszystkie st³uczki i ucieczki, jako¶ ³atwiej by³oby ¿yæ. I ile nerwów by cz³owiek oszczedzi³. To trochê tak jak z jazd± po alkoholu - najczê¶ciej taka osoba wsiada za kierownicê za przyzwoleniem rodziny i przyjació³.

Poza tym je¶li ju¿ kto¶ ma prawo jazdy i z niego korzysta, to musi braæ pod uwagê zarówno przyjemno¶ci p³yn±ce z jazdy, jak i sytuacje mniej przyjemne.

Kurczê ten w±tek powoduje, ¿e zasada ograniczonego zaufania do innych uczestników ruchu minimalizuje siê Chyba zacznê spisywac na parkingach rejestracje aut stoj±cych obok...[/quote]

dobre

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-08, 17:27   #24
Zadomowienie

widzê, ¿e sprawa wywo³a³a ma³e wzburzenie i zgorszenie. Zosta³am zaatakowana przez niektóre z Was- a nies³usznie, bo to nie moja sprawa tylko znajomej. Mo¿e warto najpierw zapytaæ a dopiero pó¼niej oskar¿aæ i potêpiaæ.
Nie by³o mnie przy tym zdarzeniu- sytuacjê znam tylko z relacji kole¿anki, wiêc nie wiem czy byli ¶wiadkowie, jakie s± faktyczne uszkodzenia i czy mo¿liwe jest odnalezienie i dogadanie siê z poszkodowanym. Poprostu zapyta³am
Stary 2007-01-08, 17:29   #25
primavera
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 594

Cytat:

To wiem - auto wcale nie zosta³o "tylko" zarysowane - to trzydrzwiówka i ca³y bok do wymiany. "Swój" mechanik wyceni³ na 500, ubezpieczalnia na 600 z³.

To tylko ten dziadek my¶la³, ze da 2 dychy i po sprawie
primavera jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-08, 17:39   #26
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
widzê, ¿e sprawa wywo³a³a ma³e wzburzenie i zgorszenie. Zosta³am zaatakowana przez niektóre z Was- a nies³usznie, bo to nie moja sprawa tylko znajomej. Mo¿e warto najpierw zapytaæ a dopiero pó¼niej oskar¿aæ i potêpiaæ.
Nie by³o mnie przy tym zdarzeniu- sytuacjê znam tylko z relacji kole¿anki, wiêc nie wiem czy byli ¶wiadkowie, jakie s± faktyczne uszkodzenia i czy mo¿liwe jest odnalezienie i dogadanie siê z poszkodowanym. Poprostu zapyta³am
Martiq nie ma co siê denerwowaæ, temat jest po prostu dosyæ emocjonuj±cy wiêc trudno siê dziwiæ takim opiniom Potêpiona zosta³a ucieczka z miejsca kolizji, nie zauwazy³am, by kto¶ potêpia³ Ciebie. Zreszt± skoro nie jeste¶ osob± X to nie masz powodu czuæ siê obra¿ona a chyba sama przyznasz, ¿e opisane zachowanie zas³uguje na naganê, prawda?
Stary 2007-01-08, 17:46   #27
suzana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 389
GG do suzana

Cytat:

BRAWO!! Wiêcej takich obywateli!

suzana

Kasieñka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-01-08, 17:51   #28
Zadomowienie

Cytat:
Martiq nie ma co siê denerwowaæ, temat jest po prostu dosyæ emocjonuj±cy wiêc trudno siê dziwiæ takim opiniom Potêpiona zosta³a ucieczka z miejsca kolizji, nie zauwazy³am, by kto¶ potêpia³ Ciebie. Zreszt± skoro nie jeste¶ osob± X to nie masz powodu czuæ siê obra¿ona a chyba sama przyznasz, ¿e opisane zachowanie zas³uguje na naganê, prawda?
a czy widac jak±¶ oznakê zdenerwowania w moim po¶cie? nie s±dzê
jesli najpierw Wiza¿anka zwraca siê bezpo¶rednio do mnie z pytaniami -tu pozwolê sobie zacytowac Twoj± wypowied¼- "Czy zapisa³a¶ dane tamtego pojazdu?
Je¶li tak, to powinna¶ zg³osiæ siê na policjê." , a nastepnie takie zachowanie poddaje ostrej krytyce to jest to równoznaczne z potepieniem mnie.
Nie jestem osob± X dlatego nie obra¿am siê a jedynie wyjasniam sytuacjê

p.s
oczywi¶cie- uwa¿am, ¿e takie zachowanie nie jest dobrym rozwi±zaniem, ale nie lubiê umoralniaæ innych dlatego szczerze mówi±c nie mam zamiaru "suszyæ g³owy" znajomej. Wychodzê z za³o¿enia: cz³owiek najlepiej uczy siê na w³asnych b³êdach. Bêdzie mia³a nauczkê i ju¿
Stary 2007-01-08, 17:59   #29
yedanna
Zakorzenienie

Cytat:
a czy widac jak±¶ oznakê zdenerwowania w moim po¶cie? nie s±dzê
jesli najpierw Wiza¿anka zwraca siê bezpo¶rednio do mnie z pytaniami -tu pozwolê sobie zacytowac Twoj± wypowied¼- "Czy zapisa³a¶ dane tamtego pojazdu?
Je¶li tak, to powinna¶ zg³osiæ siê na policjê." , a nastepnie takie zachowanie poddaje ostrej krytyce to jest to równoznaczne z potepieniem mnie.
Nie jestem osob± X dlatego nie obra¿am siê a jedynie wyjasniam sytuacjê
Martiq owszem napisa³am tak, ale nie potêpi³am Poza tym sama prosi³a¶ o radê wiêc wyda³o mi siê oczywiste, ¿e albo kierowa³a¶ albo by³a¶ pasa¿erem. Przyznajê bez bicia. Je¶li jednak ju¿ podnosisz, ¿e tekst jest w 2 os. to zauwa¿, ¿e pozosta³e w takiej nie s± (poprawi³am siê ) a poza tym nie zauwazam w moich postach ostrej krytyki Ostre krytyki by³y tu skierowane do bezimiennych sprawców ogó³em .
Zreszt± - sytuacja siê wyja¶ni³a, osobie X ¿yczê powodzenia, co bynajmniej nie oznacza, ¿e ¿yczê by uchyli³a siê od odpowiedzialno¶ci. ¯yczê by odpowiedzialno¶æ nie by³a zbyt surowa
Stary 2007-02-07, 01:56   #30
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 13 215

Cytat:
Nasz znajomy by³ w podobnej sytuacji tzn odgrywa³ rolê ¶wiadka.Wychodzi³ z pracy z drugiej zmiany i kierowa³ siê na parking po swój samochód, by³ ju¿ pó¼ny wieczór, wiadomo ciemno... Wyci±gn±³ telefon i mia³ dzwoniæ do swojej zony, nagle us³ysza³ za swoimi plecami jaki¶ trzask, kto¶ gwa³townie zahamowa³, próbowal cofn±c i prawdopodobnie migiem ucieæ, oczywi¶cie zrobi³ to ale wczesniej naszemu znajomemu uda³o siê w³±czyæ kamere w swojej komórce i uj±c tablice rejestracyje "oprawcy".Samochód poszkodowany na szczê¶cie nie by³ jego ale model i nr zna. Niewiem jak dalej potoczy³a sie sprawa...

Nowe w±tki na forum Auto Marianna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:41.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.